AIK jagar historisk dubbel

Man vill ju inte jinxa egentligen… Men AIK har på lördagen chansen att för första gången besegra Gefle IF två gånger på en säsong. Detta medan jag själv åker båt.

På lördagen tar AIK emot skitgänget Gefle IF. Poängmässigt mot AIK är de kanske inte ett skitgäng, men anonymare lag får man leta länge efter. Gefle är väl lika ointressanta att möta som Trelleborg, Mjällby och… typ Örgryte. Bara menlöst. Dessutom är det knappt någon där uppe i byn som bryr sig om sitt eget lag heller, deras ”klack” består av 15-20 fjuniga tonåringar och i Gävle är det Brynäs som gäller.

AIK har dock, som jag redan antytt, haft lite problem med just Gefle. Bönderna vann mötena i Solna både 2011 och 2012, men jag var uppe när AIK vann med 2-1 på Strömvallen den 22 april (1-0 genom Celso Borges efter 75 minuter och 2-1 av Kennedy Igboananike efter 94 minuter!).

Sett till AIK:s form blir det en tuff match. Eftersom jag inte kunnat gå på AIK:s träningar på två veckor så har jag risig koll på laget, men här är i alla fall den uttagna truppen:

2 Niklas Backman, 3 Per Karlsson, 4 Nils-Eric Johansson, 5 Robert Åhman Persson, 6 Alexander Milošević, 9 Martin Kayongo-Mutumba, 10 Celso Borges, 11 Nabil Bahoui, 12 Christian Kouakou, 13 Kyriakos Stamatopoulos (mv), 15 Robin Quaison, 16 Martin Lorentzson, 17 Ebenezer Ofori, 18 Noah Sonko Sundberg, 19 Alhassan Kamara, 20 Ibrahim Moro, 21 Kennedy Igboananike, 25 Sam Lundholm, 29 Anton Salétros, 35 Patrik Carlgren (mv), 36 Henok Goitom.

Skjutdörrar i Stockholm
Gefle då? Man hade fem raka poängmatcher men föll senast med 2-1 hemma mot Helsingborg. Böndernas trupp:

1 Mattias Hugosson (mv), 2 Olof Mård, 3 Jonas Olsson, 4 Anders Wikström, 5 Zakaria Abdullai, 6 Pär Asp, 7 Alexander Faltsetas, 8 Simon Lundevall, 9 Johan Oremo, 10 Jakob Orlov, 11 Sive Pekezela, 12 Daniel Bernhardsson, 14 Jens Portin, 15 Mikael Dahlberg, 16 David Fällman, 17 Jonas Lantto, 19 Marcus Hansson, 20 Emil Bellander, 22 Emil Hedvall (mv).

– Det är första matchen på Friends Arena, vilket såklart är inspirerande. I förra matchen mot Helsingborg var vi nära oavgjort och hade kunnat få med oss poäng. Men vi kan bättre och vi behöver prestera bättre mot AIK, som också är ett lag som är med i guldstriden, säger GIF-tränaren Pelle Olsson på klubbens hemsida.

Gefle spelar på konstgräs hemma på Strömvallen. Men för att vara så bra förberedda som möjligt för nationalarenans naturgräs har man nu tränat på Kungsbäcks gräsplan.

Så, hur slutar matchen? Som sagt, det blir en tuff historia. Jag hoppas att spelare och ledare har lärt sig något efter de väldigt svaga insatserna mot Sandvikens IF i cupen och borta mot Halmstad och att man inte underskattar Gefle – trots att de är ett trist gäng bönder.

* * *

AIK Block Party var en jättesuccé – och nu ska något liknade upprepas vid Råstasjön innan AIK-Gefle. Pengarna man får in går till välgörande ändamål.

För att göra det enkelt för mig nu när klockan passerat midnatt (och jag är trött och förkyld som en jävla gnu) kopierar jag texten som AIK lagt ut på sin hemsida:

…trodde jag, men nu hittade jag inte infon. Däremot finns den att läsa på exempelvis Sol Invicus hemsida. Stöd AIK genom att stötta de fantastiska föreningarna inom AIK-Alliansen.

