Nej, nu får det vara färdigbloggat

Shit vad tiden går. I hela fem säsonger har jag följt AIK, speciellt fotbollen, rätt nära. Jag har älskat det men känner nu att det får räcka – och anledningarna är flera.

Det är dubbla känslor jag får sedan jag tagit beskedet att lägga ner bloggen. Det känns lite vemodigt då det främst varit två saker som varit fantastiskt roliga: att fota och att intervjua spelare och ledare. Men allt har sin tid och fem säsonger får räcka.

Den största anledningen till beslutet stavas Albin, han är det viktigaste jag har. Jag har försummat honom i fem år då jag ofta spenderat kvällar vid datorn med bloggen istället för att umgås med min son och helger har gått åt till besök på Karlberg. Ibland tillsammans med honom (trots att han inte tycker det är så kul) och ibland har jag låtit han vara hos farfar. Bloggen har hela tiden styrt mitt liv, mycket av min lediga tid har gått åt till bloggandet. För det är inte bara att skriva som tar tid, värst är nog att fixa med alla bilder efter en träning eller match.

Så min son och det faktum att jag inte har mycket till liv är den största anledningen. Sedan spelar det förstås in att alla inte gillar bloggen. Dom kommentarer som jag fick efter min rapport från AIK-Helsingborg var inte att leka med. Jag är väl medveten om att en del har en bild av mig som jag själv inte tycker stämmer. Jag har gjort misstag under de här fem åren (och tro mig, även tidigare i livet och fler kommer) och är det dessutom så att spelare och ledare stör sig på min närvaro på Karlberg, så som det påstods bland kommentarerna, så känns det inget vidare att gå dit med syfte att blogga.

För mig personligen var det rätt obehagliga kommentarer och efter ett längre svar i kommentarsfältet valde jag att inte läsa fler men får väl göra det nu. Jag ville inte svara i bloggen, blir lätt pajkastning. Och det är ingen hemlighet att jag inte är något större fan av konflikter.

Jag vill AIK:s bästa och kanske har bloggen vuxit sig för stor, kanske har jag varit för egocentrisk. Kanske är det så att jag i min strävan efter bekräftelse trampat på tår och varit obekväm som det påstås och då ber jag om ursäkt för det till spelare och ledare och andra. Även om jag aldrig någonsin skulle skriva något för att medvetet skada klubben eller såra någon AIK:are så är jag övertygad om att det hänt genom åren, precis som jag gjort eller skrivit saker som varit positiva.

Nu är jag säkert bränd men jag skulle gärna göra någonting ideellt för AIK, att skriva eller fotografera. Men det lär inte hända. Jag har fått ett par tusen i månaden i ersättning för mitt bloggande men då ska man ha i åtanke att jag köper utrustning själv, jag betalar när jag åker på bortamatcher och jag har köpt säsongskort både till fotbollen och hockeyn och är med i Svarta Massan. Jag hade utan att blinka gjort allt det här gratis för det här med bloggen har inte handlat om pengarna. Jag älskar AIK, och har så gjort sedan jag av en tillfällighet gick min första fotbollsmatch 1990 eller 1991.

Nu är det allsvenskt uppehåll men sedan ser jag fram emot att gå på fotbollen tillsammans med min son, som vi gjorde förr i tiden och som vi i dag gör på hockeyn. På fotbollen har jag haft mitt fotograferande att lägga energi på medan Albin stått själv eller med någon kompis på Norra Stå men att gå utan honom på hockeyn är faktiskt rätt tråkigt för mig. Och som sagt, nu ser jag fram emot att få uppleva fotboll tillsammans med honom igen, precis som vi gjorde på Norra Stå på Råsunda fram till 2009.

Just nu vet jag inte vad jag gör om ett halvår. Kanske fotar jag juniormatcher och damerna och lägger ut bilder på Facebook för att det är kul och för att de spelarna uppskattar det. Det roligaste när man fotar är när andra än jag själv har glädje av bilderna. Eller när andra AIK-supportrar har glädje av mina bilder.

