Och så sammanfattningsvis…

AIK:s damer är vidare i cupen, hockeylaget förlorade en bra fight mot kopiorna Skellefteå AIK och Råsunda FC befäste serieledningen. Det har hänt lite på sistone.

Visst är det trist med gnäll och de flesta har kanske hört det förut, men jag jobbar alltså hela denna vecka plus kvällar onsdag, torsdag och fredag. Och när jag jobbar kvällar är jag hemma typ 22:45 och ska upp sju morgonen därpå, så bloggen har blivit lidande på sistone.

Man kan ju tycka att det borde räcka med att skriva varannan dag men det är egentligen inte riktigt så jag jobbar. Förutom dessa helvetesveckor, då får ni vänja er vid det.

Denna vecka har varit helt okej. I onsdags befäste AIK-supporterlaget Råsunda FC serieledningen i division 7C genom att besegra Iberoamericana IF med 5-2 på Spånga IP och på fyra matcher efter sommaruppehållet har mina grabbar tagit lika många segrar.

Iberoamericana IF – Råsunda FC 2-5

1-0 Fredrik Göransson (Axel Jägestedt)
1-1 Ibero
2-1 Sivapol Pipatanangura (Fredrik Göransson)
3-1 Stefhan Hultstrand (straff)
4-1 Fredrik Göransson (Axel Jägestedt)
5-1 Anders Ekström (Stoffe Mahlknecht)
5-2 Ibero

Det är ett härligt go i laget, och flera spelare som inte var uttagna dök ändå upp och stöttade sina lagkamrater i Spånga. Tyvärr fick vi målskytten Sivapol Pipatanangura skadad efter en ful tackling men hoppas att han repar sig snart. Han är viktig i RFC.

Råsunda FC, som i somras vann Black Army-turneringen Årets Råttjävlar, har sex matcher kvar. Vi går mot en oerhört spännande höst.

Samma dag spelade AIK:s damer i Svenska cupen. Bollstanäs SK besegrades med 2-1 inför cirka 200 åskådare på Bollstanäs IP i Upplands Väsby. AIK:s mål gjordes av Petra Andersson och Emma Lundh.

Givetvis var AIK-fraktionen ”Hetast När Det Gäller” på plats då många av deras medlemmar är från Väsby med omnejd, tog mig friheten att norpa lite bilder av deras killar (se bildspelet).

AIK:s vackra damer är nu i åttondelsfinal. I seriespelet står de härnäst inför en tuff uppgift den 3 september: Eskilstuna United DFF borta. Den 7 september välkomnar man Älta IF till Skytteholm. Hade gärna velat vara där men är sjukt upptagen den lördagen.

Den tredje matchen som jag tänkte ta upp denna sena torsdagsafton är en träningsmatch mellan AIK och Skellefteå AIK. Satt och följde matchen via Twitter, bra rapportering som vanligt, om än med ovanligt många slarv- och stavfel av AIK. Jag menar, bara en sådan sak som att skriva ”Aik”!??

Järfälla kök & lackering
Det blev torsk med 3-1 med positivt AIK på Twitter: ”Skellefteå vinner matchen. Men AIK gör sin bästa insats för säsongen”. AIK:s mål gjordes av Michael Lindqvist (who?) assisterad av Melin. Larsson verkar ha varit vass i AIK:s kasse.

Redan på fredagen (!) spelas nästa träningsmatch då finska Espoo Blues kommer till Ritorps ishall, matchstart 19:00. Ja, jag jobbar ju kväll, annars hade det varit trevligt att se den tillställningen.

Den fjärde och sjätte september möter vi SSK, först på Hovet och sedan i Södertälje. De två kvällar i veckan som jag jobbar sent. Typiskt.

* * *

Missa inte AIK-Alliansens supportersamling på lördagen! Läs mer om det hela på exempelvis Sol Invictus hemsida.

På lördag kommer även Svarta Massan att värva nya medlemmar runt om nationalarenan. Man ville tydligen ha med mig men jag kan inte närvara, men jag tror och hoppas att det kommer något mer tillfälle.

* * *

Vad jag har haft för mig? Ja, fick i alla fall inte ett enda beundrarbrev trots att jag skrev att jag var singel senast. Det är som vanligt således.

* * *

Just ja, haha… Den där ”SIFO-undersökningen” var poppis. Så många kommentarer har jag nog inte fått sedan jag kom på kant med materialaren ”Bulten” 2009 (det är glömt sedan länge). Många hade kul åt den och en av dem som hörde av sig var Per från Råsunda FC-sponsorn Instalia Skyltreklam:

”Tjena Jocke. Jag läste din blogg om den där undersökningen som hänvisar till Sifo. Min slutsats är bara att detta bekräftar den gamla sanningen att det finns 3 sorters lögner; lögn, förbannad lögn och statistik. Som man frågar får man svar vettu. Jag tror inte en sekund på sanningshalten, t.ex. har AIK typ 115 000 ”gilla” på FB, tvåan långt efter. AIK har nånstans 16-18 tusen medlemmar, dif har typ 10 tusen. Vi har över 20k i publiksnitt, mff har väl kanske 14. Det finns också en undersökning från 2004 som Grimlund gjorde, då var vi absolut flest och det fanns fler AIK:are i alla stadsdelar utom söderomsöder. Så den här undersökningen ger jag inte 5 öre. Hörs och ses! /Per”

Nej, den där undersökningen måste man ta med en nypa salt, men lite kul var det att 22 procent av alla Hammarby-supportrar påstods hålla på Leksand i hockey. Och att 15 procent av AIK:arna gjorde samma sak. Hahaha…

Tack också för alla kommentarer här i bloggen, en del rätt roliga faktiskt.

