Finaltorsk mot fiskrensarna

Nej, det ville sig inte för AIK:s duktiga U19-lag i SM-finalen mot IFK Göteborg. Sillstryparna var det bättre laget och vann med 4-1 på Skytteholm.

Var förstås på SM-finalen för U19-lagen på Skytteholm på lördagen där AIK tog emot IFK Göteborg. Jag har inte blivit bättre på att skriva matchrapporter sedan senast så det blir mer ett konstaterande: gästerna vann med 4-1 – och hade bud på fler mål men missade en del eller så stod duktige Jonas Olsson i vägen.

Tyvärr fick AIK anfallaren Adam Forslöv skadad tidigt. Jag vet inte om det gjorde skillnad, men AIK var uddlösa framåt. Förstås trist för spelarna och ledarna och för merparten av publiken på ett välfyllt Skytteholm.

Järfälla kök & lackering
Nej, det kändes som att IFK ville vinna mer denna eftermiddag. Dessutom gjorde AIK en svag match där Ludde Ahl valdes till bästa spelare hos oss och där jag tycker att Philip Andersson var bra på sin kant i första. Men ändå, rättvis seger. Och stor besvikelse i AIK-lägret.

– Ber om ursäkt till alla fans som kom och stötta oss idag. Vi uppskattar det enormt och finns inga ord för besvikelsen…, twittrar anfallaren Simon Enström.

Trist, men det är bara att ta nya tag till nästa säsong. Det krävs att man är riktigt bra för att nå final i juniorallsvenskan – synd bara att man inte var lika bra när det verkligen gällde.

AIK – IFK Göteborg 1-4 (0-1)
33’ 0-1 Billhall Titi
56’ 0-2 Jesper Andersson
77’ 0-3 Patrik Karlsson Lagemyr
78’ 1-3 Jonathan Hagman
90’ 1-4 Victor Edvardsen

AIK startelva: 13 Jonas Olsson (K) – 16 Filip Nordström, 18 Adam Ek, 4 Philip Olofsson, 2 Elias Löfberg, 14 William Sheriff, 8 Ludwig Ahl, 7 Jonathan Hagman, 11 Philip Andersson, 10 Simon Enström, 9 Adam Forslöv.

Avbytare: 5 Alexander Hedman, 17 Tim Lidell, 19 Filip Bergkvist, 21 David Öhrwall, 25 Christos Gravius, 33 Viktor Kramer, 35 Ivan Dahlbeck (mv).

* * *

Innan matchen var jag på nationalarenan för att kolla in A-lagets öppna träning. Där satt vår gamle keeper Nicklas Bergh så jag satte mig ner hos honom på bänken och började snacka lite. Då kom Andreas Alm förbi och sa plötsligt ”Joakim Hall. Du måste gå upp på läktaren”.

Skjutdörrar i Stockholm
Jag blev lite paff och undrade väl lite varför men han bara upprepade det han sagt alldeles nyss, att jag inte fick vara på innerplanen. Då förklarade jag att jag var där för att fotografera – precis som jag brukar göra.

– Då måste du börja fotografera, sa Alm.

Det var bara att plocka upp kameran och börja. Någon, jag tror det var Gabriella Blombäck, sa att bänken var deras frizon, där spelarna hade sina saker och så. Det köper jag, men jag fattade aldrig varför han ville att jag skulle gå upp på läktaren. Han sa ingenting till Samuel Fundingsrud som stod i närheten med sin kamera. Eller så är Alm bara som vanligt, att han skämtar. Han kan vara lite svår att tyda, om han menar allvar eller om han driver. Men alla gillar ju inte alla, det är bara att acceptera (men ingen annan verkar i alla fall ha något problem med att jag är där och fotar).

Kollade väl inte så noga på träningen men fick för första gången se de två provspelarna, det vill säga den lilla kinesen Li Yuqiu och den stora (197 cm) finnen Eero Markkanen. Li såg lite vek ut medan Eero, som är forward, var bra på att sätta bollarna på mål när han fick chansen.

Det blev tvåmålsspel, tror man var åtta mot nio. Jag tog och skrev ner målskyttarna, även om jag missade ett mål för det var grötigt och på andra sidan planen.

1-0 Markkanen

2-0 Kouakou

3-0 Markkanen

3-1Goitom

3-2 Nisse Johansson

3-3 Lundholm

3-4 Goitom

3-5 Ofori

3-6 ???

Jag tror att det egentligen var två matcher, för jag hörde Nebojsa Novakovic säga något om att ”det blev 5-4”, och man kan även ha kastat om lagen. Men jag tror att det var målskyttarna. Stamatopoulos stod för det vinnande laget och Carlgren på motsvarande sida.

