Besviken RÅP: Borde ha fått fler chanser

Robert Åhman Persson har gjort sitt i AIK. Och klart han är besviken över utebliven speltid. – Jag borde ha förtjänat fler chanser än en match från start, säger han till 17124.se.

På lördagen var jag på träningen på nationalarenan och kollade bland annat in de två provspelarna från Kina respektive Finland. Lustigt, har faktiskt varit fler gånger i Kina än i Finland, om man ser till övernattningar. Men hur som… Min rapport från träningen kan ni läsa här (som även innehåller bilder och rapport från U19-lagets SM-final mot IFK Göteborg).

Säsongen tänkte jag försöka att summera i veckan, så en intervju om det på lördagen kändes inte högaktuellt. Matchen mot Helsingborg i dag, söndag, kändes inte heller så het eftersom den är betydelselös sett till tabellen. Men så satt Robert Åhman Persson där och garvade med Alexander Milosevic och AIK Medias Christoffer Bodin och då slog det mig att ”Robban” vore lämplig att prata med sedan det stått klart att det, tyvärr, inte blir någon fortsättning i AIK.

Först pratade vi lite och han berättade att Sirius, som det tidigare tisslats om, inte kändes så aktuellt då han vill spela högre upp. Sedan bad jag om en intervju och visst, den trevlige ”Robban” ställde upp utan problem.

När blev det klart att du inte skulle fortsätta?

– Det har varit på gång ganska länge med tanke på speltid och så vidare, men det blev definitivt nu förra veckan, säger ”Robban” till 17124.se.

Är det ditt eller klubbens beslut?

– Alltså det är väl… Vi har pratat om det och som det har sett ut har jag startat en match i år och jag vill ju spela fotboll. Som det ser ut nu skulle jag inte få spela någonting nästa år heller och då tycker jag inte att det är någon idé för mig att vara kvar, då är det bättre att någon yngre kille, en junior, kan göra samma sak som jag har gjort i år: träna, sitta på bänken och kanske komma in sista tio.

Som Anton Salétros?

– Ja men precis. Jag är ändå 26 år och behöver spela fotbollsmatcher och då är det ju bättre att en junior får göra det som jag har gjort.

Om vi tittar på Celso, Moro och Quaison, hur ser du på konkurrensen? Kan du jämföra dig med dem?

– Absolut. Dom är bra spelare och det är jag också. Men dom har fått lite fler chanser än vad jag har fått, och det är Andreas (Alms) beslut och… det är inte så mycket man kan göra åt det.

Är du besviken?

– Ja det är klart, jag hade ju velat spela varje match. Visst kan jag förstå att det finns en konkurrenssituation och vissa kan vara bättre men jag tycker i alla fall att jag är tillräckligt bra och borde ha förtjänat fler chanser än en match från start – dessutom som vänsterback. Men som sagt, det är Andreas beslut.

Inom rimliga gränser, vad är din förhoppning när det gäller nästa klubb?

– Tjaa… Inom rimliga gränser? Det är väl Premier League då.

Haha… Någon speciell klubb där?

– Liverpool. Eller spel med Roma i Serie A. Nä, men jag håller på och kikar på lite olika alternativ… Jag vill spela fotboll nu och så högt upp som möjligt, kanske i allsvenskan eller i övriga Skandinavien. Det är väl där jag håller på och kollar nu.

Du och jag pratade lite innan och du sa att du helst inte vill möta AIK?

– Nä, det vore skönt att slippa det faktiskt. Sedan får vi ju se vad som ligger på borde och vad man har att ta ställning till. Men min förhoppning är att vi ska slippa mötas.

Tänker du på vad fansen ska säga då? En spelare som ”Gabbe” Özkan gick ju till BP och det är ingen som har något problem med det…

– Nä, alltså det finns ju vissa klubbar, som Djurgården och Bajen, det skulle aldrig falla mig in att gå dit, det finns liksom inte. Vi får se, nu har jag och klubben tagit det här gemensamma beslutet och jag måste ju jobba, jag måste ju spela fotboll någonstans.

