Skandal på Ängby IP

Supporterlaget Råsunda FC var på väg mot sin andra raka seger, men hemmalaget FC Caribbean fick inte igång lyset och matchen fick brytas i paus. Vad fan händer nu?

Råsunda FC började division 7C genom att besegra antagonisterna IFK Bergshamra med 4-1. Vi hade sett fram emot fredagens match mot FC Caribbean på Ängby IP, inte minst då Caribbean torskade sin premiär borta mot Iberoamericana IF med 8-2.

Det började också bra, med 1-0 genom Oscar Söderlund efter fyra minuter, och 2-0 genom Jesper Hagberg efter sju minuter. RFC ledde med 5-0 men tappade till 5-2 innan pausen, men sedan hände inte mycket mer. Själv var jag och jobbade på ungdomsgården, men tydligen fick man inte igång lyset och domaren hade inget annat val än att bryta matchen.

Det är en stor jävla skandal! Vad är det för amatörer i FC Caribbean? Här offrar folk en fredagskväll för att spela fotboll, så ser klåparna inte ens till att fixa lyset på sin hemmaplan!? Hallå, vi bor i Sverige, det blir mörkt på kvällarna i april!

Det hela gör mig förbannad. Det naturliga vore att ge oss en WO-seger eller i värsta fall ta upp matchen från halvtid, med ledning 5-2. Eller helt enkelt skriva 5-2 som slutresultat. Vad händer om det blir omspel och det är AIK-match samtidigt? En bekant, AIK-aren Mattias Wikstrand, lät hälsa på Facebook att det lär bli omspel från 0-0.

– Tyvärr blir det omspel! Vi hade samma sits med IFK Stockholm borta mot Skogås i division 4 för nån säsong sedan, då var vi ända framme i mitten på andra när matchen bröts. Då blev det omspel, skriver han.

Förstås riktigt dåligt om det blir så, men vi får avvakta och se. Får ta och mejla gårdaren Thomas Bengtsson på Stockholms Fotbollsförbund. Han är en trevlig herre, och brukar ha koll på sånt här med tävlingsbestämmelser. Kikade lite själv, och det låter som att matchen ska återupptas närmast lediga datum.

1 – 0, Oscar Söderlund (Sivapol Tipatanangura)
2 – 0, Jesper Hagberg (Oscar Söderlund)
3 – 0, Magnus Lhådö (Rasmus Svanström)
4 – 0, Fredrik Göransson (Sivapol Tipatanangura)
5 – 0, Rasmus Svanström, straff
5 – 1, FC Caribbean, straff
5 – 2, FC Caribbean

* * *

Får väl tidigt höja ett varningens finger för Solna FC. Efter att ha besegrat Iberoamericana IF (som alltså krossade FC Caribbean i premiären) leder man segern efter två raka segrar och 17-3 i målskillnad.

* * *

Ville förstås ta mig till nationalarenan på lördagen då AIK tränar, missar sällan en träning dagen innan match (AIK-Halmstad på söndagen). Men efter den lite turbulenta veckan hoppas jag över det. Jag siktar på att sitta på ballen och sola, men kommer att skriva något inför matchen.

* * *

AIK Hockey kommer att finnas på plats på ”Gnagisland” innan AIK-Halmstad på söndag. Backen Fredrik Carlsson, JVM-keepern Niklas Lundström och lagkaptenen Patric Blomdahl kommer att vara på plats. Passa på att köpa säsongskort till hockeyn!

AIK-Halmstad börjar klockan 15:00. Biljetter köps förslagsvis via Ticnet.

* * *

Kom till Black Army-lokalen en sista gång på lördagen! Det blir en avskedsfest på Kruthusbacken 42 med start klockan 20:00. Är ännu inte bra från min förkylning men siktar på att titta förbi en sista gång och visa min respekt efter att ha hängt i BA-lokalen i över tio år. Vi ses väl där?

* * *

Black Army har blivit av med sina två ansvariga för souvenirbiten. Duktig på design och intresserad av att vara med och skapa supporterhistoria? Skicka ett mejl till souvenirer@blackarmy.se.

* * *

Vi ville ju alla helst ha Magnus Pehrsson kvar i Djurgården. Nu blev det inte så, han avgick efter hot från egna supportrar och samma sak gäller ordföranden Tommy Jacobson, som avgår på grund av det dåliga klimat som råder och i lojalitet gentemot ”MP”.

