Backman: Det har varit jobbigt

Mitt tips är att Niklas Backman gör comeback mot Mjällby på måndagen. – Det har varit nytt för mig att stå på sidan… det har varit jobbigt, säger han till 17124.se.

Det är lite tufft att gå utan jobb, och då menar jag inte tufft i positiv bemärkelse. Det som dock är positivt är att jag får mer tid över till att göra bland det roligaste jag vet: att besöka Karlberg när AIK tränar.

Det var väl ingen större skillnad på denna dag från andra. Skulle vara att jag kom lite sent och hade ovanligt lite fokus på träningen. Blev mest fotografering och surr med ”Pocca”, Jesper Zerman och Christoffer Bodin och lite andra människor. Kan ju tycka att det borde vara fler som bevittnar träningarna, inte minst en söndag dagen innan match, och det var väl ett 20-tal där.

Daniel Tjernström fortsätter rehabba men kickade i alla fall lite med boll denna smågråa söndag. Daniel Gustavsson var inte på plats och Celso Borges är iväg på landslagsuppdrag. Och sett till de förutsättningarna skule jag starta med följande lag mot Mjällby i morgon:

Stam – Lorentzson, Pertan, Backman, Nisse – Mutumba, Quaison, Helgi, Bahoui – Goitom, Kennedy.

Ja, ni ser, det är väl inga skrällar. Och om min elva stämmer så innebär det att Backman äntligen är tillbaka i spel, för jag tror att han petar Daniel Majstorovic. Och bara för det tog jag ett snack med Backman efter att han varit inne i klubbstugan efter träningen. En spontan intervju som heller inte blev så lång då han hade lite brådis iväg.

Niklas, har ni kollat upp Mjällby inför matchen?

– Ja, lite grann sådär, vi kollade på videor från Mjällbys matcher, men får väl höra lite mer i morgon. Men vi har koll på dom.

Så Uffe har kört sina videoklipp?

– Ja precis, bland annat. Han sköter det mesta i videoväg just nu, men han är bra på det där.

Jag tippar att du startar i morgon, hur känns det? Att jag tippar att du startar, haha…

– Haha… Vi får hoppas på det, men vi får se. Jag känner mig i alla fall redo.

Men du har inte spelat matcher på länge?

– Nej det var ett tag sedan, U21-matchen mot Djurgården var senast… Men det är ju som det är när man är skadad, det är svårt att spela då.

Jag var där, jag minns inte att du gick sönder då?

– Nej, jag skadade mig på träningen, tror det var innan matchen mot Göteborg. Det är ju ett tag sedan men det är som jag sa, är man skadad så är man. Det finns ju också dom som är borta i ett helt år.

Har det varit tungt att inte få spela?

– Ja det är klart, det är jättejobbigt att vara vid sidan om. Jag är inte van vid det, jag har i stort sett aldrig varit skadad tidigare så det har varit helt nytt för mig att stå på sidan och se allt och… det har varit jobbigt.

Du har något brunt skydd på insidan av benet när du tränar, vad är det?

– Det är bara lite tejp, utifall det skulle hända någonting igen så skyddar det lite. Det kommer nog snart att tas bort. Kanske är det också lite mentalt att ha det där, att man vågar gå 110 procent.

Det har lossnat mot BP och nu senast mot Helsingborg. Hur kommer det sig?

– Ja du, bra fråga. Jag tycker att vi har spelat okej hela tiden, men nu så har vi putsat på detaljerna och defensiven har suttit bättre nu de senaste matcherna. Samtidigt har vi fortsatt att trycka på offensivt och fortsatt att göra mål. Så det ser riktigt bra ut.

Vad säger du om matchen i morgon?

– Jag tror vi kommer vinna, hehe. Det räcker så. Nej, men Mjällby har haft två torskar här på slutet tror jag men de har också gjort saker bra. De har gjort näst flest mål i serien. De är ett målfarligt lag men gör vi bara vår grej så ska vi vara vassare än vad dom är.

Något du vill tillägga till de som ska gå och se er i morgon?

– Njae, skulle vara vara till dem som inte hade tänkt att gå på matchen att de ska gå. Så till er som läser och inte hade tänkt att gå: kom till Friends.

För att se din comeback…

– Ja exakt, haha.

* * *

Så att… Det var väl ungefär det jag hade att meddela i träningsväg. Surrade en del med Goran Milosevic men det blev mest allmänt surr. En sak minns jag dock att han sa som lät intressant och nog stämmer.

