En söndag på Skytteholm

AIK Hockey har gjort klart med en NHL-meriterad back. Själv spenderade jag söndagen på Skytteholm och såg där fem unga AIK:are vara med och vinna Cup Byggnads.

Det blev en ruggigt chill lördag. Var och solade och badade vid Hornsbergs Strand där det roligaste som hände, förutom att jag pratade med två trevliga tjejer, var att en för mig okänd AIK:are kom fram och morsade.

– Du är Jocke Hall va? Jag läser din blogg, keep up the good work, hojtade han innan han återvände till polarna.

Äntligen fick man känna sig lite som en C-kändis, speciellt som folk runt omkring hörde honom. Hur som helst… Min lugna lördag (såg filmen ”42” på kvällen, helt okej) gjorde också att jag var pigg på söndagen. Vaknade åtta och det är så förbannat tråkigt att ligga och dra sig.

Blev en promenad längs med Hornsbergs Strand igen, mest för att slå ihjäl tid. Det hade ju inte gjort något om jag sprungit på de där två tjejerna, en från Täby och den andra från Toronto tror jag, men icke. Så det var bara att promenera upp till tuben och åka mot Solna Centrum och titta på både tjejernas och killarnas stadslag som både skulle spela final mot Västerbotten.

Tjejerna har jag ingen direkt koppling till, förutom det faktum att Daniella Novakovic spelar med dem, så jag skyndade mig ut för att hinna ta några bilder. Nu har jag nog aldrig direkt snackat med henne, men där hade jag i alla fall någon som kanske skulle uppskatta lite bilder. Skoj att se pappa Nebojsa, mamma Gordana och storebror Dejan på plats också.

Daniella satte 2-1 men passade också på att bränna en straff. Storebror Dejan retade henne för det, för när de nyligen var på Skytteholm hade han sagt att de skulle avsluta med att lägga straffar, och Daniella sagt ”Varför det?”. Det var lite kul… Speciellt som tjejerna ändå vann.

Emma Jansson (Hammarby) satte fyra mål och den sista fullträffen för stockholmarna stod Madicken Stigberg för. Hon spelar liksom Daniella i AIK som hade fyra spelare med (även Mikaela Petrini och Christina Mårtensson). Hammarby hade tre spelare med och Djurgården en.

När jag kom hem skickade jag lite bilder till Daniella. Familjen Novakovic är verkligen härliga människor, jag pratade med Gordana och Dejan, och det var hon värd. Fast nu var ju även Anders Henrikson på plats och fotade och han har ju både bättre utrusning och är en bättre fotograf, men men… Det är alltid lite roligare när man är ensam fotograf, men samtidigt är det ju alltid lite trevligt med sällskap. Ett fåtal bilder från tjejernas match (jag kom i slutet) ligger sist i bildspelet.

Så över till grabbversionen av finalen. Det var fem AIK:are med i truppen och samtliga var med från start. Noah Sonko Sundberg i backlinjen och sedan ett imponerande svartgult mittfält i form av Tim Lidell, David Öhrwall, Anton ”Salle” Salétros och längst ut till höger mannen med det sköna namnet: William Sheriff. Salétros var lagkapten.

Det blir bara lite kort om matchen… Det lilla jag har att skriva är att efter åtta minuter stod det 2-0 till hemmagänget, båda målen gjordes av Djurgårdens nummer tio Marijan Cosic. Skoterraggarna reducerade på straff men i andra halvlek satte Nikodemus Granberg (Djurgården) 3-1 och precis vid full tid (man spelade 2×40 minuter) gjorde Markus West (Brommapojkarna) 4-1.

Kul att se AIK:arna vara så pass tongivande. I andra klev Öhrwall ner som högerback och man bytte ut Sheriff. Senare tror jag också Lidell klev av. Duktige Salétros valdes till matchens lirare hos stockholmarna.

Så… Det var en trevlig söndag. Lite synd att typ hela dagen ska gå för en sån här grej (glöm inte skrivandet och behandling av bilderna) men vad fan, det är ju kul att fotografera.

Förhoppningsvis tycker spelarna att det är skoj också, det är ju det roligaste, när folk har glädje av bilderna. Och det är ju inte så illa pinkat att det bara var AIK:arna som hade sin egen fotograf på plats, haha. Kommer att slänga upp större bilder på min sida ”Bloggen 17124.se” på Facebook under kvällen.

Och det var det om min dag på Skytteholm. Närmast blir det ett besök på AIK Hockeys första träning för säsongen, nämligen under måndagen. Träningen äger rumt på Ritorp och jag hoppas kunna göra någon intervju.

”Väntan är snart över. På måndag startar hockeysäsongen. AIK tränar på Ritorps is klockan 11.00. Alla är självklart välkomna att se laget på is för första gången den här säsongen”, hälsar man på hemsidan.

* * *

Annons:

Järfälla Kök & Lackering
Tack Järfälla kök & lackering AB som sponsrar bloggen i min strävan att samla ihop till en ny kamera. Stöd AIK-företagare – besök gärna deras hemsida.

