Fortsatt chill semester

Vi har det fortsatt bra i Thailand. Det mest upphetsande är att min kompis Max träffade Niklas Backman på Arlanda – och att han då berättade att han stannar denna säsong.

Livet rullar vidare här i Ao Nang i Thailand. Jag, Albin och syster Mia tar det rätt piano om dagarna, med sol och bad och massage dagtid och ett par öl och biljard kvällstid. På måndagen fick vi också trevligt sällskap av Råsunda FC:s Max Schmekel och hans trevliga sambo Evelina.

Förutom att jag torskade någon gång då jag satte den svarta bollen så fullständigt dominerade jag biljardbordet på kvällen. Fast så har vi ju också ett bord på ungdomsgården där jag jobbar, där jag utsett mig själv till inofficiell mästare. Det är ärligt talat inte mycket som jag är bra på, men jag känner mig faktiskt hyfsat vass på just biljard.

Vi skildes åt på kvällen, så att det bara var jag och Max kvar. Vi skulle iväg och ta en sista öl. Vi hade träffat honom redan dagen innan, men så satt vi där på en pub med liveband och hårdrocksklassiker. Så kom han på sen sak:

– Jocke, jag pratade förresten med Backman på Arlanda. Han sa att han skulle stanna i AIK den här säsongen, sa Max plötsligt, fritt ur minnet.

Jag blev rätt paff eftersom det varit mycket surr kring våra mittbackar Niklas Backman, Per Karlsson och Alexander Milosevic. På Flashback har det hetat att Backman i princip är klar för någon tysk klubb.

– Va? Hur kunde du missa att berätta det här för mig i går? Vad sa han mer?, undrade jag då.

– Jag tänkte inte på det. Han sa att det inte kommit något tillräckligt intressant bud.

Hur som helst… Jag delger i alla fall det här nu, ska bli intressant att se om FotbollDirekt snappar upp detta. Det talar väl för att ”Pertan” kanske tar chansen utomlands? Så behöver det ju inte vara, men då vi även har Milosevic och Daniel Majstorovic vore det konstigt om ingen spelare såldes, och där känns trevlige ”Maestro” inte aktuell.

Tisdagen har alltså varit lugn. Jag saknar Max och Evelina lite, de drog vidare mot Koh Lanta, men eftersom vi ska till Koh Phi Phi i övermorgon och är där ett tag innan vi drar till samma ö kanske vi stöter på dem igen.

Eftersom både jag och ”Abbe” blivit lite röda av solen blev det inget stranden i dag. Men i morgon är vi där och maxar igen. Och så blir det säkert biljard på kvällen, det bästa ”Abbe” vet här (förutom att sitta med sitt handhållna PSP Vita och spela FIFA 13).

* * *

Jens Andersson berättar för Expressen att Mohamed Bangura inte känns aktuell för AIK igen. Jag tror det var Björn Wesström som tidigare berättade att man inte vill låna in honom en period till, medan Celtics manager Neil Lennon vill göra just det, alltså låna ut honom.

* * *

Supporterlaget Råsunda FC kör första träningen för säsongen på Skytteholm i morgon, onsdag. Är man intresserad av att vara med är det absolut läge att höra av sig på mejladressen nedan.

…och samtidigt är det med glädje som jag kan meddela att RFC gjort klart med sin tredje sponsor för 2013. Det är Saltsjöbadens Kakel som går in och gör en andra säsong som sponsorer. Stort tack för ert stöd och för att ni tror på oss!

– Det är väl klart att vi stöttar er i år med. Gnagare håller ihop och stöttar varandra så klart, hälsar Owe på Saltsjöbadens Kakel.

Oerhört kul att jag nu fått reda på att Owe är farbror till Petter som har hand om Black Armys resor!

* * *

Är mycket nöjd över att ha en AIK-flagga upphängd i fönstret mot gatan här på hotellet. Mötte en gnagare på stan som hade noterat den. Måste tacka ”Abbe”, det var han som tyckte att vi skulle ta med den för att kunna hänga upp, jag hade nog glömt det annars. Se bildspelet.

* * *

Ingenstans, alltså INGENSTANS, har jag hittat så goda pizzor som i Sverige. Och absolut inte i Thailand. Satan vad jag längtar efter en flottig, ”svensk” pizza.

* * *

Trist, Black Armys resa till Jönköping på fredag har fått ställas in på grund av bristande intresse. Men det är klart, folk kan få lite svårt att ta ledig en fredag. Om det inte är någon röd dag eller så. Tror inte det men har ingen vidare koll från Thailand.

* * *

Några undrar säkert lite vad det kostar här i Thailand. Vi har ett standardrum med tv och kylskåp fem minuter från stranden, det kostar 800 baht per natt, cirka 200 svenska. En öl i affären kostar från 7,50 och på krogen runt 17 kronor. En enkel lokal maträtt finns från 15 kronor och när vi var på lite finare restaurang i går kostade en kycklingrätt ungefär 40 kronor. Helt okej.