Och just ja, en annan sak som är en stor del i det här beslutet är att de ringde från en skola här i söderort, faktiskt nära där jag bor, och frågade om jag ville ta ett vikariat i 3-4 månader med start på måndag. Jag kommer inte ihåg när jag jobbade heltid senast, har heller inte sökt heltidsjobb på grund av bloggen, men det ska bli skönt med en fast inkomst så man slipper ha det så jävla knapert de flesta månader under året.

Järfälla kök & lackering
Det som har oroat mig mest med att jag nu lägger ner bloggen är att det blir mycket tuffare att hitta sponsorer till mitt Råsunda FC. Samtidigt funkade det ju innan bloggen startade så det måste funka den här gången också. Jag får helt enkelt jobba lite hårdare än tidigare och utnyttja mina sociala kanaler.

Jag hoppas att inte det här lät allt för dramatiskt. Det kommer att kännas tomt men jag är snart 40 år och kan ju inte hålla på med det här i all evighet. Visst hade det varit toppen att avsluta med ett guld men det får dom se till att ta hem nästa år då AIK också ska ut och fajtas i Europa.

Tack vare bloggen har jag träffat många, många personer som jag aldrig hade träffat annars. Och säkert missat en del också… Vill tacka alla som följt mig under de här åren samt alla fantastiska spelare och ledare som jag fått äran att träffa genom alla år, främst på Karlberg.

* * *

Bilderna i bildspelet? Lite random bilder från de senaste åren som jag slängde ihop i all hast. Jag tror man ser att jag haft roligt – mycket är AIK-relaterat.

Några av bilderna är bland annat från Zerman, Anders H, Jojje och Samuel Fundingsrud. Tack.

* * *

Nu är det lördag och texten ovan skrevs för några dagar sedan. Hade tänkt att lägga ut det på fredagen eller så men så fick jag bra grejer kring Nanne Bergstands kontrakt med Hammarby att jag var tvungen att lägga ut ett inlägg om det först.

Det här med att lägga ner bloggen är faktiskt på många sätt en stor lättnad för mig, jag menar verkligen det. Istället för att ställa klockan på lördagen för att ta mig till Karlberg eller Skytteholm kunde jag sova ut, gå upp i lugn och ro, sätta på gammal Whitesnake, fixa frukosten och sedan sätta mig ner och jobba med mitt Råsunda FC. Och det är en skön känsla att inte ha en massa måsten i huvudet – nu känner jag att jag längtar efter att hitta på någonting som inte har med AIK att göra. Typ umgås med folk utanför AIK.

Jag har jobbat på bra med mitt fotbollslag denna vecka. Först blev alltså AllAkustik klara sponsorer även för 2014, sedan styrde jag upp så truppen kan få lite kvalitativ träning på gymmet Må Bättre Solna nu under vinterhalvåret, flera spelare som verkar duktiga har hört av sig och sedan hörde Järfälla kök och lackering av sig och meddelade att de är intresserade av att gå in som en av huvudsponsorerna till kommande säsong i division 6 vilket förstås gjorde mig fantastiskt glad.

Vi är bara i startgropen när det gäller säsongen 2014 men jag är redan glad över att vi kommit så långt i planeringen, med ”eget” gym och ett avtal med Adidas när det gäller match- och träningskläder. På minussidan har de två mittfältarna ”Sivva” och Ali lämnat oss, båda på grund av utlandsjobb, och vi söker därmed fler spelare till kommande säsong. Intresserad? Tveka inte att mejla.

Skjutdörrar i Stockholm
Det gäller även företagare med AIK-hjärtan. Vi har 17 sponsorer eller samarbetspartners i år och jag är förstås mycket glad och stolt över att så pass många velat stötta oss detta speciella år.

Själv händer det inte mer just nu än att jag ska träffa Jonas från Ace-King Tattoos vid station Sandsborg i dagarna då jag hoppas göra min hyllningstatuering till fantastiske Ivan Turina snart. Annars är det rätt lugnt. Siktar på att gå ut på lördagskvällen – ni anar inte hur skönt det är att inte behöva vara låst till bloggen och inte kunna gå ut, eller snarare tappa suget för att man vet att man ska upp tidigt för någon träning.

