Torsk i Göteborg

AIK tog inte chansen mot Frölunda utan föll med 5-3, nu får vi hoppas på lite magi hemma mot Växjö på tisdag istället. Och så är fotbollskillarna snart hemma.

På söndagen hade AIK Hockey sin stora chans att verkligen ta in på Brynäs. Det ville sig inte alls, Daniel Larsson slängde in puckar i den första perioden som vanns solklart av Frölunda. Fiskrensarna hade 3-0 efter 20 spelade minuter.

– Tyvärr så är vi inte riktigt med vi står för stilla och vi måste få upp farten nu i andra. Vi ska kunna vara mycket bättre än vad vi är, sa Oscar Steen till Cmore efter period ett.

Efter att ha sett Portland Timbers-AIK (1-1) mellan klockan två och fyra i natt var jag sjukt trött. Somnade framför datorn och sov bort hela andra perioden. Så jag missade mål från Oscar Ahlström (1-3), Jonas Liwing (2-4) och Nicklas Jensen (3-5).

Tredje perioden blev mållös. Och jag har inte heller så mycket att säga om den. Är fortfarande trött – och som den dåliga supporter jag är stod jag och stekte pannkakor större delen av tiden. Vaknade nämligen med hungerfrossa.

AIK hade 33-29 i skott på mål men nej, det här var ingen bra genomförd match. Tror jag inte i alla fall, jag missade ju stora delar av den.

Värt att notera är att Niklas Lundström var kvar i Stockholm för att spela med AIK:s J20-lag. Därför kom Alexander Hamberg, 27, in istället för Daniel Larsson efter 12:57 av andra. Då hade Per-Johan Axelsson precis gjort 5-2.

Målvakternas räddningsprocent? Ja, Hamberg blev 100-procentig (motade nio puckar). Larsson hamnade på blygsamma 75 procent efter att ha tagit 15 puckar och släppt fem förbi sig. Värt att notera är att det var tredje matchen i rad som AIK bytte målvakt. Jag har ingen statistik, men det låter ovanligt…

Matchen spelades i Frölundaborg eftersom Scandinavium är upptaget av friidrotts-EM. Det var verkligen hemmaborg för Indinerna, det är nämligen där dom tränar, i denna något omoderna och trånga arena.

Fyra matcher återstår och det skiljer fem poäng upp till Brynäs.

– Jag tänker inte så mycket om det. Det är nästa match bara.Det är bara att stänga det här, analysera lite och sedan köra vidare, sa Eldebrink till Cmore.

Än är det inte kört, bara att hoppas att sista hemmamatchen mot just Brynäs (!) blir avgörande. Jävlar vad jag älskar sådana matcher! Det är nu det börjar bli riktigt spännande.

* * *

Frölunda-AIK 5-3 (3–0, 2–3, 0–0)
Första perioden: 1–0 (4.30) Mathis Olimb (Fredrik Eriksson, Brendan Bell) spel fem mot fyra, 2–0 (6.50) Dick Axelsson (Christoffer Persson, Joel Lundqvist), 3–0 (16.49) Fabian Brunnström (Nicklas Lasu, Per-Johan Axelsson).
Andra perioden: 3–1 (7.08) Oscar Ahlström (Victor Ahlström, Jonas Liwing), 4–1 (11.35) Magnus Kahnberg (Dick Axelsson), 4–2 (12.08) Jonas Liwing (Broc Little), 5–2 (12.47) Per-Johan Axelsson (Nicklas Lasu, Oliver Bohm), 5–3 (19.50) Nicklas Jensen (Björn Melin).
Skott: 29–32 (10–10, 9–9, 9–14).
Utv, Frölunda: 2×2. AIK: 3×2.
Domare: Pehr Claesson, Alvesta, Mikael Sjöqvist, Växjö.
Publik: 5 027.

* * *

Fotbollsherrarna spelade alltså mot Portland Timbers natten mot söndagen. Ställde klockan på 01:55 och matchen började fem minuter senare. Den slutade 1-1 efter ett AIK-mål ur snäv vinkel av Henok Goitom, assisterad av heta Robin Quaison.

Jag vet inte hur mycket Nisse Johansson egentligen har att bevisa, men han gladde ingen med sitt spel. Överlag har han gjort en blek turnering i USA. Daniel Gustavsson hade inte heller någon bra dag, men det ger fan inte folk på Gnagarforum rätten att klanka ner på honom, kalla honom usel etcetera. Det är inte AIK-andan. Då får man väl gnälla på Andreas Alm som tar ut laget. Därmed inte sagt att man inte får tycka att någon var dålig, men det måste ju vara någon form av nyans i påhoppen. Inte heller Kennedy Igboananike gladde någon av det fåtal AIK-supportrar på plats.

