Råsunda FC vann Årets Råttjävlar

Råsunda FC plockade hem Black Armys turnering Årets Råttjävlar. I semi slogs Firman Boys ut efter ett straffdrama och finalen vanns komfortabelt över AIK 169.

16 lag var med men bara ett kunde vara bäst! Men jag vill börja med att tacka Black Army för årets supporterturnering Årets Råttjävlar. Det var bra roddat, men jag framförde lite kritik också. Jag menar, alla läser inte på BA:s hemsida, Twitter och Facebook-konto så jag föreslog att man skulle säga till exempelvis Blackbeat och en sån som jag till nästa gång. Att man försöker att använda alla kanaler som finns. Lag är inga problem att få fram, men det är ju skoj om det kommer lite mer folk (förutom följena till SI, UN och FB).

Hur som… Mitt Råsunda FC har ställt upp några gånger nu. Vi har underpresterat tidigare förutom 2011 då vi vann hela skiten. År 2012, då semifinaler och finaler gick inne på Råsunda, vann Firman Boys som hade ett mycket starkt lag. Precis som i år.

Gruppspelet var en ganska lätt historia. Siffrorna var lite missvisande, men Oslo-Gnagarna slogs tillbaka med 1-0. Cred här till de svensk/norska supportrarna vars klubbmärke innehöll Ivan Turina (vila i frid), se bildspelet.

Sedan blev det dags för Ultras Nord i gruppspelet. Råsunda FC chocköppnade och hade 4-0 (!) efter att fantastiske Oscar Söderlund hängt fyra kassar. Sedan fick UN en straff sedan vår keeper Pierre Dahlgren, enligt domaren, rivit ner en av deras spelare i straffområdet. Det betydde reducering till 1-4. Det var chansmässigt fördel UN efter det men närmre än 2-4 kom man inte.

Tidigare år har vi fått tjata på spelare och även tagit in spelare utifrån, men i år var det inga problem. Många var taggade och vi hade gott om avbytare och alltså ett starkt lag. Måste berömma nya Stefhan Hultstrand som gjorde sina första matcher med oss och som inte spelat på ett tag, men var mycket nyttig. Precis som många andra spelare i RFC.

Tredje och sista gruppspelsmatchen blev betydelselös. RFC vilade vår unge, duktige målvakt Pierre Dahlgren och satte in rutinerade Roger Andersson. B-ratz stod för ”motståndet” och jag vet inte hur matchen slutade, tror det blev 4-1 till oss.

Black Army brukar ha ett svagt lag i sin egen turnering men i dag överraskande man många genom att först gå vidare från gruppspelet, och sedan slå ut Sol Invictus i vad jag tror var kvartsfinalen. SI hade 2-0 men BA vände alltså och satte 3-2 i slutminuten. Sol-killarna var inte alls nöjda med domaren men protesterade utan framgång. Råsunda FC, Firman Boys (började med ett kryss, resten segrar), AIK 169 och Black Army var i semifinal. I alla fall tror jag att det var så.

AIK 169, bland annat med duktige Carl Andersson som jag vill se i RFC i framtiden, vann semin över BA. Enligt de senare hade man stor hjälp av domaren, hörde något om att det var en av deras egna spelare som dömde. Det positiva för RFC var att många, missnöjda med semifinalen, höll på oss i finalen sen.

Vår semi var en rysare. Man har en viss respekt gentemot Firman Boys. Snackade med några av dem innan, det är många trevliga killar där, men när det nalkas match är den trevliga attityden som bortblåst. Redan under uppvärmningen skrek någon av dem ”Dra åt helvete djurgårdsfittor” eller något i den stilen. Man märkte på våra spelare att de var lite tagna av stundens allvar, lite tystare än vanligt. Men RFC-spelarna stod upp bra under matchen, trots tufft spel från Firmans sida.

Det var fördel Firman i matchen, de regerande titelhållarna skapade fler målchanser men Pierre Dahlgren var omutlig i målet och gjorde flera kvalificerade räddningar (såg sedan någon okänd på Facebook berömma duktiga Pierre). RFC:s chanser var lätträknade och Firmans rutinerade keeper, som faktiskt spelade en träningsmatch för RFC för rätt många år sedan, var med på noterna.

