Att flytta har aldrig varit roligare

Det låter inte så kul, men det var det. På fredagen var vi ett gäng som hjälpte AIK att flytta ett gammalt styrelsebord och annat till de nya lokalerna vilket i sig gav en unik inblick i klubben.

Okej, jag har inte så många nära vänner så jag tror faktiskt aldrig att jag har hjälpt någon att flytta (och således är det nog mest min pappa som hjälpt mig när jag själv flyttat). Eller så vet folk att jag är en lat jävel som ändå inte skulle ställa upp, men det är skillnad när AIK hör av sig. Då ställer man upp. För i torsdags ringde förre Black Army-ordföranden Valle Elivuori och frågade om jag kunde hjälpa till på fredagen, något jag redan berättat om för er.

Jag hörde direkt av mig till min polare Tobbe Bonnevier (jodå, ett par polare har jag), han är biff och jag visste att han är ledig då han nyss kommit hem från studier i Australien. Han var lätt på så vi möttes upp på Taco Bar i Solna centrum strax efter klockan 12 för att luncha det skulle också ge oss lite tid att besöka Råsundas innanmäten.

Vi kollade in Östra och Västra och Norra. Under den senare läktaren hade förbundet slängt en hel del möbler och gamla träningsoveraller och jackor. Kollade lite men det kändes som att jag redan hade med mig saker från Råsunda och kände också att kläder eller en kaffekopp från SvFF inte lockade så värst mycket. Men jag hjälpte i alla fall Tobbe att knacka bort en bit av kaklet från Ryttargångens vägg.

Det blev även en tur ner till katakomberna under Västra, men det mesta där är låst. Denna gång kom vi inte ens så långt som till spelaringången ut på planen eftersom det var låst in dit. Vem vet, någon av de tre vaktmästarna kanske läst bloggen… Väl ute igen sprang vi på en finsk, medelåders herre som jobbade med röjningen av arenan och som såg ut att vara lite på lyset. Han suckade och svor, var inte helt nöjd med vår närvaro. Frågade om det är många inne på arenan.

– Fler än det ska vara, sa han irriterat.

Det blev mest ett ”jaha” från mig och Tobbe och sedan gick vi upp på läktaren igen. Vi kände oss klara så vi gick ut mellan Västra och Norra och upp på AIK:s kansli. I samband med det sprang vi på Magnus Lhådö, en av supporterlaget Råsunda FC:s bästa spelare samt lagkapten. Faktiskt en som jag en längre tid ansett vara en av mina vänner (även om vi inte direkt umgås utanför Råsunda FC och AIK), men hur kan man inte berätta att man börjat jobba för klubben i allas våra hjärtan? Skandal ju. Fast jag kan förstå att man kanske vill komma in och göra ett bra jobb innan jag skriver om det i bloggen, men det var förstås oundvikligt att det skulle komma mig till känna. Men ”Lådan” är en fantastiskt bra kille med ett riktigt stort AIK-hjärta, och det kommer att gå jättebra för honom.

Jag och Tobbe var tidiga, men vi gick alltså upp på kansliet och SLO-Tobbe, som är den som roddar i flytten från det nuvarande kansliet till det nya nära Friends Arena, bjöd på kaffe och en himla massa godis. Ja, man hade fått två gigantiska korgar fyllda med godis av sponsorer. Jag är alltid lite nervös när jag är uppe i AIK:s lokaler, det känns ju så stort för en supporter. Då går jag in i ett läge där jag försöker att skämta om det mesta, haha. Men det var trevligt att träffa Mellerborg, Gabriella, Susanne, Edselius, Lasse P, Krister Nordin, SLO-Jonne, Tony, Jildefalk och alla andra. Lite rörigt dock, det är mycket som ska flyttas till de nya lokalerna.

Nu kom jag på mig själv med att undra varför jag skriver så himla långt… Klart är att det var jag, Tobbe, AIK:s Lotta Lindholm, hennes man Christer, Valle, BA-ordföranden Danne Wilhelmsson och så en Timo, vill jag minnas att han hette, som skulle flytta. Ja, så SLO-Tobbe också. Vi var alla anlitade för att i första hand flytta det gamla anrika styrelsebordet. Det var tuuuungt, men det gick. Jag har suttit vid det där bordet två gånger, första gången blev jag avstängd ett år (det var 1996) och så i somras då jag intervjuade Edselius. Så ja, jag har lite minnen från bordet jag med.

För att göra en lång historia kort körde vi över bordet, alla styrelsestolar samt ett större antal lådor med gamla pokaler till de nya lokalerna som kommer att bli riktigt fräscha när det är helt klart. Kansliet ligger en frispark från Friends Arena, dock inte med utsikt mot vår nya hemmaplan. På våningen under kommer vi att ha förbundet och ovanför Carlsberg som byggt en egen liten bar mitt på sitt våningsplan.

