Och så en liten uppdatering…

Är inne i en sjuk jobbperiod just nu och mitt bloggande har blivit lidande… Men jag kommer i alla fall iväg till Norrköping!

Mitt liv står lite still just nu. Eller, jag har massor med jobb och det är ju positivt, men on the downside så är mitt huvud rätt blankt när det gäller AIK. Jag, och ni, är lite bortskämda med besök på Karlberg titt som tätt, men när jag jobbar heltid + kvällar på ungdomsgården och samtidigt har Albin, ja då är det svårt att hänga med i AIK-svängarna.

Det närmaste jag kommit AIK i dagarna var när min kompis Martin Simenstad ringde mig i dag, tisdag, och frågade om jag skulle med till Norrköping på torsdag. Albin ville absolut inte (fråga mig inte varför) men fixade snabbt barnvakt. Och nu bränner vi iväg med bil från Sockenplan klockan 17:00.

Det lär bli en billig resa. Ska se till att jag ackrediterar mig så jag kan fota. Så, inga bärs för mig. Dessutom tror jag att det är en firmabil vi åker med så det blir inga soppapengar. Men de jag åker med är sköna, när de lånar ut ett säsongskort eller så till någon så har de alltid som krav att personen ger 100-200 spänn till AIK-Tifo. Så kanske får jag göra det istället, och det gör jag så gärna.

Siktar på att ta med mig datorn… Vilken partykille! Nej, men det är alltid lite skönt att köra lite liverapportering även om man kanske inte hinner så mycket. Och så är det skönt att fixa med bilder på vägen hem…

Och där ramlade ett meddelande in på Facebook som gjorde mig glad, från en Erik Fröschl: ”Behövde bara tala om att jag älskar din blogg sjukt mycket, bra foton och så sjukt bra skrivet. Keep it up!”

Tack Erik, det värmde. Jag tycker att vi är rätt dåliga på att ge beröm när vi gillar något. Det är mycket lättare att gnälla när det är något man ogillar. Och gillade ingen mitt bloggande så skulle jag inte hålla på, så tack igen Erik. Och tack till alla andra som kommit med uppmuntrande ord genom åren. Och är det något ni inte gillar så vill jag gärna höra det med.

Så vad har hänt mer? Under tisdagen spelade jag match på Enskede IP. Det var lärarna på Enskedefältets skola som mötte sexorna (skolan går bara upp till sexan). Jag minns i Enskede skola, då mötte lärarna niorna. Trodde det skulle vara en baggis, men sexorna är tuffare (och duktigare) än man tror.

Skulle inte alls spela, men när de var en man kort så hoppade jag in i pausen. Spelade högerback och var väl inte lysande, men gjorde några riktigt bra rensningar på huvudet (det trodde jag inte om mig själv) och en GRYM glidtackling på en 13-åring. Solklart på bollen, först i alla fall, men fick frispark emot mig som betydde mål. Men vi vann ändå med 5-4.

På kvällen var jag och Albin i Vinterviken mellan Aspudden och Gröndal. Det var picknick och brännboll med klasskamraterna, deras föräldrar och fröken. Vet ni förresten varför en fröken heter fröken? Förr i tiden var de som var ogifta fröknar, var man gift så var man fru. I de små skolorna runt om i landet ville man ha fröknar, och när en fröken träffade en man och blev fru (ofta hemmafru då mannen stod för försörjningen) fick man ofta sluta som lärare. Men ordet fröken hänger med än i dag, även om det egentligen är en benämning på en ogift kvinna.

Brännbollen? Jag överraskade mig själv (och gjorde nog Albin lite stolt) då jag bara missade en enda sving. Hade en riktigt bra afton, och riktigt trevligt var det.

* * *

Enligt Aftonbladet diskuterar Stockholms stad just nu Globen-området. Det kan bli upprustning av Hovet, alternativt en ny hockeyhall. Jag skulle verkligen HATA om Hovet från 1955 byttes ut (vill inte använda ordet ”rivs”). Men jag förstår att något måste göras.

* * *

Kwame Karikari är aktuell för danska Randers, det var jag först med att avslöja via Twitter (efter ett telefontips till mig). De kan komma att hyra honom med en köpoption. Jag tycker att det låter bra, ge honom speltid i Danmark.

