Missa inte lördagens SM-final

Kom och se AIK:s duktiga U19-lag spela SM-final mot IFK Göteborg på Skytteholm på lördagen. – Det gör mycket att ha lite sköna fans i ryggen, säger mittfältaren Philip Andersson till 17124.se.

Hemma i cirka 1,5 timme mellan mina två jobb, i skolan och på ungdomsgården, denna fredag. Och den tiden vill jag passa på att uppmärksamma lördagens SM-final där AIK:s U19-lag tar emot IFK Göteborg på Skytteholm. Matchstart 14:00.

– Att nå finalen är oerhört stort, både för mig personligen men även för AIK. Under mina tio år i klubben skulle jag säga att detta är den mest betydelsefulla matchen. Det va längesen ett U19-lag från AIK kommit såhär långt, säger mittfältaren Philip Andersson till 17124.se.

AIK vann semifinalen borta mot Malmö FF med 2-1 efter mål av Jonathan Hagman och Simon Enström. IFK å sin sida vann med 3-1 mot BP. Den matchen stod 0-0 tills dess att Niran Hansson fick rött kort efter 51 minuter.

– Vi var och kollade den andra semin mellan Brommapojkarna och IFK Göteborg på Grimsta där Göteborg till och med lyckades skrapa ihop en liten klack med bengalbränningar och sånger och överröstade BP-fansen. Det borde inte få ske i Solna! Det gör mycket att ha lite sköna fans i ryggen!

Hur ser du på era chanser att vinna finalen?

– En final kan alltid gå hur som helst, men jag skulle säga att våra chanser är stora. Vårt lag är väldigt starkt just nu.

Vad tycker du talar för er?

– Vi är en homogen grupp som jobbar med och för varandra. Vi är en bra blandning av olika kvalitéer och det är ingen som faller ur ramen. Alla spelare har varit med och bidragit under året, avslutar Philip.

Järfälla kök & lackering
En annan som är hoppfull inför lördagens final är William Sheriff.

– Vi har ett riktigt bra lag med bra spelare och bra lagmoral, vi vet vad vi är bra på och hur vi ska spela och vi har riktigt bra försvar med hela backlinje och målvakt, säger William till 17124.se.

Är det viktigt att det kommer folk till matchen?

– Ja, det vore kul om det kom dit lite folk för det är jätteviktigt när man känner att man får stöd! Vi har ju en stor fördel för finalen spelas på vårt hemmaplan där vi dessutom tränar varje dag.

Har du koll på IFK?

– Ja jag känner igen några som jag har spelat med i landslaget på Bosön och vi såg semifinalen mellan BP och IFK Göteborg så vi har hyfsad koll.

Är det någon lagdel hos er som är extra stark?

– Vet inte riktigt… Försvaret har ju varit riktigt stark tycker jag men de offensiva spelarna har också gjort det riktigt bra, så det är svårt att säga.

Någon speciell spelare du vill lyfta fram?

– Alla har ju varit riktigt bra men det har varit lite olika från match till match. Det finns spelare som har varit riktigt bra en match och andra spelare någon annan match, det är svårt att välja ut någon enskild spelare.

Hur är stämningen i truppen?

– Stämningen är bättre än någonsin just nu, alla är glada alla kämpar för varandra och det är mycket skratt och så vidare.

U19-final, AIK-IFK Silltryp. Lördagen den 2/11 klockan 14:00. Skytteholm.

* * *

Innan dess är det öppen träning i nationalarenan och enligt AIK brukar man köra igång runt 11:00. Så det blir en heldag i Solna för mig. Räkna med träningsrapport, matchrapport och bilder lördag kväll.

AIK arrangerar lördagens SM-final och fiket är öppet. Handla där och stöd AIK:s ungdomsfotboll.

* * *

Läste att AIK inte varit i en U19-final sedan 2007. Jag antar att AIK-Akademin har en stor del i den senaste tidens framgångar bland juniorerna.

* * *

…och vill ni läsa torsdagens rapport från Hovet, där AIK vann med 3-1 över Färjestad, så hittar ni den här.

* * *

AIK Hockey spelar dessutom borta mot Skellefteå AIK på lördagen, efter det är det tydligen ett uppehåll. Det blir mycket AIK-relaterat denna lördag.

* * *

Skjutdörrar i Stockholm

* * *

Tack för att ni tog er tid. Och följ mig gärna via Twitter.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Missa inte lördagens SM-final

 1. AIK skriver:

  Hagman gjorde mål, inte Olofsson. 😉 Alla till skyttan!

  • Joakim Hall skriver:

   Tack, det har du nog rätt i, för det tweetade jag när det begav sig. Då står det fel i matchfaktan på svenskfotboll.se

 2. ignore skriver:

  Tack för utmärkt summering i vanlig ordning och inspiration till att ta sig ut till Solna imorgon! Och intervjun i föregående inlägg, riktigt bra!

 3. Gnagetgura skriver:

  Du är fan kung Jocke! Läser alltid din blogg. Skål för Gnaget!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.