Shit, vad ska man göra med hela lördagen? Ska i alla fall iväg och klippa mig hos AIK:aren Jack i Liljeholmen. Sedan borde jag kanske städa lägenheten. Och åka och hämta ölen som jag glömde på jobbet på fredagskvällen (samma öl som jag först glömde på Willys i Liljeholmen men som tack och lov var kvar när jag kom tillbaka, haha). Sedan surra lite med Mattias från WestPeak, en lirare jag har och kommer att ha mycket kontakt med.

Lär återkomma på söndagen i samband med publiceringen av det här inlägget. Ja, så får det bli…

* * *

Söndag. Mår helt okej i dag. Satt hemma till 22 och skulle se ”White men can’t jump” som är en helt okej rulle från 1992 men sedan tröttnade jag och drog in till AIK:s fest för spelare och funktionärer i Solna. Det var skoj att se många av dam- och herrspelarna och funktionärerna som gör ett fantastiskt jobb för AIK! Sedan drog vi in till Stureplan, men jag var för onykter för att komma in, haha. Orkade inte ta diskussionen och drog hem. Själva fan att man ska vara så lättpåverkad!

Jag hoppas att alla hade en kul kväll, själv är jag inte mycket för trendiga ställen ändå, jag föredrar barer där man kan sitta och snacka. För några år sedan hade jag dödat för att få festa med AIK:s spelare men så mycket som jag träffat dem de senaste åren gör att det faktiskt inte är så speciellt för mig. Och den jag pratade mest med var nog damernas Madeleine Tegström – en väldigt trevlig tjej.

Tänkte runda av angående mitt Råsunda FC. Vi är ett 25-tal personer som håller på AIK vad än folk säger, Under åren har vi fått in några spelare som kommit från andra orter, som Norrland eller Östergötland, som bara sökt sig till en seriös förening att spela med då de flesta flyttat till Solna och faktiskt fått upp ögonen för AIK tack vare oss. Och det vill jag lyfta fram, det ser jag som mycket positivt. En av dem är alltså Ali Forough som tyvärr lämnar oss för jobb i Italien i ett år. Han skrev för ett par dagar sedan:

”Jag sa till Hall att jag egentligen inte brydde mig om Allsvenskan när jag presenterade mig för honom. Tyckte nivån var för låg. Men dom här åren har framförallt fått mig att känna en passion för AIK. Jag fattar nu vad alla pratade om. Nu hittar jag mig själv på U17-matcher, dammatcher och även hockey. Sjukt, trodde jag aldrig. Så jag fick det också av er.”

Det gör mig mycket glad och jag har faktiskt flera exempel, att vi får folk till AIK-supportrar gör ju också att vi har ett syfte. Och det är ju så att varför skulle man vilja spela med oss om man inte är gnagare?

Tack för att ni tog er tid och stöd AIK Hockey. Och ni kan alltid följa mig via Twitter eller Instagram.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

70 kommentarer till Nej, nu får det vara färdigbloggat

 1. LokF skriver:

  Tråkigt att du lägger ner bloggen! En förlust för oss supportrar, men så klart helt och hållet ditt beslut. Fattat på goda grunder. Jag kommer fortsätta följa eventuella publiceringar på Facebook!

 2. DaddyCool skriver:

  Riktigt tråkigt att du lägger ner. Bloggen har varit guld för oss som bor utomlands. Men tack för den här tiden och jag hoppas du dyker upp i ett nytt AIK projekt. För det är du verkligen värd.

 3. Martin skriver:

  Tack för alla bra inläg! Kommer verkligen sakna dem, men förstår ditt beslut.

 4. Robert skriver:

  Riktigt tråkigt att du valt att lägga ner bloggen, men tänker man på de påhopp du fick stå ut med efter HeIF matchen så förstår jag dig. Väljer du att sitta på Södra nästa säsong så hör av dig. Kommer förmodligen att sitta där nästa år också med de två minsta (de äldre grabbarna vill prova på Norra Ungdom).

  Hoppas vi ses på Frölunda matchen på lördag!

 5. Rimbo Lundblad skriver:

  Jag bor i USA och har uppskattat bloggen. Jante-lagen är uppenbarligen applicerbar även på bloggare av kommentarerna efter AIK-HeIF att döma. Livet går vidare, du måste ta ansvar för din son och vi som gärna läser om AIK får hitta andra vägar. Jag går på NHL hockey med min 14-årige son varje vecka och det är veckans höjdpunkt så ”treasure the moment” som de säger härborta. Lycka till.