Det var trångt och jävligt att lyfta in saker till hissen på det nya stället, eftersom det är en byggarbetsplats. Dessutom var trapporna så dumt byggda att det i princip var omöjligt att lyfta upp bordet till AIK:s nya kansli på den andra våningen så det fick vi lämna över till några experter. Hur man ska få upp det återstår att se, men det skämtades en del om sågar när vi lyfte det tunga och otympliga bordet.

Det är aldrig kul att flytta, men när AIK hör av sig så ställer man upp. Man får se sånt som man aldrig annars skulle ha fått se och höra saker man aldrig skulle fått höra annars, för en supporter ger det en unik inblick i föreningen. Och så känns det bra för själen att hjälpa AIK, jag sa till SLO-Tobbe flera gånger att han måste ringa mig nästa gång man behöver hjälp.

* * *

Skam den som ger sig… Råsunda FC söker fortfarande med ljus och lykta efter fler spelare och även sponsorer inför 2013. Bland annat får man en hel del reklam här i bloggen som läses av ett tusental personer varje dag. Ungefär så här:

Intresserad? Dra iväg ett mejl till mig på joakim@rasundafc.se eller slå en pling: 070-726 85 62.

* * *

”Lagen om poliskostnader en förening med EU-rätten”. Äntligen, nu börjar det hända saker, läs Dan Perssons krönika här. Även FotbollDirekt gör att man ser er en ljusning i polisnotorhelvetet.

* * *

Under flytten så blev det förutom en hel del garv även lite mer allvarligt snack, som om flytten till nya arenan och så. Jag hoppas kunna intervjua BA-ordföranden Danne W om arenabytet, kanske kan hooka upp med honom på någon hockeymatch.

* * *

Har lyssnat mycket på Judas Priest de senaste dagarna. Vet inte varför jag inte gjort det så mycket tidigare. Bäst är de äldre albumen, exempelvis ”Defenders of the Faith”.

* * *

Det var riktigt, riktigt bra försäljning av AIK-souvenirer såhär dagarna innan jul, vilket förstås är kul. Om jag förstod saken rätt kommer den nya AIK-shopen att ligga i direkt anslutning till den nya arenan och jag gissar att man flyttar i januari/februari precis som kansliet, men jag vet inte med säkerhet. Tyckte mig höra att man får bättre öppettider också, att man ska ha öppet varje dag.

* * *

Filmade lite inne i AIK:s nya lokaler, detta då SLO-Tobbe gav mig en liten rundtur. Men han ville inte vara med på film, så jag la ner hela projektet. Men med lite flyt kanske jag kan få en ny rundtur när saker börjat komma på plats. Tror det kommer att bli riktigt läckert. Men ni kan ta en titt på mina andra filmer på min Youtube-kanal.

* * *

Samtliga bilder är tagna med nya mobilen, min Sony Xperia V.

* * *

Jodå, sent på fredagen bokades äntligen flyget till Thailand. Det blev riktigt bra, direktflyg till Bangkok och tillbaka med Thai Airways för bara 11 000 kronor, och då är det för både mig och Albin. Det blir 2,5 vecka i solen och vi drar den 18/1. Tyvärr missar jag en del AIK-träningar men förhoppningsvis inte så mycket av försäsongen.

…och innan jag hunnit skicka det här inlägget får jag höra av min FC Råsunda-lagkamrat Max Schmekel att han bokat samma resa, haha. Satan vad skoj.

* * *

Har faktiskt inte så mycket mer att skriva denna lördag. Istället tänkte jag åka in till city och träffa min syster Mia så att vi kan julhandla lite. I år kommer vi att fira julafton i morgon, söndag, eftersom det passar (min andra) syrras stora ungar bättre, så jag får se när jag skriver nästa gång. Även bloggare vill ju njuta lite av julen, men om jag känner mig själv rätt sitter jag snart här igen och skriver…

Tills dess att vi hörs igen får ni ha en riktigt bra svartgul jul. Var rädda om er.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Att flytta har aldrig varit roligare

 1. Janne f skriver:

  God Jul önskar en gammal Gnagare som rel. nyligen upptäckt denna sida. Följer den och twitter regelbundet

 2. Oscar skriver:

  Schysst med thailand! Vilken site hittade du de priserna på?

  God jul !

 3. Joakim Hall skriver:

  Tack Janne F, väldigt skoj att höra och god jul till dig med!

  Oscar: Jag och syrran har kollat in momondo.se och flygresor.se lite då och då under någon veckas tid.

 4. Johan skriver:

  God Jul, Jocke, från San Francisco.
  Tack för att du hjälper oss utlandssvenskar att hänga med AIK lite intimare.

  Johan

 5. Joakim Hall skriver:

  Johan: Tack detsamma, och det är så lite så. 🙂

 6. Jonne skriver:

  Gillade du min nya arbetsplats. Den är väldigt ergonomisk. 🙂

 7. Joakim Hall skriver:

  Haha… Ja, den var väldigt tjusig, Jonne. Lyx!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.