Matchen slutade 0-0 och gick direkt till straffar. Det blev ett riktigt drama där både Firman och deras supportrar försökte psyka RFC:s spelare. Efter fem straffar var det fortfarande oavgjort (vi hade bränt varsin) och straffläggningen gick till sudden. Jag tror att RFC avgjorde i den sjunde omgången. Nervositeten och alla hämningar släppte hos RFC-spelarna som var klara för final! Några tackade i alla fall för matchen, andra gav spelarna fingret. Men jag förstår att det var tungt för FB som var de regerande mästarna och var de som skapade flest chanser under matchens gång. Men ja, vi hade ju Mälarhöjdens stolthet Pierre, 18, mellan stolparna…

Finalen? Det blev en gnällig historia från AIK 169, de var uppenbarligen missnöjda med domaren. Mattias ”Stagliano” Örth gjorde sitt bästa för att skipa rättvisa men det gick väl bara sådär och i pausen klev istället Bojan Djordjic in (!) till AIK-fansens stora förtjusning och Bojan-ramsor började eka. Han var nere på Råsunda IP rätt länge och jag snackade med honom innan finalen. Han var hemma hos föräldrarna, med utsikt över bollplanen, och blev nyfiken på vad som hände och klev ner. En riktig hjälte är han i alla fall!

Efter att Bojan äntrat planen var det full fokus på matchen, Bojan är ingen man gnäller på. Någon i publiken försökte påverka honom till vår fördel genom att ropa ”De i orange är Röda Stjärnan” som är Bojans favoritklubb och han gjorde ett mycket bra jobb.

Råsunda FC stod för en gedigen insats ännu en gång och vann med 2-0. Det var så många duktiga att det känns fel att lyfta fram enskilda spelare, men cred till veteranen Roger Andersson som gjorde det riktigt bra som utespelare i semi och final, trots att han egentligen är målvakt.

Så… Det känns förstås mycket bra att vinna Årets Råttjävlar. Och alla i Råsunda FC var fantastiska denna söndag då vi vann sex raka matcher! Inget gnäll på något och bara positivt snack, precis som det ska vara i ett lag.

Som vanligt var det en del gnäll på oss under dagen och vi blev kallade diverse saker. Så jag ska klargöra en sak: Råsunda FC är ett AIK-supporterlag, i föreningen finns bara spelare som är AIK:are. När vi vann söndagens turnering på Råsunda IP så fanns det bara aktiva AIK-supportrar med. Väldigt få är med i någon gruppering (även om vi hade tränare Frasse och Rasmus i La Garra Negra och Fredrik i Sol Invictus), men alla går på matcher. Så när vi kommer som titelförsvarare nästa år får folk gärna lägga ner snacket om att vi har med folk med andra lagsympatier.

Till nästa år hoppas jag att man slår på lite större. Att man försöker att fixa ännu mer folk, att man säljer hamburgare och grejer i större utsträckning. Bara ringa Åbro och be dem sponsra med en pall. Bjud också in AIK:s spelare och ledare för att komma och mingla, ingenting sånt verkar man ha gjort. Ring AIK:s veteranlag.

Man kan bjuda in AIK för att sälja souvenirer och ha spelare på plats som skriver autografer och signerar grejer. Kanske köra någon tävling och lotteri, plocka in några knattespelare som bollkallar och skänk en slant till föreningen. Och se till att fixa riktiga domare, det skulle det var värt. Okej, de som var klara till årets turnering krävde plötsligt 4000 spänn för att döma, men det måste finnas ett gäng supportrar med AIK-hjärtan som kan döma för några hundralappar och några Åbro efter finalen.

I sista stund försökte jag själv bjuda in AIK-spelare. Den enda som jag såg från AIK:s trupp på plats var Per Karlsson (hjälte!) och hans söta sambo, och han lovade mig också att han skulle komma. Synd att det inte kom fler, jag menar de brukar ha rätt mycket fritid efter träningen. Några hörde dock av sig och meddelade att de hade andra planer, som Henok Goitom som skulle på konsert, och så kan det ju vara ibland.

För Råsunda FC, som slåss för att vinna division sju, tar vid med oss turneringssegern till höstsäsongen som snart drar igång, närmare bestämt på fredag tror jag. För mig blir det också lättare att hitta sponsorer tack vare segern, det är jag övertygad om då alla våra sponsorer har någon form av AIK-koppling.

