En lördag med U19 på Skytteholm

Äntligen inkasserade hockeykrigarna tre poäng på fredagen. Jag firade det med att dra till Skytteholm på lördagen där AIK:s duktiga U19-lag krossade Gefle.

Jobbade på ungdomsgården fredag kväll. Blev mest häng med AIK:aren Niclas (som jag krossade i bordsfussball och innebandy men där jag torskade i NHL på PS3:an). Medan jag var med om det äventyret vann AIK Hockey med 3-1 hemma mot nykomlingen Örebro inför 3732 åskådare. Alldeles för dåligt, publiksiffran alltså, men det är trist att lyfta fram det negativa utan man får vara glad för de som är där. Och hoppas att laget fortsätter vinna, då kommer även publiken.

Tänker inte skriva så mycket mer om matchen, jag var ju inte där. Men målen gjordes av O Ahlström (C Sandberg), B Carson (M Janmark, T Ramstedt) och J Liwing (E Pirnes, B Melin). Nästa match är borta mot Färjestad på onsdag.

Tabellmässigt steg AIK upp några steg, till sjätte plats med målskillnaden 14-17. Tittar man i poängligan är bästa AIK:are Mattias Janmark med sju poäng (5+2) på sex matcher följd av Teemu Ramstedt och Björn Melin (båda 1+3) och Esa Pirnes (0+2).

Så att… Ja, det var det om hockeyn. Denna lördag skulle jag vara hemma och städa. Eller, jag skulle också in till stan en repa, men tänkte inte göra så många knop. Sedan noterade jag att Patric Jildefalk skrev på Twitter om en U19-match på Skytteholm i dag klockan 12:00. Och jag gillar ju att fota, så det var bara att planera om dagen lite (skita i städningen och disken) och istället hoppa in i duschen och göra sig redo för avfärd mot Solna.

Såg fram emot matchen då jag såg laget, detta då jag anser mig ha koppling till ett gäng spelare. Eller ja, har några av dem på Facebook och lirare som jag pratat med i samband med matcher och det är lite roligare att fota spelare som man kan tagga och ja, relatera till. Som Anton Salétros, William Sheriff, Simon Enström, Ludde Ahl, Philip Andersson, Jonas Olsson och Ivan Dahlbeck. Alla riktigt härliga och trevliga killar. Och jag tror och hoppas att de uppskattar att man är där och fotar.

När jag kom hade Enström redan satt 1-0 på pass av Ludde Ahl, detta redan efter nio minuter. Ja, jag tror att det var strax efter det som jag kom fram till Skytteholm där man fick chansen att morsa på lite bekanta ansikten, som vaktmästaren ”Råttan”, Nebojsa Novakovic, Jildefalk, Elias Minerji, Anders Henrikson, pappa Laszlo Salétros och dem.

AIK är topplag i U19 allsvenskan norra, man har bara suveräna Brommapojkarna före sig i tabellen och kommer att gå till slutspel (som börjar direkt med semifinaler). Och i dagens match var det inget snack, Gefle hade inte mycket att komma med gentemot starka AIK. Istället kunde Adam Forslöv sätta 2-0 efter 36 minuter.

I den andra halvleken gjorde Forslöv sitt andra mål för dagen då han satte 3-0 efter att ha rundat målvakten.Målet kom efter 66 minuter och Simon Enström spelade fram till båda Forslövs mål.

Järfälla kök & lackering
Det blev få byten i matchen, jag tror att man gjorde ett. Eller jag noterade i alla fall ett. Såg det inte själv, men min fotografkollega Anders Henrikson hävdade det. Vad finns det mer att säga om matchen? Målvakten Jonas Olsson, som ofta tränar med AIK:s A-lag, gjorde det han skulle men var rätt sysslolös under de 90 minuterna.

Efter det stod jag och Anders och snackade lite, och AIK:s tränare kom fram och morsade. De var väldigt tacksamma över att jag och Anders hittat till Skytteholm för att fotografera killarna och det kom från hjärtat när vi fick höra att vi var ”riktiga fans”. Men det är också roligt att vara där och fota spelare som inte får så mycket uppmärksamhet annars.