 6. Erik skriver:

  Jag förstår om folk kan störa sig på dig, även om det i många fall är löjligt att göra det. Har själv gjort det 🙂
  Jag förstår även att du inte pallar fortsätta då det måste ta massor av tid och utan inkomst. Du kanske skulle ha haft en lägre ambitionsnivå med bloggandet?

  Måste bli skönt att bli en vanlig heltidsjobbande supporter igen. Grattis, det är faktiskt inte så illa det heller 🙂

 7. Basil Rathbonleinen skriver:

  Nä det här beslutet köper jag inte du behövs lill krabban får växa upp fort som fan så vi får tillgång till bloggen igen.

 8. Jermuk skriver:

  Tack för ett bra bloggande. Det har varit en nöje att följa din blogg. Alltid initierat och välskrivet.

  Ha det bra och och lycka till i fortsättningen.

  Med vänliga hälsningar.

  / Jermuk

 9. Magnus skriver:

  Har verkligen uppskattat bloggen genom åren. Tack för allt!

 10. Pingback: Anonym

 11. Hugo skriver:

  Tack för allt. Särskilt de många långa fina intervjuerna!

 12. Konne skriver:

  Tråkigt att du lägger ner bloggen! Har varit en uppskattad läsning.
  Hoppas på att du tar upp det om något år igen men tills dess: lycka till med vikariatet och hoppas att det blir en fast anställning av det.

 13. Hampus skriver:

  Tack för jävligt intressant och kul läsning. Tråkigt att du lägger ner, men jag förstår dig
  Till fullo.
  Lycka till med allt du tar dig för i framtiden!

  Mvh // Hampus Bergwall

 14. robban skriver:

  Tack för bloggandet, Jocke. Jag har uppskattat det mycket!

 15. Manne skriver:

  Tråkigt att du lägger ner bloggen! Det har varit en ära att läsa och följt din blogg!!!
  som sagt det är ditt beslut men det har varit lärorikt och spännande att läsa din blogg!
  Du ska ha creed för ditt arbete!! Tummen upp verkligen
  Men vi ses väl på Norra iaf 🙂

 16. Larry skriver:

  Tack för att du lagt ner så mycket tid på bloggen genom åren. Den har blivit bättre och bättre för varje blogginlägg så synd att du slutar nu men jag förstår dig till 100%. Fast ska jag vara egoistisk tycker jag att det skit att du lägger ner.

  Skulle du varit ett så stort problem för AIK som vissa försöker hävda tror jag nog att AIK skulle sagt ifrån för länge sedan.

  Lycka till med allt!

  / Larry

 17. Johan skriver:

  Vi är många som kommer sakna 17124-bloggen. Vilken resa du bjudit på genom åren, stort tack för ditt prima bloggande.

  Stort lycka till med andra sysslor i framtiden Joakim.

  Vi ses alltid där AIK spelar.

  Johan

 18. Clecio skriver:

  Väldigt tråkigt att höra, men förståeligt att du vill gå vidare. Till slut kommer väl dagen när man känner att man vill göra något annat med all sin tid.

 19. AIK skriver:

  Synd! Men jag förstår dig, alla är inte lika.

 20. Fredrik skriver:

  Tack Jocke för ditt bloggande! tråkigt att du fått utstå mycket skit, tycker du gör ett gediget jobb med bloggen. Är nog betydligt fler som uppskattar din blogg än tvärtom, tyvärr är man kanske lite dålig på att kommentera just det. Så jag får göra det nu helt enkelt. Stort tack för ditt bloggande och lycka till med vad du än bestämmer dig för att göra!

 21. 1891 skriver:

  Trist nyhet Joakim 🙁 Jag har full förståelse för hur du resonerar dock.

  Men jag vill att du ska veta att jag har uppskattat din blogg under tiden då du har drivit den. Det är med stor glädje som jag har läst allt det du har skrivit. Du har snappat upp både det ena och det andra som har varit AIK relaterat. Men du har också förmedlat bilden av vad som sker nere på Karlberg under en vardag. Du hittade din egen nisch och jag tror att det är många som kommer att sakna dina inlägg. AIK:are så väl som våra ’kära’ motståndare 😉 haha…

  Önskar att AIK hade varit bättre på att värdera dina inlägg. Nu får vi se om någon annan vågar eller vill plocka upp stafettpinnen efter dig…?

