Allt i egna händer efter 4-1

AIK slog usla Växjö med 4-1 i jakten på en slutspelsplats. Och det var bra tryck på Hovet. – Det ger helt klart energi till laget, säger Björn Melin till 17124.se.

Vill innan jag börjar skriva varna er för att de sista bilderna i bildspelet är från Råsunda på måndagen och tisdagen, där man numera rivit hela Norra nedre. Folk blir sura över att bilder läggs upp, men det är ingen som tvingar er att titta. Jag tycker själv att det var väldigt tråkigt att se, förstås, men ingenting kan sudda ut alla fina minnen jag har från Råsunda. Eller hemska för den delen, har samlat på mig både det ena och det andra sedan 1991.

Egentligen hade det varit en perfekt kväll om Brynäs kammat noll borta mot HV 71. Nu lyckades man mot alla odds ta en pinne i Jönköping, men AIK närmade sig ändå en slutspelsplats efter 4-1 hemma mot Växjö Lakers.

AIK fick en riktig drömöppning inför 5590 åskådare på ett kokande Hovet. Redan efter 46 sekunder satte Broc Little 1-0. Men det var egentligen Noah Welch som gjorde ett självmål då han på något vänster sprätte upp Littles tappade puck i krysset bakom Fredrik Norrena. Tack för den liksom.

Innan den första perioden var över hade AIK även gjort 2-0 genom Esa Pirnes. Jag tror att Björn Melin fick målet först men att det korrigerades, hur som helst var det Växjös Jonas Holös som var sist på pucken. Bara 5-7 i skott på mål under första med alltså 2-0 till ”Gnaget”.

Gästerna bytte ut Norrena och satte in Mattias Modig i andra och Tomi Kallio reducerade till 1-2, men AIK replikerade snabbt genom Stefan Johansson som satte 3-1 mindre en två minuter senare. Målet kom sedan svikaren Robert Rosén satt utvisad två minuter för fasthållning.

AIK hade grepp om matchen och Daniel Larsson (matchens lirare hos oss) spelade bra. Under andra halvan av den sista perioden slog AIK ofta ifrån sig. Lakers tog ut Norrena tidigt vilket resulterade i att Oscar Steen kunde sätta 4-1 i tom kasse. Stort jubel. Skotten på mål? Bara 15-23.

Tack vare segern tog vi in på Brynäs i jakten på den sista slutspelsplatsen. De föll med 4-3 efter förlängning och det skiljer nu bara tre poäng. Och då hade vi mycket bättre målskillnad – och möter dem hemma på lördag!

Just i detta nu är jag glad över att jag tidigare var snabb med att beställa en biljett till Albin, trots att han egentligen är med morsan denna vecka. Jag vet och ni vet vid det här laget hur mycket han älskar AIK Hockey – fan han älskar till och med lukten på Hovet och han älskar de små mjölkförpackningarna man har till kaffet (egentligen vill han nog ha en läsk för 30 spänn men det betalar jag inte). Allra bäst tycker han är att stå i klacken. Förstås.

* * *

Jodå, svikaren Robert Rosén hånades ordentligt. Först var det förstås klassikern ”Sålt sig som en hora” vilken senare följdes upp av ”Mytoman, stick från stan”. Och till sist en ramsa som ekade från klacken (och som applåderas av långsidorna) ”87, 87, Växjös 87, han börjar sura och går hem till sin sjuka fru”. Den sjöngs i tio minuter under den tredje perioden:

YouTube Preview Image

* * *

Överlag bra drag från Golden Hill denna afton och AIK Hockey förtjänar just lite bättre stämning. Okej, spelet har inte alltid stämt tidigare under säsongen, förutom nu när man är i sjukt bra form. Men så har vi hela tiden haft mellan sex och åtta spelare borta.

* * *

Fick ett till filmklipp, där ser man klacken explodera då Broc Little sätter 1-0 redan efter 46 sekunder.

YouTube Preview Image

* * *

Vilken hjälte Tobias Viklund är. Vevade loss ordentligt på en Växjö-spelare som gett honom en liten smäll.

* * *

Efter matchen gick jag och Albin som brukligt ner till spelargången. Hoppade över presskonferensen denna gång och gick rakt på den stora noshörningen – att hitta någon att intervjua. Jag har gjort bättre intervjuer (det vill säga kommit på fler frågor) vid tidigare tillfällen, men jag fick i alla fall tag i en lirare. Ingen mindre än trevlige Björn Melin och jag började med att be honom berätta om matchen:

– Jag tycker att vi styrde matchen ända från första perioden. Vi gick ut hårt och gjorde två mål på dem, tog tag i taktpinnen helt enkelt, de hängde inte med i dag. Vi hade ett högre tempo och var lite vassare, sa Björn Melin till 17124.se.