Jag har tidigare spekulerat kring Karikari. Jag tror att succén i Europa i fjol gjorde att han kände sig lite som en stjärna. Ja, mig går han i regel bara förbi när jag är på Karlberg, utan att hälsa. Han har inte känts lika hungrig på träningarna i år som tidigare, och jag tycker att det är synd.

Så, finns det då möjlighet att plocka hem ”Crespo” Kamara från Örebro SK i Superettan? Det gör det, frågan är hur AIK tänker. Jag tycker det känns fel att lägga stora pengar på en anfallare i sommar, speciellt som guldet är kört.

”Crespo” har gjort fem mål och två assist på nio matcher för Örebro SK som leder Superettan.

* * *

Ledare från AIK var och tittade på målvakten Daniel Örlund i dagarna. Hans Rosenborg slog Vålerengen med 2-1 på bortaplan.

* * *

Yussuf Saleh, ni vet en av mina favoriter genom tiderna, lirar numera i Kazakstan. Jag har skickat ett gäng frågor till honom om livet där borta och om fotbollen. Hoppas att han svarar i dagarna, tror det blir intressant att höra hur det går för honom och hur fotbollen fungerar där.

* * *

Jag använder mig av Googles RSS-reader för att få reda på AIK-nyheter. Men nu ska den tjänsten upphöra, och jag vet inte riktigt hur det funkar med sådana där RSS-läsare… Någon som har tips på någon liknande tjänst? Där man får ”alla” AIK-nyheter i länkform? Tack på förhand.

* * *

Senast AIK var i Norrköping blev det stökigt. Hoppas det blir lugnare denna gång…

* * *

…och där har jag lyssnat igenom hela ”Metal Health” med Quiet Riot från 1983. Jag gillar den plattan. Annars är det alltid trevligt att lyssna på min ”granne” Jonas hålla låda i Rockklassiker. En skön lirare med stort AIK-hjärta och som jag då och då springer på, både här i Aspudden på match.

* * *

Min kompis Martin fångade jag annars på film i samband med ett besök på den nya Nationalarenan. Och passade på att ställa lite frågor…

YouTube Preview Image

Följ gärna min Youtube-kanal.

* * *

Vad fan… Här vill man se lite damfotboll igen, så spelar de mot Östers IF klockan 15:00!? Datumet är onsdagen den 29 mars (troligtvis läser ni det här samma dag) och spelplatsen Skytteholm.

Gå och stötta damerna. De är duktiga och det är kul och kostar dessutom bara 50 spänn. Det är dom värda.

* * *

Japp, då har man beställt säsongskort till hockeyn. Viktigt att alla drar sitt strå till stacken, och gärna så tidigt som möjligt. Vänta inte med att köpa!

Som vanligt hade jag säkert kunnat ackreditera mig till matcherna, men precis som med fotbollen känns det bäst om man gör rätt för sig. Man vill ju inte vara någon snyltare… Dessutom är jag i första hand supporter, i andra hand bloggare.

* * *

…och där satt jag i telefon i en halvtimme med Mattias från Westpeak. Alltid bra med kontakter med AIK-hjärtan om man ska trycka saker till Råsunda FC.

* * *

Förresten, varför snackar jag om att värva anfallare utifrån? Vi har ju Kennedy Igboananike och Henok Goitom. Men då gäller det ju att den senare inte går sönder hela tiden.

Annars gillar jag Daniel Majstorovic. Han har också spelat bra på sistone, men hade jag varit ansvarig hade jag aldrig lagt ut de pengar man gjort på en så pass gammal spelare (i dag 36 år). Inte en chans, inte med Milosevic, ”Pertan” och Backman i truppen.

* * *

Nu blev det här lite sent. Vill dock tipsa om två saker innan jag släcker lampan för kvällen, och det är The Black Shop och Abåw. Båda har uppdaterat sitt sortiment, så köp er snygga där.

* * *

Haha… Efter senaste besöket på Karlberg (i söndags) skrev jag att Martin Mutumba var frustrerad under tvåmålsspelet. En bekant kommenterade saken:

”Konfronterade Mutumba om frustrationen , han hälsar att hans lag vann med 2-0 på träningen och att han gjorde båda målen.”