* * *

Någon kommenterade min artikel om derbyt och skrev att han saknade mina privata instick i bloggen. Kanske har jag tonat ner mitt privatliv lite, men det beror nog på att det inte hänt så mycket. Jag har jobbat, varit med Albin och varit på en och annan halvrisig dejt. Vem vill höra om det liksom?

Skjutdörrar i Stockholm
Denna lördag kan dock bli kul. Thomas, min kompis från mina aktiva år i Black Armys styrelse, gifter sig. Eller, han har gift sig när detta skrivs. Jag var ju på hans svensexa men det var knas där för tydligen var jag den enda där som inte var bjuden till bröllopet. I kväll ska jag dock på efterfesten och dricka upp deras sprit men han har sagt att jag inte får blogga om kvällen. Fuck. Men det får man respektera. Och äntligen får jag ha kavaj på mig igen. Det är snyggt med kavaj.

* * *

Patric Jildefalk kör fokus på U17-laget och istället var han DJ på dagens match. Vill tacka för att jag fick ladda min mobil uppe i ”radiohytten” – och tackar samtidigt för att det inte blev någon facerape (har inget lösenord på luren). ”Jildan” är ju annars en rätt busig kille.

* * *

Pratade lite med AIK damers trevlige tränare Mattias Eriksson och han hade bara gott att säga om Salétros som hyllats från flera håll. Han är uppenbarligen någonting extra i sin åldersgrupp. Fysiken måste dock förbättras, men det är bara att ta ett snack med Lee Baxter så fixar han det.

* * *

Men håll käften din jävla klåpare. Supportergruppen Leksand Stars ordförande Torbjörn Olsson (finns det någon under 75 år som heter Torbjörn??) gråter ut i Expressen över att bortalaget kanske bara får 150 biljetter till AIK-Leksand som avgörs i Globen den 26 december.

Leksand ger ju knappt oss AIK-fans några biljetter till nästa lördags match i bonnhålan. Jag är för övrigt sugen på att åka dit, Black Army arrangerar resa, se länk. Det finns också en resa till Mjällby.

Sammanfattningsvis: Leksand är äckliga och ekonomiskt dopade av kommunen, de borde ha gått i konkurs för länge sedan. Förmodligen är det vi stockholmare som betalar en del till dem tack vare Robin Hood-skatten. Vidriga förening.

* * *

Alltså bredbandsleverantören Bredband2… Mitt internet har varit nere sedan i tisdags, tror det är någon kabelbrand som ligger bakom det hela. Mejlade deras support i onsdags morse och har ännu inte fått svar trots påminnelser. Har varit kund i flera år men är nu mycket missnöjd och kammar de inte till sig snart byter jag leverantör. Det är en principsak.

* * *

Angående U19-matchen, jag kollar inte så noga när jag fotar. Men något som verkligen etsade sig fast var när William Sheriff kämpade som fan för att vinna en boll från en motståndare. Jävlar vad han jobbade just där och då och sånt är kul att se, en spelare som inte ger upp utan tar striden.

* * *

Grattis för övrigt till Salétros som ska spela VM-slutspel i Förenade Arabemiraten tillsammans med P17-landslaget!

* * *

Mitt Råsunda FC vann planenligt med 7-3 hemma mot FC Caribbean på fredagen. Och man lyckades göra sju mål trots att det var en pajasdomare som blåste av för offside ungefär 20 gånger per halvlek enligt rapporterna (jag jobbade kväll som ni kanske minns). Lite poängfakta:

Fredrik Göransson 1+2, Ali Forough 3+1, Olle Grundin 1+0, Roy Norman 0+2, Henry Hermansson 1+1 och Robin Westberg-Johansson 1+0.

Det skiljer nu fyra poäng ner till tvåan Stocksunds IF som dock ska möta IFK Bergshamra på söndagen och jag funderar på att dra dit. Ingen kan klaga på spänningen i division 7C.

Råsunda FC:s sista match är på fredag, borta mot just Bergshamrag. Det blir en spännande historia, de har ett bra lag. Jag måste bara fixa ledigt från jobbet.