Bättre var då Ivan Turina (vilken jätte) och unge Nabil Bahoui. Och Martin Lorentzson, Daniel Majstorovic och Alexander Milosevic i backlinjen. Minus dock för allt tjongande.

Jag tänker inte gå igenom hela laget. Det finns det dock andra som gjort, exempelvis Svenska Fans.

AIK (4-4-2): 27 Ivan Turina – 16 Martin Lorentzson, 6 Alexander Milošević, 45 Daniel Majstorović, 4 Nils-Eric Johansson (K, 91) – 24 Daniel Gustavsson (65), 15 Robin Quaison, 10 Celso Borges, 14 Nabil Bahoui – 21 Kennedy Igboananike (75), 36 Henok Goitom (65).

Avbytare: 22 Kwame Amponsah Karikari (65), 28 Viktor Lundberg (65), 7 Helgi Daníelsson (75), 5 Robert Åhman Persson (91), 2 Niklas Backman, 11 Lalawélé Atakora, 13 Kyriakos Stamatopoulos (mv), 25 Sam Lundholm.

* * *

Tack till Christian som ligger bakom den omtalade banderollen ”DÖD ÅT ALLA” som åkte upp, och sedan ner, på Hovet senast. Då han är på semester var han snäll nog att skänka sin biljett till mig så jag kan ta med Albin mot Växjö på tisdag (får låna honom av morsan).

Växjö, med Robert Rosén som nu tillåts spela i Stockholm, ska vi slå. Alla medel är tillåtna. Tänk samtidigt på att Brynäs ställs mot HV 71 på bortais. Jag kan inte tänka mig att någon vill missa tisdagens match!

…och notera också att AIK-Brynäs den 2/3 (en lördag!) snart är slutsåld. Köp biljett nu eller sitt och gråt sen.

* * *

Ifrågasatte senast varför Nicklas Jensen vill prata engelska när han är från Danmark. Några har dock berättat för mig att han är uppvuxen i Kanada eller något liknande och har dubbelt medborgarskap och att det beror på det. Det visste jag faktiskt inte.

* * *

Jag gillar när folk tar egna initiativ, vad det än uttrycker sig på för sätt. Som Samuel som gjort en liten video inför kommande fotbollssäsong:

YouTube Preview Image

* * *

Ska inte jinxa men det kommer att bli matcher inne i Globen om vi tar oss till slutspel. Det sa Anders Gozzi under lördagens träff på Hovet.

* * *

Åh, kommande vecka blir det gnäll igen. Jobbar tillfälligt på ett fritids i Västra Skogen i Solna under sportlovet, och jag vet att det är minst två gnagare bland kollegorna (eftersom jag känner båda). Det ska jag inte gnälla över, däremot blir det ett tungt avslut på veckan då jag jobbar kväll på ungdomsgården onsdag, torsdag och fredag.

* * *

Köp biljetter till AIK-Lakers!

* * *

Söndagen den 24 mars möter vi HJK Helsingfors i en träningsmatch inne på nya arenan. Det tror jag bestämt att jag missat totalt tidigare.

* * *

Dagens bilder? Några från matchen mellan Portland och AIK, någon från hockeyn denna afton samt ett par privata på mig och ”Abbe” från i dag.

Och så en bild från Falun där någon klätt en jävla träbock i AIK-halsduk, vilket ska ha gjorts inför innebandymatchen Falun-AIK. Gästerna vann såklart, 6-1 slutade matchen. Tack till John Tryzell (bonde!) för tipset.

* * *

Det värsta med att använda sig av negativa rubriker är att man får så få ”likes”, ingen vill gilla något som heter ”Torsk i Göteborg”, haha.

* * *

Är inte hemma natten mellan måndag och tisdag så räkna inte med någon uppdatering inför tisdagens match. Istället ses vi på Hovet.

* * *

Jag är ruskigt omotiverad just nu. Har mest tisdagen i huvudet, och så onsdagen, tror bestämt det är sagt att AIK:s fotbollskrigare ska göra sin första träning då. Jag kommer att lämna in ett förslag på fritidset där jag ska jobba om att jag och de ungar som vill ska få gå dit och titta.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Torsk i Göteborg

  1. Kaxen skriver:

    Yo,

    Du rapporterar ingentin längre om våra grabbar. Har dom tappat stinget helt eller är dom bara ur form?

  2. Danne skriver:

    Den här hockeysäsongen har varit helt sjuk, är nervösare än någonsin inför avslutningen. Vi måste bara till slutspel, finns inget annat! Får hoppas att Danne Larsson kan komma upp och vara det monster han varit i slutet nu. Då har vi stor chans att fixa det här.

    Kämpa AIK!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.