Råsunda FC äntligen seriesegrare igen!

AIK:s damer vann på söndagen och i dag tar AIK emot Öster med Kenny Pavey. Men det största för mig är att AIK-supporterlaget Råsunda FC vann sin division 7-serie i helgen!

Sorry, det blev ingen träningsrapport från Nationalarean på söndagen, jag var helt enkelt för väck efter lördagens bröllopsfest ute i Nacka. Det positiva med det var att jag istället kunde gå på AIK:s match mot Umeå Södra FF som började klockan 16.

Det var ovanligt glest på läktaren på Skytteholm denna söndag, bara 104 åskådare. Shit, mitt Råsunda FC hade över 50 åskådare för ett par veckor sedan. Synd med så lite folk, speciellt när tjejerna spelar så bra fotboll och krigar om en plats i allsvenskan. Och den klack som var mot Hammarby och Djurgården lös med sin frånvaro (det var väl mest Rolle och hans tre polare man hörde, och i andra halvlek AIK-Jonas).

AIK skapade en del i första halvlek, men avsluten blev ofta för tama eller gick rakt på Umeås keeper Alyssa Whitehead. Mot slutet av halvleken började det regna, och det höll i sig en stund.

Tjejerna fortsatte att kämpa på och efter 50 minuter spelade Daniella Chamoun fram Emma Lundh som i kamp med en försvarare lyckades ta sig förbi Whitehead och skjuta bollen i mål. 1-0 där kändes rättvist. Och när samme Emma Lundh satte 2-0 efter 69 minuter kändes det klart. AIK kontrollerade matchen.

Med fem minuter kvar av ordinarie matchtid kom 3-0 och det var ett konstigt mål. Ytterbacken Karolina Rosendahl skulle passa hem bollen till målvakten, och det var ingen hård pass och ingen som helst press. Men Whitehead lyckades missa bollen som retsamt rullade in i mål. Det kan hända den bäste om man inte är vaken, jag minns att det hände stora Ivan Turina under en försäsongsmatch på Skytteholm.

Järfälla kök & lackering
Eskilstuna United fick samtidigt bara 1-1 mot Hovås Billdal på Hovåsvallen, så AIK gick upp i serieledning i Elitettan. Med tre omgångar kvar har AIK 52 poäng, Eskilstuna 51 och trean Sirius, som har fyra matcher kvar, har 47. Ettan och tvåan går upp.

AIK ska först möta IFK Kalmar borta och Kalmar är ett lag som slåss för sin existens i Elitettan. Sedan väntar tabelljumbon Sundsvalls DFF hemma den 12 oktober och till sist möter man QBIK på Tingvalla IP. QBIK ligger i ingenmansland i tabellen.

Det var skoj att se alla glada miner i laget efter matchen. Tjejerna kommer att greja det här, men jag hoppas att de kan få lite mer stöd i de avslutande matcherna.

* * *

Och så har vi ju Råsunda FC… Det står nu klart att 2013 blir ett minnesvärt år för föreningen: i somras vann vi Black Armys turnering Årets Råttjävlar för andra gången (2011 och 2013) och på söndagen blev det klart att RFC, som från början hette FC Black Army, vinner division 7C!

RFC hade redan vunnit i den näst sista omgången, 7-3 mot FC Caribbean i fredags, och på söndagen tog tvåan Stocksunds IF emot fyran IFK Bergshamra. ”Stockan” var favorittippat hemma på Stockhagens IP och tog också ledningen med 1-0, men sen var Bergshamra det bättre laget.

Vi var 13-14 spelare och ledare från Råsunda FC som stod och hetsade och skrek på både domare och spelare, försökte vinka för offside som inte fanns och skrek att bollar var ute trots att de inte var det – alltså när ”Stockan” hade bollen.