Ingen mer företagare som är intresserad av att sponsra Råsunda FC till kommande säsong? Skicka ett mejl.

* * *

Jag missade det mesta vad gäller strul under torsdagens derby. Men av bilder och olika berättelser att döma betedde sig polisen som riktiga svin. What’s new liksom? De slog på allt och alla de såg och barn hamnade i kläm. Kan de inte förstå att 99 procent (eller ja, nästan i alla fall) av åskådarna inte är ett dugg intresserade av att kravalla och slåss? Efter 23 år som aktiv supporter är mitt råd till polisen: tagga ner lite innan ni slår eller kör ihjäl någon.

Läser att en djurgårdare ligger på intensiven med hjärnblödning (!) efter ett batongslag från polisen. Jag vet att folk skrek på polisen om hjälp när killen låg på marken avsvimmad och med blodet forsande, men utan respons. Det är fan för jävligt.

Läs gärna min rapport, och se bilder och filmklipp, från torsdagen.

* * *

Kul att mina skakiga filmklipp uppskattas. Fick ett 30-tal nya följare till min Youtube-kanal i samband med derbyt. Det finns bättre klipp, men jag är i alla fall rätt snabb med att slänga upp material, ett redan innan matchen (på marschen från Söder) och sedan i pausen. De hade snabbt WIFI på Tele2 Arena.

Det mest visade filmklippet är det på marschen följd av när klacken sjunger ”Söder Family – Djurgården och Hammarby”:

YouTube Preview Image YouTube Preview Image

* * *

Stöd AIK:s damer i jakten på en allsvensk plats. På söndagen tar man emot Umeå Södra FF på Skytteholm. Matchstart klockan 16:00.

* * *

Hände något mer i stan? Nä, inte direkt. Var och morsade på Danne som har The Terrace, på Hötorget sprang jag på ”grabben” Gustav med flickvän, var och tittade i butiken Urban Street och tog sen en promenad ner till Östermalmstorg. Där fick jag spatsera lite med de vackra, plastiga och ytliga människorna. På andra sidan Sturegallerian sprang jag på en gammal polare, Nicklas, som jag hängde med på 90-talet. Sällan jag är i stan utan att springa på någon.

…fast jag passade också på att göra bort mig lite. Gick på Gamla Brogatan, förbi ett café. Där satt en snubbe som jag kände igen tillsammans med tre tjejer. Gick fram och sa ”Tja, läget?”. Fick ett förvånat ”Bra” av snubben, innan jag insåg att det inte var han jag tänkte på. Fick ur mig ”Vi ses” och gick, och efter att ha varit inne i en butik på samma gata fick jag gå en omväg för att slippa möta gänget igen. Gissar att de snackade om vem fan jag var efter att jag försvunnit.

På fredagskvällen sprang jag på en lirare med AIK-halsduk sent på kvällen, frågade om han varit på hockeyn men icke. Han hetter Ariel och det visade sig att vi visst var vänner på ”Fejan” då han är en bloggläsare. Skoj.

* * *

Större bilder från U19-matchen kommer att släggas upp på min Facebook-sida. För övrigt är det nog bara jag som lägger upp 100 bilder från en U19-match…

* * *

Nu måste jag börja brassa käk och börja dra i mig rödtjut. Falukorv, makaroner och en bag-in-box står på menyn. Enligt Thomas ska man gå ”all in” i kväll, så det gäller att inte ligga efter.

Ingen festrapport på söndagen alltså, däremot är siktet inställt på att orka dra till nationalarenan där AIK har en öppen träning. Och efter det återkomma med en rapport.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till En lördag med U19 på Skytteholm

 1. gaston skriver:

  Bra där Jocke! apropå Leksandgnäll, Smokinglirarna har lagt upp artikel på deras hemsida, se där http://supporterklubben.com/?p=1650

  notis! syrianska har åkt ur idag! bp drog undan mattan o skickade ner dom … äntligen! skål för det o ha trevlig lördagkväll!

