Tävling: AIK-Tifo behöver DIN hjälp

Vad har Thomas Edselius, Daniel Tjernström, Gabriella Blombäck, Jakob Thönners och Daniel Perez gemensamt? Jo, de är alla genuina gnagare och de har precis skänkt pengar till AIK-Tifo.

AIK är Nordens största klubb. Vi har också Nordens bästa fans och den absolut bästa tifogruppen i form av AIK-Tifo med undergrupper. Vi står inför en mycket spännande säsong på en ny arena, det är ännu så länge en grå och anonym arena men det ska vi supportrar ändra på. När AIK spelar hemmapremiären mot Syrianska den 7 april ska taket lyfta av trycket från publiken och hela arenan explodera i svart och gult.

År efter år har AIK-Tifo levererat läktarkoreografier i världsklass och vi alla vill förstås att de ska fortsätta med det. Det är jätteviktigt att VI får en bra start på den nya Nationalarenan, men veckorna innan premiären lät man hälsa att tifokassan i det närmaste är tom. Det har vi, tillsammans, en chans att ändra på. Därför utlyser jag härmed en tävling mellan Gnagarforum och AIK-Forum. Vilka kan skänka mest? Det ligger mycket prestige i det hela men alla vinner på att AIK-Tifo kan fortsätta leverera som de gjort. Hjälp till så att vi även fortsättningsvis slår småklubbar som Djurgården, IFK Göteborg och Malmö på fingrarna när det gäller Nordens bästa klack.

Jag har tjuvstartat lite. De som hittills visat AIK-hjärta och vill stötta denna kampanj är Thomas Edselius (vd AIK Fotboll), Daniel Tjernström (legendar), Gabriella Blombäck (AIK Fotboll), Jakob Thönners (klackledare och Sol Invictus), Daniel Perez Wenger (klackledare och Sol Invictus), Petter Lindahl (Black Army), Francisco Carrasco (La Garra Negra och tränare Råsunda FC), Fredrik Ekström (ordförande Smokinglirarna), Råsunda FC (fotbollslag), Georg Süss (AIK-Bloggen och Svarta Massan) och 17124.se (AIK-blogg).

Det hela är enkelt. I dag har det varit löning, det innebär att de flesta har pengar. Sätt in valfritt belopp på AIK-Tifos plusgirokonto 189 65 49-1 och skriv på respektive forum hur mycket du har skänkt. Listan kommer att uppdateras kontinuerligt. Jag ser gärna att företagare med AIK-hjärtan stöttar kampanjen, Er hoppas jag mycket på. Jag har träffat en hel del personer som sponsrar AIK för att det är favoritlaget och samma personer borde onekligen kunna vara beredda att göra en insats även här. Och är man inte med på något av forumen går det bra att skicka ett meddelande till mig efter insättning (och vilket av forumen man vill stötta i kampen): joakim@rasundafc.se. Givetvis kan man också, om man så önskar, vara anonym.

Det viktiga är inte hur mycket man skänker. Vissa kanske ha det jätteknapert och bara kan bidra med 20 kronor medan andra kan skänka 200 utan att blinka. Det viktigaste är att man faktiskt är med och bidrar, för alla kan göra något.

Tack till Samuel Fundingsrud som filmat och klippt intervjun med Daniel Tjernström. Vill speciellt tacka just Tjernström, inte bara för intervjun utanför att han i lördags lovade att dra igång en insamling bland spelare och ledare. Och ingen här vill väl vara sämre än kung ”Tjerna”?

YouTube Preview Image

* * *

Länkar:

http://forum.svartgul.se/guestbook/

http://www.aikforum.se/aik/supportrar/stod-aik-tifo-och-tavla-mot-gnagarforum-4432/

Alltså, AIK-Tifos plusgirokonto är 189 65 49-1.

* * *

Puuh… Det blev en rätt svettig helg. Det började med att en bekant från AIK-Tifo hörde av sig sent förra veckan och frågade om jag kunde lägga ut en blänkare om att deras kassa i princip var tom. Självklart gjorde jag det, jag använde mina kanaler men ville också göra någonting mer. Och eftersom den tävling jag utlyste förra året blev så lyckad tänkte jag köra samma sak igen.