Så mycket mer har jag inte att rapportera, bilder från träningen kommer upp söndag morgon (här och på Facebook där jag också slänger upp större bilder från dagens match) då jag ändå ska publicera en intervju med Robert Åhman Persson.

Efteråt var jag i AIK-shopen samt var och käkade med Fredrik Wolff (Hetast När Det Gäller), Mats Ageby (Råsunda FC) och Arvid Öhrn Björkvall (från Mälarhöjden). Det var trevligt. Även Alm var inne i AIK-shopen med sin son.

* * *

Alexander Milosevic var på bra humor och hade kul åt mina klarblå byxor denna lördag. Han verkade inte så jätteförtjust i dem även om han inte sa det rakt ut. På Skytteholm sen ifrågasatte han färgen igen med tanke på att vi mötte Blåvitt.

* * *

Starkt av AIK Hockey att ta en poäng borta mot Skellefteå AIK, dock blev det förlust med 3-2 efter straffar. AIK:s mål gjordes av Mark Hurtubise (i numerärt underläge) och Derek Joslin (i numerärt överläge).

* * *

Tog ledigt på måndagen för att gå på AIK-träningen, tänkte att det skulle vara intressant efter den sista allsvenska matchen, att få chansen att göra en intervju eller två. Men nu tränar man inte förrän på onsdag. Och då jobbar jag igen.

* * *

Kom lite info från AIK Hockey på mejlen:

”Biljetterna till matchen mellan AIK och Leksand släpps via ticnet.se den 11 november klockan 10.00. Du som går på AIK-Helsingborg imorgon har möjligheten att komma förbi AIK Ishockeys tält och förköpa din biljett till annandagsmatchen. De 40 första som köper biljett till matchen får också en halsduk av Black Army.

Passa också på att träffa och få autografer från Christian Sandberg, Fredrik Carlsson, Michael Lindqvist och Jonathan Andersson som är på plats från 13.00!”

* * *

Polaren messade och skrev att AIK Handboll spelat i Dalarna och vunnit inför ett 20-tal fans från Dalabrigaden. Spelarna hade varit så glada att de fotat och filmat fansen efteråt. Skoj!

* * *

Alla till nationalarenan på söndagen! Spelarna och ledarna förtjänar stödet efter en väl genomförd säsong. Känslan säger mig att tifot kommer att bli någonting alldeles extra också – jag vet i alla fall att man jobbat med det en tid.

Och ni, glöm inte bort att AIK-Tifo utlyst halsdukshav. Därmed är det obligatoriskt med halsduk. Biljetter kan man bland annat köpa via Ticnet.

* * *

Kul att möta lite unga fans på Skytteholm, antar att de känner till mig via Instagram eller så. De verkade tillhöra Insta-generationen i alla fall. En av minstingarna frågade om jag hade backslick och bad om att få känna på det, haha.

* * *

Under träningen på nationalarenan kom Henrik Jurelius fram och sa att den provspelande finnen gärna ville ha några bilder. Så jag tog några, nu vet jag dock inte hur jag ska skicka dem till honom. Men SMS:ade Jurelius under kvällen.

* * *

…och jag letar fortfarande sponsorer till mitt Råsunda FC inför den kommande säsongen i ”sexan”. Några spelare har börjat höra av sig då de är intresserade av provspel – nu senast en kille från IFK Täby i division 5. Kul!

* * *

Och Mats Ageby från Råsunda FC hade sprungit på en gammal polare inne i stan, han hade sett Mats i samband med mitt bloggande. Han hade då frågat Mats hur jag egentligen var… Jag vet inte vad jag ger er för intryck via bloggen men jag känner mig faktiskt högst normal egentligen.

* * *

Enligt Fotbollskanalen är Falkenbergs yttermittfältare Niclas Eliasson klar för AIK. Jag har haft det lite på känn efter att 17-åringen för några veckor sedan plötsligt började följa mitt Instagram-konto.

* * *

…och där läser jag på SVT att Niclas Eliasson är klar. Det blev klart förra veckan och det känns som en mycket spännande spelare!

Han har såvitt jag vet valt bort Malmö FF, skönt att knäppa dem på näsan. Fast så är det ju lite roligare att spela i AIK där det händer lite, snarare än i anonym MFF.

För övrigt lite skoj att det skrevs 100 gånger mer om Johan Seguis ”huligankram” än om när Malmö vann guld, haha. Stora AIK – lilla MFF.

* * *

Nu måste jag umgås lite med min son som kom hem från farfar under kvällen, får skriva ner intervjun med Robert Åhman Persson när lillkrabban somnat. Tack för att ni tog er tid.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Finaltorsk mot fiskrensarna

  1. Mats A skriver:

    Ååååå, får jag känna på ditt hår 🙂 haha

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.