Över 50 000 till AIK-Tifo!

Fantastiskt! Den tävling som startades i måndags morse har genererat massor med deg till AIK-Tifo. På tre dagar hade det ramlat in hela 50 000 kronor på deras konto.

Den kampanj som jag drog igång i måndags blev onekligen en succé utan dess like. Under måndagen och tisdagen ramlade 25 000 kronor in på AIK-Tifos konto och klockan 17 på onsdagen hade ytterligare 25 000 kronor kommit in. Man behöver inte vara matematiker för att inse att det handlar om totalt 50 000 kronor på tre dagar!

Det är riktigt bra pengar förstås. Från att jag var sjukt peppad blev jag lite negativ, men sedan lossnade det igen. Målet var att få in minst lika många kronor som nya Nationalarenan har säten, och där lyckades vi alla. Tillsammans.

Hur gick då tävlingen mellan Svartguls forum och AIK-Forum? De förstnämnda drog ihop runt 18 000 kronor och AIK-Forum drygt 23 000 kronor. Kan ha ramlat in ytterligare några hunkor, men det mesta verkar ha stannat av. Grattis till AIK-Forum som vann tävlingen!

Det handlar alltså om 41 000 kronor som hetsats in mellan de två forumen. Lägg där till alla som skickat in en slant bara genom att blå påminda om tifogruppens förträfflighet (och plusgiro-konto). Jag fick Blackbeat, Black Army och Smokinglirarna att lägga ut info på sina respektive sidor och BA lade även upp en text på Facebook. Och självklart genererar sånt dineros.

Jag har varit i kontakt med AIK-Tifo. Man lär inte köra någon organiserad insamling i Borås på måndag, heller inte på AIK-tåget (eftersom de inte åker med tåget). Det är kanon om folk kan köra egna insamlingar på något sätt och lämna över pengarna i samband med AIK-Syrianska den 7 april. Ge dem till någon ni litar på (och jodå, mig kan ni lita på om ni ser mig där nere, ska dessutom vara nykter och kan absolut tänka mig att samla ihop deg till en god sak).

Vill också ge cred till Daniel Tjernström som lovade mig att han skulle samla in pengar bland spelarna. Det blev till sist 2500 kronor. Det lustiga är att precis som jag skriver detta fick jag ett samtal av AIK:s Henrik Jurelius som bekräftade summan och det var lite överraskande att den nye lagledaren ringde och meddelade det. Om jag förstod Nebojsa Novakovic rätt på Twitter så skänkte han själv 2000 kronor till AIK-Tifo, pengar han bland annat dragit in på den lysande biografin ”Nesh” – en tjock bibba som jag i vintras utsåg till årets bok. Läs den!

Utöver det lovar Black Army att bidra med minst 2000 kronor i form av överskott från bussarna till Borås. Och jag tror och hoppas att i princip varenda jävla tågvagn, buss, minibuss och bil kör någon form av insamling. Vi blir minst 4000 gnagare där nere. Tänk om alla kunde skänka en tjuga, det skulle bli 80 000 kronor!

Det viktigaste nu är att inte slappna av. ”Tävlingen” må vara avgjord, men fortsätt att lägga pengar när dessa killar och tjejer kör insamlingar i samband med matcherna.

* * *

Stöd AIK-Tifo! Plusgiro: 189 65 49-1.

* * *

Bojan Djordjic hade lite skoj åt spelarnas insamlade pengar på Twitter precis: ”2500kr delat på 25 spelare! Har de inte fått lön på 3 månader eller? Haha…”.

Han har faktiskt rätt att uttrycka sig eftersom han på egen hand faktiskt skänkte 2009 kronor när jag drog igång en insamling förra året. Och då spelade han inte ens med oss.

* * *

Lite info från Black Army:

”30 (!!) stora bussar, lika många minibussar, mängder med bilar och ett tåg med TUSEN Gnagare anländer på måndag Borås…Ni som reser med B.A (kl 07.30 eller 08.00) ifrån KBV uppmanas vara på plats i god tid så bussarna verkligen kan lämna på utsatt tid.

Kom ihåg partypåsen, matchbiljetten och ett par hundra extra i plånboken så ni kan tjacka vår premiärbag innehållandes årets On Tour-tischa och klibbor av olika slag. Bara bagen i sig är värt ett köp.Ni som ännu inte är medlemmar blir det ombord på bussen. 140 kr och du får medlemskortet direkt i handen.