Det var skoj att se så många av oss vara på plats och heja på Bergshamra. Och kanske hjälpte det lite, helt klart var man ett bättre lag än vad man visat tidigare (vi vann med 4-1 mot Bergshamra som vi nu har i sista omgången). Bergshamra satte 2-1 och en spelare som krigaren Christoffer Mahlknecht, som varit i Råsunda FC sedan 2007, hade svårt att stå still och vankade fram och tillbaka av nervositet.

Lustigt nog var det ett självmål som avgjorde matchen. Bergshamra fick in en boll från höger in framför mål och en spelare i ”Stockan” skulle rensa undan bollen eller ta emot den, oklart vad. Istället fick han en felträff och satte bollen i egen kasse. De som jublade mest var Råsunda FC:s spelare på långsidan och de två som stod och psykade målvakten bakom hemmakassen. Sedan kom 4-1 och ja, matchen var avgjord för länge sen.

YouTube Preview Image

Det kan inte ha varit kul att vara Stocksundsspelare i går. Man hade chansen att ligga en pinne bakom oss inför sista omgången, men istället gjorde man en dålig match samtidigt som Bergshamra hade en bra keeper. Efteråt kom ett gäng från Bergshamra fram och gratulerade oss och jag tror bestämt att någon ur laget lovade dem att vi skulle bjuda på några bärs efter fredagens avslutande match lagen emellan.

Skjutdörrar i Stockholm
Efter matchen drog de flesta av oss till Offside Sportsbar i Solna Centrum, som faktiskt sponsrade oss för ett par år sedan, för att fira. Fler och fler spelare kom förbi och skålade och vi var till sist ett 15-tal mycket glada spelare och ledare. Jag satt där och tittade på alla spelare och det var vackert då det slog mig att samtliga på plats är aktiva AIK-supportrar. Vi är därmed Stockholms bästa supporterlag!

Sista matchen är alltså IFK Bergshamra-Råsunda FC nu på fredag, på Bergshamra IP klockan 20:00. Efter det är supportrarna inbjudna till efterfest på Offside Sportsbar från cirka 22:30. Säsongen är dock inte över, för jag tror att det är helgen därpå som Stockholm Cup tar vid.

Vi har två mycket bra tränare i Francisco Carrasco och Henrik Jensen. Råsunda FC vann division 8 säsongen 2007 och på den sjätte försöket har vi nu vunnit division 7, och detta under ”Frallans” och ”Henkes” första säsong, så en stor eloge till dem.

För egen del är det dags att börja planera för 2014 i division 6. Vi kan nog räkna med vissa merkostnader för utökad träning och vinterträning, vilket vi inte direkt haft tidigare. Så det gäller att hitta sponsorer. Om någon är intresserad, eller vet någon som kan tänkas vara det, så dra iväg ett mejl till mig.

* * *

I dag är det måndag vilket innebär att AIK tar emot Östers IF. Det enda spännande med den föreningen är förstås att hjälten Kenny Pavey spelar där (och jag minns när jag blev hundbiten borta mot Öster typ 1996). Jodå, jag ska ha en bild tillsammans med Kenny, var så säkra. En fantastisk person med stort hjärta och med en mycket härlig familj. Välkommen hem Kenny, även om det känns konstigt att kalla Nationalarean för vårt hem så är det faktiskt det.

– Jag tycker det är lite synd för jag hade hellre spelat på Råsunda igen. Det var en väldigt konstig känsla att spela mot AIK senast när vi möttes i Växjö. Jag fick också en väldigt ”good vibe” av att känna stödet från både hemma- och bortapubliken, säger Kenny till Gnagarforum.

Eftersom jag inte var på söndagens träning har jag ingen jättekoll på laget, men Celso Borges är i alla fall tillbaka efter avstängningen mot Djurgården, en match som slutade 2-2 i torsdags. Öster kommer med tre raka förluster.

– Jag tycker ändå vi har spelat bra och visat bra moral i matcherna. Nu senast mot Kalmar hämtade vi upp ett underläge men så släppte vi in ett mål efter det som vi kanske inte borde ha gjort. I matchens slutskede räddar en Kalmarback bollen med handen på mållinjen som domarna missar. Det är frustrerande men det gäller att skaka av sig sådant och bara fokusera på vårt eget spel, för så är fotbollen.

