AIK tog andra raka!

AIK tog andra raka segern via 3-1 hemma mot krislaget Färjestad på torsdagen. – Vi går för att ta oss till slutspel, säger Christopher Aspeqvist till 17124.se.

AIK har varit nere på dekis en tid men har nu kammat till sig. Man bjöd på en finfin vändning mot Växjö då man vann med 5-3 i måndags. På torsdagen var jag och Albin tillbaka på Hovet och efter en fin första period och bra spel av Daniel Larsson vann man på nytt – denna gång med 3-1 mot krislaget Färjestad.

Det blev en kanonstart för AIK då man gjorde mål på matchens första skott och det redan efter 1:03, målskytt Fredrik Hynning. Det var en puck som Danny Taylor borde kunnat ha tagit i sömnen men den slank retsamt igenom honom på någon sätt. Sådana puckar släpper inte en elitseriemålvakt förbi sig särskilt ofta men det var bara att tacka och ta emot.

Efter 13:46 kom kvällens andra mål och det stod Patric Blomdahl för. Det var grinigt på isen och direkt efter målet körde David Liffiton klubban i ryggen på Esa Pirnes som föll. Stor irritation hos Blomdahl som flög på spelaren men domarna kom emellan. 2+10 och spel fem mot fyra direkt efter målet. En lite udda situation men det är ju bara att tacka och ta emot.

Jag tycker att AIK var rätt bra i första, men det gick sämre i andra. I alla fall tills dess att man körde en time out. Gästernas Patrik Lundh reducerade och man hade bud på fler mål men efter 16:31 av andra satte Teemu Ramstedt 3-1 i spel fem mot fyra.

Tiden började rinna iväg för Färjestad. Mark Hurtubise drog på sig en tvåminutare efter 19:07 och FBK, som redan tagit ut målvakten, hade chansen till åtminstone reducering i sex mot fyra. Men AIK höll undan och tog alltså sin andra raka trepoängare.

Roligast var att det var drygt 5000 i Hovet denna gång, det är ganska avsevärt mer än tidigare. Och till och med den sega sittplatspubliken kom igång i den tredje perioden. Annars har de ju varit svårflirtade denna säsong, något jag tagit upp tidigare.

Skjutdörrar i Stockholm
Jag och ”Abbe” höll igång i klacken så gott vi kunde i första och tredje, i andra gick vi bort till andra sidan så som vi nästan alltid gör. Allt för att se AIK:s mål bättre. Och efter matchen gick vi ner till omklädningsrummet för att intervjua någon spelare. Den vi fick var Christopher Aspeqvist, 22-årig back från Huddinge som visade sig vara en jättetrevlig lirare.

Jag var lika oförberedd som vanligt, ursäktade mig med att jag mest har koll på fotbollen, men hur svårt kan det vara? Bad honom inledningsvis summera matchen lite kort.

– Jag tycker att vi var dåliga i första och i andra. Visst, vi gjorde mål men det var för stort glapp i laget. Vi hade flygande anfall och skapade lägen, men jag tycker att vi var lite lata i mittzon – och vi backar måste våga stå upp lite bättre tycker jag, säger Aspeqvist till 17124.se.

Du menar att det kunde ha straffat sig?

– Ja, absolut. De hade ju jäkligt bra lägen men ”Danne” (Larsson) gjorde en kanonmatch. Och visst fick vi lite lugn och ro efter två snabba mål i den första perioden.

De var väldigt griniga, Färjestad…

– Ja men det är dom alltid, haha. Men det är bara att hålla sig lugn och inte lockas in i någon fight så drar dom på sig utvisningar istället.

Är det extra skönt att vinna över ett gringäng?

– Ja, det är det absolut, haha. Nä men en skön vinst som innebär att vi har två raka. Nu satsar vi på att vinna på lördag också.

Nu kanske jag är lite hård, men när ni vände till 5-3 i förra matchen… Jag menar att det beror på deras målvakt som kom in.

– Jo, och vi sa ju det när det kom in en ny målvakt som är iskall och stel i ljumskarna, det är bara att bombardera med skott. Det lönade sig. Vad gjorde vi, fyra mål på 4-5 minuter…

I dag var det lite mer folk på Hovet än senast, vad betyder det?

– Ja, det är jäkligt kul. Det betyder riktigt mycket och det hjälper självförtroendet, det är skönt att komma in i första perioden med bra fart på läktaren. Det är bara kul och man blir lite mer taggad.

Ni ligger ju inte så bra till… än. Har ni ändrat målet för säsongen?