Allt som är dåligt för Djurgården är bra för mig. Däremot är det trist, oavsett klubb, när fans kan tvinga bort spelare och ledare på det sättet.

…samtidigt säger en av de utpekade supportrarna till Aftonbladet att man bara var där för att snacka, att de två ändå ville avgå och använde detta som ursäkt. Hur som helst, tack och lov är jag gnagare.

* * *

Den 28-årige kanadensaren Mark Hurtubise är klar för AIK Hockey. Han gjorde flest poäng i (äckliga) Leksand pcj var sexa i allsvenskans poängliga men fick inte nytt kontrakt. Nu har han skrivit på för ett år med oss.

– Mark är en duktig offensiv spelare som jobbar hårt för laget. Dessutom har han både målsinne och spetsegenskaper i powerplay. Han kompletterar vår forwardsbesättning väldigt bra och har en karaktär som passar vårt lagbygge, säger Daniel Rudslätt, sportchef i AIK, till klubbens hemsida.

Snubben gjorde totalt 45 poäng (18+27) på 52 matcher för Leksand under den ganska nyligen avslutade säsongen. Han hade därmed stor del i att de nådde Elitserien.

Förra säsongen i allsvenskan blev det 32 poäng (14+18) på 49 matcher i samma myglarförening. I Sverige har han även spelat med Olofströms IK (division 1) och Almtuna (Allsvenskan). I division 1 gjorde han säsongen 2009-2010 fantastiska 75 poäng (35+40) på 40 matcher.

Innan han kom till Sverige har han spelat QMJHL, UHL, ECHL (Nordamerika) och EIHL (Storbritannien).

* * *

Kul! Råsunda FC är inbjuden till en supporterturnering i Ukraina (staden Lviv) för att representera AIK. Håller som bäst på att kolla upp intresse och resmöjligheter (flyg via polska Krakow och sedan nattåg till Lviv). Borde gå att fixa någon form av sponsring som täcker en del av resan/turneringen, någon som är intresserad?

Alternativet är att åka buss, vår tränare Francisco Carrasco har busskort. Någon som har en buss över att hyra ut till ett bra pris? Turneringen är 20-23 juni och krockar således varken med vårt eller AIK:s spelschema.

Tydligen är brukar Camp Sweden vara med, samt ett gäng tuffare lag från Ukraina, Rumänien och Ryssland. Hur kul vore det inte att spöa dem alla?

* * *

…och Fredrik Reindfeldt samlade på sig billiga poäng genom att kalla till en presskonferens. Visst, supportrar kan vara ett problem för klubbarna, men hur har han mage att stå och säga att de här supportrarna ”verkar mer upptagna av att hata och hota sin klubb”?

Han kräver också att alla ska stå upp mot ”huliganerna”. Jag undrar om han själv skulle gå fram till dem och göra det? Sedan tror han också att dessa personer kan gå vidare och utöva våld på sin fru och barn. Ska man skratta eller gråta?

…och som en bekant skrev på Twitter nyss: 300 000 har hittills sett de allsvenska matcherna, och tre (!) personer PÅSTÅS ha hotat en tränare som säger sig avgå på grund av det. Och då kallar Reinfeldt till presskonferens!?

* * *

Ingen jätteuppståndelse efter min artikel om att Dif grinade. Wille Bäckström skrev till mig på Twitter, svarade inte. Jag poängterade att han är en bra kille, det var ju inte tanken att syfta på att han grinade, utan mer på att det blev en himla massa gnäll på gårdare på Twitter – där han förvisso var med och drog igång det hela. Inte minst genom att vara ett ”namn” i Dif-kretsar.

Nu har jag lust att lägga det hela bakom mig. Skickade ett mejl till Wesström och bad om ursäkt för att han drogs in i det. Alltså ursäkt för att jag var klumpig nog att publicera citatet. Ändå, det här är en supporterblogg, då måste man ju kunna få vara lite mer frispråkig.

Förresten, sa jag inte att allt det här skulle vara glömt på 24 timmar? Det känns som att det gick fortfarare än så.

* * *

Bilderna i dag är arkivbilder. Och bild två från när jag jobbade på fredagen.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Skandal på Ängby IP

  1. Joel skriver:

    Om nu folket från skansken ville svarta ner AIK genom att grina ut i media, om det du skrev här, så får man ju inte annat än säga att dom gjorde stort jävla självmål på sig själv genom att hota bort ”kung” MP 😛

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.