Live: Med Black Army mot (hata) Göteborg

Så var vi iväg, två bussar i Black Armys regi med destination Göteborg. Som vanligt tänkte jag bjuda på lite livebloggande på vägen. Vad ska jag annars göra?

11:26 Allting rullar på. De två BA-bussarna är i princip fulla och jag sitter på bussen som heter ”buss 1”. Tydligen var man uppskriven på olika bussar och den regeln gällde alla utom just mig. Och jag tog rätt buss, tydligen har man kopplat högtalarna fel i den andra bussen så de får klara sig utan musik.

I vår buss körs det, förstås, AIK-Trubaduren. Och låtar från AIK:s dubbel-CD, när den nu kom. Det var i alla fall länge sedan. Och plötsligt hördes också Trazan och Banarnes låt om att bo i en svamp. Ja, min generation känner i alla fall till den.

Tidigare bussresor och samkörts mellan BA och Smokinglirarna, men jag tror inte jag sett till några smokinglirare på de här två bussarna. Lustigt, för det brukar alltid vara ett gäng äldre herrar med när inte Smoking lyckats få ihop till en hel buss – och det fick man inte denna gång (enligt dem själva för att ingen ansvarig från styrelsen hade möjlighet att åka).

Det här är en lugn buss, precis som jag skrivit tidigare resor. Men så är ju BA-resorna rätt lugna nu för tiden. Stoppet vid Nyköpingsbro gick smärtfritt och det verkade som att typ alla betalade för det som lämnade macken.

Jag får en del frågor via Twitter och Facebook och Instagram (alla tre uppdateras också under resans gång). Och nej, vi har ännu inget samlingsställe. BA-Petter har hört med ett tiotal pubar men inte fått något svar. De vill väl inte tjäna några pengar eller så vill de inte ta emot AIK:are på sin pub. Men jag är inte orolig, det är ett gäng timmar kvar och info lär komma upp på Instagram med mera om vi kirrar ett ställe. Annars får vi väl ta random ställe på Avenyn. Classic.

Det var väl ungefär vad jag hade att meddela just nu, då vi är knappa 1,5 mil från Norrköping. Vi lär vara i Göteborg ett par timmar före match och det vore trevligt om alla kunde mötas upp på ett och samma ställe och marschera till arenan.

Vi hörs om en stund igen. Var rädda om er där ute och kör försiktigt. Och ni som inte är i Göteborg av någon anledning: FYLL HOVET!

Järfälla kök & lackering
…ja just ja, missa inte min intervju med trevlige och verbala Henok Goitom inför matchen. Där jag också tog upp det loja beteendet som resulterade i en visselorkan hemma mot Kalmar senast.

Tillägg: Min kontakt meddelar att solen skiner i Göteborg. Härligt. Och nu är det Ronny & Ragge i högtalarna.

* * *

12:49 Lite långt till andra uppdateringen, jag vet. Vi har precis haft ett stopp där vi passade på att ta en gruppbild. Annars är väl det mest dramatiska att Stefan Norrgård Mollar har glömt solglasögon. Eller om han helt enkelt supit bort det.

– Jag sumpar tio par per år, kommenterade han.

Festen börjar komma igång och alla längtar efter att komma ner till Göteborg och skrika ”Hata, hata, hata Göteborg”. Och precis när jag skriver detta sjunger någon ”I Amsterdam, i Amsterdam, knullar bögar utan gummi”. Spridda burop och ingen fattar någonting.

Än verkar det inte vara klart med något samlingsställe, men info kommer upp lite överallt om något spikas.

Annars vet jag inte riktigt var vi är. Eller, Östergötland säger hjärtat (mina päron är från krokarna) och gissningsvis är vi snart i höjd med Linköping. Jag börjar bli hungrig i alla fall.

Skjutdörrar i Stockholm
Själv längtar jag till matchen. Och så har jag en läsarfråga i kommentarsfältet nedan. Moses undrar hur många som dyker upp där nere i dag. Sanningen är att jag inte har en aning. Kanske 1500? Vi var ju runt 600 i klacken mot BK Häcken i somras (då många säkert dock hade semester).

