Tre ruskigt sköna AIK-poäng

AIK hänger med i guldstriden efter solklara 3-0 hemma mot Gefle IF. Det är riktigt skönt att se laget komma tillbaka efter den senaste tidens skitmatcher.

Jag missade ju AIK-Gefle på lördagen. Istället är jag på upptaktshelg med gängen från min ungdomsgård där jag jobbar. Vi hade planering fram tills klockan 16:30, men sedan dess har jag hållit mig uppdaterad i luren via Expressens livebevakning. Det hela slutade 3-0.

Jag kan inte påstå att jag har någon vidare koll på matchen. Inte mer än att Henok Goitom satte 1-0 efter 37 minuter men då bollen gick via ett par Gefle-spelare räknas det som självmål. I andra satte Celso Borges 2-0 efter pass av Goitom och Nisse Johansson fixade 3-0 efter förarbete av Borges.

Trist att bara 12 587 personer behagade dyka upp denna viktiga match. Men skoj med segern samt att Anton Salétros fick hoppa in. Samma sak med Christian Kouakou och ja, är förstås även glad för Sam Lundholms skull.

Ville egentligen bara skriva något kort om matchen, så kan jag fortsätta koncentrera mig på kryssningen med de tre ungdomsgårdarna. Jag har på känn att det blir en rätt lugn historia för egen del eftersom jag varit sjuk några dagar.

Att det blir lite kort beror också på att jag gissningsvis tappar kontakten med internet ute i skärgården.

* * *

Jag har inte läst det någonstans eftersom jag haft fullt upp denna lördag, men någon kommenterade mitt förra inlägg med att Kennedy Igboananike saknades då han var sjuk och hade problem med sömnen.

* * *

Skjutdörrar i Stockholm
* * *

”Fisken” från ”Hetast när det gäller” skrev också att damerna uppskattade stödet borta i cupen senast. Såklart de gjorde. Roligt att man mest sjöng om Emma Lundh, typ den enda man kände till efter min intervju med henne här i bloggen.

* * *

Verkar som att prinsessorna från de senaste matcherna inte var med oss länge utan att AIK krigade sig till en seger. Skönt!

* * *

Coolt av min kollega Mahad att dyka upp i en Abåw-tisha. Tror det var hans bror eller kusin som verkar känna Bahoui och Mutumba, eller något i den stilen.

* * *

Annars var det lite skoj redan när vi stod där på kajen och väntade på att få våra nycklar till hytten. Jag tror aldrig att jag sett så många white trash-människor på ett och samma ställe: rakade skallar, bonniga kläder, bockskägg, tribaltatueringar, överviktiga människor… Listan kan göras lång. Det är ju inte direkt Stureplans-människor som åker på dessa kryssningar. Men det blir nog skoj.

Järfälla kök & lackering
Största bonusen fick jag direkt när jag klivit på: jag har en helt egen hytt (och pikades förstås för det, att ingen ville sova med mig). Jag döpte snabbt om den till ”Halls knullhytt” men så skoj kommer det inte att bli. Jag kommer nog att däcka före 23, det brukar jag göra när jag är ute med jobbet.

Nästa stora bonus var att förra gästen eller gästerna i hytten hade glömt en bag-in-box på 2,25 liter. Det tackar vi för!

Nu ska jag försöka att sova någon timme så att jag kanske piggnar till. En rapport från denna kryssning kommer gissningsvis söndag kväll.

* * *

Tack för att ni tog er tid. Vi hörs och ses. Korrläs gärna, själv ska jag nu alltså sova en sen middag här i Halls K-hytt…

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Tre ruskigt sköna AIK-poäng

 1. Jimpa skriver:

  Hehe efter som att du inte va och titta när vi tog 3 sköna pinnar så hoppas jag att man får läsa om händelserna i Halls K-hytt/ söndags ångest från båt resan

 2. Jerry skriver:

  ”Nästa stora bonus var att förra gästen eller gästerna i hytten hade glömt en bag-in-box på 2,25 liter. Det tackar vi för!”
  Med andra ord så däckar du redan 22.00,,,,,

 3. AIK skriver:

  Särsligt Lukdholm tycker jag var väldigt bra på sin kant och verkade ha ett väldigt bra skott, samtidigt som han la ganska fina passningar det kan kanske bero på att han kom in kanske 10 min före salétros. Skön seger iallafall!
  Mutumbas shåw på slutet! Fucking värdsklass på dom två två dribblingarna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.