Var på AIK:s träning på Skytteholm i lördags. Jag och Samuel var där för att också göra en intervju och då slog det mig: nog fan borde man kunna få ”Tjerna” att vara med på ett hörn. Ingen spelare i AIK har upplevt mer tifon och stämning än han. Och givetvis ställde han upp. Riktigt stort att han själv erbjöd sig att samla in pengar bland spelare och ledare.

En stor del av den övriga helgen har gått åt till att knyta upp lite folk till kampanjen, får med AIK-Forum och snacka med Svenska Fans, Blackbeat etcetera. Jag hoppas att vi tillsammans kan göra en skillnad för AIK-Tifo.

Söndagen innebar ju AIK-Helsingfors på nya arenan (läs min rapport och se bilder här) och efter det var det fortsatt roddande en bra bit in på natten. Klockan 22:50 på söndagskvällen satt jag och lyssnade på Judas Priest och satte igång sex koppar kaffe, haha.

Men nu är vi framme vid startskottet. Var med och bidra till hetsen. Redan innan kampanjen är igår har det ramlat in 3350 kronor till AIK-Tifo genom att jag snackat med folk, och redan där är ju AIK-Tifo vinnare. Tack till er som är med och sjösätter kampanjen.

* * *

Och som sagt, sprid gärna informationen till era bekanta. Ser ni inlägg eller filmen på Facebook, Twitter etcetera så dela med er. Det är supportrarna som är viktiga och gör skillnad för om kampanjen ska bli lyckad eller inte.

* * *

Ett bra sätt att stötta klubben är att bli medlem i Svarta Massan. Jag gick med under söndagen.

* * *

Värt att notera är att Gnagarforum (eller ja, det som tidigare gick under namnet Gnagarforum) genererar pengar till AIK-relaterad verksamhet. Redan nu är AIK-Tifo nära att få drygt 15 000 kronor av de ansvariga för forumet (det vill säga svartgul.se).

* * *

Supporterlaget Råsunda FC spelade sin första match på söndagen (egentligen den andra, men den första var en stortorsk så den räknar vi inte med). Efter ledning med 6-2 mot IF Söderhöjden Wasa (också division 7) slutade matchen till slut 7-5. Målskyttar: Ali Farough (2), Rasmus Svanström (2), Fredrik Göransson, Oscar Söderlund och Axel Jägestedt.  Matchen bjöd på tre röda kort.

– Det ser lovande ut. Vi hoppas ni vinner er serie då många av oss är Gnagare!, lät en kille från Söderhöjden hälsa efter matchen.

Vill man vara med och lira med detta sköna AIK-gäng, eller kanske till och med sponsra oss, är man välkommen att skicka ett mejl till mig på adressen nedan.

Med tanke på AIK:s match och denna kampanj hade jag tyvärr inte möjlighet att närvara, och fotografera, på Järfällavallen denna afton.

* * *

Hade missat att Albin såklart ska med på AIK-Syrianska. Det blev till att beställa en plåt till ungdomsklacken, för det stod faktiskt bara ”upp till 16” på Ticnet. Han fyller elva år i juni. Han får stå själv eftersom jag ska fota, men han är gissningsvis i goda händer.

* * *

Nu ska jag sätta mig ner och förhoppningsvis börja uppdatera listan från Gnagarforum. Tack för att ni tog er tid. Tack också till Albin som visat sånt tålamod med en lite frånvarande pappa i helgen (men han var mycket glad över att äntligen få se AIK på nya arenan, alltid något).

* * *

Följ mig gärna via Twitter. Och gilla gärna min sida ”Bloggen 17124.se” på Facebook där jag bland annat slänger upp en hel del bilder från träningar och matcher.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Tävling: AIK-Tifo behöver DIN hjälp

 1. SödraTifo skriver:

  Abbe är i goda händer på Norra Ungdom! 🙂

 2. Joakim Hall skriver:

  SödraTifo: Hehe… Tack! Jag är inte särskilt orolig, men det är bra att jag vet att han har er där… 🙂

 3. 1891 skriver:

  Hej Joakim,

  Jag tänker på ditt initiativ att samla ihop pengar till AIK-Tifo. Kan du inte dra igång en motsvarande tävling där de olika forumen tävlar med varandra om att dra med sig ytterligare en, två, tre el fler personer till premiär matchen? 40.000 personer borde inte vara något problem… Med ditt facit borde man kunna genomföra det här. Sen är det kul och aktivera fansen att delta i något sånt här. Vad sägs…

  /1891

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.