Tre fantastiska AIK-poäng!

AIK tog tre mycket värdefulla poäng via 2-1 borta mot Helsingborg. Det var en mycket spännande match där jag kände att min egen passion var tillbaka.

Okej, det var länge sedan jag kände någon riktig passion, den där spänningen under 90 minuter plus tillägg. Men på torsdagen var känslan tillbaka. När Helsingborg fick Peter Larsson utvisad efter två gula, och det redan efter 53 minuter, satt jag som på nålar. Jävlar i min lilla låda vad nervös jag var. Albin bredvid mig satt mest och skrattade högt åt mina höga kommentarer och glåpord till domaren och HIF-spelarna och över dåliga AIK-passningar.

Med en man mer på banan pangade Celso Borges på ett fantastiskt sätt, från nära håll och på volley, in 1-1 efter en långboll av Martin Lorentzson. Och inbytte Kwame Karikari tråcklade sig igenom tre rödklädda, sköt bollen via marken och förbi landslagskeepern Pär Hansson till 2-1. Det var efter 85 minuter och jag kan inte minnas när jag skrek så högt vid ett AIK-mål senast.

Vad var då skillnaden för egen del? Jag tror det beror på att när jag fotar en match så är jag så inne i det. Och när jag kört någon knackig piratsändning på datorn, så har det knappt gått att se och ibland har jag somnat. I dag upptäckte jag att jag utan problem kunde köra in bildkabeln från datorn in i tv:n, så jag kostade på mig att beställa matchen från Csports vilket var rätt beslut. Nu kunde jag fokusera på den olidligt spännande matchen.

Första halvlek var det fördel topplaget HIF som alltså också tog ledningen. Vid en hörna trängde man undan och kanske till och med höll i Kyriakos Stamatopoulos, vilket tydligen är okej där nere, och trettonårige Emil Kraft kunde göra mål med kinden.

Men AIK behöver inte be om ursäkt för segern. Visst kan vi tacka Peter Larsson som drog på sig två gula kort, annars tror jag inte det blivit tre poäng. Men nu tog vi över matchen totalt efter utvisningen och många spelare höjde sig. Att ta tre poäng på Olympa är en jävla höjdare för moralen.

Det borde ha blivit 3-1 då Karikari kom ren med Hansson på stopptid. Kunde ha passat Kennedy Igboananike, men är det inte offside om man passar snett framåt i det läget? Inte fel att ta avslutet själv – det som var fel var avslutet. Inte värdigt AIK, den där ska bara sitta!

HeIF-tränaren Roar Hansen grät ut i tv efteråt, det var ju bara att garva åt. Ännu roligare var i samband med att Celso Borges åkte på en ful tackling så visades Andreas Alm upp på läktarplats, där han klev över stolarna och skåningar började försöka hetsa honom. Alm vek inte en millimeter och det var skoj att se hans glädjevrål vid 2-1.

– Jag fattar ingenting. Det är inte acceptabelt att ta den vägen upp med en utvisad tränare. Han ska föras in i spelargången och ta hissen, inte trampa upp på läktaren bland bortapublik som gapar, skriker och hånar honom, sa Cmores expert Hasse Backe.

– Det kan inte inträffa någon annanstans än i Sverige att man släpar upp en tränare i publiken på det sättet, det är total skandal.

Jag brukar inte direkt kritisera Alm, men det är heller ingen hemlighet att han inte är någon favorit hos mig. Jag tyckte bra om honom, men han kan vara kort och, tycker jag, ha ett otrevligt sätt när man intervjuar honom. Man får känslan att han ogillar en, vilket förstås kan vara fallet, och jag snackar inte med honom längre vilket förstås är trist (mycket lättare med Nebojsa Novakovic som är mer lättsam). Men i dag steg Alm lite i mina ögon igen även om jag vill se en fantastisk höst, annars bör man jobba allt hårdare på Rikard Norling.

(Alm har jag försvarat så många gånger genom åren att han borde vara extra trevlig mot mig, men han läser knappast bloggen…)

Många spelare var bra i dag. Som Lorentzson, Borges, Per Karlsson och Goitom. Och förstås Martin Mutumba, tillsammans med Helgi Danielsson den enda av dagens startspelare som tränade under onsdagen, medan övriga startspelare joggade, jonglerade med bollen lite och sedan satte sig i gräset och såg de andra träna.

Jag tycker inte att det är speciellt kul att skriva matchrapporter, jag tycker att det på något sätt känns opersonligt. Men nu längtar jag till på måndag då Mjällby kommer till nationalarenan för att få smisk. Kanske är det dags för marginalåskådaren att vakna till liv snart? Vi har faktiskt hyfsat häng på toppen.

* * *

Klacken? Gjorde ett bra jobb. Lite svårt att bedöma på ljudet dock, för det var sjukt ojämnt. Det kändes som att det höjdes och sänktes hela tiden, tyckte ”Abbe” med, som att det var något problem med det.

* * *

…annars är väl det mest spännande för egen del att jag gjorde klart med två sponsorer till supporterlaget Råsunda FC mitt under brinnande säsong. Jag har redan nämnt Skandiamäklarna i Järfälla, men sedan även HYRMC.se som hyr ut motorcyklar för körkortsprovet. Kul att göra klart med sponsorer mitt under brinnande säsong, och tack för ert stöd!

Det har tagit lite av min tid i dag, att styra upp det och beställningen av träningskläder från Clubkit. Som det ser ut nu kommer jag att åka till Westpeak kommande vecka och trycka kläderna själv.

Jag och Albin var också iväg till Adidas outlet i Luma. Blev en tröja/jacka, en ny väska till Albin och nya sommarskor till mig (se bildspelet) för cirka 1100 spänn. Nypriset? 2550 kronor.