Läge att tacka våra sponsorer för 2013: Shamrock Group, Lhådös Kakel, Trogens Montage & Sanering, Saltsjöbadens Kakelbutik, Bakery & Spice, Printproffset AB, Smith’s Bil, Belysningsdesign.se, Westpeak, 17124.se, Martin Olsson, Instalia Skyltreklam, CO-Pilot, Hyrmc.se, Skandiamäklarna Järfälla, Färgsättarna, Stenbolaget och AllAkustik. FANTASTISKT!

Tack också till alla trevliga supportrar som slöt upp på söndagen. Och till er som kör lite tuffare: okej, man kan ha vinnarskalle och ja, ibland är man väldigt inne i en match. Men innan ni börjar köra idiottacklingar så försök att tänka på att det är AIK-supportrar ni möter.

* * *

Järfälla kök & lackering
* * *

De som var med i årets turnering är Roger Andersson, Stefhan Hultstrand, Charbel Hannouch, Martin Olsson, Oscar Söderlund, Christoffer Kjellberg, Jesper Hagberg, Robert Ununger, Jacob Winström, Sivapol Pipatanangura, Mats Ageby, Johannes Åberg och Pierre Dahlgren.

* * *

Avgår… Skrev senast att en person i ”Hetast När Det Gäller” missar AIK-Elfsborg på grund av Pride-tåget. Jag blev lurad, så i dag var det ignorerande från spelarna i HNDG. Man kallade mig Expressen-reporter och jag lovade en dementi. Och nu har jag skrivit den. Jag blev förd bakom ljuset.

…och när jag tänker på det mötte vi ”HNDG” i kvarten. Fredrik Wolff var en jävla vägg och tog boll på boll fram till slutet av matchen. Jag tror att han tvekade på en tjongboll från oss och stod kvar i buren så Charbel Hannouch (som gillar att göra mål på Råsunda IP) var framme och satte 1-0 – dessutom på matchens sista spark. Marginalerna var på vår sida denna dag, även om vi också hade ett starkt lag.

RFC skapade chans på chans och med en ”normal” målvakt hade vi vunnit med minst 3-0. Det roliga är att Wolff stod för Råsunda FC när vi vann turneringen 2011.

År 2011 hade vi tio spelare med (och kanske någon mer som drog innan finalen). De som återigen var med på söndagen var Hannouch samt Martin Olsson som vi precis hämtat tillbaka från Tungelsta IF i sexan. Magnus Lhådö är också kvar men var bortrest och kunde inte medverka i årets turnering.

* * *

Inför semin sa polarna i laget ”Jocke, gå och säg till Firman att vi kör i orange”. Ingen tvekan från min sida, jag gick bort till deras killar och sa som det var:

– Vi kör i vårt svarta andraställ.

* * *

Många duktiga spelare i Årets Råttjävlar. Mig veterligen är Råsunda FC det enda gäng som är ett lag vilket förstås kan vara en fördel, även om vi normalt sett förstås spelar elvamanna och inte sjumanna.

* * *

Cred till Jesper Hagbergs familj som var på plats och stöttade RFC hela dagen.

* * *

Kul att AIK:s styrelse, med vd Thomas Edselius i spetsen, fick ihop ett lag. De gjorde det bra men gick inte vidare. Skoj att laget, där bland andra sonen Anton Edselius samt Ronnie Smith spelade, spelade i t-shits med texten ”AVGÅ ALLA”.

– Det var länge sedan någon avgick, det börjar bli dags nu, sa Thomas och log.

* * *

Besök gärna Järfälla kök & lackering.

* * *

Jag skulle faktiskt behöva hjälp av en snickare hemma. Det är helt enkelt en enklare mellanvägg som ska upp i köket så att Albin får ett eget rum, men jag har tyvärr tummen mitt i handen. Är inte tät just nu, men viss ersättning utgår förstås. Någon kunnig som är intresserad? Tack på förhand.

* * *

Snart 1000 pers som prenumererar på min Youtube-kanal. Missa inte mina fem klipp från Daniel Tjernströms avslutningsmatch i lördags då Elfsborg besegrades med 2-1.

* * *

Råsunda FC:s nya hemsida hittar ni här. Jag har bara inte riktigt vant mig vid att uppdatera den än. Han som gjort sidan är söndagens skyttekung Oscar Söderlund. Han är duktig, kolla gärna in hans hemsida.