Själv tyckte jag att de såg direkt dåliga ut. Är de inte bättre än så här?

– Eeh, jag vet inte… De har väl ingen direkt bra ”streak” bakom sig och det har ju mycket med självförtroende att göra. Det kanske inte finns där just nu, men de har många duktiga spelare i laget.

Vad tror du om era chanser att gå förbi Brynäs?

– Jo men vi har bra ”go” i laget och kan vi fortsätta att spela såhär, och likadant på bortaplan, så tror jag att vi kan vinna resten av matcherna.

Närmast möter ni Luleå borta, vad tror du om den?

– Den har vi absolut chans att vinna, vi går givetvis för tre poäng när vi åker upp dit. Vi har spelat bra mot dem, jag tror att det kan bli bra.

Skadelistan har ju varit enorm en större del av säsongen, men vad har hänt med den?

– Peppar, peppar, haha… Nä jag vet inte. Vi kanske har blivit lite noggrannare och börjat ta hand om våra kroppar. Ibland kan det vara en sån enkel sak, och ibland är den ren otur. Det är svårt att säga.

Hur var stämningen på Hovet i dag?

– Den var jättebra, det är skönt att ha dem i ryggen. Man kände det verkligen och det hjälper oss att få upp tempot i matchen. Det är jätteviktigt med bra stöd. När en match står och väger lite och klacken drar igång, det ger helt klart energi till laget så det är viktigt.

Det var mycket ramsor om Rosén, är det något ni tänkte på under matchen?

– Nä, ingenting alls.

* * *

Luleå-AIK på torsdag alltså… Luktar piratstream lång väg, men tyvärr jobbar jag kväll på ungdomsgården då.

* * *

Det är kul att jag jobbar på ett fritids i Solna nu under sportlovsveckan. På tisdagsförmiddagen, på väg till jobbet, sprang jag på Per Karlsson i Solna Centrum. Han skulle till frisören. Berättade att han var nöjd med lägret även om han förstod att spelet kanske inte hade gjort oss supportrar speciellt glada.

* * *

Noterade nu att en ”grabb” (antar jag) undrade varför jag inte skriver om dem längre. Alltså… Jag skriver ganska mycket om AIK:s supportrar men när det gäller Firman är det egentligen inte riktigt mitt bord. Jag vet att tidigare skulle jag nämna om jag mött någon ”grabb” som att det var värsta grejen, när dom är supportrar som du och jag.

Kan väl inte säga att jag valt bort att skriva om dem men som sagt, det är ju heller inte riktigt min uppgift att göra det. Jag följer dock vad som händer via Sverigescenen och skriver om dem de gånger de exempelvis var på Karlberg och skänkte skumpa till AIK:s spelare för en bra genomförd säsong (minns inte riktigt när det var, men förmodligen i höstas eller på sensommaren). Eller som när man vann Årets Råttjävlar (tyvärr för oss i supporterlaget Råsunda FC som var regerande mästare från 2011).

* * *

Kul, en Kristofer Axén blev nummer 2000 att följa mig via Twitter. Tycker ni bättre om filmklipp så får ni gärna kolla in (och följ) min kanal på Youtube. Och gå in och gilla min sida ”Bloggen 17124.se” på Facebook.

* * *

Haha… Jag har sett folk snacka om Henok Goitom och köttbullar på IKEA. Jag har dock inte förstått varför, inte förrän nu. Det verkar vara en reklamfilm där han är med, kolla en minut in i klippet:

YouTube Preview Image

Tack till min kompis Linus ”Fisken” Wilhelmsson i ”Hetast när det gäller” för tipset.

* * *

Kul att i alla fall några tycker att jag passar i slutspelsskägg. Och nu när det gått så bra som det gjort på sistone vågar jag inte raka bort det. Alla gillar det dock inte, farsan tjatade så mycket från Thailand att jag till sist fick blockera honom på Facebook.

* * *

Sedan flera år springer det en kvinnlig fotograf på Hovet, och jag har även sett henne när AIK tränar på Ritorp. Hon ska också ha åkt med på bortamatcher och så. Hon har bra ben, brukar ha höga och rätt porriga stövlar. Men ingen verkar ha riktig kläm på vem hon är. Påstås ta bilder för AIK Hockey men jag har aldrig sett någon bild från henne. Klart är att hon inte på något sätt jobbar för AIK, det berättade en tjej som jobbar en del för AIK. Skumt. Någon som vet vem jag syftar på?