* * *

Så kom det till sist. Som Nebojsa Novakovic avslöjade i en intervju jag gjorde har man nu skrivit ett treårskontrakt med unge Anton Salétros. Det kan ni i alla fall läsa om på AIK:s hemsida.

Skoj förstås, har varit i en del kontakt med hans trevlige och, förstås, väldigt engagerade pappa Laszlo. Anton lär vara en talang utöver det vanliga och har hyllats av fler än Nebojsa. Dessutom är han en mycket skön person.

* * *

AIK:s kampanj ”Gå två betala för tre” med tanke på polisnotorna är mycket bra. Är det Simon Strand som ligger bakom nu igen? Och bara för det kom jag att tänka på den skruvade intervjun han gjorde med mig i vintras, haha.

YouTube Preview Image

* * *

Hamnade i en ”kul” konversation med en AIK-supporter på Twitter i dag sedan jag skrivit om just Salétros och att jag faktiskt avslöjade det i bloggen, alltså att AIK skulle skriva kontrakt med honom. AIK-supportern sade sig förvisso gilla bloggen men inte att jag läckte sådant + startelvor inför matcher. Då klargjorde jag två saker:

1: Det var Nebojsa som i en öppen och trevlig intervju berättade för mig att man var på väg att skriva kontrakt med den unge mittfältaren (och förmodligen samma sak med backen Noah Sonko Sundberg, det hävdade han i alla fall då). Och ja, det är klart att jag skriver saker som en tränare säger i en intervju.

2: Jag avslöjar ytterst sällan startelvor. Eller jag menar, det är ganska uppenbart vilka som startar, det är väldigt få överraskningar. Dessutom är jag rätt dålig på att tippa sånt och när jag väl har försökt har jag varit ute och cyklat flera gånger. Jag skulle dock ALDRIG skriva om viktig spelare ådrog sig en skada dagen innan match. Men tro mig, motståndaren har bra koll på AIK ändå, oavsett vad någon (jag) skriver i en supporterblogg. Det har jag fått höra flera gånger av olika personer med bra insyn i AIK.

Så var det med det. Då kom den rätt osakliga och osmakliga kommentaren:

”Ett antal spottloskor mot dig per match har inte fel. Tjing!”

Förstår inte vad det skulle ha att göra med saken att göra, men då måste de sikta dåligt för mig veterligen har jag aldrig blivit träffad. Och det är väl lite så att det är roligare att några spottar på en än att ingen bryr sig alls.

Nu är jag inte ute efter att starta en cat fight, alla har rätt till sina åsikter. Det är bara svårt att förklara via Twitter. Jag tror att någon i AIK skulle säga till om jag avslöjade en massa saker, och det händer att Andreas Alm kommer fram och ber mig att inte nämna något specifikt som händer under träningarna.

Om nu någon spottar på mig? Oerhört lågt i sådana fall. Vet inte vilka det skulle vara, känner rätt mycket folk i samtliga grupperingar även om alla förstås inte gillar mig och mitt bloggande.

* * *

…och bara för det skrev underbara Yussuf Saleh en intressant grej på Twitter på fredagen. Som jag verkligen kan hålla med om:

”Det spelar ingen roll hur snäll eller bra människa du är, det finns alltid folk som vill se dig misslyckas för att du gör nåt som dom inte klarar av!”

Amen to that.

* * *

Järfälla kök & lackering

* * *

Daniel Kristoffersson på Expressen avslöjade på fredagen att AIK nobbade ett bud på Niklas Backman á fem miljoner kronor från ryska Terek Grozsny. Bra beslut, AIK. Fem miljoner är kaffepengar och jag vill ha Backman kvar. Kan vi inte skänka bort Daniel Majstorovic istället?

(Lördag: På Gnagarforum pratar man något om ett lån, men jag hinner inte grotta i det nu (eftersom jag ska dra om nio minuter.)

* * *

Stöd AIK Hockey – köp säsongskort! Själv börjar jag undra om jag verkligen betalat mitt kort eftersom flera polare fick sina sässekort för flera dagar sedan. Fan, just nu har jag inte deg till det. Äsch, är hyfsat säker på att det är pyntat, Sevve borde väl ha hört av sig annars.

