Färjestad hemma – och RÅP borta

Torsdagen bjuder på ett spännande hockeymöte då AIK tar emot Färjestad. Tyvärr har AIK Fotboll samtidigt meddelat att Robert Åhman Persson lämnar klubben efter säsongen.

Få supportrar träffar spelarna lika mycket som jag gör, om ens någon. Ja, det är klart att det finns undantag när jag tänker efter, som Viktor Lundbergs morfar Berglund. Men annars… Och det är alltid trist att se spelare lämna klubben, även om det förr eller senare är oundvikligt. Och värst är det förstås när det är riktigt sköna lirare som försvinner, som Robert Åhman Persson.

Jag anser det vara lite farligt att skicka iväg för många spelare med AIK-hjärtan och istället ta in en massa afrikanska legoknektar – om jag tillåts uttrycka mig så. Samtidigt är det klart att den begränsade speltiden gör att det kanske är rätt att satsa på andra spelare. Men det jag hatar mest med att ”RÅP” får gå efter säsongen är att han är en så underbar människa med ett stort hjärta. Det gör faktiskt ont att se honom gå och jag blev uppriktigt ledsen när jag nåddes av nyheten under onsdagen.

Sportsligt så säger jag inte att det är fel, det är tufft när vi har spelare som Celso Borges, Ibrahim Moro och Robin Quaison och med jättetalangen Anton Salétros som knackar på dörren. Ändå… Oerhört tråkigt. Jag hoppas att han får lite speltid mot Helsingborg på söndag. Bara en sån sak som att det är hans sista match gör att det är obligatorisk närvaro – även om det varit det ändå.

Glöm inte bort att supportrarna utlyst halsdukshav till AIK-HeIF. Halsdukar går bra att köpa i AIK-shopen och biljetter köps med fördel via Ticnet.

* * *

På torsdag är det äntligen hockey igen. När AIK var bra var det ett toppmöte när Färjestad kom på besök, men det är det inte nu. Det är en skitviktig match där AIK är tia och elfteplacerade FBK bara är en poäng bakom.

AIK kommer stärka från mirakelvändningen hemma mot Växjö Lakers senast då man gick från 1-5 till 5-3. Det var en mycket bra genomförd match och jag tror att många hajat till nu och faktiskt kommer och stöttar iskrigarna på torsdagen. Jag tror och hoppas det.

Järfälla kök & lackering
AIK har varit skadedrabbat men jag hoppas ett par spelare är tillbaka. I Färjestad har nygamle Pelle Prestberg fått en bra start med ett mål och en assist på två matcher.

Det här är ett klassiskt möte, det vet jag som gått på hockeyn sedan 1991. Tyvärr är det mycket som inte är sig likt hockeyn som fanns när jag började gå, men istället för att sitta och gnälla över regeländringar och skita i att gå är det bättre att gå och stötta AIK och sedan kan man gnälla.

Gick in på AIK:s hemsida för att beställa en klackbiljett till grabben. 170 kronor kostar en ordinarie klackbiljett, men motsvarande pris för gästande supportrar är 100 kronor. Kan någon förklara detta för mig? Jag skrev till AIK:s biljettkonto på Twitter, men fattar verkligen inte (även om han i detta fall går in som student, alltså 140 kronor, men ändå). Varför ska gästande supportrar premieras? Höjt deras biljettpris till 350 eller något istället. Minst.

Skjutdörrar i Stockholm
Tror annars att Albin kommer att vara lite stolt under torsdagen eftersom jag äntligen fått arslet ur vagnen och köpt en riktig hockeytröja till honom. Han har velat ha det sjukt länge.

YouTube Preview Image

* * *

Rätt mycket spekulationer kring vem av AIK:s mittbackar som ska säljas efter säsongen. Bänkar man Milosevic för att han är såld till Tyskland eller spelar man plötsligt Backman för att få upp hans pris? Bara ett fåtal lär veta – och jag är inte en av dem.

Sista allsvenska matchen på söndag, det kanske inte bara är RÅP som vi får se för sista gången. Jag är sjukt taggad på att gå på måndagens träning och få till en långintervju. Eller jag hoppas innerligt att det är träning, för nu har jag tackat nej till jobb på grund av det. Vad gör man inte för er (och min) skull?

* * *

Läser nu på Svenska Fans: ”Till matchen mot den överraskande nästjumbon Färjestad uppges Josefsson och Blomdahl definitivt vara tillbaka medan Sandberg är ett frågetecken, liksom Pirnes.”

Det är i alla fall en liten ljusning… Och i FBK saknas Rickard Wallin, Garrett Stafford och Shawn Belle.

* * *

SM-final för U19-gänget på Skytteholm på lördag! Matchstart 14:00 och fritt inträde. Har pratat med ett par av AIK:s spelare och de skulle älska om det kom dit lite folk och stöttade dem. Jag är där – är du?

* * *

Vågar man hoppa på en uppryckning även i AIK-klacken?

* * *

Utmanar härmed Christoffer Bodin i den mustaschkamp som anordnas under namnet Movember. Var med och uppmärksamma mäns hälsa du med, läs mer på Movembers hemsida.

Frågan är ju om man vågar visa sig ute sen… Blir väl till att dra på sig en rock och köpa en sotar mössa och låtsas som att man är en hipster från Söder (men uppvuxen i någon obskyr liten håla i Dalarna eller Norrland).

Någon som vågar göra som jag, Bodin och Patric Blomdahl? Skriv upp er!

* * *

Okej, angående biljettpriserna så svarade en bekant: han tror att det är SHL som bestämt priserna på bortabiljetter. Det är ju bra att man vill stötta bortaresande, men de bortasupportrar som kommer till Hovet består säkert mest av inflyttade bönder.

* * *

Midnatt nu, sovdags. Men köp biljett till AIK-Färjestad. Vi ses på Hovet. Och missa inte min intervju med Jonas von Kjerrulf från onsdagen – den blev uppskattad.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Färjestad hemma – och RÅP borta

  1. Joel skriver:

    Rätta mig om jag har fel men är inte tyvärr RÅP skadad säsongen ut? I alla fall håller med dig om att jag kommer sakna honom som fan också. Blir till att hylla honom och alla andra underbara spelare på söndag. När man ser tillbaka på denna speciella säsong , så blir man bara ännu stoltare över att va en del av denna underbara familj.

  2. gulligt skriver:

    Mustachen. LOL.

  3. Marlee skriver:

    Skaplig vandning fran 1-5 till 5-3…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.