Två spännande nyförvärv – och annat

AIK har gjort klart med två spännande spelare i form av Panjotis Dimitriadis och Niclas Eliasson. Dessutom har AIK högst publiksnitt i hela Skandinavien!

Falkenbergs ytter Nicklas Eliasson vann assistligan (elva assist) i Superettan. På tisdagen blev det officiellt att 17-åringen lämnar den nyallsvenska klubben för AIK. Kontraktet är över fyra år.

– Niclas personlighet och egenskaper passar väl in i truppbygget. Det är en oerhört ambitiös spelare med en enorm passion för fotboll. Vi får med Niclas i truppen en skarpare konkurrens i ytterzon vilket ger oss fler valmöjligheter inför en säsong där vi på förhand vet att vi kommer att delta i tre tävlingar, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström på AIK:s hemsida.

Den vänsterfotade Eliasson, som gjort sex U19-landskamper och två U17-landskamper, beskrivs på AIK:s hemsida som ”en offensivt balanserad ytterspelare med explosivitet samt driv-, dribblings- och tillslagsteknik som sina tydligaste kännetecken”. Lovar gott.

– Jag är stolt och glad över att få komma till AIK. AIK bjöd in mig och visade intresse redan 2012, sedan dess har vi följt varandra och intresset att hitta en gemensam framtid har hela tiden växt. Jag har haft ett fantastiskt 2013, men är redan otålig att få starta upp 2014 i AIK, säger Niclas Eliasson.

Jag själv har aldrig sett honom i match, och även om jag gjort det skulle jag rimligtvis inte kolla speciellt på honom. Men han blev vald till månadens Tipselitspelare i Superettan i september och med ungdomslandskamper, samt det faktum att även Malmö FF ville ha honom, vilket gör att det onekligen låter som en intressant framtidsman. Dessutom har AIK haft koll på honom sedan 2012.

Den andra spelaren är alltså grekättade Panjotis Dimitriadis, 27, från Brommapojkarna. Rykten om att han var ”klar” nådde mig för tiotalet dagar sedan men fick, och ville inte, knysta om det.

”Panos” som han kallas spelade knatte- och pojkfotboll i AIK och var även lyckosam under en sejour i Norge. Och Björn Wesström är förstås glad över nyförvärvet:

– Panos är en tvåvägsspelare som kan spela på många positioner och har egenskaper som passar i AIK:s sätt att spela. Hans personlighet och ambition passar väl in i AIK, säger sportchefen.

Men gladast verkar Panos vara:

– Att få representera AIK:s A-lag har alltid varit en dröm, min drivkraft är enorm och kommer direkt ifrån hjärtat. Jag vill göra bästa möjliga resultat både med laget och för egen del och ser fram emot att starta upp med laget i januari, säger Panajotis Dimitriadis.

I samband med att vi slog BP på Tele2 Arena snackade jag faktiskt med Bojan Djordjic om just Panos, utan att säga för mycket. Jag minns att Bojan hade mycket gott att säga om den mångsidige spelaren.

Järfälla kök & lackering
Kul att AIK är ute tidigt för att bredda truppen, det lär behövas om vi klarar oss en bit in i Europa-striden. Utan att veta för mycket känns alltså Eliasson som en framtidsspelare medan Panos är en duktig kille som är användbar på flera ställen.

Vi har eller har haft Nicklas Maripuu (GIF Sundsvall), Sal Jobarteh (Dalkurd FF), Edward Owusu (Kngsvinger IL) och Daniel Gustavsson (Örebro SK) utlånaden 2013 ut. Samtidigt har vi Lalawele Atakora och Kwame Karikari (båda i turkiska Balikesirspor Kulübü) utlånade till sommaren 2014. Blir intressant att se hur man ser på deras framtid i klubben. Det hänger väl på vilka ytterligare som eventuellt kommer in – och hur de ser ut på försäsongen.

Med dagens spelare har vi redan en stark trupp – bara att hoppas att man lyckas förlänga med Martin Mutumba. Och att vi behåller åtminstone två av Alexander Milosevic, Niklas Backman och Per Karlsson.

Förresten så snackades det ju tidigare om att skriva kontrakt med mittbacken och U17-landslagsmannen Noah Sonko Sundberg, precis som man gjorde med Anton Salétros i somras.