* * *

Grattis till Jesper Zerman som fick ett snabbt svar från Jonas Riedel angående ackreditering till derbyt på Tele2 Arena. För mig dröjer ett svar…

Jonas Riedel ja, kan inte sluta tänka på spelaren Joel Riddez. Är tillräckligt disträ för att länge ha trott att det är samma person.

* * *

Yes! Råsunda FC:s antagonister IFK Bergshamra förlorade med 2-1 mot Solna FC på fredagen. Bra, annars hade de bara varit ett par poäng bakom oss i division 7C. Sex matcher återstår.

* * *

Jobbade ju på ungdomsgården på fredagskvällen. När jag klev av i Aspudden stod det ett gäng ungdomar några dörrar bort som jag gick förbi. En ung kille flinade och började skrika på mig – jag tror att det var för att han läste bloggen. Jag hörde inte vad han sa, men han såg glad ut i alla fall.

* * *

AIK Hockey förlorade fredagens träningsmatch mot finska Espoo Blues, matchen på Ritorp slutade 3-6. AIK:s mål gjordes av Esa Pirnes, Victor Ahlström och junioren Michael Lindqvist (som därmed gjorde mål för andra matchen i rad).

* * *

Alltså sjukt bra service av dataföretaget Billig Teknik. Min dator pajade efter 1,5 år och garantin hade gått ut, men man har alltid reklamationsrätt gentemot tillverkaren. Så trots att garantin gått ut skickade Billig Teknik upp en förbetald adresslapp så jag kunde skicka datorn till en firma – trots att garantin alltså upphört.

Fick tillbaka datorn på fredagen och kan därmed sluta använda Albins rätt sega dator. Känns skönt att ha sin egen burk tillbaka, det betyder mycket!

* * *

”Lådan”, var är du? Jag måste få tag på dig mannen. Jag hörde att du skulle på AIK-Gefle. Ring mig!

* * *

Någon som saknar mina rapporter från Karlberg? På fredagen fick jag reda på att mitt vikariat i Enskedefältets skola förlängs med tre veckor till. Och jag fick höra att de var lediga nästa lördag och söndag så tyvärr, det lär dröja innan nästa rapport kommer.

* * *

Mitt förra inlägg var väl inte überintressant – inte en kommentar blev det…

* * *

Bilden på mig och Albin i bildspelet är från AIK-Åtvidaberg. Hade missat att den fanns på AIK Fotbolls fotosida.

…och precis när jag skrivit det fick jag en kommentar på bilden på Facebook. Någon kopplar ihop mig med Firman Boys av någon anledning.

”Du är inräknad i FB … Ett jävla liv när du kommer till Gbg var så säker.”

Ja vet inte om jag kopplade det hela rätt, men någon har bevisligen rätt dålig koll på mig som supporter. Och så lättskrämd är jag inte heller.

Okej, det var bara fyllesnack, han påstod sedan att jag var skön.

* * *

Gå med i Svarta Massan! Håll utkik efter Georg, Madde, Leo och de andra utanför nationalarenan på lördagen.

* * *

Nu är klockan ett på natten. Klockan 10 på lördagen ska jag vara i Aspuddens skola för upptaktsträff med ungdomsgården där jag jobbar och på kvällen blir det kryssning. Ni får hålla utkik efter lite bilder på Instagram.

Så medan jag missar min första hemmamatch för året hoppas jag att ni andra stöttar AIK mot Gefle på lördagen. Avspark 16:00.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till AIK jagar historisk dubbel

 1. AIK skriver:

  Bra summering! även fast man måste erkänna att man saknar träningsraporterna, vi får se hur det går i matchen men som jag altid har sagt så spelar AIK nästan altid dåligt mot dåliga lag…

 2. JiPe skriver:

  Kennedy inte ens med på bänken?? Något måste vara fel! RQ startar på topp

 3. Andy skriver:

  JiPe Kennedy är sjuk o har haft sömnbesvär

 4. Strandbergs Radiohytt skriver:

  När du är bakis i morgon kan jag tipsa om lite skönt häng i sofforna på lounge baren
  på däck tio för en återställare.. Fantastisk utsikt!
  Sen flyttar ni in till aqua spat för lite skönt jacuzzi häng på samma våning!
  Avsluta med ångbastun så känner du dig som en ny människa sen..
  Hälsa Krabban.. Over and out

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.