Tifo-insamlingen en jättesuccé

Rätt många kan sträcka på ryggen lite extra denna tisdagsmorgon, för den tifoinsamling jag drog igång har hittills gett över 30 000 kronor. Men det räcker inte där, vi kan ännu bättre.

På måndagseftermiddagen var jag en riktigt bitterfitta. Då skällde jag ut folket på Svartguls forum (som lättast kallas för Gnagarforum) för att de var dåliga på att skänka pengar. Humöret var inte på topp då jag strax därefter drog till min älskade babbefrisering i Hornstull (eller ”Horan” som jag brukar kalla området, men så kan man ju inte skriva). Att de höjt priset till hutlösa 180 kronor gjorde inte saken bättre. Fan, jag minns när jag började gå hos de trevliga Södertälje-bröderna för säkert tio år sedan – då kostade det 140 kronor att klippa sig. Men men.

Sedan kom jag hem. Visst, det hade varit en rätt seg start i tävlingen mellan Gnagarforum och AIK-Forum, men jävlar i min lilla låda. Man hade kommit igång ordentligt. Det kom in pengar från höger och vänster och hetast på GF är just nu signaturen ”magzarelli” med 1891 kronor. På AIK-Forum handlar det om kompisgänget ”Fullast på bussen” som skänkt 4003 kronor och samtidigt pikat mitt kompisgäng ”Hetast när det gäller”. Bra jobbat alla.

Klockan 08:30 hade 30 236 kronor kommit via de två forumen! Dessutom hade jag ju innan kampanjen kom igång fått Thomas Edselius (vd AIK Fotboll), Gabriella Blombäck (AIK Fotboll), Jakob Thönners (klackledare och Sol Invictus), Daniel Perez Wenger (klackledare och Sol Invictus), Petter Lindahl (Black Army), Francisco Carrasco (La Garra Negra och tränare Råsunda FC), Fredrik Ekström (ordförande Smokinglirarna) samt Georg Süss (AIK-Bloggen och Svarta Massan) att tillsammans skänka 2950 kronor. Allt för att få en bra start på kampanjen.

Lägg där till att Daniel Tjernström lovat att samla ihop pengar bland spelarna. Och att det är ett bra tag fram till premiären… Nej, vi kanske inte ska köra så länge. Det återstår att se, det är väl ingen som direkt bestämmer det.

YouTube Preview Image

Fortsätt att skänka pengar, helst via forumen så vi har lite koll på kampanjen, även om det viktiga i slutändan trots allt är att pengar kommer in till AIK-Tifo.

Länkar:

http://forum.svartgul.se/guestbook/

http://www.aikforum.se/aik/supportrar/stod-aik-tifo-och-tavla-mot-gnagarforum-4432/

Alltså, AIK-Tifos plusgirokonto är 189 65 49-1.

* * *

AIK:s U21-krigare förlorade snöpligt med 4-3 borta mot Brommapojkarna i vad jag tror var deras första match för säsongen. Ny chans i dag, tisdag, mot IFK Norrköping på Nya (pungs)Parken klockan 17:00. Truppen? Jodå:

1 Jonas Olsson (mv), 2 Viktor Kramer, 3 Viktor Forssell, 4 Markus Vivstam, 5 Adam Ek, 6 Jonathan Hagman, 7 Philip Andersson, 8 Sam Lundholm, 9 Martin Kayonga-Mutumba, 10 Christian Kouakou, 11 Simon Enström, 13 Ivan Dahlbäck (mv), 14 Philip Olofsson, 15 David Öhrwall, 16 Elias Löfberg, 17 Adam Forslöv.

Tre spelare från A-truppen: Lundholm (som sänkte HJK senast), Mutumba och Kouakou. Har koll på några till där ett intressant namn är anfallaren Simon Enström. Hyllades av en av U21-/juniortränarna senast, har för mig att han beskrevs som stor och tuff.

Räknar man bort A-lagets Mutumba och Kouakou är det förvånansvärt få namn i truppen som klingar utländskt. Typ noll (Philip Anderssons mamma är från Asien för övrigt). Det är lite anmärkningsvärt kan jag tycka då det annars är en väldig mix av spelare med olika etnisk bakgrund i de yngre lagen.

* * *

Var ju förra veckan och gjorde klart med AllAkustik som ny sponsor till supporterlaget Råsunda FC. Det är kul att träffa företagare och berätta om denna positiva supportersatsning och kul också att chefen Micke verklingen ville lyssna på vad jag hade att säga innan ett beslut togs. Som jag meddelat tidigare tackade han ja till en deal för att jag brann så mycket för laget. Sånt är skoj att höra, för Råsunda FC är någonting som jag verkligen känner för och det har ni nog också märkt.

Micke tyckte att det lät så bra att han sa ”Du måste kontakta Pelle hos Plåtslagaren, han är riktig gnagare”. Sagt och gjort, och nu har vi i alla fall inlett en konversation.

Truppmässigt är vi rätt nöjda i dag, även om vi kan behöva spetsa till någon position under året på grund av eventuella skador, avhopp eller utlandsjobb etcetera. Men vi välkomnar fler företagare med AIK-hjärta om man vill stötta denna fotbollsförening.

Jag vågar i alla fall utlova mycket reklam och exponering via bloggen, Facebook, Twitter, Instagram etcetera. Tack till alla er som hittills beslutat er för att stötta oss i år, det gör att vi vågar satsa även om det än så länge ser lite tufft ut ekonomiskt.

* * *

På måndagen meddelade AIK att man sålt hela 12 058 stycken årskort. Dessutom har man sålt totalt över 25 000 biljetter till hemmapremiären mot Syrianska den 7 april, säs mer här. Det är fan magiskt. Målet måste vara att komma över 40 000 åskådare.