  Hur som helst, lycka till med allt och tack än en gång!

  /Johan

 22. Ljugarn skriver:

  Tråkigt att du lägger ner.
  Tack för det enorma jobb du gjort i att följa AIK !
  Har varit ovärderligt för mig då jag ofta befunnit mig på de Brittiska Öarna.
  Tusen Tack!

 23. Henrik skriver:

  Tack för allt. Rimlig anledning att sluta, du har gett ovärderlig info och ett engagemang som man vill läsa. Lägg det på sonen nu. Lycka till med allt.

  Fanns ska man läsa nu då?

 24. In med bollen skriver:

  Hatten av Jocke, du vet att den tysta majoriteten verkligen har uppskattat all tid du lagt ner. Synd att det bara är näthatarna som hörs och syns. Du har iaf berikat mitt AIK-intresse och det är fan ingen liten grej.

 25. John wicksell skriver:

  Tack för grym läsning så länge du har kört! Det har vet mycket garv och även mycket aha! här i bloggen. Hoppas att du kommer få ihop livet bättre, men jag hoppas ju givetvis att du kommer kunna skriva kanske 1 blogginlägg i månaden, mest om dina upplevelser kring aik som vanlig supporter 🙂 misstänker ju knappast klipper kontakten med alla aik:are du känner så du lär väl få reda på ett och annat innan vi andra får det! Tack för en grym blogg!

  Ps. Nu när du kommer sitta på läktaren, du måste skriva ett inlägg där du analyserar matchen… Vi lär väl få veta om du överhuvudtaget kan nåt om sporten eller om du bara är hangaround och smygkär i 22(ish) spelare!!!

 26. Kaxen skriver:

  Tråkigt! Du har gjort mycke för AIK.

 27. Nisse skriver:

  Tack för allt. Din blogg har och är grym. Lycka till med allting ta tillvara på tiden med Albin. Ses på friends.

  Niklas

  • Cassie skriver:

   I thought I’d have to read a book for a diorsvecy like this!

  • http://www./ skriver:

   des­culpe mas n con­cordo o das tardes da julia foi 1º divul­gado e 1º lançado na tvi, e tb pa n falar dos actores e de tentarem copiar o jor­nal de manuela moura guedes …a sic n tinha real­tyshows a tvi foi a pio­neira com o big brother com teresa guil­herme que a sic veio buscar

  • Zetas As irgi kaip “doras” pilietis bandziau padaryti kaip prasyta. Bet neivelnio nesigauna. Nera interneto jai bandau pajunkti tiesiogaiai laida i baltaja dezute 😀 ir tada i pc . taspac gaunasi jai ir jungiu kaip buvo parodyta mano ruteris >> baltoji dezute >> kompiuteris. Gal kas pasiulimu kokiu turi kaip sutvarkyti ? kokios bausmes galima susilaukti jai perpusciau Whitebox firmware? 😀

  • http://www./ skriver:

   Ehh, … yeah, but I’d advocate using breaks. That is, helping nature to achieve a goal by hastening / improving the process is one thing; pushing it out of bounds is another.

  • http://www./ skriver:

   That’s 2 clever by half and 2×2 clever 4 me. Thanks!

  • I am glad for commenting to let you understand of the impressive discovery my friend’s child undergone reading through your blog. She discovered a lot of things, which include how it is like to have an ideal helping spirit to get most people just comprehend several specialized subject areas. You really did more than our own expected results. Many thanks for presenting those warm and helpful, safe, informative and fun thoughts on the topic to Tanya.

 28. Laban skriver:

  Tack för all välskriven och underhållande läsning genom åren!

  Lycka till med allt!

 29. Fredrik skriver:

  Jättetråkigt. Du har gjort ett fantastiskt jobb och vi är hur många som helst här ute som uppskattar din blogg och din personlighet.

  För mig är du AIK!

  Tack för allt!

