Stort antiklimax

Hade hoppats att någon spelare varit lite på alerten på Twitter och meddelat att det inte var någon träning i dag. Då hade jag sluppit dra ut till Karlberg i onödan även om jag i alla fall kom ut…

Hemma igen. Försöker att komma på något positivt med torsdagsförmiddagens utflykt, men det är inte lätt. Skulle vara att jag i alla fall kom ut i ett vintervackert Stockholm. Det är ju rätt bra förvisso, jag blir rätt seg av att vara ledig annars och bara sitta inne.

Gick upp sju i morse för att fixa gröt till Albin, sedan blev det en väntan på avfärd mot Karlberg. Jag borde ha tänkt på att de kanske inte alls skulle träna med tanke på snöfallet i natt och i dag, men allt jag var inställd på var att ta fina bilder. Om inte annat lite skoj för våra afrikanska spelare att visa upp i hemlandet. Jag brukar ju lägga ut en del bilder på min sida ”Bloggen 17124.se” på Facebook.

Hur som… Kom ut till Karlberg och var glad när jag såg att det stod en massa bilar där. Blev inte lika uppåt när extramaterialaren Lasse kom ut för att slänga lite skräp och samtidigt meddelade att det inte var någon utomhusträning i dag. Tydligen hade man gjort ett så kallat jojo-test i går som jag gissar att fysiologen Johnny Nilsson höll i. Men något hade blivit knas, tror det var för kort sträcka eller så, vilket resulterade i att ett gäng spelare fick göra om testet i dag. Andra körde lite inomhus.

Jag såg Robin Quaison där inne, och efter en stund kom Daniel Majstorovic. Sedan dök Gabriel Özkan upp vilket var lite perfekt, detta eftersom det påstods på Gnagarforum i går att AIK diskuterade med Brommapojkarna om en utlåning under 2013 med option på att hämta hem honom i sommar.

– Jag är tyvärr lite sen, ursäktade sig ”Gabbe” när han gick förbi mig.

…vilket det ledde till att det här inte blev mycket till rapport. Attans. Jag vet att i alla fall Daniel Gustavsson hojtade till en gång när jag skrev på Twitter att jag skulle till Karlberg, men inte denna gång. Jag får helt enkelt försöka höra med någon på fredagsmorgonen om och var det i sådana fall är träning, för det vore skoj att komma med någon vettig rapport.

* * *

Jojo-tester gör man för att se var spelarna står konditionsmässigt. Det gör man oftast innan och efter en ledighet. Jag minns att efter den förra ledigheten (när det nu var) så hade AIK-spelarna mycket bra värden. Det betyder att de tagit hand om sig själva vilket förstås är mycket positivt.

* * *

Var förbi Hornstull härom dagen. A-lagarna brukar samlas där, och just denna dag var det en luffare i Bajen-keps som stod och sluddrade om gamla minnen från Söderstadion och matcher mot AIK. Jag var så jävla sugen att slå på videokameran på mobilen och göra en intervju, men fegade ur. Jag måste våga ta för mig lite mer, tror att det hade blivit mycket bra.

* * *

Enligt en artikel hos min förre arbetsgivare Nyheter24 tjänar Ivan Turina bäst i allsvenskan, eller i alla fall gjorde han det under 2011. Då blev det nästa 3,8 miljoner kronor i lön före skatt. Att han har så pass hög lön beror bland annat på en häftig sign on-bonus då 32-åringen kom som Bosman.

* * *

Satt och kollade på listan över hockeylagets förlorade ledare och spelare från säsongen 2011/2012, och det är inga dåliga namn: Roger Melin och Gunnar Persson (tränare), Viktor Fasth, Patrik Nemeth, Fredrik Svensson, Johannes Salmonsson, Daniel Rudslätt, Kent McDonell, Daniel Bång, Richard Gynge, Robert Rosén, Rastislav Pavlikovsky… Klart som fan att det går tungt då!