* * *

– Vad snabb han är Per Karlsson, konstaterade Albin från tv-soffan.

Ja, onekligen. Fan, jag har inte tänkt på det förrän i dag, jag är ju inte så värst uppmärksam av mig men tänkte på det sedan ”Pertan” i min intervju med honom från i tisdags pratade om att utnyttja sin snabbhet.

* * *

Och så lite hälsningar på Twitter:

”Kroppen håller ju. Fira dagens seger är bra men vi förbereder oss för måndagens match. Poängtapp där o dagens seger betyder ingenting!” (Goitom)

”Tydligen ska alla i Skånes klack på fest efter matchen. Deras mamma fyller år.” (SirMartin, supporter)

”3 viktiga poäng å resan fortsätter!! Grym insats från laget och läktarn!!!” (Milosevic)

”@Henok_Goitom damn right!!” (Borges)

”@CelsoBorgesCR haaaaaa Celso. How you doing? Long time I saw your face.” (Goitom)

”@Henok_Goitom haha! Seating in front of you! Come say hello!”

”@CelsoBorgesCR @Henok_Goitom Stop tweeting. Mjällby on Monday!!!! Concentrate…” (Bojan Djordjic)

”Frågan är: Har Pertan spottat ut Simovic än?” (Slavik Jevtushenko, tidigare AIK-spelare)

”Vi tillägnar dagens vinst Ivan Turina.” (Per Karlsson, felfri)

”Andreas Alms glädje efter 2-1 är inte att leka med! Hata skåne.” (Simon Enström, ungdomsspelare i AIK)

”Om jag inte är helt ute och cyklar (högst troligt är jag det) så bröts vår svit på 13 raka matcher med minst en ramträff ikväll.” (Johan Andersson, AIK-supporter)

”Har jag sagt hur mycket hybris det är i Black Armybussen nu?” (Petter Lindahl, BA)

* * *

Den som är inom 55 mils radie och inte går på AIK-Mjällby håller på HIFDIF.

* * *

Jag vet, jag är bloggare och jag vill ha uppmärksamhet. Inte så konstigt, om ingen läste skiten vore det inte så kul att skriva… MEN, är det något jag stör mig på så är det folk som skriver tweets till AIK:s spelare och ledare med det enda målet att bli reteweetad (värst när en och samma person skriver fem tweets till olika spelare och hoppas på åtminstone en RT).

…det enda som är värre är folk som skriver ”Snälla följ mig” på Instagram. Man vill väl ha följare som vill följa en, inte för att man bönat och bett? Mig kan ni följa här.

* * *

Är barnfri i helgen och känner för en karatefylla på Redbull och vodka. Någon som är på? Jag behöver komma ut lite.

* * *

Sprang på AIK:s ungdomsspelare och talang William Sheriff på station Slussen i dag. Vet inte om det var ballast för honom eller för mig, men han bör väl känna sig lite stolt som blir igenkänd sin unga ålder till trots.

* * *

Och därmed tackar jag för mig. Det står att man ska träna på Karlberg 10:30 på fredagen, men jag har för mig att man skulle komma hem senare än så. Får SMS:a materialar-Lasse och höra mig för.

…och jodå, det blir träning men inte 10:30 som vanligt utan man väntas starta runt 13:30 eller 14:00.

Dags att natta ”Abbe” och se Fanboys som jag har för mig är rätt kul. Mer soffhäng således.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Tre fantastiska AIK-poäng!

 1. Theo skriver:

  Hej. Brukar aldig säga eller skriva saker som kan
  Göra andra människor ledsna, men i detta fallet känner jag att jag måste ventilera.

  Skorna du köpte, vilka kommunist skor. Fattas ju bara en röd stjärna. Äckligt.

  • 17124solna skriver:

   Ah, men jag har redan 14-håls Dr Martens med stålhätta… Tur att jag inte köpte de röda som jag tittade på också. Puuh.

 2. Theo skriver:

  Kan ge tips om dessa http://www.sneakersnstuff.com/sv/product/11957/nike-air-max-motion-nsw

  1600 och då är de ändå 30% rabatt på det = ingen fattfitta sko

 3. Anonym skriver:

  Jävligt bögiga strumpor

 4. Anonym skriver:

  Jag tycker strumporna är riktigt fräcka!

 5. tärnan skriver:

  Tycker om din blogg, skitbra! Något jag slås av är pertans insatser. I stort sett 100% varenda gång, likadant igår. Skön ramning då han gick hårt o snabbt fram o gjorde illa benen också. Det skrivs bara om goitom, igbo, mutumba o borges. När ska pertan få komma till landslaget? Allvarligt. Ett upprop kanske?

 6. Anonym skriver:

  Har kommunister speciella skor? Intressant teori Theo, men du kanske tillhör kategorin som inte ska skriva på detta forum alls. Finns säkert någon tråd på Flashback som diskuterar skosmakens förhållande tilll ideologisk övertygelse.

  Bra krönika igen Jocke, trots att du inte var på plats denna gången.

 7. Joel skriver:

  Det är bara komma ner till Marseille i helgen så står jag för all redbull och vodka 😉

 8. Joakim Hall skriver:

  Tack för kommentarerna. Några lite hatiska, men jag tror att folk ofta hatar någon eller något för att den eller de har någonting som personen i fråga vill åt. Kanske lät lite luddigt, det lät bättre när jag såg något citat om det på engelska…

  • Anonym skriver:

   De som är hatiska har ofta aggretioner som inte alltid berör kärnämnet, förmodligen är de missnöjda med sitt liv. Skitsamma, pertan till landslaget! Jag är villig är sponsra det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.