Jag tycker att speciellt nu när det kommit fram att du ska sluta så har det visat sig att du är väldigt populär bland fansen. Hur känns det att ha så mycket stöd bland supportrarna?

– Det är som du säger, det har hörts väldigt mycket sedan det blivit officiellt att jag ska gå, många som har hört av sig på Twitter och olika andra sätt. Det är klart att det värmer och det känns bra att man lyckats… sätta avtryck på något sätt. Jag vill tacka fansen, och även dig Jocke, för stödet.

Vad kommer du att sakna mest med AIK?

– Det är just dom som hör av sig och killarna i laget och fansen och stämningen.

Hur är det förresten med din skada?

– Det är vänster knä som strulat lite och jag borde ha varit tillbaka för ett tag sedan, men nu känns det bra så jag hoppas att jag är 100 om några veckor.

Någonting att tillägga?

– Det är väl att vi får hoppas på en bra avslutning på säsongen, en vinst mot Helsingborg och bra stämning. Och förhoppningsvis kan AIK ta nya segrar nästa år, avslutar ”Robban”.

* * *

AIK-Helsingborg i dag börjar klockan 15:00 och AIK-Tifo har utlyst halsdukshav. För mig är det självklart att gå på alla matcher men jag tycker att det är ännu viktigare att gå på den sista allsvenska matchen för året för att visa sitt stöd och ge laget och klubben en skjuts inför kommande säsong.

Det räckte inte hela vägen i år men det känns ändå positivt med chansen till spel i Europa nästa år efter andraplatsen – inte minst efter allt som hänt denna turbulenta säsong.

* * *

Prenumerera gärna på min Youtube-kanal, ni kan räkna med att söndagens schyssta tifo kommer upp där timmarna efter match.

* * *

Lee Baxter, Stamatopoulos och Carlgren brukar ha rätt kul på träningarna. På lördagen kallade Lee på min uppmärksamhet och jag antar att det var Carlgren som förlorat någon tävling för han la sig raklång på gräset, liksom ålade sig framåt och lät som en säl.

Nu hann jag förvisso fota det hela, men det är ju lite svårt att se vad som händer. Men kul var det!

* * *

Glöm inte att AIK Hockey har ett tält utanför arenan i dag, där kan man bland annat köpa biljetter till det heta annandagsmatchen mot Leksand i Globen! Och dessutom kan man ta autografer…

* * *

Tog ledigt på måndagen och sköt upp en tandläkartid för att gå på AIK-träning – så är de lediga fram till onsdag. Typiskt, men man kan väl säga att spelarna förtjänar det.

* * *

Blev kontaktad av AIK i dagarna angående kampanjen Paint it Black där jag ska få hämta ut ett diplom innan matchen. Det var lite otippat. Även om jag faktiskt varit ute och hängt upp banderoller flera kvällar och skrivit om vårens kampanj så är jag ju ingen officiell kanal eller så. Men skoj att få lite uppmärksamhet och få chansen att känna sig delaktig och att man bidrar till någonting.

* * *

Söker fortfarande sponsorer till mitt Råsunda FC till kommande säsong. Och glöm inte bort att jag kan ta fram profilkläder till bra priser, cirka 45 kronor för en tisha med trefärgstryck. Det tror jag få i branschen kan matcha och jag för redan samtal med Black Army.

…och när det gäller sponsorer blev det precis klart att jag ska träffa Micke hos AIK-sponsorn AllAkustik igen på måndagen. Spännande, kanske är kommande säsongs första sponsor snart klar.

* * *

Bilderna i bildspelet är, förstås, från lördagens träning. Där vi bland annat fick se Milosevic brotta ner Bodin på två röda…

* * *

Albins polare är på väg över då han ska med på match, måste röja upp lite i lägenheten. Men vi ses på Nationalarenan i eftermiddag. Tack för att ni tog er tid!

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Besviken RÅP: Borde ha fått fler chanser

  1. Salem skriver:

    AnnandagsDERBYT?!

  2. Jonas D skriver:

    Riktigt tråkigt att RÅP lämnar… Och snart enligt rykten Milosevic med då hans relation med Alm inte ska vara den bästa… Fan. Men jag förstår honom. Dock har vi bra ersättare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.