I kväll ställs AIK mot HV 71 på bortais. HV har vunnit säsongens båda inbördes möten: 5-3 och 5-4. Läser på Hockeyligans sajt att Oscar Sundh och Jesper Thörnberg är skadade och att även Jesper Fasth saknades senast. AIK har Josh MacNevin, David Lillieström, Patric Blomdahl, Christian Sandberg, Dick Tärnström och Daniel Josefsson borta. Junioren Rasmus Holmén åker med till Jönköping.

– HV går ut hårt på sin hemmbana. Och har de fått ledningen brukar de vara väldigt svåra. Därför är det viktig att vi är väldigt förståndiga med både puck och positioner i början av matchen. Sen får vi inte glömma bort och verkligen ta chansen när läge dyker upp att sätta press och ta pucken på mål, säger tränaren Per-Erik Johnsson till AIK:s hemsida.

* * *

Nu har jag förvisso redan gått ut med de via mitt Twitter-konto och på Facebook, men annars kan jag avslöja (?) att Black Army har ett nytt supporteröl på gång. BA:s ordförande Danne Wilhelmsson testade ett förslag från ett icke namngivet bryggeri i dagarna och skrev sedan:

– Avnjuter en test-Black Army-bira. Fan vad god den va! 5,2%, lättdrucken, ska vara tillgänglig på bolaget. Inte alls som rävjunket Svartgul…

Sedan kom diskussionen igång på ”Fejan”. Där fick de som följde tråden vet att den förhoppningsvis finns på bolaget om 2-3 månader. Nu orkar jag inte läsa igenom diskussionen igen men jag fick för mig att det kan bli en ”neutral” öl, kanske med koppling till Råsunda. Något jag definitivt minns (och det är viktigt för mig som deltidsstuden) är att den ska vara prisvärd.

* * *

AIK:s fotbollslag drar till Portland även denna försäsong och ett antal matcher är redan inbokade:

Spelschema (lokal tid):
2013-02-17, kl 14:30 AIK – FC Dallas
2013-02-17, kl 17:00 Portland – San Jose

2013-02-20, kl 17:00 AIK – San Jose
2013-02-20, kl 19:30 Portland – FC Dallas

2013-02-23, kl 14:30 San Jose – FC Dallas
2013-02-23, kl 17:00 Portland – AIK

* * *

I dagarna hörde en större aktör på nätet av sig med en frågan om jag intresserad av att börja blogga för dem. Jag gillar Svartgul.se och att sajten genererar bra med pengar till AIK-relaterad verksamhet (senast som sagt 8000 kronor till AIK Tifo) men sa som det var att jag i alla fall är intresserad av en diskussion…

* * *

Vintern är här ja… Så jag håller som bäst på att kolla resa till Thailand. Längtar alltid till värmen och de senaste åren har det blivit Thailand (2009) Thailand/Kina/Kambodja (2010) Thailand/Kina/Laos (2011) samt Indien (2012). Denna gång blir det troligtvis bara Thailand eftersom jag vill ha med mig Albin, han kan inte vara borta hur länge som helst från skolan.

* * *

Prenumerera gärna på min Youtube-kanal. I övrigt har jag inte så mycket att tillägga. Bilderna i bildspelet ovan är från i dag.

Nu blir det lunch, sova middag och sedan jobb på ungdomsgården i Axelsberg i kväll. Halvkörig vecka då jag jobbar måndag, onsdag, torsdag och fredag kväll men är i alla fall ledig om dagarna. Det är rätt skönt (förutom när man åker till Karlberg i onödan).

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Stort antiklimax

 1. CH skriver:

  Ny RFC klibba?

 2. Joakim Hall skriver:

  CH: Ny RFC-klibba…

 3. OB skriver:

  Riktigt, riktigt ful

 4. Joakim Hall skriver:

  OB: Haha… Noterat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.