En icke-rapport från Kristineberg

Besökte torsdagens AIK-träning på Kristinebergs IP, dock inte helt 100 efter onsdagens runda på Söder. Hur som, vi bjöds på junisar och finbesök av Helgi Danielsson.

Det blev en repa på Söder i går, blev utbjuden av en AIK-bekant och hans polare. Har man inga vänner som bjuder ut en så får man ta tillvara på de chanserna som dyker upp, och jag hade trevligt. Gick dock hem relativt tidigt eftersom jag inte ville missa torsdagens träning.

Upp och iväg kom man. Man kör torsdag och fredag på Kristinebergs IP och det är lätt för mig att ta mig dit. Promenad ner till Liljeholmen, tvärbanan till Alvik och sedan åka en station på gröna linjen. Perfekt. Varför man kör på ”Krillan”? Damlandslaget använder ju Karlberg.

– Det var någonting man kom överens om för flera år sedan, redan då Sverige fick EM, sa materialaren ”Bulten” till mig, fritt ur minnet.

Det var inte så många som tränade i dag och även om jag missade inledningen så såg jag bara att man körde matchspel, typ sex mot sex. Många saknades men Daniel Tjernström, som var ombytt och på plats, tittade bara på.

– Jag kommer att träna igen i morgon, sa han till mig.

Ja, ni kan ju se vilka som var på plats i bildspelet, borde ha fått med de flesta. Ett gäng yngre förmågor var på plats också: målvakten Jonas Olsson, Simon Enström, Philip Andersson, Ludvid ”Ludde” Ahl och Elias Löfberg. Pratade lite med Simon och Philip efter träningen, de är väldigt trevliga lirare.

– Det var ett tag sedan man var med, konstaterade Philip som då och då tränade med A-truppen redan förra året.

Med så många borta är det inte så mycket att rapportera. Med det menar jag att jag inte vet vilka som eventuellt är skadade eller så. Men det var skönt att se tidigare skadade Martin Lorentzson och Henok Goitom köra för fullt, även om de ju var med borta mot Häcken i måndags.

* * *

Annons:

Järfälla Kök & Lackering
Tack Järfälla kök & lackering AB som sponsrar bloggen i min strävan att samla ihop till en ny kamera. Stöd AIK-företagare – besök gärna deras hemsida. Vill någon mer göra en insats så mejla till joakim@rasundafc.se eller slå en signal: 070-726 85 62. Tack på förhand.

* * *

Det är väldigt skoj att många uppskattar bloggen, tycker att det kommer fler och fler positiva kommentarer vilket alltid är trevligt.

* * *

På måndag blir det… hockeyrapport! Då kör iskrigarna igång och jag räknar iskallt med att vara på plats.

– Det är något speciellt att gå in i en ishall på en varm sommardag, konstaterade Christoffer Bodin drömmande.

Som sagt, jag har redan beställt mitt säsongskort, gör det du också. Spelarna förtjänar vårt stöd och klubben behöver det. Vi är väl inte bara fotbollssupportrar? In på AIK:s hemsida och fixa. Bums.

Annars hoppas jag komma med någon intervju på måndag. Drömmen vore någon tränare eller sportchefen. Tror nog att det ska kunna bli någonting.

Tillägg, fick precis en kommentar från Bodin: ”Isen är 11:00-12:30 på Ritorp på måndag.” Tack broder.

* * *

Fan vad kul att dra till Estland igen! Den 24 november ska AIK vara på plats och inviga en ny inomhushall (finns det utomhushallar?) med en match mot FC Flora. 24 november är det som gäller och matchen spelas i Tallinn.

Fuck, hallen har bara plats för 450 åskådare på läktaren, men det borde ju rimligtvis gå att komma in som fotograf.

* * *

Tycker att jag syns rätt mycket i olika sammanhang så för ett gäng dagar sedan gjorde jag en rysade och mejlade den PR-ansvarige för ett svenskt klädmärke, som tillhör mina favoriter. Hoppades på någon form av spons, åtminstone rabatt, mot att använda deras kläder. Inget svar, men det var värt ett försök.

