Inte en träningsrapport, men…

Det var en härlig dag ute på Karlberg på fredagen. Efter segern över Helsingborg var spelarna på strålande humör och så blev det ett par intervjuer.

Okej, det här blir inte mycket till träningsrapport. Det finns helt enkelt inte så mycket att skriva om när det gäller träningen. De som spöade Helsingborg med 2-1 i går (minus Kyriakos Stamatopoulos) hade lite återhämtningsövningar eller så med Andreas Alm. De andra körde lite uppvärmning och sedan spel typ fem mot fem.

Det jag noterade var att Christian Kouakou, Sam Lundholm och Edward Owusu saknades, de spelar match just nu tror jag. Daniel Tjernström är inte i kollektiv träning än och Celso Borges ska spela landslagsfotboll. Det riktigt tunga är att han lär missa tre eller fyra AIK-matcher!

Nebojsa tyckte att målvakten Christian Frealdsson var lite seg när man skulle sätta igång spelet och frågade Lee Baxter om målvakterna verkligen värmt upp, haha. Jag pratade med den urtrevlige Christian efteråt, och han var lite oförstående.

YouTube Preview Image

Jag kan här och nu också ”avslöja” att ingenting är klart med vad som händer med Christian som i nuläget bara har drygt två veckor kvar på sitt korttidskontrakt med AIK, det kan bli en fortsättning. Det berättade Lee i en längre intervju som jag och Samuel Fundingsrud gjorde i dag som kommer upp på Youtube i kväll.

Det var kul att se spelarna så uppåt i dag, inte minst de som spelade i går. Den som hade roligast, och jävlades mest med andra, var Alexander Milosevic som var på strålande humör. Han stod i mål en kort stund innan träningen, men han kunde inte göra så mycket åt Henok Goitoms mycket precisa skott. Vilken bössa och vilken precision den mannen har (även om ett stenhårt skott träffade kryssribban).

Så… Mest skoj var det annars att träffa Bojan Djordjic. Han var på plats för att möta upp Henok Goitom. Vet inte riktigt vad de skulle hitta på, kanske något bus. Det är kul att se dom tillsammans. Min kompis Gustav skulle ta en bild på oss, och då hade jag råkat sätta telefonen på inspelning. Det såg ut såhär:

YouTube Preview Image

Så ni slipper fråga: tröjan jag har på mig är från 1990, jag tror bestämt att det är Thomas Lagerlöfs debuttröja, i alla fall är den från den säsongen. Vad har hänt med ”Tolle” förresten, visst var han tränare i Väsby och/eller Sirius?

* * *

Annars garvade jag gott åt Henok. Såg det inte förrän efteråt hur han skojade till det när jag skulle ha en bild på mig och Bojan.

* * *

Haha… Innan träningen hade jag och materialar-Lasse lite kul. Det var tre lirare som sparkade boll på planen innan spelarna kom, och jag hetsade honom att försöka duscha dem med de sprinklers som finns i planen, när Lasse ändå skulle vattna.

– Kom igen nu Lasse, dom är säkert djurgårdare!, hetsade jag.

Vi var i alla fall nära att träffa dem, när vi gick från sprinkler nummer 23 till 24. Till sist klev de av och gick och bollade mot planket som ligger mot hinderbanan istället.

* * *

Just ja, Lalawele Atakora var tillbaka i dag. Saknades från HeIF-matchen då han hade huvudvärk dagen innan och missade den träningen.

* * *

Lite kul med Bojan annars. En allsvensk konkurrent som kliver in på träningsplanen, snackar med AIK-spelarna och kollar in träningen… Han kommer undan med det tack vare sitt stora AIK-hjärta.

* * *

Jodå, det var U19-match i dag. AIK slog Syrianska med 5-1. Mål av Owusu x2, Andersson, Forslöv och Lundholm. Andersson antar jag är Philip.

* * *

Följ mig gärna via Twitter. Och Instagram.

* * *

Är sjukt törstig i dag, därför blir det en kortare rapport. Håll till godo med filmklippen, inklusive en intervju med Daniel Gustavsson från i dag. Ja, när de kommer upp vill säga.

…men innan jag går vill jag skicka en hälsning till AIK:aren Christian från Charlie’s House. Han har lovat att skicka upp lite skorpor (vi fick kontakt i samband med att jag sökte sponsorer till Råsunda FC och vi lär hitta på någonting till kommande säsong).

Nu ska jag fixa med dagens bilder och sedan ser det ut som att jag drar till Mariatorget och sedan Gröndal för några bärs. Lördagen blir det nog sola, för spelarna är lediga. Men räkna med en träningsrapport och någon intervju på söndag.

Tack också till Lee Baxter och Daniel Gustavsson som var så trevliga och ställde upp på intervju. Och till Gustav, Bojan och Henok för att de är så sköna lirare. Och materialar-Lasse förstås, och publikvärden Thomas Andersson (slående lik Lars Ohly som jag trodde det var först).

Tack också till liraren som ville ta en bild med mig, sånt är bra för egot, haha. Och tack till pappa Håkan som tar hand om mitt Råsunda-gräs (se bildspelet).

* * *

Och där kom intervjun med ”DG” upp. Den var väldigt oförberedd och spontan, önskar jag hade haft mer att prata om:

YouTube Preview Image

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Inte en träningsrapport, men…

 1. Ronnie skriver:

  Vilken härlig bild på dig och Bojan, med Henok i bakgrunden!
  Du var tveksam till intervjun med DG – jag tycker den är jättebra, med precis de lite närgångna frågorna som är intressanta, när det handlar om ett möte med en spelare som just nu är utanför startelvan.

 2. Thomas A/Lasse O skriver:

  Ha ha ! Bra rapport som vanligt. Fortsätt med Ditt utmärkta jobb. Hoppas fredagskvällen blev lyckad.

 3. Hasse skriver:

  Bra skrivet !
  Tolle är tränare tillsammans med Kim Bergstrand i Sirius som leder division 1.

 4. Perry skriver:

  Tack för ännu ett bra rapport.

  Men måste säga att jag tycker du är lite väl negativ i dina intervjuer, framkommer mer på video än i skrift. Tex. skulle det inte skada om du gav DG någon possessiv kommentarer typ, vi får hoppas på se dig i spel framöver, eller liknande. Det är bra för spelarnas självförtroende. Kanske du sa något liknande som klipptes bort men det framgår inte. Jag får nästan uppfattningen att du vill att DG försvinner från klubben vi älskar.

  Alla som har kontrakt med AIK är spelare vi ska visa respekt för.

  För övrigt tack för en riktigt bra blogg och allt arbete du lägger ner, du är grym!

  • 17124solna skriver:

   Ah, du har kanske rätt. Har inte sett intervjun själv. Men nej då, vi garvade innan och efter och jag sa förstås att jag hoppas allt löser sig så även om det kanske inte framgår i intervjun så var jag nog peppande. Jag gillar verkligen DG.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.