Ännu ett besök på Råsunda…

Fredagens stora händelse är förstås AIK-Timrå på Hovet. För min del, eftersom jag jobbar kväll, bestod dagens AIK-inslag av ytterligare ett besök inne på ett Råsunda i vinterskrud.

Sådär ja, hemma igen. Judas Priest dunkar ur högtalarna, Albin kör FIFA 10 på min gamla Playstation 2 och jag sitter med bloggen. Ungefär som det brukar se ut här hemma i Casa del Aspudden. Vi har ändå hunnit med ganska mycket denna fredag, vi gick upp redan vid åtta för att komma iväg till Solna i skaplig tid.

Första anhalt var polisstationen eftersom jag skulle fixa nytt pass till Albin inför januari månads svennebananresa till Thailand. Var riktigt smutt, det var exakt noll pers före oss i kön och gick riktigt smidigt. Bra, då fick vi gott om tid att besöka Råsunda.

Först blev det en tur in i AIK-shopen av tre anledningar: kolla om det kommit något nytt, värma händerna och spana in de söta tjejerna. Okej, fyra anledningar, ville även kolla om Manne var tillbaka från Thailand och visst, tror han hade kommit hem i morse men den tångräkan hade börjat med att sjukskriva sig. Ja jösses. Det finns en t-shirt som jag verkligen gillar, en grå med AIK:s första (?) logga. Och så hade man börjat sälja Black Armys dubbelsidiga halsduk (se bildspelet) á 200 kronor.

En av tjejerna lät meddela att det är rätt lugnt i butiken nu. Till och med inför julen var det lugnare än vad man hade trott att det skulle vara.

– Folk tror väl att butiken redan flyttat, suckade hon.

Jag fick inte reda på hur det blir med den nya butiken borta vid nya nationalarenan. Har hört att den kommer att ligga i direkt anslutning till arenan, men tjejen jag pratade med visste ingenting om det.

Knallade bort till Norra och visst, det stod öppet eftersom det är flyttgubbar som håller på och röjer inne på arenan. Nu har jag ju varit på plats rätt många gånger sedan det där ”öppna huset” och det har inte hänt så mycket sedan dess. Det känns väldigt tomt och sorgligt att vara inne på Råsunda helt själva, men samtidigt ligger det rätt vackert där, med stora delar av läktarna täckta av snö.

Min vana trogen tog jag med ”Abbe” ner i katakomberna under västra. Väl där är det dock låst till alla intressanta rum och in till spelargången ut på planen, men vi kom i alla fall in i ett skyddsrum med diverse saker i. Dock inget att ta med sig hem som minne från Råsunda. Väl där inne hörde vi fotsteg i gången utanför och det var rätt spännande. Mest för lillkrabban, tror faktiskt han tyckte det var lite läskigt.

Blev en sista tur bort på Norra och sedan började vi röra oss mot Liljeholmen. Eftersom jag ska på tjejmiddag (!) och sedan fest på nyår så passade jag på att gå på bolaget. Förklarade för ”Abbe” att det var för att jag skulle på en fest, och när jag fegat och precis berättat att jag skulle köpa sju TT mellanöl kom frågan:

– Hur många blir ni på festen egentligen?

”Abbe” trodde tydligen inte att jag kunde hantera sju ”mellisar”, men så har man naturligtvis ingen vidare uppfattning om alkohol när man är tio år. Och ”Karla” kommer nog snart att påstå att jag kommer att bli helt dyngrak på dem.

* * *

I kväll jobbar jag på ungdomsgården, annars hade fredagens stora händelse förstås varit AIK-Timrå på Hovet. Sjukt viktig match och redan vid lunch meddelade AIK att hela 6500 biljetter var sålda. Fotbollsfolket har vaknat till liv, räkna med en biffig klack och förhoppningsvis bra tryck.

Backen och legendaren Dick Tärnström gör ÄNTLIGEN comeback i kväll. Bara det är värt entrépengen till Hovet denna afton.

– Hans lugn, erfarenhet och kyla kommer betyda mycket för oss. Det är oerhört viktigt att ha en nestor som Dick med i laget, säger huvudtränaren Anders Eldebrink till AIK:s hemsida.

Den unge centern Joakim Nordström gjorde comeback i förlustmatchen borta mot Modo senast. Kris Beech finns förhoppningsvis med i kväll och kan skapa lite magi.

