På tok för dåligt försvarsspel

Ett bra försvar är ofta AIK:s signum men det var det dock inte när man på söndagen spelade 3-3 hemma mot Halmstad. Trist med så mycket fart framåt och bra drag på klacken.

Nebojsa Novakovic berättade för mig för någon vecka sedan att det snart skulle lossna framåt, att man skulle göra tre-fyra mål i någon match. Den matchen var mot Halmstad i dag, och man borde ha gjort fem mål, synd då att man var så dåliga bakåt.

När man har 3-2 hemma mot HBK, eller vilket lag som helst, så ska man stänga matchen. För svagt spel av ytterbackarna och där inhopparen Daniel Gustavsson såg ut att kunna ha stoppat HBK kostade oss en seger.

Vi fick se ett klassmål av Kennedy Igboananike, men det känns nästan glömt och 3-3 hemma mot en nykomling känns som en förlust. Och det är lite för mycket motgångar i år, hur man spelade bort sig från Svenska cupen, tappade till 2-2 borta mot Ellos, Syrianska och Malmö FF hemma och torsken mot Åtvidaberg vars kommun har 11 000 invånare. Hallå! Vi säljer fler årskort än så!

Bara att ladda inför nästa match som är IFK Göteborg hemma. Äntligen en riktig hatmatch, det kommer att bli storpublik.

* * *

AIK–Halmstad 3–3 (2–1)

0–1 Mikael Boman (36), 1–1 Daniel Majstorovic (39), 2–1 Henok Goitom (42), 2–2 Gudjon Baldvinsson (59), 3–2 Kennedy Igboananike (74), 3–3 Johan Blomberg (90).

Assist till Bahoui x2 och Mutumba.

Utv, AIK: Robin Quaison (90).

Varningar, AIK: Ibrahim Moro, Nils–Erik Johansson. Halmstad: Fredrik Liverstam.

Domare: Michael Lerjéus, Skövde.

Publik: 16 711.

AIK (4–4–2): Kyriakos Stamatopoulos – Helgi Danielsson, Per Karlsson, Daniel Majstorovic, Nils–Erik Johansson – Nabil Bahoui (Viktor Lundberg 88), Ibrahim Moro (Robin Quaison 57), Celso Borges, Martin Kayongo Mutumba – Kennedy Igboananike (Daniel Gustavsson 88), Henok Goitom.

* * *

Noterade två saker: det där skynket satt inte uppe på tredje etage samt att polarens ”Död åt alla”-banderoll togs bort en bit in i matchen. Först lite grann, sedan var hela ”upplockad”.

* * *

De höga reklamskyltarna framför klacken var borta i dag. Tidigare tror jag att de har petats ner då de täcker klackens banderoller, om jag förstått saken rätt. AIK lär gå miste om mycket pengar om inte skyltarna sitter uppe.

* * *

Alltså, vilket jävla mål Kennedy! Andra spelare som förtjänar att lyftas fram i dag är Nabil Bahoui och Henok Goitom. Sjukt att vi inte presterar bättre med så många duktiga spelare i laget.

Robin Quaison blev frilägesutvisad mot slutet av matchen. Ett snyggt rött kort som annars hade gett HBK-spelaren fritt fram mot Ivan Turinas ersättare Kyriakos ”Kenny” Stamatopoulos.

– Ett av de bästa röda kort jag sett, sa Andreas Alm till Cmore efter matchen och fortsatte om dagens drabbning:

– Det blir ett antiklimax för oss. Det är klart att när Kennedy gör ett sånt fantastiskt mål och man har 3-2, så kan man inte bara flyga i den här matchen, utan kommande matcher. Nu får vi hämta mer lyft under vingarna på annat sätt.

* * *

Något jag nämnt tidigare men måste ta upp igen: det är så jävla mäktigt med alla banderoller som sitter framför och ovanför Norra Stå. Kan önska att det var ännu fler flaggor, det skulle gå från mäktigt till fucking magiskt då.

Det var mycket flaggor inledningsvis, menar under hela matchen. Mäktigt när klacken lever om under ”Här är vi från Norra Stå”.

* * *

Nu är ni drygt 600 pers som prenumererar på min Youtube-kanal. Kunde kanske vara fler, men vad fan… Här är två klipp från HBK-matchen:

YouTube Preview Image YouTube Preview Image

(Om det inte kommer något ljud, det gör det inte för mig på ena klippet, så gå in på Youtube-sidan istället.)

* * *

Söndagen den 12 maj möter vi Kalmar away, bussen rullar från KBV 07:00 och resan kostar endast 350 pix. Du anmäler dig genom att skicka ett mail med namn och mobilnummer till petter@blackarmy.se snarast.

Gör morsan glad, åk med Black Army på bortafight! Denna resa är inget för veklingar utan för elitsupportrarna. Man eller mus?

* * *

Haha… Artikeln i Expressen om att BP hade ett (!) fan på plats borta mot Mjällby (förlust med 4-2). Folk på AIK:s match garvade en hel del när man visade upp den ensamma supportern på jumbotronen.

* * *

Efter AIK-HBK buade stora delar av publiken, jag jag förstår deras frustration.

* * *

Inte så sugen på att skriva mer om matchen, det här känns som en jävla mellansäsong. På sin höjd. Och det råder en förbannelse över nationalarenan – oavsett om taket är stängt eller öppet.

Det var lite roligare klimat i dag tack vare att taket var öppet. Men är det inte himla kallt inne på arenan? Jag frös i alla fall i den andra halvleken, men så drar det också kallt från de där öppningarna i hörnen.

Att jag inte orkar skriva mer beror också på att jag är trött. Trött efter festen i Black Army-lokalen på lördagen, den sista innan man nu lämnar den efter drygt tio år. Bilderna från festen ligger sist i bildspelet.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till På tok för dåligt försvarsspel

  1. El MERO MERO skriver:

    RFC- Hagalund spelar söndag 12 maj !!! Jalla jalla flytta matchen så att. Man kan åka ner till Kalmar !!! LGN ON TOUR !!!

  2. Joakim Hall skriver:

    Det där brukar Lådan rodda med…

  3. Lasse skriver:

    Förstår inte alla som säger att AIK har sån bredd i år: vi spelar Helgi som högerback, vem blir vänsterback om Nisse är avstängd/skadad? Anfallsmässigt; Goitom med ryggproblem, Kennedy, Karikari som lämnar mycket att önska… Och Lundberg som kämpar och sliter men känns mer som en typisk spelare man hittar i Gefle.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.