Behöver också en ny telefon, min kamera har blivit helt skev. Har gjort ett försök där med, utan framgång. Fan, jag använder den verkligen mycket till bloggandet. För väl göra som vanliga dödliga snart och faktiskt köpa en (tror inte att jag kan förnya abonnemanget än).

* * *

Frågade Lee om han visste någonting om den nye ytterbacken, när han skulle läkarundersökas och börja träna. Men Lee visste ingenting om det tyvärr, för en del har frågat mig om honom.

* * *

Ackrediterade mig till Man United-AIK. De kommer att prioritera ”riktig” media men försökte förklara som det var: vill man bli av med lite jippo-stämpel så bjuder man in landets största supporterbloggare, som har säsongskort och som följt AIK sedan 1990. Får se hur det går…

* * *

Jag gillar Instagram. Jag gillar också att kolla vad polare och AIK-spelare gillar för bilder. Men visst orkar jag inte med, det enda de ”gillar” är unga fjortistjejer i bikini och grejer. Dom polarna tar jag bort från listan… Tröttnar när samma människor ”gillar” dessa bilder om och om och om igen, de är så ointressanta för mig. Jag undrar om de här snubbarna som gillar dessa fjortisbilder hela tiden tror att de ska få ligga för att de gör det? I sådana fall hade jag gillat bilderna själv.

* * *

Den lite sköna killen i peruk var, förstås, där på en svensexa. Se bildspelet. Spelarna fick lägga varsitt skott på honom, där han stod i målet vänd med ryggen utåt. Simon Enström var siste man, och drog på jordens rökare i baken. Jag vet inte om han var sista man, eller om man avbröt efter hans grymma fullträff.

* * *

Nu är de nya Tjerna-souvenirerna ute! Läs mer på AIK:s hemsida. Och jag hoppas fortfarande på att få se mig själv på någon bild i någon form, då jag fotades med halsduken ute på Karlberg för inte så länge sedan.

Stöd AIK och visa samtidigt respekt. Köp biljett till AIK-Elfsborg redan nu, det går bra att beställa via Ticnet.

* * *

Sista soltimmarna nu, men jag ska nog lägga mig och sega i soffan. Tackar ödmjukast för att ni tog er tid. Avslutar med ett skönt klipp på vår hjälte (och ”Frallan” från La Garra Negra) från AIK Block Party:

YouTube Preview Image

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till En icke-rapport från Kristineberg

 1. Joel skriver:

  Vilken tid är isträningen ? Ritorp som gäller ?

 2. Bodin skriver:

  Isen är 11:00-12:30 på Ritorp på måndag.

 3. Joakim Hall skriver:

  Tack Bodin.

 4. Anders skriver:

  He he.. skönt foto nr:33
  Ser ut som Kennedy tänker: Den där kommer aldrig sitta..

 5. Ronnie skriver:

  Jag gillar din blogg skarpt !
  För mig som bor i en småstad verkar den vägbeskrivning du ger till dagens träning rätt komplicerad, Jag tar cykeln!
  Vem är killen på bl.a bild 44?

 6. Joakim Hall skriver:

  Tack Ronnie. Det är Philip Andersson. Mittfältare tror jag bestämt. Riktigt trevlig kille, hans pappa Glenn också. Agenten är gamle storspelaren Stefan Pettersson.

 7. Niclas skriver:

  Hej Jocke!

  Har du hört något om när den nya AIK-shopen kan tänkas öppna? Tycker verkligen det saknas en riktig butik som fanns tidigare.

 8. Jonatan skriver:

  Vilket är ditt favorit märke? Jag jobbar med ett märke som du har nämnt ovan i bloggen tidigare….

 9. Joakim Hall skriver:

  Niclas: De har ju pratat om det vet jag, men minns inte i vilka kanaler. Men har de inte sagt slutet av augusti typ?

  Jonatan: Wow, coolt. Ja, i det här fallet var det WeSC. Lite mer street-kläder… Annars gillar jag allt från Boomerang och Gant till Lacoste, Henri Lloyd och Adidas. Även Nike och Lyle & Scott. Stone Island. Listan kan göras lång. Mejla mig gärna för förutsättningslöst snack. joakim@rasundafc.se

 10. Jonatan skriver:

  Va har du för sko storlek?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.