Vi kan inte garantera ett längre matstopp på vägen hem efter matchen pga den otroligt höga belastningen som väntar på vägkrogar, mackar och McD mellan Borås-Stockholm. Alla gör klokt i att fylla magen på plats och ta med nånting hemifrån att käka på hemresan om man behöver.

I Borås släpper vi av på Parkhallen och kl 15.45 är det marsch därifrån. Sjung som fan för AIK, för våra färger och vår sköld. Det är VI som kommer ha hemmaplan! Nu tar vi Borås!”

* * *

Glöm inte bort att AIK:s tåg på måndag går från Solna Station!

* * *

…och där över till lite hockey: David Lilleström-Karlsson, Andreas Frisk och Kris Beech får inga förnyade kontrakt av AIK. Vad jag tycker om det? Ingenting egentligen, men det är alltid trist när spelare får lämna AIK, förstås. Läs mer om läget i truppen på AIK:s hemsida.

* * *

Så vill jag tacka FotbollDirekt för att de använt en av mina bilder (på Sam Lundholm) på sin sajt. Fråga mig inte hur de kom över den, men de har beskurit den så att ”17124.se” i ena hörnet fallit bort. Normalt sätt kan man fakturera 750 kronor + moms för använda bilder – men det dubbla om man inte angivit vem som tagit bilden. Trevligt! Mer sånt, FotbollDirekt!

* * *

Anders ”Taco” Svensson har problem med en häl vilket oroar Elfsborg inför måndagens premiär (men roar oss förstås). Jag vill minnas att töntarna har fyra mittbackar skadade. Klart är i alla fall att man hade Jon Jönsson, Tom Söderberg, Stefan Larsson, Niklas Hult och Mohamed Bangura skadade till genrepet mot norska Stömsgodset (1-1) inför blygsamma 304 åskådare.

På riktigt, 304 åskådare i genrepet? Och det av ett lag som säljer ut sin arena mot oss på måndag. AIK lockar förstås.

* * *

Ytterligare 15 000 kronor kommer att ramla in på AIK-Tifos konto. Det handlar om pengar som NI genererat genom att besöka både denna blogg och sidan Svartgul.se. Och ju fler annonsörer ni besöker desto mer deg till AIK-relaterat verksamhet.

Med insamlingen handlar det således om totalt över 65 000 kronor till AIK-Tifo. Ojojoj…

Och nej, till er eventuell nyanlända bloggläsare: jag tjänar inte mer på det. Jag får fortfarande ut cirka 2400 kronor i månaden för all tid jag lägger ner på bloggen.

* * *

Höll på att nämna dem som jag fick att skänka pengar strax innan starten, och som tack vare det hjälpte till att dra igång kampanjen:

Thomas Edselius (vd AIK Fotboll), Gabriella Blombäck (AIK Fotboll), Jakob Thönners (klackledare och Sol Invictus), Daniel Perez Wenger (klackledare och Sol Invictus), Petter Lindahl (Black Army), Francisco Carrasco (La Garra Negra och tränare Råsunda FC), Fredrik Ekström (ordförande Smokinglirarna), Råsunda FC (fotbollslag), Georg Süss (AIK-Bloggen och Svarta Massan) och 17124.se (AIK-blogg).

* * *

Många undrar hur det går för AIK att etablera en shop vid nya arenan. Jag tog upp det med AIK och fick svaret att man jobbar för fulla muggar för att lösa det. Det känns mycket viktigt att man utnyttjar de kanske 40 000 åskådarna i hemmapremiären. Jag menar, det finns utrymme för en jävla massa kringförsäljning där.

Ställ upp bord överallt om inte annat. Fast det borde också finnas ”luckor” (försäljningsställen) inne på arenan. Jag vet med säkerhet att det finns garderober man skulle kunna utnyttja.

* * *

En supporter hörde av sig via mail, ville skänka pengar till insamlingen men skrev eftersom pengarna inte skulle landa på kontot förrän den 2 april. Men det är lugnt, tävlingen är ju ändå avslutad. Och alla pengar till AIK-Tifo är välkomna, oavsett när de ramlar in.