Och hur är Ao Nang? Ett ganska lugnt ställe om man ser till klientelet. Många svenskar och många par, både äldre och yngre. Hit åker man inte för att festa.

Själv kan jag sakna de lite mer idylliska ställena, där allt är lite enklare och med lite mindre trafik. Detta eftersom vi ändå inte är här för att festa utan mest vila upp oss och få umgås lite med varandra.

* * *

Ruskigt nöjd med tisdagskvällen annars. Tre av tre segrar mot syrran i ”Chicago” (vi kör en tävling över två veckor) där en av segrarna togs med en Royal Straight Flusch. Det har jag nog aldrig fått (en stege tio till ess i hjärter).

* * *

Missade nästan att meddela att vi träffade ett gäng vilda apor på måndagen, se bildspelet. Vi ska dit på onsdagen också, de är väldigt kul när de börjar klänga på en.

Under kvällen hoppas vi på att hotellets wifi är tillräckligt snabbt för att kunna se Växjö-AIK på piratstream med matchstart klockan ett på natten, lokal tid.

* * *

Ber om ursäkt till nära och kära för att jag varit lite dålig på att höra av mig under semestern.

* * *

Glöm inte att följa mig via Twitter och Instagram.

* * *

Jag har maxat datorn med filmer, och tänkte faktiskt lägga mig i sängen och se någon av dem. Har inte så mycket mer att rapportera ändå. Tack för att ni tog er tid.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Fortsatt chill semester

 1. Simon skriver:

  Oddsen på att spelarna lämnar borde se ut så här (vinterfönstret)

  Backman 2.40
  Karlsson 1.90
  Majstorovic 80.00
  Milosevic 6.00

 2. Nils skriver:

  Har själv varit två veckor i Ao Nang, tänkte bara säga att det finns verkligen grymma idylliska stränder ifall du åker ut en sväng med båt! Finns rätt billiga dagsturer där du åker ut och besöker guldkornen! Rekommenderas verkligen.

 3. Joakim Hall skriver:

  Tack Nils. Jodå vet, har varit här två gånger tidigare. Är bara inte så kräsen… 🙂

 4. Frans skriver:

  Du verkar ha en fantastisk son! Klok och eftertanksam + urgnagare. Du måste vara en mycket stolt far. Ta väl hand om varandra!

 5. Jari skriver:

  Läste precis att Bangura ska bli lånad till elfsborg över säsongen… Hårdmiss av AIK!!! Skämmigt att inte ta in honom på lån igen när vi saknar en spelare av samma kaliber i vår trupp just nu… Är så arg just nu att jag skakar. Precis när man började få lite hopp och tro för vårat lag så visar föreningen sitt rätta ansikte än en gång.

  • Christian skriver:

   Vill inte dra igång en debatt, men på vilket sätt kan man beskylla AIK för detta? AIK har resonerat helt korrekt enligt de riktlinjer man satt upp att inte låna spelare annat än i ovanliga fall där det är positivt för AIK. I detta fall skulle AIK behöva betala 500 000 svenska kronor i månaden (dvs. drygt hälften av intäkterna vi fick per match 2012) varav 300 000 till MB. Vad jag kan påminna mig om snackade Joakim om att Turina lyfter högst lön i AIK för närvarande och att denna skulle vara runt 100 000 eller strax ovanför (med reservation för fel). Hur rimligt anser du det vara att AIK skulle betala mellan 3 och 5 gånger mer för att låna hem en spelare än vad man betalar till den mest avlönade spelaren i klubben?

   MB pratar själv om att han är ledsen och visst är han till viss del en svikare som valde CL-spel och högre lön framför AIK, men jag tycker snarare att vi har Celtic och Ellos att beskylla. Ju mer man läser om situationen ju större känsla får man om att MB har blivit blåst av tidigare nämnda. Om man dessutom tar sig tid att kolla på presskonferensen kan man se att MB verkligen inte ser nöjd ut. Tror aldrig att jag sett en så besviken/uppgiven spelare förut. Kan självklart vara ett spel för galleriet, men i och med att han gör uttalanden som ”Jag hade inget val!” & ”AIK är i mitt hjärta…” har jag oerhört svårt att tro det.

   Hursomhelst, ta en titt på presskonferensen innan ni lynchar honom. Jag tycker inte på något sätt att han har agerat rätt, men det kanske inte fanns så många övriga alternativ.

   PK: http://www.youtube.com/watch?v=YVvTB2QfYws&feature=youtu.be

 6. GnAgare skriver:

  Bamgura till Borås!
  En kommentar bara!
  -avgå Björn Wesström nu!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.