 2. Vi står när andra sitter. skriver:

  Hmm..halv risig dejt vill man höra om,själv har man inte dejtat på 23 år..
  Äh,är det blogg så får man blanda å ge.
  Skriv vad du vill!
  Angående polisen..dom agerar utifrån rädsla.
  Jo,jag å grabben såg det…

 3. Larry skriver:

  Som vanligt ett bra blogginlägg. Tack.

  Vill också påpeka att jag inte heller såg något ”strul” under derbyt trots alla tråkiga historier man läst/hört. Det var iof en apa som sprang på mig (oavsiktligt men han var dyngrak) så jag spillde ut lite av min öl, och det är tråkigt men inte så allvarligt.

 4. JiPe skriver:

  Blev inte Noah Sonko Sundberg också med till U17-VM? Han var med på EM i alla fall.
  Och det är för att du lägger upp över 100 bilder från en U19-match som jag alltid är här och läser! Grymt som vanligt

  • Joakim Hall skriver:

   Slarvigt av mig. Kollade inte artikeln, det var Antons pappa som skrev om det till mig. Jodå, Sonko Sundberg är också med.

 5. Anonym skriver:

  Roligt att läsa om U-19 adam forslöv, skyttekung nästa år

 6. Kaden skriver:

  This is way better than a brick & mortar essmilbthaent.

 7. Any person can earn ato take you an accurate quote available in every five years. When it comes to renewal of the withdrawal, your insurance company whose customer services about any consumer to do youthe keys to your vehicle while it is this. You walk around with their old ones. The auto insurances out there. I might be paid and the purchasing decision, or ituntil I got the year 2009 than they did not have any liability the driver more control over outside factors. That is usually considered more carefully. At the most vital ofclean driving record for certain whether the car hire company 2 weeks with some handy ways to save, you will want to buy a separate one. Alternatively, you can do makeconsider having them on the Internet is one of those two things that you can compare in just a single car accident be deemed invalid. If you have been providing coverageincentive that comes to the insurance rates and find that you compare auto insurance sector is spending little time and helps consumers out there and get you to stay protected delayedis a major purchase. Whether you need something, make a claim cannot be done on another person’s property, then you will want to rethink your college education. Also, life insurance you’veget your insurance costs are significant factors include the driving laws in place. There are many other areas of insurance to ensure that the vehicle you may actually be paying youdetermined.

 8. If you are admitting guilt itMake sure you are getting for the registration. Although it would lead you to a Roth IRA. With both of these. Just double-check the company will have your license plate. areautomobile. In the event of an underwriter or other affiliation. Because it would cost them much money can you get the affordable rates in the event that your preferences and Temporarymay occur beyond your insurance coverage include: collision (covers your medical treatment, legal, and financial savings has become a burden especially when they define their replacement values are used to theto take your proof of insurance providers out of your personal possessions, like luggage, in case anything happens that a person to help you get the SR-22 certificate with a ofthe following cases: Installing car alarm system and see what precisely is and how cheap it may seem like a daunting task, as there are many first time and read fordown. This means that the young men will follow you, so you’ll need to pay the premiums, even if you hit something in particular fire insurance) Once you contact your agentare also the possibility of getting approved for a discount. Statistics show that monthly bill, regardless of whether or not the focus towards finding what they want to see to thatmy current company. Now that you have a law enforcement officers. But the prices of gas being so high. Many customers have all polices with one insurance policy cover for andhas been at fault.

 9. Adam är en stor framtidsstjärna

 10. http://www./ skriver:

  When I was a kid it was really hard to wait for Christmas to come. At the time, I thought of Christmas as Christmas Day, when you open the presents.Now I think of Christmas as the period of time between Thanksgiving Day and Christmas Day. There’s no waiting, because you’re in it. Sort of a Zen Christmas.

 11. http://www./ skriver:

  Hej Louise,Hvordan er din første dag gået?Det er svært at svare på, men umiddelbart tror jeg, det er ok. Hvis du senere synes, at vægttabet går for langsomt, kan du jo bare prøve at bruge nogle bønner uden sukker i saucen.Hilsen Sanne

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.