  Fredrik

 30. Magnus Lindh-Rengifo skriver:

  Tack Jocke!
  Tack för en blogg som givit mig som exilgnagare en känsla av att vara nära klubben ändå.
  Som tidigare del av den tysta majoriteten så får jag hoppas att du njuter av att kunna umgås mer med din son och nu kan se på AIK utan en massa hate.
  Återigen tacksam för den tid du lagt ned på bloggen.
  /Magnus Lindh-Rengifo

 31. peter skriver:

  Fan va tråkigt mannen.Men har varit en ära att få följa din blogg.Lycka till med allt.Så ses vi på matcherna.

 32. Alex skriver:

  Tack för allt jobb å slit du har lagt ner.
  Du har gett oss gnagare som jobbar dagtid, en närmare inblick till AIK.
  Det har sannerligen lett till ett än större intresse för vår kära klubb.

  Tack för allt!

 33. rob skriver:

  Tack, för en bra blogg Jocke. Vart ska man nu hämta all matnyttig information? 🙂

  Lycka till med allt.

 34. N skriver:

  Tack för den tid du lagt ner!

 35. Junior skriver:

  Tack för allt jobb och slit. Som bonde-gnagare har jag uppskattat din blogg mycket.

 36. Drömmar av guld skriver:

  Tack för intressant läsning senaste åren!

  Trist attdu lägger ned!

 37. Jocke_med_kniven skriver:

  Tack för en grym blogg!

  Lycka till i framtiden!

  Hoppas skriv-suget blir för stort så du gör comeback någon gång!

 38. SP skriver:

  Gick faktiskt in för att jag hörde av min son att en ny fritidsledare som heter Joakim börjar imorgon i hans klass, och jag såg för ett tag sedan att du hade jobbat i den skolan. Trist att du lägger ned bloggandet men Hjärtligt Välkommen till ditt jobb! Det är ett gäng i klassen som brukar följa med på mitt familjekort och nu betraktar sig som AIK-are, med dig på plats dagligen kommer de säkert bli fler!

  • Joakim Hall skriver:

   Haha. Vad häftigt! Ja, det händer att jag får med mig kompisar till min son också, med förhoppningen att de ska bli gnagare. Väl mött!

 39. Jerry skriver:

  Trist att du lägger ner bloggen men förstår att Albin går före. Dom är ju bara barn ett tag och det gäller att vara med då. Senare är det liksom en smula sent.
  Du har gjort ett bra jobb med bloggen, många tack för den

 40. Will skriver:

  Tack för alla åren, o förstår ditt beslut helt! Men kmr bli tomt för mig som bor utanför stan.

 41. Jocke skriver:

  Tack för allt, du/din blogg har varit grymt bra! Enda blogg jag regelbundet följt, redan saknad! Lycka till framåt!

 42. Nils skriver:

  Det här var en dålig nyhet! Jag har följt din blogg med stort intresse i flera år nu.

  Du har utvecklats väldigt mycket under de här åren och jag tycker du har blivit en riktigt duktig skribent. Hoppas att du fortsätter ditt skrivande, för det har du talang för! Ser fram emot att läsa texter av dig även framöver.

  Lycka till med allt.

 43. Janne skriver:

  Du gör helt rätt Jocke . Man ska sluta på topp för du är den bästa bloggaren som bloggat om AIK. Kom tillbaks i en annan form och på ett annat sätt när tiden är den rätta.

  Janne

 44. Ekan skriver:

  Tråkigt att höra Jocke men det är inte fel att lägga ner när man är på topp. Tack för all trevlig läsning under åren. Vi ses på skyttan. / kapten Ekström

 45. Sanny skriver:

  Stort Tack Joakim Hall för all bloggandet. Tack vare dig har en skåning som jag insyn i AIK. Du har gjort ett kanon jobb och hoppas du kommer tillbaka i framtiden med bloggandet. Allt gott till dig och Albin.

  Skit i negativa kommentarer här inne. Skulle det ha varit ett probelm för AIK truppen att du varit och stört på Karlberg så hade du fått höra det direkt från asvariga i AIK.
  Utan att veta riktigt så tror jag ändå ej att du är något störningsmoment. Tvärtom tror jag grabbarna och ledarna gillar dig och många andra som dagligen lägger ner tid på AIK.

