Åh nej, en till träningsrapport…

Jajamensan, besökte även fredagens träning. Celso Borges var tillbaka och det blev en internmatch trots att en hel Afrika-trio saknades på veckans sista AIK-träning.

Fredagens träning var riktigt smutt. Jag är glad att jag pallrade mig upp till det, för det var inte bara veckans sista träning utan den bestod till stor del av en internmatch. Sådana är lite roligare, både att titta på och att fotografera. Saknades gjorde Edward Owusu som provspelar med Mariehamn i finska ligan samt den sjuka Afrika-trion Lalawele Atakora, Ibrahim Moro och ”Crespo” Kamara.

Det var gröna västar mot ovästade (som egentligen inte är ett ord men det funkar), alltså spelade de i svart. Grönt mot svart. Ska se om jag kan få ihop lagen här… Obs! Inte alls säker på vissa spelades placering i lagen eller om jag till och med glömt någon!

Grönt: Stamatopoulos – Majstorovic, Backman, Noah Sonko Sundberg, Nisse Johansson – Quaison, Sal Jobarteh, Celso Borges, Mutumba – Christian Kouakou.

Svart: Jonas Olsson/Patrik Carlgren – Sam Lundholm, Lorentzson, Per Karlsson, Milosevic – Nabil Bahoui, Åhman Persson, Anton Salétros – Kennedy Igboananike, Henok Goitom.

Ja, det är lagen jag får ihop efter att ha tittat på både minnesbilderna i huvudet samt fuskat och kollat på mina foton (se bildspelet ovan). Har kanske alltså ha missat någon också men kan inte komma på vem det skulle kunna vara. 

MÅLEN: 1-0 Jobarteh, 1-1 Bahoui, 2-1 Borges, 3-1 Borges, 4-1 Borges, 4-2 Lorentzson. (Jag är hyfsat säker på att Borges gjorde 4-1, men missade det själv. Han själv ”trodde” att han gjorde tre mål när jag frågade honom efteråt.)

Tänker inte skriva nämnvärt om matchen, det blir lätt fel då. Men det var skoj att se Celso Borges så het, speciellt som han nyss kommit hem från landslagsuppdrag och enligt egen utsago kände sig trött.

Annons:

Järfälla Kök & Lackering

Tack Järfälla kök & lackering AB som sponsrar bloggen i min strävan att samla ihop till en ny kamera. Stöd AIK-företagare – besök gärna deras hemsida.

Daniel Tjernström berättade för mig i går att han skulle träna i dag, men icke. Han tog det lugnt och körde lite rehab på egen hand istället, joggade och körde lite fys. Efteråt satt han med en kraftigt lindad höger fotled.

Surrade kort med Anton Salétros också, det är mest han och Noah Sonko Sundberg som kört med A-truppen på sistone. Innan var ju även William Sheriff och Tim Lidell (alla 96:or) med och körde. Frågade Anton hur det skulle bli i fortsättningen, om de ringde från gång till gång när han skulle köra med A-truppen.

– De har sagt att jag ska köra på, man får lite bättre träning här, sa Anton, fritt ur minnet.

Dagens träning leddes av Nebojsa Novakovic, Uffe Kristiansson (”Det går bra med både Uffe och Ulf” lät han hälsa) och Lee Baxter. Egentligen skulle man ha kört två pass, men istället körde man lite extra nu på förmiddagspasset.

Ett gäng spelare (framför allt de yngre spelarna skulle spela match i dagarna slapp) sprang i intervaller. Det såg sjuuuukt jobbigt ut för ni ska veta att det var snorvarmt. Och Milosevic lät hälsa via Twitter något om att han behövde nya ben efter passet… Då undrade jag om passet var jobbigt.

– Det e dom som ger mest sen, hälsade han.

Det var det om träningen. Efteråt drog jag och min kompis Johan Knuts, vapendragare i Svarta Massan, ner till Hornsbergs Strand och solade och badade. Riktigt smutt. Nästan lite trendigt. Trevligt sällskap, det måste vi göra om.