* * *

Nytt fanzine släpps! Jag älskar det, känns sjukt 90-tal. Ni vet, innan Internet kom till gemene mans hus var det sjukt stort med fanzines (faktum är att jag började göra ett på mitten av 90-talet, men det blev bara ett provexemplar). Det heter ”Min enda ståplats” och ”Sol Invictus Productions” ligger bakom.

Nummer ett av fanzinet kommer att säljas på det möte som AIK håller i på onsdagen men också på söndag då AIK splelar Svenska cupen på Skytteholm. Fanzinet kostar bara 20 spänn.

* * *

Stoppa pressarna! La Garra Negras Francisco ”Frallan” Carrasco, även tränare i Råsunda FC, var på HOCKEY i går. Han nästan ursäktade sig, haha.

* * *

Ombads av en bekant från Sveriges baksida att lägga upp info om en storbuss från Göteborg till den allsvenska hemmapremiären mot Syrianska. Det har nu blivit blivit 16 platser lediga i bussen och man kan hämta upp folk på vägen, i skithålor som Borås, Jönköping, Linköping etcetera.

Missa inte chansen att se AIK:s första tävlingsmatch på den nya arenan! För mer info kontakta Daniel Lernhede på 0709919535 eller mejladress Kishan_nuu@hotmail.com (leder även till hans konto på Facebook).

* * *

Kul, ska dra till Husbybadet med jobbet på onsdagen. Riktigt skoj. Som bonus tar jag med mig ”Abbe” till jobbet i morgon.

* * *

Såg ett intressant inlägg på Gnagarforum med info som snappats upp på AIK-forum angående en framtida AIK-arena:

”Det egna arenaalternativet:

Arbetet med det egna arenaalternativet fortskrider. Ett flertal möten har hållits med olika företrädare för Sundbybergs Kommun och AIK:s position och mål i frågan har förklarats för kommunen på olika nivåer. Det faktum att AIK vill bygga en arenaanläggning som inte bara ska användas på matchdagar utan även regelbundet ska kunna utnyttjas av kommuninvånarna har mottagits väl av kommunledningen. Den stora frågan och utmaningen är nu att finna en lämplig plats för en arena av denna typ och inleda samtal om de parametrar under vilka marken ifråga kan bli tillgänglig. Fler möten är planerade med byggföretag som kan tänkas bli partners i projektet både vad gäller design, bygg men även som rådgivare i markfrågor.”

Signaturen 1937-2012 skriver vidare:

”Saxat från AIK FF:s årsredogörelse, inför årsmötet nästa vecka. Arbetet med egen arena pågår alltså, intressant. Frågan är om det fortfarande är i samarbete med hockeysektionen, som också meddelat att arbetet med arena fortlöper.”

Tillägg: Det var signaturen ”Lampan” som skrev det på AIK-Forum.

* * *

Måste säga att det är ruskigt skönt att ha säsongskort just nu…

* * *

Diverse bilder från i dag i bildspelet. Och sist alltså några bilder från Råsunda där man tagit bort hela Norra nedre (sista nio bilderna). Känsliga läsare varnas härmed! Jag lovar, det gör lite ont att se.

Samtliga bilder är tagna med min mobil Sony Xperia V.

* * *

Tack för att ni tog er tid. Missar onsdagens träning på Skytteholm, den första sedan USA-lägret, men har siktet inställt på att dra dit på torsdag tillsammans med lite kids från mitt (tillfälliga) jobb på fritidsgården Pampasparken.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Allt i egna händer efter 4-1

 1. Filip L skriver:

  1937-2012 på gnagarforum glömde citera nicket ”lampan” på AIK Forum som skrev inlägget.
  Med det sagt vill jag också tacka dig för en bra blogg. Mvh

 2. Joakim Hall skriver:

  Tack Filip, rätt ska vara rätt. Uppgifter som jag tar med mig när jag intervjuar Segui och/eller Edselius.

 3. Robert skriver:

  Härligt med ett nytt fanzine! Minns hur skoj det var på 90-talet att sitta och läsa nya nummer av diverse fanzine på hemväg från bortaresor. Har dock lite svårt att ta mig till Stockholm före hemmapremiären så jag skickade ett mail till Sol Invictus mailadress för att fråga om jag kan få ett exemplar hemskickat mot betalning, hoppas det går bra för det skulle vara guld värt att få sitta på flyget om lite mer än en vecka och läsa. 🙂

 4. Johnny Johansson skriver:

  Fram med uppgifterna om den sexiga fotografen nu. Har också vilat mina kåta ögon på henne mellan avblåsningarna och jag vill veta mer om henne! Nån?!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.