– När AIK inte hade pengar 2011 tog de in spelare som ”Alex” och Banguras och de lyckades. När man har pengar värvar man spelare som Pontus Kåmark och Svante Samuelsson, sa Goran, fritt ur minnet.

Det kom upp på tal när vi snackade om värvningen av Majstorovic. Visst, ett prestigeförvärv, men till ett högt pris. ”Maestro” är dyr för klubben, dock ska han själv förstås inte lastas för det.

* * *

Var inte riktigt på hugget i dag, inte ens bilderna blev speciellt bra. Kanske beror det på att jag var ute på Söder i går… Kul annars när vi avslutade på nattklubb och bartendern sa ”Tjenare Jocke”. Han såg bekant ut men jag kunde inte riktigt placera honom. Gissade dock på Sol Invictus och visst var det så. Och efter det fick jag lite AIK-rabatt.

* * *

Läge att välkomna Alhassan ”Crespo” Kamara tillbaka till AIK, det ska bli kul att få se honom på Karlberg igen då han är en mycket kul och trevlig lirare. Han har gjort en del mål med ÖSK i Superettan och hoppas att han har vuxit som spelare genom att ha fått mycket speltid.

* * *

10 anmälda misshandelsfall, 3 våldtäkter, 73 narkotikabrott och 35 stölder på Bråvalla. Låter farligt, mycket lugnare och säkrare att gå på ett fotbollsderby i Stockholm…

* * *

Ja, det är ju alltid rätt skoj att hänga med Bodin och Zerman, och därför gjorde jag en spontan intervju med dem inför matchen:

YouTube Preview Image

På min dator får jag upp samma intervjuer här ovan och nedan. Förhoppningsvis är det något med cache-minnet och att det funkar bättre för er.

* * *

Följ mig gärna via Twitter. Och Instagram. Haha, Stamatopoulos garvade åt en bild som jag lagt upp på lördagskvällen, han verkade tycka att det var väldigt kul att jag skrivit att jag var ”gay”. Okej, den ligger sist i bildspelet.

…och när jag ändå är igång vill jag tipsa er om att följa min Youtube-kanal.

* * *

…och så fredagens rätt långa intervju med trevlige Lee Baxter med fokus på målvaktsbiten i AIK. Tycker den blev rätt bra, men så snackar han ju mycket också. Och är vettig:

YouTube Preview Image

* * *

Lustigt. Backman som jag intervjuade var den enda på Karlberg som jag inte tog en bild på. Första bilden är således en arkivbild, men resten är från Karlberg i dag.

* * *

Tack för mig, vi ses på nationalarenan i morgon, måndag.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Backman: Det har varit jobbigt

 1. Wille skriver:

  Trevligt läsning, som vanligt!

 2. André skriver:

  Alltid bra läsning 🙂

 3. Joakim Hall skriver:

  Tack Wille och André. Det värmer, som vanligt. 🙂

 4. pelle skriver:

  Jag har just hittat hit, tycker du skriver bra och med glimten i ögat.

  Keep up the good work.

 5. Titti skriver:

  Din blogg är guld värd när man är gnagare på avstånd. Tack för ett bra jobb!

 6. Ronnie skriver:

  Håller med Titti: för oss AIKare i förskingringen är det guld värt med dina närbilder, både foto och textmässigt.
  Du har en väldigt personlig stil som jag gillar. Kul också att ta del av dina kommentarer om vardagslivet. Märks att din son betyder mycket för dig.

 7. Joakim Hall skriver:

  Tack för de fina kommentarerna. Jodå, Albin betyder allt för mig, förstås. Skulle återvända till morsan på måndagen men det ville han inte, först vill han förstås se AIK-Mjällby. Inget speciellt kan tyckas, men så sent som förra säsongen ville han bara se AIK Hockey så det känns bra…

 8. Erik skriver:

  Var inte för hård mot dig själv, många sköna skott bilder!

  • 17124solna skriver:

   Tack. De blev bättre än jag tyckte när jag stod där faktiskt, såg så blurriga ut då. Och så har jag rensat rätt friskt. Men tack igen.

 9. Ice skriver:

  Alltid roligt och informativt att läsa din blogg!
  Kul med intervjuerna som görs med en mera avslappnad inställning från bådas sida!
  Känns som att man får lite mer än bara dom ”vanliga” standard svaren annars 🙂
  Samt att det är kul att få en regelbunden inblick!
  Kanske inte kommenterar så ofta, men läser och njuter av din blogg regelbundet.
  Keep up the good work!! 😀

  //
  Ice

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.