* * *

En AIK-fri helg, kanske man skulle lägga fokus på att åka ut i skärgården eller något. Synd bara att jag missat att föra över pengar från mitt personkonto till VISA-kortet. Fan, alltid är det något, hahaha. Men på söndag kan det bli match ändå, stadslaget spelar någon final på Skytteholm då tror jag, med fem eller sex AIK:are med i laget. Vore skoj att fotografera.

* * *

Missa inte måndagens första ispass i Ritorp, man kör 11:00 till 12:30. Om inget konstigt händer så kommer jag att vara där.

Fotbollslaget tränar först klockan 16:00 på Karlberg på måndag. Då har jag tid hos optikern eftersom jag måste skaffa nya glasögon, de förra tappade jag ju efter matchen borta mot Häcken i måndags. Fan. Fina måste de vara också, har kollat ut ett par Henry Lloyd. Hyfsat pris hos Lensway.

* * *

Ex-gnagaren och tidigare bloggaren Micke Torstensson var på ”Krillan”. Vet inte exakt vad han gjorde där, om det var för att bara titta eller värva någon spelare till Sollentuna FK där han numera är sportchef. Men han har ju varit på Karlberg då och då också, även om det var länge sedan jag såg honom där. Han har väl kompisar kvar i AIK.

* * *

Till er som missat det så har AIK tränat på Kristinebergs IP under två dagar eftersom damlandslaget lånar Karlberg. Detta har varit klart i flera år, för ”Bulten” kunde inte säga vem som godkänt det hela. Men det är ju inget fel att träna på Kristineberg, fin matta har dom också.

* * *

Stöd AIK Hockey – kör säsongskort!

* * *

Snart är det omstart för supporterlaget Råsunda FC, om ett par veckor närmare bestämt. Är du en klasspelare och är sugen på att provträna med detta sköna gäng på Skytteholm så hör av dig. Eller kanske till och med är intresserad av att sponsra oss?

* * *

Har ju fortfarande en fortfarande en dröm om att få någon form av klädsponsor. Jag älskar ju kläder och som jag skrev senast, syns ju rätt mycket så varför inte liksom? Har ju Albin att klä upp också… Så om någon har några känningar eller så (nej, inte klänningar), tveka inte att dra iväg ett mejl.

* * *

Hahaha… Humor i AIK:s statistikdatabas.

* * *

Läs min kompis Christoffer Bodins rapport på Blackbeat. Han har även ett videoklipp från matchen samt en intervju med Celso Borges.

Själv pratade jag lite med trevlige Kouakou. Vi kom fram till att jag ska intervjua honom någon dag nästa vecka.

* * *

Tack till gnagaren Robert Stenerhag som typ alltid sprider mina inlägg på sin Facebook-sida. Guld värt!

* * *

…och därmed tackar jag för mig. Följ mig gärna via Twitter och glöm inte att kolla in min sida ”Bloggen 17124.se” på Facebook där jag slänger upp lite större bilder från träningar och matcher. Och så har jag ju min Youtube-kanal.

Siktet nu är inställt på att skaffa en ny mobil, eftersom det fortfarande är något fel på min kamera. Synd som fan, den har verkligen varit grym på min Sony Xperia V. Har varit sjukt nöjd med den.

Nu ska jag gå ner till Liljeholmens Galleria och handla mat i AIK-tröja i förhoppning att bli igenkänd av någon. Tjingeling.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Åh nej, en till träningsrapport…

 1. inte sony skriver:

  Ta inte Xperia z sämre kvalle får man leta efter, min Xperia s är ljusår bättre och ett år äldre dessutom.. Tack för en bra blogg

 2. inte sony skriver:

  Samsung s4 är däremot en fet lur och säkert lika vattentät som z påstås vara 🙂

  • 17124solna skriver:

   Tack. Ja, den verkar vara riktigt fet och är absolut ett alternativ. Det bästa vore om man kunde få tag i någon gnagare med mobilbutik eller någon PR-ansvarig hos någon tillverkare… Får jobba på det. 🙂

   • Erik skriver:

    Tappade min Galaxy S3 i Stilla havet och den funkar fin fint, var typ snustorr under baksidan!, det miniala vatten som ’trängde’ in genom hörlurs och usb ingångarna gjorde ingen åverkan som helst på luren efter jag låtit den torka i ett par timmar för säkerhets skull.
    Och den låg under ytan i 30-45 sekunder innan jag upptäckte den!