Jag kommer att gå in som fotograf och har således mitt säsongskort över, men köpte ändå en plåt till grabben till Norra ungdom.

– Abbe är i goda händer på Norra Ungdom!, hälsade signaturen ”SödraTifo” i bloggen i går.

Det kändes tryggt att höra, speciellt som han kommer att stå själv. Jag borde för övrigt använda även mitt årskort, då blir det ju en till åskådare in, även om jag har en speciell pressingång att använda mig av.

* * *

Kul att AIK:s spelare var och sålde årskort under måndagskvällen. Jag vet också att spelarna kommer att åka ut till sina respektive orter där de kommer ifrån för att ragga publik. Det blir såvitt jag vet en del av Paint it Black-kampanjen.

– Martin Lorentzson sålde flest årskort av spelarna i går, 6 st! Viktor Lundberg och Martin Mutumba delade andraplatsen med 5 st sålda årskort, hälsar man från Paint it Black.

Cred också till ”grabbarna” i AIK-fästet Väsby som tryckt upp en jävla massa banderoller. Jag läser hela tiden på Facebook, och ser bilder, från folk som sett banderoller sitta uppe runt om i hela Stockholm. Det är så jävla stort att tillhöra denna AIK-familj!

Sedan vet jag att man hade riktigt skoj under måndagens upptaktsträff, men jag vet egentligen för lite om vad som egentligen hände. Men visst, Paint it Black hade lite hyss för sig där. Bland annat garvade jag åt lappen ”Obs! Ollat” som man lagt på djurgårdens informationsmaterial.

Kul också att se alla bönder och skoterraggare och renskötare som sätter upp banderoller i sina byar. Nu är ju risken att man glömmer en massa folk men jag kan nämna Uppsala, Borlänge, Karlstad och Eskilstuna.

* * *

Det kom i alla fall en hälsning från en kille från AIK-Tifo som värmde mitt lilla svartgula hjärta:

– Tack för uppbackningen, Jocke. Du gör större nytta än du tror vid dessa kampanjer. Tack för hjälpen!

Skoj att få lite feedback efter alla timmar jag lagt ner under helgen för att sjösätta denna hets som just nu är en formidabel succé. Klart att AIK-Tifo ska ha deg, de gör ett fantastiskt jobb!

* * *

Stort grattis till helsköna Robert Åhman Persson som fyller år denna tisdag. Det borde innebära en röd dag i kalendern, men fan heller. Man måste jobba ändå.

* * *

Tack till Blackbeat, Smokinglirarna och Black Army som la upp en text om kampanjen som just nu drar in pengar till AIK-Tifo. Hoppas jag inte missat någon nu… Försökte få Mutumba, Milosevic och AIK Fotboll och retweeta om kampanjen, men det kanske var för egoistiskt att jag då länkade till min blogg. Synd, det hade nog gjort lite skillnad.

* * *

YouTube Preview Image

* * *

Dags att göra sig i ordning för jobbet i Enskedefältets skola. Jobbar 12-16 vilket är ett helt okej lökpass. Och på onsdag och torsdag gör jag mina första dagar i Västbergaskolan, och då hela dagarna. Skoj, då får jag jobba med Altan, lagkamrat i Råsunda FC, och Linda som jag jobbar med på ungdomsgården.

Tack för att ni tog er tid. Stöd AIK och AIK-Tifo. Och köp för i helvete årskort. Och hjälp gärna till att sprida uppmaningen via Twitter (knappen nedan) eller i alla fall ”gilla” inlägget. Vi ses.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Tifo-insamlingen en jättesuccé

 1. Johan skriver:

  Såg att du kommenterade namnen i U-21 laget. Är det inte lite kul att det finns en kille som heter ’Kramer’ Viktor Kramer som i tv serien Seinfeld. Väldigt övrigt…

 2. Philip skriver:

  40kr prishöjning på 10 år för att klippa sig, va glad att dom inte höjt med mer 🙂

 3. Joakim Hall skriver:

  Johan: Njae, så kul är det inte. Eftersom det inte är såååå extremt ovanligt utomlands… Sorry. 🙂

  Philip: Det var skrivet med glimten i ögat, till och med för en snål jävel som jag. Fast jag har nog gått där i 15 år, och det kostade 140 i typ 12 av dem. Då var det riktigt värt…

 4. c skriver:

  Du har inte hört något nytt om en eventuell AIK-shop i vardande?

 5. Jone skriver:

  Alla människor får inte lön den 25:e. Många kommunanställda får fartbidraget den 27:e faktiskt…

  Hur som helst. Nu har pengarna ramlat in och då hade jag äntligen möjlighet att skjuta till 200kr till AIK-Tifo. Pengarna har förresten kommit till mig via spelningar på Spotify av singeln ”Sång Till Sprucken Betong”, så de tillhör väl på sätt och vis läktaren ändå.

  Att det är så lite som några hundringar beror på att ersättningen från Spotify bara är några ören per spelning. Det diffar lite beroende på vad den som streamar har för abonnemang. Jag lovar med handen på mitt svarta hjärta att även fortsättningsvis skicka vidare eventuella vinster från sången till något lämpligt AIK-projekt. Så, lyssna för all del på låten lite då och då!

  /Lokf

 6. Joakim Hall skriver:

  C: Nej, har frågat runt, men det var ett par veckor sedan. Ingen vet något. Eller, ingen säger något i alla fall.

  Bra Jone, hjärta!

 7. ignore skriver:

  Härlig låt Jone!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.