  ännu en gång skit i negativa kommentarerna!
  Lycka till med ditt jobb på skolan och ditt intresse för AIK
  All gott till dig och Albin

  mvh
  Sanny

 46. Mattias skriver:

  positivt att du får mer quality time, vi får hitta på något med grabbarna.
  Budgetresa FC Flora-AIK båt 17.45 23:e nov, tallink 115 spänn/skalle t/r. Biljetter fixar jag åt oss gratis via Estländsk kontakt. Ska du med?

 47. dennis skriver:

  Trist. Bara det inte var efter”påtryckningar” från nåt håll.
  Appropå din tänkta Ivan-tatuering. säg att du ska göra din Ivan Hooligan bild?

 48. Henke skriver:

  Tack för alla träningsrapporter, intervjuer, semesterreportage och anekdoter!!
  Det har varit kul att följa gnaget genom dina ögon och öron!
  /Henke

 49. Kenneth skriver:

  Tack för en välskriven och ständigt uppdaterad blogg samt alla fantastiska bilder du tagit över åren. Tack vare dig har mig alltid varit uppdaterad med det senaste. Sköt om dig!

 50. Emil skriver:

  Tack Jocke för allt!

  Jag har alltid sagt att AIK är mitt lag, men inte följt det så noga förrän Jag hittade din blog -09. Du blandade AIK info med roliga historier. Med bloggen har mitt AIK intresse växt enormt. Nu läser jag allt som kommer ut och det e inte ovanligt att jag svär över att det inte kommit ut något nytt senaste halvtimmen.

  Du har skapat mitt AIK hjärta som blir tokigt om jag missar matchen och antagligen samma sak för fler personer.

  Återigen stort tack!

 51. Moster Beda skriver:

  Jag säger lycka till!

  Med vänlig hälsning
  moster Beda

 52. Gaston skriver:

  Jocke, Det var verkligen trist besked , men samtidigt förstår jag dig.
  Lycka till i framtiden, jag hoppas ändå ändå att du gör litelite comeback småningom med typ 1-2 inlägg/vecka typ sammanfattning , Då vore det stort Guld! Men viktigast är att du fokuserar på dig och Albin , se hur det utvecklas och hitta kvalitétid och annat som passar för er. Då kanske kanske hittar du en lucka som passar! Vad vet jag?

  Jocke Hall, Du ÄR länken mellan AIK och Supportrarna! ALL CRED TILL DIG! Utan Dina AIK-skrivelser blir det väldigt stort saknad! Vi ses där AIK lirar! //Gaston

 53. Lasse skriver:

  Tack – har varit kul att följa din blogg.
  Var ska man nu hitta kul AIK-info?

 54. Mathias skriver:

  Tråkiga nyheter Jocke..
  Gillar verkligen din blogg, den enda blogg jag följer.
  Samtidigt förstår jag dig och ditt beslut.
  All lycka i framtiden.

  // Mathias

 55. Pata Negra skriver:

  Riktigt tråkigt. Men väldigt förståeligt. AIK Media/Blackbeat etc fyller inte tomrummet som Du lämnar tyvärr. Jag var exilare, men nu hemförlovad, och oavsett har det alltid varit skoj att följa Dina äventyr. Vi får hoppas någon annan tar vid…… Lycka till!

 56. Eero skriver:

  Jocke!
  Du har gjort mig till en bättre Gnagare, jag kommer att sakna din välskrivna blogg och dina bilder. Men life goes on och man kan inte annat än att respektera ditt beslut,men om du känner att det kliar i fingrarna i framtiden är jag där igen som din följare.
  Vi är överallt.

 57. Johan S skriver:

  Tack för allt Jocke! Hoppas någon lika hängiven kan ta över stafettpinnen på bloggen. Först ville jag skriva : Nej Jocke, kom tillbaka! Men när jag läste varför så skriver jag: All lycka till dig och ta hand om dig och sonen! Helt rätt val av dig!

  /Johan Stolt

 58. Fredrik skriver:

  STORT TACK för all intressant och rolig läsning under åren !!
  Lycka till i framtiden!!
  Fredrik i Tullinge

 59. IFK GBG skriver:

  Din blogg och ifk:s blogg baraben är de enda jag följer. Har varit trevlig läsning även för en Göteborgare. Jag kommer att sakna att kunna surfa in här då och då.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.