Så kan det gå när man inte är uppmärksam på målskyttar och grejer. Starkt av Martin.

* * *

Tror inte jag nämnt det, men AIK hörde av sig och  ville ha några bilder på Norra Ungdom till ett ”reklamblad”. Skickade över bilder och det blev riktigt snyggt och jag blir förstås alltid glad och stolt när man kan vara med och bidra lite till klubben, om än bara med några bilder.

* * *

Bilderna i bildspelet? Lite privata bilder tagna under måndagen och tisdagen (en på en pensionär som tog ut pengar fyra gånger i rad innan jag gav upp och en på när Albin får massage av en naprapat).

* * *

Tack för att ni tog er tid. Jobbar 09:00-22:30 på onsdagen, men hoppas kunna skriva lite inför ”Peking” away. Annars blir det i bilen dit…

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Och så en liten uppdatering…

 1. El MERO MERO skriver:

  Jakten på två st vassa forwards!!

 2. Robert skriver:

  Dammatchen är väl 29:e maj och inte mars som du skrev? Märklig tid på dagen dock, vill de inte ha publik?

 3. Ronnie skriver:

  Hej Joakim!
  Jag började undra om jag missat någon blogg av dig, men förstår att du haft en pressad tid. Jag har en typ av samlingsapp med AIK- artiklar, och väljer alltid dig först.
  Läste igår en kort skrivning om hur det går för AIK S utlånade spelare, och såg att George K i Mjällby inte spelat en enda minut?!
  Vet du varför, tar han verkligen inte plats i truppen?
  Tycker att det vore intressant att diskutera hur AIK generellt tar hand om, och utvecklar, sina unga spelare. Några lånas ut – inte hade det effekt för Pontus eller Maripuu, möjligen Karikari, som dock har så stora brister i teknik och spelförståelse att han gärna får hamna i Danmark. Alex, Robin, Viktor, DG, Owuso, Sam L, var ska de utvecklas? Matcher behövs så klart, men de ska ju inte spela i A-laget bara för att de är unga. Var kan de utvecklas?
  Alla unga spelare som kommit fram i Göteborg ( Jakob J, RobinS, Dyrestam,) liknande lista kan göras för MFF och Elfsborg, hade de fått chansen till bra utveckling i AIK? Kalmar har en 17-åring som får förtroendet att slå frispark i målchansläge…
  Är de andra lagens unga spelare bättre än AIKs?
  Vet du något om var de stora talangerna mellan 17-21 utvecklas så skriv gärna om det!
  Just nu tycker jag det är OROANDE!

 4. Markus skriver:

  Tja Joakim,

  Eftersom du frågade…

  Trogen läsare här som får chansen att tipsa om min egen webbtjänst. Här finns ett gäng alternativ till Google Reader. Du kan filtrera på gratis/betal-tjänster samt vilket operativsystem du har i dator eller mobil, och allt är rankat baserat på vad våra användare tycker. Kolla om du hittar något:

  http://alternativeto.net/software/google-reader

 5. Mogge79 skriver:

  Tja Jocke! Bra inlägg som vanligt även fast du inte hade något speciellt AIK-driv för tillfället. Det gör inget när du skriver så bra ändå. Du kör väl med Android lur har jag för mig att du nämnt? Jag kör iPhone och appen ”Sportkoll Fotboll”. Men den finns för Android också. Där fårdu välja från vilka RSS-flöden du vill ha dina nyheter. Jag har från alla stora mediahus samt från många mindre inofficiella källor. Testa den! Ha en bra dag på er alla Gnagare!

 6. Lukas skriver:

  Prova appen Sportkoll där samlas alla artiklar/blogginlägg där AIK nämns.

 7. Joakim Hall skriver:

  Tack för alla tips. Sportkoll har jag koll på, använder den dock sällan… Trots att bloggen finns med. 🙂 Främst vill jag ha en RSS-reader på datorn. Ska kika på tipsen.

  Ronnie: Intressant… Ska se om jag kan göra något på det. Kanske prata med någon från U17/U19 om inte annat. Han Peter Wennerberg eller vad han nu heter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.