Bildspecial: AIK vann cupfinal!

Vad göra på sin födelsedag? Har tokshoppat och så drog jag till Skytteholm för att se AIK:s U17 finalbesegra Örebro SK i Powerade Cup, men det blev onödigt spännande.

Var ute en sväng på Söder med två av mina kollegor på fredagskvällen. Det blev dock rätt lugnt, var inte riktigt på humör och så var jag inbjuden till en utförsäljning hos Björn Borg på lördagen. Den var lyckad. Eller för mig i alla fall, Albins mamma Linda och min syster Mia hittade ingenting medan jag köpte ett par rosa chinos, badshorts, tolv par kalsonger, fem par strumpor och en t-shirt till Albin för 850 spänn. Heeeelt ok. Och sedan bar det av mot Skytteholm…

AIK:s duktiga U17-lag var i final i Powerade Cup/Svenska cupen. Tränaren Patric Jildefalk hade bjudit in fotografer och annat löst folk till höger och vänster via Twitter, men jag blev lustigt nog helt förbisedd trots att jag också roar mig med att blogga (kanske är jag blockad, får ingen respons, men vi morsade på Skytteholm för någon vecka sedan). Lustigt nog var jag den enda som dök upp… Det är alltid skoj med lite exklusivitet och jag tror och hoppas att killarna tycker att det är skoj att en fotograf är på plats.

Matchen då…? Åh, men jag hatar att skriva matchrapporter. AIK, som började med 4-5-1, tog verkligen tillvara på sina chanser och ledde i paus med 3-0 (mål av Kabondo, Mansiamina och Sonko Sundberg). Andra halvlek började bra då Rickson Mansaimina satte 4-0 i matchminut 50.

Efter det gjordes några byten. ÖSK reducerade i minut 70 och 79 och satte sedan 3-4 bakom Daniel Opolski på en straff, det målet kom i matchminut 84. Från att ha sett så bra ut tappade AIK mycket av spelet. Visst skapade man chanser, men det var onödigt att släppa in ÖSK så pass mycket i matchen. Det gick dock vägen och den fina årgången fick fira till sist och fick även medaljer av ädlaste sort.

Pratade lite med ett par av ledarna (inte Jildefalk) som berättade att man verkligen toppat laget genom att plocka in några spelare som normalt sett spelar med U19-laget men som åldersmässigt tillhör U17. Den här finalen skulle man bara vinna – och det gjorde man också.

Jag har inte så bra utrustning för att ta exempelvis lagbilder, med mitt objektiv måste jag stå sjukt långt bort. Men då Magnus Neck inte dök upp ombads jag att ta en lagbild efter matchen. Den blev väl okej, inte mer.

Så… Stort grattis till de unga killarna som fixade cupsegern. Grattis också till tränarna och alla ledare kring laget.

* * *

Under matchens gång snackade jag lite med trevlige Tobias Ackerman som var på plats med sina två små barn. AIK-tränaren berättade bland annat att han varit ledig en (1) dag sedan januari. Jag sa det till honom, att jag hoppas att han älskar sitt jobb, haha. Han berättade också att han varit på Karlberg innan och kört lite extra med några av de yngre spelarna i AIK och hade även plockat in unge målvakten Ivan Dalhbäck. Vet in om det var i dag eller i går…

Börjar känna igen folk runt AIK nu, men den ende jag noterade från AIK:s A-trupp på plats var målvakten Christian Frealdsson. Vi snackade en tid om supporterskap och lagtillhörigheter, att det blev så mycket snack berodde också på att spelaragenten, och förre djurgårdaren, Abgar Barsom var med. Han är faktiskt riktigt riktigt trevlig, den lilla syrianen Barsom. Men det visste jag från tidigare. Frealdsson är också väldigt trevlig och ställde även upp på bild (en bild som Barsom fick ta, se bildspelet).

* * *

Har inte så mycket mer att komma med från Skytteholm. Men tidigare Panaxia-vd:n (och förre Råsunda FC-sponsorn) Thomas Gravius var förstås på plats för att kolla in sin son Christos Gravius.