– Nä, det är ändå tajt i serien. Vi går för att ta oss till slutspel, det tror jag att vi kan greja. Jag tycker att vi har en bra chans att vinna på lördag och sen är det uppehåll. Men det är många matcher kvar och många poäng som står på spel, vi har bra go i laget och självförtroende nu.

Skellefteå borta på lördag alltså. Kan ni ta poäng där?

– Absolut. Visst är det en tuff match men spelar vi bara enkelt och inte strular för mycket eller blir för lata i försvarszon så har vi chansen. Det gäller att skjuta mycket och utnyttja power play-tillfällena tillfällena så bra som möjligt.

Skönt att vara tillbaka och göra en hockeyintervju. Det är ju tufft när de har förlorat eller när lillkrabban ska upp till skolan dagen efter. Men nu har han ju höstlov samtidigt som AIK vann, så då kändes det rätt att vara nere och störa dom lite.

* * *

Klipp på när AIK-Jonas drar igång klacken denna torsdagsafton:

YouTube Preview Image

* * *

Det finns även info på AIK:s hemsida, men jag skrev alltså upp mig för att vara med i ”Movember”. Det är knappt så jag vet själv vad jag ska göra eller vad det går ut på, men det är något om att belysa att även män drabbas av sjukdomar. Typ. Så nu ska jag odla mustasch i en månad. Tacksam för att ni inte hånar mig, haha.

* * *

Jag tror jag skrev att Växjös klack var det sämsta jag sett på Hovet. På sätt och vis var det ännu värre med Färjestad – de hade nämligen ingen klack alls vad jag kunde se. Eller höra.

* * *

Vilken kung Kyriakos Stamatopoulos är. Nu har AIK också förlängt hans kontrakt med hela fyra år. Det är starkt, inte minst eftersom han är 34 år. Men det är ju ingen ålder på en målvakt, IFK Göteborgs Thomas Ravelli höll väl på tills han var 78 bast eller något.

Järfälla kök & lackering
Hur som helst, jag är mycket glad över att ”Kenny” stannar. Jag vet att han älskar AIK och Stockholm och jag älskar honom. Ja, så som man kan älska en manlig AIK-spelare. Och så är jag evigt tacksamt för att han gav mig en av sina målvaktströjor från 2012 – en av mina favorittröjor, och då har jag ändå typ 25 stycken.

* * *

Pratade lite med fotbollens extramaterialare Lasse, alltid en ära. Och så Jonas von Kjerrulf som tyckte intervjun med honom blev bra och det hade andra sagt till honom också, även andra från kansliet och styrelsen. Kul! Och på Donken innan matchen kom en herre, gissningsvis några år äldre än jag själv, fram och berömde mig för bloggen. Sånt är alltid trevligt.

* * *

Träffade en jättegullig och bra tjej nyligen. Vi hann ses fyra gånger innan hon kom på att vi nog var för olika och jag kom på att jag inte har tid att träffa någon. Ni vet det är Albin varannan vecka, jobbet i skolan och på ungdomsgården, det är AIK fotboll och hockey, träningar på Karlberg (Skytteholm), bloggen och… Nä, det är nog vad mitt liv innehåller just nu. Och jag älskar det.

* * *

Svartgult.com (inte min blogg alltså utan sajten den ligger på) har samlat in 19 676 kronor via annonser. Det ser ut som att pengarna, efter omröstning, kommer att tillfalla AIK:s nyallsvenska damer.

* * *

Cred till vd Thomas Edselius och ordförande Johan Segui som var på plats på Hovet. Inget konstigt, de är genuina AIK:are, men det är ändå skoj att se dem även utanför fotbollen. Och så förstås kanslichefen von Kjerrulf men honom ser jag typ varje gång jag är på hockey.

* * *

Nu börjar klockan bli lite mycket. Men stort tack för att ni tog er tid. Nu är det full fokus på två saker till helgen: SM-final med U19-laget mot IFK Göteborg klockan 14 på Skytteholm på lördag och sedan AIK-Helsingborg på nationalarenan på söndag. Inklusive halsdukshav!

Och räkna också med att jag besöker lördagens träning på nationalarenan. För övrigt har man nu tränat färdigt på Karlberg för denna säsong lät Lasse hälsa. Framöver handlar det om Skytteholm. Inte riktigt lika mysigt och gissningsvis svårare att få till intervjuer (då spelarna ofta har lite brådis iväg i olika bilar till Karlberg) men det är som det är.

…och vad ni än gör nu, så STÖD AIK HOCKEY!

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till AIK tog andra raka!

  1. AIK skriver:

    In Stam we trust!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.