Lugnt på Koh Phi Phi

Denna semester till Thailand är den lugnaste jag någonsin varit på. Det beror förstås på att jag har Albin med mig.

Okej, det finns inte så mycket att berätta. Sitter på vårt guesthouse här på Koh Phi Phi och Albin sa precis att han ville ha svensk pizza. Det går inte här, hur mycket man än önskar.

Det är rätt kul på Phi Phi-öarna – i alla fall om man är 20-25 år och inte åker med sin son och syster. Det är hyfsat drag om kvällarna och det är en avslappnad stämning, men den märker vi inte av så mycket. Vi solar och badar och äter gott, men om kvällarna har vi mest suttit inne i vårt stekheta rum (vägra betala för AC), ätit chips och kollat på någon film eller spelat kortspel.

De kommande dagarna lär inte innebära några större förändringar. Vi drar till Koh Lanta på söndagen, en mycket lugnare ö och med ännu fler svenskar, hur nu det är möjligt. För svenskar hör man överallt här, men många av dem bönder. Från Nyköping, Skåne eller Norrland, typ.

* * *

Och DÄR gick strömmen här på Phi Phi-öarna. Och allt annat jag skrivit gick förlorat. Fan, jag som inte ens var sugen att skriva alls, och så måste jag skriva om det mesta. Och det orkar jag inte.

Vill bara runda av besöket här med att tipsa om Long Beach som är på promenadavstånd här, om man vill ha en lite finare strand. Missa in den om ni åker hit, mycket finare än de runt själva stan. Eller byn.

* * *

Såg finalen mellan Sverige och Finland i Kings Cup på en bar. Martin Lorentzson landslagsdebuterade och spelade från start tillsammans med Niklas Backman och Daniel Majstorovic.

Robin Quaison fick hoppa in och bara minuter senare gjorde han 2-0 i en match som Sverige till sist vann med 3-0. Väldigt kul för vår unge mittfältstalang!

* * *

Ska jag säga någonting mer om min semester så är det att den är lugn, ack så lugn. Jag är inte van att resa med barn, oftast reser bara jag och syrran och hon är inte rädd för att partaja lite. Men det går ju inte nu… Hon har också gjort klart att hon inte är med som barnvakt till ”Abbe” så ingen av oss kommer ut.

Visst har vi det ganska trevligt, och ”Abbe” verkar trivs, han älskar numera att bada och simma. Men nästa gång jag tar med mig honom hit måste han fan ”ha åldern inne”, för det här är ju värsta pensionärssemestern.

* * *

Har haft dålig uppkoppling här i dagarna eftersom vi kör lågbudget och använder oss av en närliggandes restaurangs wifi, och det har varit nere en del. Så jag har inte riktigt hängt med på vad som hänt. Men jag saknar AIK-träningarna.

* * *

Nästa anhalt är Koh Lanta. Där ska vi möta upp farsan och hans tant. Med lite flyt kommer jag då loss någon kväll för att göra stan åtminstone EN gång under 2,5 vecka.

* * *

Klockan närmar sig nio på kvällen här. Vi ska väl röra oss ut på stan och käka en enklare sen middag. Tack för att ni tog er tid.

(Ska se om jag inte kan övertala syrran att vara själv med Albin i kväll, så kan jag vara med honom någon kväll på Koh Lanta. Men jag är rätt seg och inte direkt på partyhumör efter en lång dag i solen…)

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lugnt på Koh Phi Phi

 1. Marcus skriver:

  Du kanske missa att bagura gick till elsfsborg?

  • Anton skriver:

   Jocke skriver om ”bagura” i inlägget före detta.

   Din syster är en vacker pjäs. Ta gärna några fler bilder på henne.

   Se till att ta dig en utekväll och festa loss nu! Du har ju semester…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.