Får med mig både Albin och syster Mia till matchen. Ja, hon vill ju mest träffa ”Abbe” men tycker att det är lite skoj med AIK också och är med då och då. Dra på matchen mot stöd AIK i jakten på en Europacupplats. Fan vad jag vill se AIK utomlands igen, minns de magiska resorna till Polen, Italien, Holland och innan dess Luxemburg.

* * *

Råsunda FC har flera lyckade nyförvärv i år, som målvakten Pierre Dahlgren och yttern Stefhan Hultstrand. De är inte bara genuina gnagare utan även mycket kompetenta spelare och där Stefhan vunnit serien tre gånger på fyra år med sina respektive lag. Han kom till oss i somras sedan han flyttat till Solna och har faktiskt aldrig förlorat en match med RFC.

I går pratade jag med hans trevlige farsa Bruno som var med och tittade på Stocksund-Bergshamra. Han har ett rätt nystartat företag, Aktivitetspulsen 4U, som bland annat arrangerar vandringar i Spanien och har lovat att kolla upp möjligheten att lägga ett fotbollsläger för oss där i mars.

I nuläget är det lite oklart vad vi behöver förstärka laget med, det ser bra ut på det flesta positioner. Men kanske en mittback och en ytterback samt en rutinerad anfallare. Jag måste prata med tränarna om det, men är man gnagare och intresserad av att spela med oss så är det bara att höra av sig.

* * *

Rättar mig själv sett till ett tidigare inlägg: det var inte bara Anton Salétros som tagits ut till Sveriges P17-mästerskap i Förenade Arabemiraten, även Noah Sonko Sundberg är med. Missade det.

* * *

Har bett syster Mia att titta på en resa till Turkiet lördag till lördag, detta efter att ha försäkrat mig om att det är uppehåll i allsvenskan. Ser är det är 22-25 grader i Kemer och hoppas vi kommer iväg.

* * *

Alltså… Jag orkar inte skriva om allt för jag är så förbannad, men vad är det för jävla stolpskott till journalister på Dagens Nyheter, Aftonbladet etcetera som står för en häxjakt på Johan Segui för att han gått i AIK-marschen samt kramat en maskerad supporter? Skaffa ett jävla liv!

Jag är väl medveten om att AIK och huliganism säljer, men jag förstår inte kopplingen för fem öre denna gång. Johan är en grym ordförande som inte tar avstånd från någon. Och han och övriga som deltog i marschen i torsdags har mitt fulla stöd och man visade bara att man bryr sig om oss supportrar.

* * *

Som en bekant skriver på Facebook: ”Saker jag aldrig trodde att jag skulle få uppleva: Att AIK blir uthängda i media som en mörk kraft för att en i ledningen kramar en supporter. KRAMAR.”

* * *

Tack till alla företagare som stöttat Råsunda FC under 2013 och tidigare säsonger! Utan er hade vi inte haft något lag.

* * *

Kommer säkert upp något från Nationalarenan både på Twitter och Instagram

* * *

Nu ska jag sätta mig och fixa med alla bilder från gårdagens dammatch och där jag som vanligt kommer att slänga upp större bilder på min Facebook-sida. Tack för att ni tog er tid och vi ses på Nationalarean i kväll.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Råsunda FC äntligen seriesegrare igen!

  1. Daniel skriver:

    Visste att bollen inte var över linjen! Grattis till den välförtjänta seriesegern och initierade bloggen. #10 Stockan

    • Joakim Hall skriver:

      Haha… Tack Daniel, det värmer. Vette fan hur BHA kunde vara så bra helt plötsligt. Ibland går ju tvåor upp, men det kanske beror på om serie görs om, lag drar sig ur etcetera. Väl mött någon annan gång.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.