* * *

AIK Hockey har gjort klart med den kanadensiske backen Derek Joslin, 26. Han har gjort över 110 NHL-matcher.

– Självklart är vi glada att hitta den här typen av spelare. Derek är en tuff karaktärsspelare som tål mycket istid och kan användas i utsatta lägen. Men lika viktigt är att han är en bra person i omklädningsrummet som är ödmjuk och sätter laget i fokus, säger tränaren Rikard Franzén till AIK:s hemsida.

* * *

Skulle ta en bild på familjen Novakovic eftersom Anders H samlade ihop dem. Men, alltså min j-a mobilkamera är ju paj… Ibland blir det bra, men oftast inte. I dag var förstås en sådan dag.

”Köp en ny lur” kanske någon säger men jag måste prioritera att betala hyran och ställa mat på bordet hemma. Ja, och så köpte jag ju en resa till Thailand i dagarna… Fick 1700 kronor i lön denna månad, nästa månad blir det noll kronor. Suck.

* * *

Alla fem som var med och vann Cup Byggnads har tränat med A-laget i år. På sistone har det dock mest varit Sonko Sundberg och Salétros som tränat med de stora killarna. Och målvakten Jonas Olsson.

* * *

Tänkte först skriva om hur det gick till när jag började AIK-blogga, och varför, men jag tar det någon dag då det inte händer något annat.

* * *

943 pers prenumererar nu på min Youtube-kanal.

* * *

Ber om ursäkt till er med segt mobilinternet, är medveten om att det blev lite väl många bilder i bildspelet…

* * *

Två saker: köp säsongskort till hockeyn och köp biljett till Daniel Tjernstöms avslutningsmatch hemma mot IF Ellos nästa lördag. Ja, om ni inte redan har säsongskort vill säga.

* * *

Tack till alla er som kommit med kommentarer på sistone där de allra flesta, ja typ alla, varit positiva en längre tid.

* * *

Det började bra för Kwame Karikari i Turkiet. Det blev ett mål och en assist när hans Balikesirspor dock förlorade en träningsmatch mot Bursaspor. 3-2 vann de sistnämnda med.

* * *

Ah, där svarade Daniella Novakovic. Hon blev jätteglad för bilderna vilket är jättskoj att höra. Som jag varit inne på, det roligaste med att fotografera är när andra har glädje av bilderna. Så jag hoppas hon använder dem på något sätt.

Egentligen borde jag fixa något fotouppdrag, förra säsongen fick jag lite betalat för att fota lite matcher åt en polare.

* * *

Det här med Instagram: en hel del tjejer lägger ut bikinibilder och får en massa följare. Jag menar, alla dessa brunstiga, unga män som följer, varför går de bara inte in på en porrsajt direkt för? Nej, lite jävla substans kan det väl få vara på en Insta-konto… Mitt nick är för övrigt ”joakimhall”. Inget lättklätt i alla fall.

* * *

Önskar att fler ville sponsra bloggandet… Försökte med en lur, men inget svar. Sedan var jag lite inne på kläder och en lirare kommenterade det och jag bad honom mejla men det var har tyvärr varit tyst. Attans.

* * *

Den här dagen har varit sjuuuukt lång, så jag rundar av här. Tack för att ni tog er tid, jag hoppas vara lite mer inspirerad vid nästa inlägg. Just nu är jag mest slö i huvudet.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till En söndag på Skytteholm

 1. Uddevalla Gnagarn skriver:

  Tack för en kanonblogg. Följer dig även på instagram, youtube & Fb. Verkligen underhållande & trevlig läsning för mig som bor en bit bort från Solna. By the way…vet du nåt mer ang Niclas Eliasson från Falkenberg?

 2. Henke skriver:

  Nikodemus Granberg spelar i Djurgården och inte Brommapojkarna. 🙂

 3. JiPe skriver:

  Funderade hur Västerbotten kunde vara i final när de var helt under isen för några år sedan i åldersklassen P96, men det beror ju förstås på ett väldigt framgångsrikt fotbollsgymnasium i Umeå som lockat spelare från andra landskap. Märkligt egentligen att Västerbotten fått ”värva” ihop ett distriktslag. Men Stockholm plockade William Sheriff från Gästrikland när han flyttade till AIK så det är väl samma sak där.

 4. Joakim Hall skriver:

  Uddevallagnagar’n: Tack. Nej, inte mer än att någon sajt (FotbollDirekt?) hävdade att han är klar för AIK.

  Henke: Okej, gick på officiella lagpappret. Får kolla upp det. Tack.

  JiPe: Ja, jag har inga åsikter i ämnet. Men det låter som ett smart drag av Umeå. Frågan är dock om man kan knyta upp spelarna i så värst stor utsträckning, de lär ju vilja flytta hem igen efter studierna.

 5. svinet anton skriver:

  Ska dela ut ett straff här i dagarna, kan inte komma på vilket som är bäst.

  A. Bryta av laptop
  B. Knipsa alla ekrar på cykel

  Tack på förhud

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.