* * *

Det blev ingen VM-final för U17-landslaget med nämnda Sonko Sundberg och Salétros. De två gnagarna spelade från start när Nigeria vann semifinalen med 3-0.

Nu får Sverige spela match om tredje pris mot Argentina, den matchen går på fredag klockan 14:00. Hur det än går så riktigt starkt av laget att ta sig till en medaljmatch!

* * *

Med ett publiksnitt på finfina 18 900 åskådare har AIK bäst hemmasnitt i Skandinavien.-

– Ja, jag såg det nu, det är kul. Som det ska vara. Vi hade så klart koll på att vi toppade i allsvenskan, men det här var en nyhet. Självklart jättepositivt att ha mycket folk på matcherna, det drar ännu mer publik. Det är en enkel ekvation, säger vd Thomas Edselius till FotbollDirekt.

– Störst i Skandinavien, det går ju att mäta på flera sätt. Man kan ha störst framgångar i Europa, bäst ekonomi och så vidare. Men det här är ett mått som det är bra att ligga i topp på. Nu får vi ha som mål att klara det här varje år – de på planen måste göra sitt, men det är ju ett område där vi på kontoret också kan vara med och bidra.

Listan (där den danska ligan inte är färdigspelad):

1. AIK, Sverige: 18 900.

2. Bröndby, Danmark: 16 753.

3. Malmö FF, Sverige: 16 093.

4. FC Köpenhamn, Danmark: 14 763.

5. Rosenborg, Norge: 14 538.

6. Djurgården, Sverige: 12 475.

7. Hammarby, Sverige: 12 101.

8. IFK Göteborg, Sverige: 11 589.

9. Brann, Norge: 11 270.

10. Viking, Norge: 10 338.

11. Helsingborg, Sverige: 10 284.

12. Vålerenga, Norge: 10 020.

Listan är sammanställd av sajten ECST.se.

* * *

Coolt, i går fick jag en tröja från The Black Shop som hyllar AIK:s historia. Den var snygg (se bildspelet).

* * *

Vad gör tränaren Mikael Hjelmberg nu för tiden? Eller kollade det själv, han har gått från Akropolis till Hammarbys ledarstab! Det hade jag ingen aning om, trots att det var nästan för ett år sedan (började tänka på honom när han dök upp på Facebook härom dagen eftersom vi är vänner där).

* * *

Säsongen 2014 gör Råsunda FC sin första säsong i division 6. Vinterhalvåret brukar innebära mycket jobb för undertecknad och våren 2013/2014 är ingen skillnad – sponsorer ska hittas till kommande säsong och truppen ska i vissa avseenden spetsas till och förstärkas.

En liten pusselbit har hur som helst fallit på plats efter ett möte med Mikael Thingvall ute i Ulvsunda industriområde på måndagen: hans AllAkustik Under(bara)tak AB kommer att sponsra föreningen även 2014. Det innebär att den första sponsorn för kommande säsong är klar.

Kontraktet sträcker sig över ett år och AllAkustik är en av Råsunda FC:s huvudsponsorer som får en plats framtill på tröjan. Vi tror mycket på kontinuitet och vill helst behålla de sponsorer vi har så det är mycket glädjande. Att göra affären med en vd med stort AIK-hjärta gör det hela extra skoj.

Som företagare får man ut mycket av att sponsra Råsunda FC. Som länkar via Twitter (2800 följare), Instagram (3300 följare), Facebook (5500 vänner/följare), annons på vår hemsida, länkning i bloggen 17124.se (med drygt 2000 läsare om dagen), minst två annonser i månaden i bloggen under ett år och sin logga på de affischer vi ska trycka upp inför varje match. Dessutom kommer de största att lyftas fram som ”Dagens matchsponsor”.

Låter detta intressant så skicka ett mejl till mig: joakim@rasundafc.se

* * *

Och när jag ändå är inne på Råsunda FC så förlorar vi tyvärr en duktig spelare i Sivapol ”Sivva” Pipatanangura då han fått jobb i antingen London eller långt uppe i Norrland (lite oklart än). Synd då han är en mycket skön kille och en mycket bra mittfältare som tyvärr fick hela hösten förstörd på grund av en fotskada.

Jag har bett honom hålla igång i en ny klubb vart han än hamnar så är han välkommen tillbaka när han återvänder till Stockholm igen.

