Europa, här kommer vi!

Tänkte inte skriva något på söndagen trots att jag var på Karlberg. Men kunde inte hålla mig sedan AIK blivit klart för spel i Europa!

Denna säsong är en galen säsong. Jävligt galen. Först arenaflytt, sedan Ivan Turinas tragiska bortgång, Majstorovic-grejen, skriverier om kramar och maskerade supportrar både i samband med bortapremiären mot Elfsborg och sedan till derbyt mot Djurgården och spelare som försvunnit till höger och vänster och junisar som ersatt. Och säkert en hel del annat.

Därför är det starkt att vara klara för Europaspel 2014! Lagen ute i Europa har redan lärt sig vilka vi är – och nu är det dags att sätta oss på kartan på allvar igen! Förra året i Europa var mycket lyckat, annars har det vad jag kan minnas inte varit någon jättesuccé sedan… vi gick till Champions League 1999!

AIK blev klart för Europa i och med att soporna IFK Göteborg torskat med 2-1 borta mot Mjällby. Så det är bara att börja spara och kolla så att passet sträcker sig över 2014.

Själv var jag i Luxemburg för några år sedan och Polen, Holland och Italien i fjol, alla magiska resor som man vill tillbaka till. Och vilket jävla bortafölje vi hade.

* * *

Glöm inte bort att AIK möter Växjö på Hovet på måndagen! Barn går gratis under lovet, se AIK:s hemsida för mer info.

* * *

Var på söndagens AIK-träning som bland annat hade finbesök av Urban med följe och kortidsboendet och tidigare Råsunda FC-sponsorn KomBo med ungdomarna Gökhan, Sami och John. Man pratade bland annat med Henrik Jurelius om en AIK-middag på KomBo framöver och man ville ha fyra spelare och en tränare med.

Järfälla kök & lackering
De som spelade större delen av matchen mot Brommapojkarna på lördagen tog det lugnt och joggade och jonglerade lite. Jag la lite mer fokus på att fotografera de som höll igång och det var skoj att se 17-årige Francois Kamano från Guinea som kör med AIK. Nej, kollade inget speciellt på honom men förstår att han är bra, han har bland annat fått chansen med A-landslaget.

Pratade inte så mycket med spelarna, men surrade lite med kung Nisse Johansson. Vi kom på att vi båda gillade Talladega Nights och garvade lite åt några scener i denna mycket sköna rulle.

* * *

Jävligt häftigt att i dag, den 27:e, gick grande Ivan Turina upp i ledning i målvaktsligan. Vila i frid.

* * *

Har kollat upp lite priser på t-shirts, tänker att det är en rätt stor marknad för Black Army, Ultras Nord, Sol Invictus, La Garra Negra och kanske lite andra grupperingar. Det finns ju även företag som behöver tishor… Jag har fixat fram t-shirts för cirka 55 kronor styck, det är transfertryck (det vanligaste) och inkluderar trefärgstryck. Intresserad? Dra iväg ett mejl för lite prisuppgifter: joakim@rasundafc.se

Och hey, det gäller förstås inte bara tishor. Kan styra upp riktigt trevliga priser på långärmat, flaggor, örngott, pikéer och egentligen det mesta som går att trycka på.

* * *

Det är några kids i bildspelet. Det är delar av Norra Ungdom som fick en rundvisning nere i klubbstugan av SLO:n Jonne. De fick också träffa lite spelare och Alm där inne, tyckte jag mig se på bilder. Kul!

* * *

Spel i Europa gör att AIK måste utöka truppen igen. Om det innebär att de utlånade spelarna återvänder och blir kvar eller om man värvar spelare utifrån återstår att se.

* * *

Tyckte att Djurgården hade rätt mycket folk när man spelade 1-1 hemma mot Gefle. Och visst, man hade gett bort drygt 5000 biljetter. För inte fan har de normalt sett 14 000 på sina hemmamatcher…

* * *

Har kollat upp den rätt nya supportergrupperingen ”Black Ladies” då jag var nyfiken på vad det egentligen var. Fokus är på AIK:s damidrotter vilket jag tycker låter som ett bra initiativ. Har sett dem en del på nätet men man har nu en styrelse (bestående av fyra honor och en hane) och man har varit i kontakt med AIK och ska skaffa en hemsida och ha medlemskap etcetera.

Skjutdörrar i Stockholm
Så mycket mer har jag inte att gå på just nu men ni hittar dem bland annat på Facebook och via Twitter.

* * *

Köp biljetter till AIK-Helsingborg innan dom tar slut. Obligatorisk närvaro.

* * *

Nu ska jag ner till mitt lokala ICA Aspudden och handla lite och så hinner jag med en bra rulle sen. Är ledig måndag och tisdag och just på tisdag kommer jag att dra till AIK:s kontor för en intervju.

* * *

Missa inte min rapport och mina bilder och filmklipp från lördagens derbyt. Tack för att ni tog er tid. Annars ligger det fem filmklipp från BP-AIK uppe i min Youtube-kanal.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Europa, här kommer vi!

 1. Martin skriver:

  Har ett önskemål om du har tid och lust:

  Det är alltid kul att läsa anekdoter från gamla bortaresor, ett Europa-special skulle vara riktigt kul när platsen äntligen är säkrad.

  För nu när den eviga väntan börjar så kan det va skönt att få drömma sig bort ett tag. Har själv Eindhoven i minnet och börjar glöda av bara tanken på den resan!

  Keep up the good work!

 2. Kaxen skriver:

  Jag tycker du ska hitta någon legend som var med på bussen till Sparta Praha

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.