* * *

Hade jag varit general för Årets Råttjävlar hade jag skapat en separat sajt med liveuppdatering av matcherna, bilder som flödar in och fixat sponsorer. Så, där får ni ett tips helt gratis av mig, BA.

* * *

Tack till alla gratulationer som kommit in till laget, via Twitter och Facebook. Vi såg även till att snacka med några talangfulla spelare under Årets Råttjävlar och bjöd ner dem till kommande träningar.

* * *

AIK mot Man United på tisdagen. Jag är där och fotograferar och kommer med en rapport sen. Har också noterat att man halverat priset på biljetter till klacken.

* * *

Stöd AIK Hockey – köp säsongskort!

* * *

Trötthet, har några hundra bilder att gå igenom nu. De kommer att slängas upp på min sida ”Bloggen 17124.se” på Facebook, och några är i bildspelet upptill men långt ifrån alla. Tack för att ni tog er tid, vi ses där AIK spelar.

Det här blev en till cp-sen kväll, satt uppe till klockan 02 (eller, det känns sjukt sent när man varit vaken sedan sju på morgonen och varit i solen hela dagen och sedan sitter med bilder i två timmar). Nu är det måndag förmiddag och jag måste fixa resten av bilderna. Puuh.

…men först blir det lite lunch och sola på ballen.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Råsunda FC vann Årets Råttjävlar

 1. Staffan skriver:

  Inför semin sa polarna i laget “Jocke, gå och säg till Firman att vi kör i orange”. Ingen tvekan från min sida, jag gick bort tills deras killar och sa som det var:

  – Vi kör i vårt svarta andraställ.

  Så jävla bäst

 2. DENNIS skriver:

  Död åt ZOG

  • Erik skriver:

   Seriöst, varför stod detta på Firmans tröjor?

   Det rimmar väldigt illa med snacket om icke-politik. Eller var det bara en ”rolig grej”?

   Död åt ZOG? Varför skrev de inte Sieg Heil på tröjorna när de ändå höll på?

   • DENNIS skriver:

    Undrade, eller hajade till, när jag såg bilderna. Om det kan vara något från den svunna tiden man anspelade på. Vete tusan.

    • undrande skriver:

     Säkert, skulle kunna vara någon interngrej annars. Yngstas ”sieg heil” innan matchstart är väl av samma vara eller så har FB börjat engagera sig politiskt haha.

 3. DetärDaniel! skriver:

  Pinsamt av BA att ställa upp med en full domare i finalen, hur tänkte BA? BA var inte ens värda att gå vidare mot SI, pinsamt av domaren i slutet att låta dem slå om hörnan två gånger pga av att spelare står för nära, finns inget som säger i regelboken att du inte får stå nära hörnläggaren, ifall det finns något som säger emot så säger man till innan man slår hörnan. Sen att BA ska också börja klaga när en domare ställer upp frivilligt och dömmer semifinalen mellan BA Och 169 så ska BA börja gnälla på domaren och skrika på han!

  Men jag vill också berömma alla lag som ställde upp i tuneringen. Sen hoppas jag att man hypar tuneringen lite mer än va det gjorde iår! Hoppas vi kan få ihop en till grupp nästa år !

 4. gaston skriver:

  Grattis RFC till vinsten! Bra jobbat och välskrivet som alltid! (Y) Ha bra dag!

 5. Död åt ZOG? skriver:

  ZOG är judar va? Håller helt med jag gillar inte heller judar. Har nog inte träffat en jude, än mindre känner jag en jude. Tror inte jag någonsin har pratat med en jude.

  Vad är en jude och varför gillar man inte judar?

 6. Judas = Jude skriver:

  Har absolut inget emot att dom spikade upp snickarn på ett kors, uppenbarligen hade han istället för att snickrat snackat massa skit och fick smaka på sin egen medicin. Judarna fick väll sitt på 30 och 40 talet även om jag personligen inte tror att ”förintelsen” har ägt rum.

  AIK har ingenting med politik att göra men om folk vill ogilla judar så har jag ingenting emot det, jag gillar ju inte någon

 7. Kaxen skriver:

  Nu får det vara nog på allt gnällande om NA, MU och allt möjligt. Vi ska INTE ge motståndare, tidningar osv möjlighet att trasha oss utan vi ska hylla AIK! Vara en POSSITIV kraft. Nog nu.

 8. Rasister skriver:

  Hoppas ni som skriver allt det här om judar inte är seriösa, annars är ni bara tragiska!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.