– Tack för ditt engagemang i allas vårt Gnaget!!, lät han hälsa.

Tack, skoj att få lite beröm någon gång även om jag på nytt vill hylla många som verkligen ger allt för AIK. Jag råkar bara mest av allt blogga om klubben i våra hjärtan.

* * *

Har ackrediterat mig till måndagens match, så ni kan få en massa bilder från Borås Arena. Därmed blir det nyktert för mig på AIK-tåget och en hel del uppdatingar. Främst via Twitter, min sida på Facebook och Instagram men troligtvis också någon form av liveblogg här.  Ni kan också räkna med lite filmer på min Youtube-kanal.

* * *

Kul! Det händer inte ofta, men jag blev nyss kontaktad av en företagare som vill sponsra supporterlaget Råsunda FC. Shit pommes, tror att alla sponsorer vi haft sedan 2006 har berott på att jag jagat dem med blåslampa. Riktigt jävla skoj.

* * *

Tydligen fick AIK-Tifo in strax över 16 000 kronor i genrepet mot HJK i söndags.

* * *

Vad läste jag? Över 28 000 biljetter sålda till AIK-Syrianska. Fan ta den som inte går på denna historiska AIK-premiär. Eller snarare: vem i helvete skulle kunna missa den?

* * *

Tack till AIK:s U21-lirare Viktor Kramer som berömde mig för bloggen i dagarna. Han kan räkna med lite extra uppmärksamhet nästa gång jag fotar en U21-match (om han lirar då).

* * *

Är ledig fredag, lördag och söndag och tänker ta det sjukt chill. Däremot blir det Skytteholm på fredagen, återkommer med en rapport och bilder därifrån i morgon eftermiddag. Och sedan på söndag (lite oklart med tiden just nu, men AIK kommer att gå ut med info). Vore för övrigt smutt att ha 2000 pers på Skytteholm på söndag för att peppa spelarna.

Tack för att ni tog er tid. Kom just på att jag glömt äta middag. Får rosta lite mackor…

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Över 50 000 till AIK-Tifo!

 1. Robert skriver:

  Äsch då! Borde ha ackrediterat mig jag också, mailade ju Ellos och frågade om man fick ta med sig systemkamera in på deras arena men det fick man ju inte. Är nog den enda arena jag fått nej från.
  Ska f.ö. se till så vi i bilen jag åker ner med skramlar ihop en slant till AIK-Tifo också. 🙂

 2. Joakim Hall skriver:

  Robert: Samla på. Alltså, de kan ju inte ta in varenda joppe som har en systemkamera. 🙂

 3. M. skriver:

  Jocke, om du ska fota i Borås: Gör en klassiker och klättre upp på en vägskylt framför marschen och ta en överblicksbild/film så att man ser både fronten och de bakersta leden. Kommer bli fetaste någonsin.

 4. Joakim Hall skriver:

  M: Ja, jag ska göra mitt bästa. Gissningsvis är vi flera som är nere och fotar, som Jesper Zerman och Jojje. Och alla privatpersoner. Det blir guld ska du se!

 5. Pingback: Anonym

 6. Lasse skriver:

  Åker du tåget ner?

 7. Joakim Hall skriver:

  Lasse: Jodå. Ville inte missa det. 🙂

 8. Sanny skriver:

  Glad Påsk Joakim Hall!!!
  hoppas ni vinner och det
  blir en rikgtigt grym resa med
  allt vad det innebär.
  finns nog fler gnagare i borås
  än ellos supportrar
  banguran blir en flopp i ellos
  plast,tråkiga tröjor, trist lag
  inga fans. grabben gör nog bara
  en säsong i ellos om ens det

  all lycka i serien och det är nu
  den rikgtiga gräsrotsfotbollen
  börjar
  inte champpions league eller
  ligorna i europa

  Glad Påsk
  skål från Landskrona
  och en BoISare

 9. Sanny skriver:

  i år hoppas jag få se gnaget i ett första Stockholmsderby
  någonsin!
  aldrig sett ett Stockholmsderby
  och jag ser bara om gnaget står på ena planhalvan

 10. Joakim Hall skriver:

  Tack Sanny. Glasklart. 🙂

 11. Pingback: Rapport från fredagsträningen | 17124 Solna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.