* * *

Daniel Bång var nära AIK, det avslöjade jag i dagarna. Eller han var tillräckligt nära för att AIK skulle gå ut till sina sponsorer och söka extern finansiering av värvningen. Men sedan dess ha han tackat nej till AIK:s bud.

Någon som dock är klar är den finske landslagscentern Teemu Ramstedt. Jag vet förstås nada om honom men besitter väl säkert litet kvaliteter eftersom han nu är iväg med landslaget.

* * *

Såg nu på AIK:s hemsida att målskytten Lindqvist är junior. Det var hans första balja i A-laget. Värt att notera är att AIK åkte på 28 utvisningsminuter – alltså nästan halva matchen.

– Vi har pratat mycket om att vara försiktigare så det är klantigt av oss. Vi tar många slashing och hooking som vi borde kunna städa bort. Men vi har ju fortfarande lite tid på oss innan seriestart så vi ska nog få ordning på det med, sammanfattade Oscar Ahlström.

* * *

Kul. Jobbade i Enskedefältets skola på onsdagen och började snacka med en förälder vars barn jag hade innan sommarlovet.

– Jag läser din blogg. Jag har läst den ett tag men inte fattat att det var din, sa den trevlige föräldern.

Redan i våras pratade vi lite om AIK då och då om jag inte minns helt fel. Lustigt att han aldrig tänkte på att det var min blogg han läste.

Skoj också att jag på sistone fått höra av ett par icke idrottsintresserade att de läser bloggen. Det är lite otippat, det trodde jag inte. Men förstås extra glädjande. Och att gårdare och bajare följer en via Instagram

* * *

Tycker fortfarande att spelarna varit ovanligt inaktiva på Instagram, Twitter och Facebook efter de två förlusterna mot Sandviken och Halmstad. Nu är det inte så att jag på något sätt tycker sämre om dem som spelare eller människor, men hade jag stått för så svaga insatser hade jag också försökt att gömma mig för allmänheten.

* * *

Har en militärövning som kommer upp snart. Men den avslutas samma dag som Kalmar FF hemma och trots att jag går miste om en hel del ersättning tänker jag fan inte missa den matchen.

* * *

Lyssnar just nu mycket på Aerosmith och Queensrÿche. Gammalt ska det vara, det vill säga 80-tal.

* * *

Sjukt länge sedan jag var på AIK-träning. Känns konstigt, men desto roligare när jag väl får sätta min fot där igen förstås. Helgen är ju också körd och undrar om jag inte ska jobba nästa vecka också.

* * *

Apa att jag börjar bli förkyld lagom till lördagens kryssning. Och på tal om apa så måste jag ju mejla till Djurgår’n och ackreditera mig till bortaderbyt så jag kan fotografera matchen.

Minns vårt hemmaderby, det var en sjukt konstig känsla på en ny arena. Vad var konstigast? Det var efteråt, det var så overkligt att det inte var Råsunda man lämnade. Brukar vara rätt nojig, har blivit hotat av gårdare vid ett par tidigare derbyn och blivit kallad ”fitta” och grejer. Men den här gången gick jag bland en massa blåränder – och det var ungefär lika nervöst som när man går från hemmet i Aspudden och ner till tuben på morgonen. Ingen spänning alls och som sagt, en konstig känsla.

Skjutdörrar i Stockholm
Däremot är jag, av förklarliga skäl, inte helt bekväm med att stå framför DIF-klacken. Nej, det känns bara sådär…

* * *

Var på en helt okej dejt på torsdagen, mellan mina två jobb. En 35-årig asiat, inte dumt alls. Fick dock ingen vidare känsla från hennes sida, men jag är nog heller ingen kille man faller för. Fan.

* * *

Ni är halvdåliga på att gilla min sida på Facebook.

* * *

På torsdagen var jag även inne på The Terrace och surrade lite med trevlige Danne. Han har fått in mycket schyssta grejer där, bland annat tittade jag på en schysst cammojacka från Lyle & Scott.

* * *

Bildspelet? Mobiltömning från de senaste dagarna + dammatchen + Roger Anderssons bilder från Iberoamericana IF – Råsunda FC.

* * *

I dag när jag jobbade började jag tänka på AIK:s spel i Europa League senast (då jag själv var i Polen, Holland och Italien). Inget annat lag kan väl ha ett sådant följe!? Fan vad grymma vi var!

* * *

Det var det. Nu är klockan midnatt och lite till och jag måste sova. Jobbar 9-16 respektive 18:30-23:30 på fredagen. Klockan 10:00 på lördagen börjar planeringshelgen med jobbet som avrundas med en kryss lördag kväll till söndag kväll så jag missar AIK-Gefle.

Missar därmed min första AIK-match på nya nationalarenan och det suger. Men ja, jobbet kallar och jag behöver dessutom verkligen timmarna efter att ha gått utan jobb i tio veckor över sommaren. Pengarna börjar sina…

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Och så sammanfattningsvis…

  1. Fisken skriver:

    AIKs Damer uppskattade såklart stödet från läktaren!
    Noterbart är att vi större delen av matchen sjöng om Emma Lundh, tidigare nämnd i bloggen, då hon var den ende vi kände till sen tidigare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.