    Kan verkligen rekommendera den.

 3. Jim skriver:

  Första gången jag tar mig tid att skriva men du är guld värd när man är på semester och vill följa vad som händer i AIK. Sedan är din själv ironi jäkligt bra många gånger jag sitter å garvar å det du skriver :-). Synd det där med dina glasögon vet ju själv som student med inte så mycket pengar hur det känns men ett tips är http://www.smartbuyglasses.se köpt där ifrån själv både vanliga och solglasögon med styrka.

 4. Joakim Hall skriver:

  Tack Jim. Då glömde jag ändå att skriva om hur en nyklippt Lorentzson blev lite ställd när jag sa ”Du är alltid så snygg i håret” till honom. Det kanske kom ut fel så att säga. Men han förstod nog att jag bara var ärlig och menade väl, jag försökte inte ragga på honom.

  Tack för tipset, men Lensway är bra. 25 procent rabatt nu också och jag har hittat ett par jag vet funkar. Ha en toppensemester!

 5. Robert skriver:

  Kul att se en nämnas i din blogg Jocke! Klart man alltid gillar dina blogguppdateringar, de är ju guld värda för oss som inte kan ta oss till träningarna.

 6. Henrik skriver:

  Jaha, klart som fan att de går tillbaka till Karlberg nu när man äntligen fick lite ledigt.
  Hade varit smutt att bara glida ner från lägenheten precis bredvid och kolla…

 7. Janne skriver:

  Grymt bra skrivet !

 8. Joakim Hall skriver:

  Robert: Du är verkligen en klippa!

  Henrik: Haha… Fan hur lat är inte du? Det tar väl ungefär en kvart att gå från Kristineberg till Karlberg, max.

  Janne: Wow, tack mannen.

 9. jussi skriver:

  Allt som oftast riktigt bra läsning och framför allt bilderna tycker jag är kul att se då jag inte följer träningarna utan bara matcherna. För min del får du gärna ösa på ännu mer om träningarna för matcherna ser ju alla ändå 🙂

  Du skriver på ett underhållande sätt nästan som en vuxen berts dagbok ( sjukt rolig mao )

 10. Henrik 2 skriver:

  Åh ja, en till träningsrspport! Du gör verkligen ett GRYMT jobb, Jocke.

 11. Joakim Hall skriver:

  Jussi: Haha, tack… ”Vuxen Berts dagbok”, den var fan bra. Nu känner jag dock pressen att vara rolig bara för det, haha.

  Henrik 2: GRYMT tack. 🙂

 12. Snoka skriver:

  Tjena Jocke, har skrivit till dig på twitter innan. Måste säga att du har en riktigt intressant blogg. Är dock ingen gnagare utan Peking-supporter, kanske lite motsägelsefullt att jag hänger en del här men älskar fotboll och Allsvenskan i synnerhet så det är intressant att läsa om ”konkurrenterna”.

  Du skriver bra och levande. Jag följer själv fotboll på lokal-nivå i Finspång (fullt av gnagare här) . Om du är sugen på att läsa en intervju med Stahre som jag gjort så är det bara att kika in på forzafotboll.se. Hur som, ville bara skriva keep it up, blev lite längre =)

  Hade fint!

 13. jsididkdnd skriver:

  Finspång ligger ju i norrland vad snackar ni om era nötter.. En norrlänning från finnspång som hejar på ifk och gillar en blogg om AIK… Hur kom du i kontakt med en dator för det första? Internet o grejer måste va ”många” avensjuks som kollar snett nere i byn?

  Hoppas mitt inlägg går att tyda trots jag druckit mig till ap stadiet o klockan är en del ( kisar med ena ögat för slippa att displayen ska rulla så där )

 14. Joakim Hall skriver:

  Snoka: Tack, skoj att höra. Jodå, jag har koll på dig, vi har ju hörts på Twitter någon gång., precis som du säger. Keep up the reading. 🙂

  jsididkdnd: Haha… Jag tror till och med Snoka tycker att det du skrev (aprak) var lite roligt, haha.

 15. prutten skriver:

  Läste att teteh ska bort från sin klubb o hans agent säger att han vill tillbaks till AIK, va tror ni? Long shot va??

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.