* * *

Efter matchen som spelades i ett fantastiskt solsken drog jag in till Urban Street och köpte en ny jacka (Wesc), en ny tröja (Superdry Japan) och nya shorts med hängslen (från Solid). Känns som att jag gjorde mycket bra köp. Men så fyller man ju bara år en gång om året också, då får man lyxa till det lite.

* * *

…vill också passa på att tacka alla som grattat mig på födelsedagen. Extra roligt när folk som skriver på Facebook också tackar för bloggen. Någon kallade mig till och med för AIK-ambassadör. Det var fint skrivet.

* * *

Tack till Celso Borges som skrev på min Instagram och gratulerade. Det är lite tråkigt att vi inte alls har haft samma hjärtliga snack i år som i fjol, han känns mycket allvarligare nu än tidigare, under 2012 garvade vi mycket oftare (och kanske tycker han likadant om mig).

Men så gick det ju bättre sportsligt för laget också. Men jag saknar den tiden, för Celso är verkligen en underbar människa att snacka med.

* * *

Under dagen hörde jag snackas om att Daniel Majstorovic rök ihop med Robin Quaison under AIK:s träning någon dag i veckan, rätt nyligen. ”Maestro” ska ha skällt på Quaison för att denne inte gav allt och Quaison i sin tur skrek något i stil med ”Jävla föredetting” till den rutinerade mittbacken. Var tvungen att fråga Frealdsson om ryktet, men han såg ut som ett stort frågetecken. Han förnekade att det skulle ha inträffat.

Det är ju inte konstigt annars om det skulle brinna i huvudet på någon spelare då och då, speciellt inte om det går lite motigt på planen. Det kan ju lätt bli så när det handlar om vinnarskallar…

* * *

AIK hade annars tre publikvärdar samt två väktare (!) på cupfinalen. Jag undrade varför, men tydligen så hade 10-15 AIK-supportrar i yngre tonåren kommit till Lennart Johansson Academy Trophy och dragit av bengaler, rökbomber och annat. Då blev man tagna på sängen, så i dag tog man det säkra före det osäkra.

* * *

Nu har jag typ 200 bilder att gå igenom (puuh). Blir ett gäng här och resten hamnar på min sida ”Bloggen 17124.se” på Facebook. In och gilla sidan så ni inte missar några bilder från U17-segern idag.

Ni som har möjlighet får gärna gå in och tagga era vänner bland bilderna… Det skulle uppskattas.

* * *

Grattis också till AIK:s vackra damer som besegrade Älta IF med 2-0 på bortaplan. Målskyttar Daniella Chamoun och Eldina Ahmic.

Tack förresten till försvararen Lisa Petersson som bjöd in mig till matchen via Twitter. Hade åkt om det inte varit för cupfinalen på Skytteholm.

Det är så himla roligt att damspelare verkligen uppskattar att man är där och skriver om dem och fotograferar. Inga överbetalda och bortskämda lirare med stjärnstatus där inte. Bara mycket kärlek.

* * *

Kul, härom dagen berömde jag en person hos AIK som jag tycker förtjänade det för sitt alltid lika trevliga bemötande. När jag kollade min inbox i dag hade jag fått ett mejl med ett uppriktigt tack. Förstås jättekul när det man skriver når berörda personer så att säga. Det gjorde mig glad.

* * *

AIK utlyste en Instagram-tävling och publicerade en jävla massa häftiga bilder på sin Facebook-sida. Riktigt coolt att se, men någon måste avgå, jag hade också en bild med men den kan jag inte se. Kanske är det dock inte alla bilder som kom upp på sidan, vad vet jag.

* * *

Och följ mig gärna via Twitter… Och glöm inte min sida på Youtube.

* * *

Behöver verkligen en ny kamera. Jag har hört en del, både privatpersoner och företagare, som sagt att de gärna vill stötta mig om de kan. Så därför startar jag en insamling där pengarna som kommer in, oavsett om det är 10 eller 1000 kronor, öronmärks för ett kamerainköp. Givetvis kommer en lista med alla namn/företag som vill hjälpa mig att uppdateras här i bloggen (kan nog bli en del tack via Facebook, Twitter etcetera också).

