Rapport från fredagsträningen

Andreas Alm verkade välja att spela med den tilltänkta startelvan till på måndag. Det och att ett par spelare saknades var väl det mest spännande med fredagens träning.

Efter att ha jobbat några dagar denna vecka (förbannade jobb!) var det skoj att vara tillbaka på Karlberg igen. Redan på tuben mötte jag Sanne och sedan några andra bekanta på läktaren vid Skytteholms A-plan varav Siv var snäll nog att som vanligt bjuda på kaffe.

Kom in lite sent. För egen del var det lite dålig fokus på träningen, vi satt mest och snackade lite skit. Först efter någon halvtimme begav jag mig till andra sidan för att ta lite bilder. Och det var då som Alm och kompani överraskade lite genom att spela med vad jag förmodar var den tilltänkta startelvan till måndagens premiär.

Jag ska inte dra exakta spelare här (oklart om den stämmer sett till måndagen, men det vore konstigt annars). Blev lite förvånad över att Celso Borges var petad, istället spelade Robin Quaison och Ibrahim Moro. Där och då tänkte jag inte på att Celso är avstängd efter utvisningen borta mot Örgryte.

Under tiden man körde tvåmål över hela planen så var ”b-laget” det hetare av de två. De kom på anfallsvåg på anfallsvåg, men om jag inte missade något gjorde ”startelvan” det enda målet på stor plan. Eller i alla fall det enda målet jag såg gjordes av Kennedy Igboananike, framspelad av Henok Goitom. Eller, jag tror det var Kennedy. Fan, nu står det still här.

En som Martin Mutumba gillar ju att hålla boll, och man gick rätt hårt åt honom. Han är ju en humörsspelare och lackade när han inte fick frisparkar med sig. Några gånger föll han till synes lätt, men andra gånger var man riktigt tuffa mot honom. Och Martin var allt annat än glad. Eller som min polare sa efter träningen.

– Det var smockan i luften där.

Quaison var alltså tillbaka från ett landslagsuppdrag. Daniel Majstorovic spelade för full efter att ha tömt knäet på vätska förra veckan medan Niklas Backman joggade och körde rehab. Jag tänkte inte på det där och då, men Helgi Danielsson såg jag inte till alls. Inte Daniel Tjernström heller.

Som så många gånger förr var Goitom uppåt efter träningen, log och sa något till mig. Minns inte vad. Sedan fick jag chansen att välkomna Celso hem igen, och han sken också ikapp med solen. Precis som vanligt. Berömde honom och sa att jag tyckte det var lite konstigt att ”b-laget” var hetare av de två.

– Äh, så är det alltid, sa han.

Kyriakos ”Kenny” Stamatopoulos, en av mina andra personliga favoriter, berömde mig för min nya Redskins-jacka. Han tyckte den var snygg. Det tycker jag också.

Så mycket mer hände inte. Jag hoppade över att åka till Karlberg efteråt men hoppas kunna bjuda på en intervju på söndag efter middag, efter den sista träningen innan den allsvenska premiären nere i Borås.

* * *

Brukar ju snacka lite mer med någon spelare, men de hade rätt bråttom iväg efter dagens träning. När jag väl kommit över på ”rätt” sida av planen hade de flesta redan hunnit dra.

* * *

Måndagen ja, som jag längtar. 4000 gnagare invaderas Borås varav jag åker med AIK-tåget som tar nästan 1000 pers. Fantastiskt. Som jag meddelat tidigare, och kommer att meddela igen, blir det någon form av livebloggande på vägen ner och gissningsvis sedan hem.

Jag känner ett jävla sug inför allsvenskan. Snart har vi sålt 30 000 biljetter till den första hemmamatchen, den mot Syrianska. Den kommer att bli någonting alldeles extra. Och nästa vecka har jag påsklov (ser inte ut att bli inringd på något jobb). Det blir inte mycket deg, men desto mer närvaro på AIK-träningar och det är ju inte så dumt.

* * *

Får se om man gör Söder i kväll. Mötte en halvbekant, som egentligen är bror till min sons mammas sambo (rörigt, jag vet), på Lidl i Liljeholmen där han jobbar. Och ska jag ut någon kväll så blir det just i kväll, då spelarna har ledigt på lördagen. Vi får se… Men jag måste komma ut mer bland folk.

* * *

Största målsumparen på träningen? Det vet jag inte, men Henok missade i alla fall ett mer eller mindre öppet mål mot slutet, då man körde ”sista målet vinner”. Han kunde knappt sluta garva åt missen (se sista bilderna i bildspelet).

Det slutade med att Stamatopoulos lag vann på straffar.

* * *

Nu ska jag sätta mig ner och jobba lite med mitt Råsunda FC. Dags att börja knyta ihop säcken. Sponsorer måste kontaktas så ska jag titta på matchställ samt leta träningsmotståndare.

Förresten, finns det någon som spelar division sex eller sju och vill möta oss i en träningsmatch? Det går inte att boka tider just nu, men någon av er läsare kanske sitter på en tid? Alternativt på Skytteholm på onsdagar, men vi har tid först från 21:30 och bara i en timme.

* * *

Fick en kommentar från Elena Lövholm via Twitter, angående Martin Mutumba: ”Haha, Mutumba. Han tjongade ut en boll lite sådär moget stenhårt förbi läktarn också”.

…vad man nu gör på en AIK-träning om man är Degerforsare, Elena.

* * *

Tack för att ni tog er tid. Och missa inte gårdagens inlägg där jag skrev om insamlingen som gav 50 000 kronor till AIK-Tifo.

Och så kommer jag precis som vanligt att slänga upp lite större bilder från i dag på min sida ”Bloggen 17124.se” på Facebook.

* * *

…och för ovanlighetens skull pallar jag inte att korrläsa, ha överseende. Jag ska sova middag istället.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Rapport från fredagsträningen

 1. Marcus skriver:

  Joakim: Inte alltför svårt att lista ut startelvan när du har tagit 74 bilder på träningen ;=)

  Bra inlägg f ö.

 2. Joakim Hall skriver:

  Marcus: Så kan man ju se på saken förstås…

 3. wille sjöstrand skriver:

  Jag har hört att Helgi är magsjuk…

 4. Joakim Hall skriver:

  Wille: Stämmer. Ville inte outa det. Det och att han tros kunna spela på måndag…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.