Träning och snökaos på Skytteholm

Okej, det var mer snöyra än kaos när AIK tränade på Skytteholms C-plan på fredagen. Bland annat kunde jag konstatera att Henok Goitom och Daniel Majstorovic inte deltog i träningen.

Efter att ha bommat torsdagens träning (som inte ägde rum) så lämnade jag inget åt slumpen på fredagen. Var som morgonen innan uppe och fixade frukost till Albin och efter att han kilat till skolan gick jag ut på Twitter och skrev till Henok Goitom, Daniel Gustavsson och Alexander Milosevic. ”DG” bekräftade då att man skulle vara på Skytteholms C-plan (tack också till Lee Baxter som svarade på mindre än en minut, vilket måste vara rekord, på Facebook samma morgon).

Knatade ner till Liljeholmen och tog den närmast magiska buss 152 som åker från söderort (också känt som den lite finare sidan) via Gröndal och vidare till Solna centrum på cirkus 15 minuter. Direkt när jag klev av bussen kände jag att det bara skulle bli sådär. Det snöade och det är inte det lättaste att ta bra bilder då. Och även om kameran tål rätt mycket så gör inte min lågprislins det.

Kom annars rätt lagom, spelarna höll som bäst på att värma upp, och det behövdes. Målvakterna (inklusive Simon Lundgren) körde med Lee Baxter medan Swärd, Alm och Novakovic värmde upp utespelarna. Ganska snart förstod jag att Daniel Majstorovic saknades, samma sak med Martin Mutumba. ”Maestro” såg jag på Karlberg i går, oklart vad det är med Mutumba.

– Äh, man vet aldrig, han kör ju lite som han vill, sa en person med inblick i föreningen.

Det låter lite som Martin, han kör Rinkeby style. Men han kan ju faktiskt vara skadad också, kanske var han på Karlberg och körde rehab.

En annan jag reagerade på var Henok Goitom (ryggproblem) som var nere men som inte tränade och som snart försvann, gissningsvis till Karlberg. Daniel Gustavsson (sjuk tidigare i veckan) körde för fullt och samma sak med Celso Borges och Per Karlsson som båda var borta från den kollektiva träningen för några dagar sedan. ”Pertan” fick en smäll på foten och jag blev orolig.

– Äsch, det är ingen fara. Det gör bara lite ont att bli stämplad när det är så här kallt, sa han lugnande till mig efter träningen.

Förvänta er inga stordåd när det gäller min träningsrapport. Jag var borta vid ett par tillfällen (var tvingen att gå under tak och SMS:a), hade fokus på att fotografera eller att skydda kameran från snöyran eller helt enkelt koncentrerade mig på att försöka att inte frysa. Men Martin Lorentzson gjorde en snygg grej och jag hörde att det svarta laget vid tvåmål ledde med 4-2, tror inga fler mål gjordes efter det.

Det var en kort träning, Alm hojtade någon om att det fick räcka med om det var 35 eller 45 minuter denna dag. Det berodde säkert på att spelarna gjort så kallade jojo-tester under onsdagen och torsdagen.

Celso Borges var trevlig nog att komma fram och hälsa efter träningen, honom kommer jag att träffa på lördagen då korttidshemmet KomBo har ett öppet hus, och jag tror flera spelare kommer. ”Pertan” kunde dock inte eftersom han skulle på ett 30-årskalas. Sedan var Milosevic framme och morsade.

– Du är inte på träningarna under sommaren men kommer nu när det är snöstorm och minusgrader, flinade han.

Jag förklarade som det var, att jag inte ville störa spelarna under guldjakten. När jag berättade att jag fått förklarat för mig att spelare tyckt att jag varit lite på och stört gruppen såg han förvånad ut. Charlee Mian förklarade för mig för ett par veckor sedan att ingen stör sig på min närvaro, men vad vet jag. Ingen rök utan eld… Hur som helst väljer jag att hålla lite lägre profil numera.

Frågade Novakovic om det var träning på lördagen, men han bara flinade och sa att det var hemligt. Sa till honom att det inte var så jättehemligt eftersom han gick ut på Twitter med att det var träning i dag, haha.

– Det är bara att följa mig där, flinade han.

Nu är spelarna lediga på lördagen och ska tydligen vara på Bosön på söndagen (skrev ”DG” på Twitter under eftermiddagen). Jag vet att de åker till Ukraina redan tisdag morgon, tror det är en dag tidigare än vanligt när det gäller spel i Europa League, men det finns helt enkelt inte bättre avgångar och förbindelser. Även på måndagen ska man vara på Bosön, det är väl för att det är konstgräs inomhus, lite roligare att träna då. Och bättre.

Det tråkiga med det är att jag inte kan närvara ute på Lidingö. Jag vet inte om det är stängd träning, men jag ska lämna spelarna i fred lite…

* * *

Annars en del rykten kring spelare. I går skrev jag att någon på Gnagarforum påstod att AIK förde samtal med Brommapojkarna om att låna ut Gabriel Özkan till dem. Visst, svårt att säga sanningshalten i påståendet men personen sa i alla fall att AIK då skulle ha option på att hämta hem honom under sommaren. Det låter rätt troligt – men hur klarar han konstgräs? Vilket får mig att tänka på att det kanske var därför som Majstorovic saknades på träningen i dag, alltså underlaget. Men vad vet jag.