”Micke Stahre håller på Gnaget” ekar just nu i bussen. Och jag ska koppla ner för att… Göra någonting annat. Oklart vad. Kanske läsa en tidning.

* * *

13:04 Snart i höjd med vackra Gränna, Vättern och Brahehus. Och 59 procent kvar på datorns batteri. Sätter på energisparläge.

* * *

13:13 En bekant i Göteborg, som är gnagare, twittrar: ”Hör mycket från kollegor o planerade ”attacker” innan, under o efter match, men vad som stämmer vet jag ej.”

BRING IT ON! Men var snälla mot bloggare, jag har redan blivit brutalt misshandlad där nere, med två frakturer i ansiktet och två dygn på Sahlgrenska sjukhuset som resultat. Inte skoj – men personalen där nere var fantastisk.

* * *

13:16 En skylt med texten ”Trafikplats Gylle Uttern” svischade precis förbi på höger sida av vägen, vi är snart i Jönköping. Gissningsvis ska vi äta på A6.

…samtidigt twittrar BA-Petter från längst bak i bussen att man super där medan jag sitter längst fram med min dator. Han har rätt.

* * *

13:18 Bussvärdinnan (!) Daisy meddelar att ja, det blir stopp på A6. Daisy är den härligt bruna och alltid leende tjejen som finns med i bildspelet. Hon har nog varit med på de senaste resorna jag varit på: Häcken, Malmö och nu alltså IFK. Och kanske någon mer match.

* * *

13:28 Nu blir det en liten upprepning men Lasse undrar om det är någon bussvärd med. Ja, Daisy (se ovan).

* * *

13:29 BA-Petter twittrar inför matstoppet på A6: ”Uppenbarligen är det 5 snutbilar som väntar på oss i Jönköping. Och jag har snutsirén på megafonen.. Kan bli skoj!”

Det brukar bli bra foton när grisen är med. Jag tror också att de här är rätt trevliga snutar utan större erfarenhet av stökiga AIK:are (för vi brukar väl inte vara så många på HV71 borta?).

* * *

13:32 Inga fler frågor? Jag får känna mig lite duktig när (eller om) jag får svara på lite läsarfrågor. Dock vet jag inte vad Trubadurens låt med ”Änglar klubbas ner på gator och torg” heter. Men borde inte vara så svårt att googla.

Kommer att beta av alla frågor efter matstoppet. Ingen som undrar om min civila status? Nehepp, trodde inte det heller.

* * *

13:36 Stopp i toan. Hade ”Karla” varit med hade jag trott att det var han som björnat där. Men enligt Daisy har någon öst ner för mycket toapapper. Vem fan gör det? Toapapper kostar pengar.

* * *

14:41 Hahaha… Bästa frågan: ”Några kommentarer om tyska valet ? vad är nästa ”move” ?”. Okej, du fick mig där.

Och så passar jag på att svara trots att ingen frågat, i ren desperation: jag är singel sedan typ sju år. Och det måste bero på något. Det är inte dig det är fel på, det är mig.

* * *

14:46 Matstoppet på A6 gick bra. Och nu sjunger man om Ivan Turina här i bussen samtidigt som vi kör förbi avfarten till Mullsjö (har faktiskt haft en tjej därifrån för ungefär 100 år sedan men hon var inte helt 100, umgicks i nazistkrestsar).

* * *

14:48 Har inte riktigt fått med det på bilder, men det är faktiskt en del tjejer på bussen. Typ 6-7 stycken. Tveksamt om någon är feminist dock, ni vet BA:s bussar brukar ju vara feministfria.

* * *

14:55 Jodå, det var 8-10 poliser vid A6 eftersom det hade varit bråk någon vecka tidigare då stockholmare varit förbi. Djurgårdare gissar jag. Kanske bajare. Rätt lågt att bråka inne på McDonalds men det är väl lättast så? Inget motstånd liksom.

* * *

14:58 Vill passa på att hylla en ”bror” med stort hjärta i det han gör, det vill säga AIK och Råsunda FC. Det handlar om Martin Olsson som kommer från en riktig AIK-familj och som är hängiven besökare både på Nationalarenan och på Hovet.