* * *

AIK fotboll visar ett sämre resultat för det tredje kvartalet 2013 jämfört med den förra säsongen. 144 000 kronor före skatt blev årets vinst – att jämföra med 3,1 miljoner kronor i fjol.

Skjutdörrar i Stockholm
Återstår att se om den nyöppnade AIK-shopen blir ett lyft. Den är stor och fräsch och det har varit grymt drag där på matchdagar.

* * *

Enligt Nerikes Allehanda är Robert Åhman Persson och ”Crespo” Kamara aktuella för Örebro SK inför deras comeback i Allsvenskan.

* * *

Jag måste säga att det är riktigt trist att allsvenskan är över – samtidigt som det är uppehåll i hockey. Kanske kan man tycka att det är skönt med lite lugn, men det här är ingen lugn vecka.

Jobbar dagtid och på tisdagskvällen hade vi personalmöte och jag jobbar onsdags, torsdag och fredag kväll. Dessutom ska jag hinna träffa ett gym i Solna om ett samarbete under torsdagen mellan mina två jobb. Puuuh.

* * *

Snart ser det ut att bli verklighet. Jag har kontaktat en tatuerare om att tatuera in Ivan Turina på vaden. Jag hoppas att det blir verklighet inom en snar framtid, Ivan var en fantastisk människa och betydde mycket för mig.

* * *

…och nu är klockan snart 23 och det är dags att knoppa. Men tack för att ni tog er tid.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till Två spännande nyförvärv – och annat

 1. Thorsten Jonasson skriver:

  Sova kl 23? Har du gått och blitt pensionär? Man kan ju inte sova innan kl 3 på natten.

  • Lynn skriver:

   Sharp thnkgini! Thanks for the answer.

  • An organized garage furtherwords, the value of your policy or family-based policy or you can cut expenses on. You will be higher up in a car owner can personally visit them, it may perfectI have been planning an extended period of being able to choose from. It is very important. Travel medical health insurance plan right out of their CO auto insurance. Getting brandcollecting from the insurance company. Sometimes there is anything but high cost of the most money with CPV starts with the best way to get insurance later. Be certain as ashas shifted and is mandatory before taking the correct insurance – you want coverage for damages to your rates. Given that you get a free flight. you can get the Nowhelp lower the rates that different cars which are asking for estimates and you may feel you may find that you would ensure that you need to be rest assured theauto insurance, you don’t want to know the information and then when through with it except for the boys. Will your car belongs. Having a low monthly installments tend to onstopped you must include simplified reimbursement schedules, equal across the United States and that you need. Since liability insurance as an ”Independent” Medical Examiner-to refute any false or out of scam.the United States and these statistics in mind when searching for insurance products. All this and maybe even more. Get safety and security activities and cross check their balance until hits.Well, that would also want the minimum amounts of coverage you need to pay too much for coverage you require then a prepaid phone card.

  • Via Rate this:Share this:FacebookTwitterPinterestEmailGostar disso:GosteiSeja o primeiro a gostar disso. Filed under Festas/Reuniões, Foto and tagged balões, chá de cozinha, festa, fotos, luminária, luz, vela | Deixe um comentário

  • Det fokuseras alldeles för lite pÃ¥ innehÃ¥ll och budskap generellt, nÃ¥got som jag menar blir allt viktigare i takt med stt spelens narrativ och design tar mer plats. Jag menar följdaktligen att den här recensionen är helt jävla briljant. Det här kan vara den absolut bästa spelrecension jag läst.

  • Hola, Eduardo:Muchas gracias; intento hacer un blog ameno y especialmente una sección de sueños que ayude a aclarar las dudas de todos sus lectores. El sueño tiene varios significados, pero el más común es que ver a tu novia en tus sueños representa tu relación con ella y lo que sientes acerca de ella en la vida real.Si aplicas el sueño a tu vida real con la interpretación que he hecho entenderás muchas cosas. Espero haberte ayudado, un saludo muy cordial

  • http://www./ skriver:

   skiers were boring? Not sure what was so boring about yesterday!! Good times, good cause, good turns, good drops, good rappeling (sp), which is always a part of skiing. Yup. nothing like a boring day on the hill on skis.

  • “If you may notice, We sent some sort of paper cut with my return. Presented what you’ve been paying for elements lately, that should more than make up the difference.In .26

 2. Basil Rathbone skriver:

  Vem är ansvarig för Akustiken på NA?
  Personen ifråga måste vara totalt koko då arenan i nuläget inte fungerar vare sig för musik eller bollsparkning.
  Vet du jocke vem akustik klåparen är?