Sedan skrev FotbollDirekt i går om att ”Pertan” är intressant för några klubbar men att mittbacken med det stora AIK-hjärtat just nu vill fokusera på AIK.

Vi har redan plockat in forwarden/vänsterlöparen Nabil Bahoui från BP, men nu påstås AIK vara intresserade av vänsterbacken Ludwig Augustinsson i samma förening. Även IFK Göteborg ska vara intresserade. Men vem fan skulle välja bort AIK för att gå dit?

– Intresset kring Ludwig är seriöst. Det är inte konstigt med tanke på hur bra han är, säger Brommapojkarnas klubbdirektör Ola Danhard till Fotbollskanalen.

…och samtidigt säger AIK:s vd Thomas Edselius till Expressen att man kan tänka sig att använda de runt 30 miljoner kronor man får från Europa-äventyret till att försöka värva loss Mohamed Bangura. Det skulle i sådana fall vara världens bästa julklapp.

* * *

AIK Hockey föll i går med 3-2 borta mot serieledande HV 71. Förlusten kom på straffar, men det är inte det bittraste. Det allra värsta är att HV gjorde 2-2 med en sekund (!) kvar av tredje och sista perioden. Ridå. AIK:s mål gjordes av Esa Pirnes och Broc Little. Skotten på mål? 39-28 till bönderna.

Min Dif-polare var så glad att han var tvungen att påminna mig per SMS sent i går. ”Hade ju känts bättre att torska med 5-0”. På sätt och vis håller jag med honom, även om det i alla fall blev en pinne.

* * *

Satte precis in minneskortet i datorn för att kika på bilderna. Jävlar vilken snö. Bilderna jag hade tagit tidigare var från Karlberg tiotalet dagar tidigare och får det att se ut som högsommar i jämförelse.

* * *

Efter träningen drog jag och kollade in AIK-shopen, hade hoppats på att Manne var där men han var i Thailand det aset. Inte okej. Sedan tänkte jag försöka ta mig in på Råsunda men det gick inget vidare. Eller, jag gick ett varv runt och ingen dörr var öppen, så då sket jag i det. Kanske drar förbi där på måndag.

* * *

Inte dåligt, denna månad har jag faktiskt dragit in 105 dollar på min Youtube-kanal, detta främst tack vare alla italienare som gillar (?) mitt klipp på Napolis ultras. Fattar inte varför, de kanske inte brukar bli filmade? För klippet i sig är ju inget speciellt.

Annars får jag tipsa er om att gärna följa mig via Twitter. Eller gilla min sida ”Bloggen 17124.se” på Facebook. Slänger upp en del av träningsbilderna där i lite större format om inte annat, och så brukar jag dela med mig av lite annan skit där.

* * *

AIK tvingas betala tiotals miljoner till samhället i form av polisnotor. Detta samtidigt som man i Dalarna stänger ner skolor och ger skuldtyngda Leksands IF 33 miljoner kronor… Jag tror fan jag dör lite.

* * *

För övrigt var man inte 30 man som på senaste träningen jag var på. Fick det till runt 25, inklusive tre målvakter.

* * *

Hade varit trevligt att göra en intervju men det är svårt på Skytteholm. Som jag meddelade under försäsongen så har spelarna ofta bråttom iväg, inte minst eftersom man delar bilar.

* * *

…och uppsnappat från Flashback från sent på torsdagen: ”Gabriel Özkan och Robert Åhman Persson på lån till BP. Ingen Bangura såvida den ekonomiska biten inte förändras radikalt.”

* * *

Gjorde missen att möta BA:s Avesta-Robban i Wordfeud. Skulle aldrig ha accepterat, borde ha kommit ihåg att han är duktig. Men andra kan utmana mig på ”17124.se” – eller varför inte Robban: ”AIKRobban”.

* * *

Bild 43. Lee börjar bli allt mer lik pappa Stuart – och så har han sparat lite hår lagom till vinterkylan.

* * *

Tackar härmed för mig. Efter lunch på Taco Bar i Solna centrum och nu bloggande så ska jag sova middag. Jobbar till 23:30 på ungdomsgården i kväll och på lördagen är det julbord på Långholmens Värdshus. Smutt. Tack för att ni tog er tid, gangsters.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Träning och snökaos på Skytteholm

 1. Tomten skriver:

  Hur har du tjänat 105 dollar på Youtube på en månad?

 2. Joakim Hall skriver:

  Tomten: Annonsintäkter. De aktiverade så att även svenskar började få intäkter från filmklipp.

 3. erik skriver:

  Ser du Jens på träningarna eller stämmer det att han är i Afrika?

 4. Joakim Hall skriver:

  Erik: Har inte varit på sååå många träningar på sistone. Såg honom i söndags tror jag bestämt, men det är ju snart en vecka sedan.

 5. pq1891 skriver:

  acceptera då eller vågar du inte efter två raka torsk?

 6. Black is back skriver:

  Samma här Jocke. Acceptera trots att du åker på torsk!!!

 7. Joakim Hall skriver:

  Haha… Ni sabbar ju mina vinnarstats på 80%. Men nu har jag accepterat. Tror jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.