Han lämnade Råsunda FC för kanske 1,5 år sedan då ingenting fungerade, varken sportsligt eller organisatoriskt, för Tungelsta i sexan. Men han glömde aldrig bort oss utan inför årets säsong hörde han av sig och ville sponsra laget. Så han betalade personligen 3000 kronor för att få ett litet tryck på vårt matchställ, inte långt från vår hyllning till Ivan Turina.

I somras kom han dock tillbaka till oss och det är vi tacksamma för. Han kände väl att han hade mer att ge Råsunda och suget var tillbaka samtidigt som allt fungerade mycket bättre med ”Frallan” som tränare. Nu leder vi serien med två omgångar kvar och Martin har liksom alla spelare haft stor del i årets framgångar.

Så… Lite sent nu men välkommen tillbaka Martin och jag är glad att du numera trivs ypperligt i föreningen igen. Jag förstår det, allt går så himla bra nu. Bara två omgångar kvar och vi leder serien med en pinne!

* * *

15:03 Jodå, har öppnat första ölen. Tack ”Pato” som ibland förgyller Norra Stå som capo.

* * *

15:05 Cirkus 1,5 timme kvar. Och 16 grader och sol i Göteborg. Nu ska jag läsa en tidning och njuta av dygnets enda öl. Jag har ramlat in dyngrak på medieområdet på Gamla Ullevi förr, men nu är jag lite mognare och försöker att undvika sånt.

* * *

15:08 Just ja, sa jag att det var en massa papper som pluggade igen muggen? Jag tror det. Och man lyckades inte fixa det under matstoppet så nu lär det bli en del pisspauser under resterande del av resan.

Just nu nio mil kvar till Sveriges baksida.

* * *

16:14 Bara dryga milen kvar. Ska bli härligt att rulla in i Göteborg men det verkar råda en viss förvirring om vart vi ska. Återkommer efter matchen med bilder, rapport och filmklipp från stan och från Gamla Ullevi. Tack för att ni tog er tid.

* * *

21:46 Ridå. Det ville sig inte. Fan. Kommer kanske en rapport en annan dag, nu känner jag för att sova. Dessutom är det jobbigt att skriva i mörker…

YouTube Preview Image

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Live: Med Black Army mot (hata) Göteborg

 1. Henke skriver:

  Åker du i den snygga bussen på bild 4/9 Jocke?? Den känns lite väl mycket Skansen…

 2. Joakim Hall skriver:

  Haha… Nej, valde bort Djyrgårds-bussen.

 3. Moses skriver:

  Hur många AIKare väntas ta sig till Sveriges baksida idag?

 4. Samuel skriver:

  Grymt med live-uppdatering idag för oss dödliga som är hemma. Kör några filmer på tuben om det finns bra tillfällen för det vore nice! Jocke till landslaget!

 5. Mange skriver:

  Någon som vet vad trubadurens låt heter som går, ”Vi älskar gnaget, men hatar Göteborg änglar klubbas ner på gator och torg”?

 6. Lasse skriver:

  Någon bussvärd denna gång?

 7. Rickard skriver:

  Hör du något om samlingsplats så släng upp det på sidan då vi är ett gäng bondegnagare som är påväg ner! Skål för Gnaget!!!

 8. Vem vet skriver:

  Några kommentarer om tyska valet ? vad är nästa ”move” ?

 9. ego skriver:

  Det där med ”bögar utan gummi”, kommer inte det från zlatan sången?
  Smaklöst visst, men har själv skrålat på den på bargatan i Magaluf.

 10. Mike skriver:

  Vi som inte är med i Gbg får kompensera med att höras hela jävla vägen ner till er!

 11. Skövdegnagare skriver:

  Vilken pub blev det?

 12. Classe skriver:

  Känns tyvär som att det kommer vara dåligt med folk på Hovet idag :/ Tippar runt 2-3000, Ha det så bra i Götet annars, klipp 3 poäng och en riktig skön känsla inför dif away!

 13. Snusk Totte skriver:

  Det var en redig kameltå på bild 6!

 14. Thomas A skriver:

  Hälsa den trevlige bussvärdinnan Daisy från den trevlige publikvärden Thomas A hon pratade m idag

 15. Joakim Hall skriver:

  Thomas A, hon hälsar tillbaka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.