Timrås poängkung Niklas Nordgren är tillbaka i spel igen. Senast man spelade saknades även Robin Lindqvist, Tommy Stenqvist och Jesper Dahlroth. Jeremy Boyce-Rotevall saknas definitivt, han spelar i JVM.

– Det har varit jävligt jämna matcher mot AIK den här säsongen och senast tycker jag att vi gav bort tre poäng, säger Timråtränaren Tomas Montén enligt Sundsvalls Tidning.

– I de här matcherna mot lag nära oss kan jag tycka att vi varit lite för ärliga och spelat lite för anfallsglatt. Nu ska vi först och främst ha fokus på att göra en bra, defensiv insats. Det är AIK som har pressen på sig med hemmaplan och de vet att de måste slå oss om de inte vill tappa avståndet ner till oss.

Jag kommer att göra mitt bästa för att kunna följa matchen från jobbet, får se till att jag har tjänst i fiket. Kan bli så att jag återkommer i natt när jag kommer hem, eller på lördag.

Köp biljetter till Hovet i kväll här. Matchstart 19:00.

* * *

Jag älskar att tjata. Supporterlaget Råsunda FC söker fortfarande fler spelare och sponsorer inför äventyret i ”sjuan” säsongen 2013. Jag menar, vem skulle inte vilja spela i ett supporterlag?

* * *

…och nu avslöjar Expressen att AIK är på väg att skriva ett nytt kontrakt med Ivan Turina. Förhoppningen är att vår duktige keeper kritar på ett treårskontrakt i januari.

– Vi för samtal om att förlänga hans avtal. Vi är givetvis angelägna om att ha kvar Ivan över lång tid framöver i AIK, då jag anser att han är den bäste målvakten i Sverige, säger AIK:s sportchef Jens T Andersson till tidningen.

Bra, jag har ju tidigare hört talas om att frugan inte trivs och att man vill flytta. Jag är mycket glad över att jag är felinformerad och håller nu tummarna för att det löser sig.

* * *

”Grattis” till Brage som överraskande gjort klart med den gamle AIK-stjärnan Dulee Johnson. Krögarna i Borlänge lär vara jävligt glada, men dubbelkolla hans VISA-kort vid betalning. Hur som… En profil är tillbaka i landet i alla fall.

Domnasvallen. Nästan som Camp Nou där Dulee sagt att han borde ha spelat om inte folk i hans omgivning gjort en massa dumma saker.

* * *

Till sist ett litet filmklipp. Smygfotograferade en av Råsundas vaktmästare då jag var där för någon vecka sedan. Är väl mest för de riktigt nyfikna, vi pratade lite om Råsunda och så. Halvknackigt ljud, ni får nog vrida upp volymen ett par snäpp.

YouTube Preview Image

* * *

Bilderna togs med min nya lur Sony Xperia V vars kamera jag är mycket nöjd med. Ännu mer nöjd numera eftersom jag i går insåg att jag bara hade kameran inställd på 9mb istället för 12mb. Den har en 13-megapixelkamera (eller 12 enligt tester, men det är inte kattskit det heller).

* * *

Tack för att ni tog er tid. Nu är det dags att sova middag så man orkar jobba i kväll. Prenumerera gärna på min Youtube-kanal, följ mig via Twitter och så slänger jag upp en del bilder via Instagram.

…och jo, ska slänga upp lite större bilder från i dag på min sida ”Bloggen 17124.se” på Facebook (in och gilla).

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ännu ett besök på Råsunda…

  1. Lasse skriver:

    Tack för en bra och personlig blogg (jag läser väldigt få bloggar) – är det okej att ställa några personliga frågor?
    När du blev avstängd 1996(?) – vad var skälen?
    Thailand – skulle du till Koh Lanta? Uppfattade att din pappa är dör en lång period eller det kanske är fel? Äger han nåt där?

  2. Joakim Hall skriver:

    Tack Lasse. Inga problem med personliga frågor. Jag blev avstängd i första hand för att jag oftast var stökig och full, smällde smällare och så. Var allmänt barnslig. Och så lyckades jag med bedriften att åka dit för att ha hotat en spelare. Nej, farsan är bara där på semester. Ska möta upp honom där i några dagar innan vi åker hem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.