Jag tar tag i det här och skänker 500 kronor till mig själv. Vem eller vilka är beredda att haka på? Sätt in valfritt belopp (litet som smått) på mitt personkonto hos Nordea: 750525-0295 (clearingnummer 3300) och glömt inte att skriva avsändare. Tack på förhand.

…och ja, det här är udda, men så är jag lite udda ibland också. Om det finns ett intresse bland Er att hjälpa till kan jag nog också fixa någon form av sponsring, om jag kan visa på att det är många som vill hjälpa till.

(Om det skiter sig så skänker jag pengarna till AIK-Tifo.)

* * *

Haha… Åkte på en ”facerape” av min kollega i går. Kollegan, som råkar vara gårdare, skrev att jag plötsligt skulle resa bor om två veckor och vara borta i tre månader och ville hyra ut min lägenhet. Det hela såg relativt trovärdigt ut och många undrade vad fan som hände. Syrran började SMS:a mig och undrade vart fan jag skulle, och jag fattade ingenting just då eftersom jag inte varit online, haha.

* * *

…och där kom en ny tweet från AIK:s Lisa Petersson som skrev att jag fick AIK-segern mot Älta i present. Stort, trodde aldrig att en AIK-seger skulle tillägnas mig, om än bara från en spelare. Fantastiskt. Följ henne gärna via Twitter.

* * *

Var för övrigt trevligt med föräldrar som kom fram på Skytteholm och som frågade var jag la upp mina bilder. Jag gillar att prata med människor.

* * *

Tack för att ni tog er tid. Återkommer med en rapport från söndagens AIK-träning på Karlberg. Om det inte blir så att jag går ut i kväll… Men nej, som det känns nu kommer jag sitta ensam hemma på min födelsedag och pilla mig i naveln. Det tar på krafterna att blogga.

20:40 är klockan och jag har en rödtjut i kylskåpet. Fan, ångest. Jobbigt bara när man sitter ensam och dricker och kollar statusar på Facebook för att se var folk är och kanske åker dit. Kan det bli mer tragiskt? Tveksamt.

Nej, det blir nog filmkväll i Aspudden istället. Men först ska jag ner till min lokala ICA-handlade för att införskaffa en liter mjölk. Kanske finns det någon kassörska att surra med.

* * *

Söndag morgon: Gick upp 07:30 för att hinna fixa med alla bilder som ska upp på Facebook. Känns faktiskt riktigt bra i dag, solen skiner och jag är glad att jag tog det chill i går.

Hade lite tur också, min kompis Altan jobbade på ICA i Aspudden, så jag fick prata av mig lite. Och så jobbade den där söta, blonda tjejen i kassan. Riktigt trevlig att surra med.

I dag (söndag alltså) blir det alltså AIK-träning på Karlberg sedan har mitt Råsunda FC match på Skytteholm klockan 14:00. Motståndare? Serieledande Iberoamericana IF. Blir en tuff match, att vår förstekeeper Pierre Dahlgren är på någon jävla biljardturnering hjälper inte…

Och jodå, Jildefalk (eller ”Jildan” som jag tro han kallas av sina polare) körde faktiskt en retweet på mitt inlägg på Twitter. Skoj! Då vet jag att jag lever.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Bildspecial: AIK vann cupfinal!

 1. André skriver:

  Grattis på födelsedagen 🙂 fortsätt med det du gör! Uppskattas enormt!

 2. Joel skriver:

  Stort grattis Jocke!

  Det är självklart att jag kommer sätta in pengar till en ny kamera!

  Fortsätt det grymma jobb du gör!

 3. gaston skriver:

  Grattis på Födelsedagen Bäste Mr Hall!

 4. Ullis skriver:

  Alltid lika kul och läsa här,,
  Och bra att du tog det lugnt man behöver det ibland! Orken tryter när man närmar sig 40 haha, men när man väl festar så går det i 110;-) skämt åsido..

  Ha så kul på träningen idag och lycka till på matchen…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.