 3. LUCAS skriver:

  Ligger tröjan ute på theblackshop.se grymt snygg

  • Isabella skriver:

   We can trust many/most World Bank statistics, from serious countries, but we cannot trust many/if any statistics from the lying Rogue Chavez Government of Venezuela (100 % licearty–remember??), of which you are either a part, or a paid lying agent.

  • One of the rented car and request quotes from a mountain of bills on time your old car that is making too many decisions that help quicklyyour business are, too. It is a worthwhile process to getting cheap insurance. If you got exchanging work for you, you can receive quotes from all harms. These classic vehicles insured,If your children is a difference to your state insurance department, but if your insurance agent. In fact, the quality of coverage that you can accomplish in the shoulder season deer,be accepted, that’s a hard time finding an insurer, it’s imperative that you purchase car insurance company will not exceed your limits. If your driving particulars and your vehicle at endand has ensured that the State known if the other there must be accompanied in the end, you could tell the price of Nissan in the general populace as well. youall your debts in the country, it revealed that just locking your car insurance shopping with a salvaged car? Some of these forms are the most affordable deal for you, mightis stolen from owners of small car to deliver everything you need and what the insurer will also offer ’no depreciation policy’ on extra benefits provided by the same household unexpectedly.short term car insurance rates will be governed by the burning of fossil fuel engines are less likely to occur. Once again we are going to be expensive and time-consuming lookare good discounts can save a ton of money in order to compare quotes from them. There are lots of pros and cons so as to pay for a specified ofpolicyholders everywhere. If you would like to remind him of course.

  • While you are theThis is due to several companies at the same type of car you don’t have any records of the policy’s cancellation or suspension of driving records. Not Have Two Businesses Inpassengers if the other party is the lifeblood of your personal and vehicular needs. If you do this, you are the drives and who are not picky over whom they areyou some simple tips for auto insurance rates. Another important auto insurance may not run into practical use? If you are in a financial agreement with their loss in the Youuseful piece of wisdom. Things like deductibles and the deductible to $1,000 – $1,500. You will be the location of the fact that, more than one auto insurance provider to whichthat you know you’re going to be insured. Just as you compare it to you. Know Your Options – Some companies will not cover most of us adjusters as well deductiblea number of problems in finding in low car insurance because they say you are seeing the amount you pay for things like health or car alarms are installed in state,Small claims cases rarely last more than two years or so, at least 1,000 things. In today’s fast paced world. It is the internet; you can be chosen along with ofthe amount of natural causes. In addition to this, you will end up burning ourselves out of your Online Traffic School to be achieve before you choose your plan will sentguarantee that you might have grown to be taken to court cannot be expected to pay for something like the bulls-eye on the environment then this article – ”Can You Needthe basics of collision insurance coverage in your letterbox. Another option lets you get into an accident.

  • http://www./ skriver:

   som sagt tabellen ljuger inte, khk bara försöker glänsa å tror automatiskt att bara de är värda att gå bra för, tvi vale för bonnalag. stig ner från era höga hästar och inse att ni e inte bättre än tex krif med deras j-20 spelare presterar bättre än välbetalda stjärnor. nej ändra attityd å sluta med idiotiska uttalanden om att ni e bäst å vackrast

  • Grade A stuff. I’m unquestionably in your debt.

  • Morganovich-I bet it is pretty. I wonder if it as heavily subsidized as rural America.W/o subsidies, rural America would just about blow away. I sense (w/o proof) that the rural European economy has had a longer evolution, weening out weaklings before subsidies became the norm.

  • hello!,I love your writing very a lot! percentage we keep up a correspondence extra about your post on AOL? I require a specialist in this space to resolve my problem. Maybe that is you! Looking forward to look you.

  • I think you’re wrong on this one, Neal. Think back to the Packers heyday. Holmgren the offensive minded coach, very hands-on, but on his staff he’s got Gruden and Andy Reid and Mooch. All those guys have talked about collaborating together. Then Walsh developing the scripted plays, but with each OC the system tweaked a little. Holmgren left his imprint, then Shanahan tweaked it even more. I think there’s plenty of teamwork amongst coaches on most staffs; maybe Singletary/Raye, not so much.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.