Var på Karlberg – lite väl sent dock

Som utlovat tog jag mig till AIK-träningen på Karlberg på måndagen. Ett problem dock: jag var sen och i kombination med att man börjat tidigare än vanligt fick jag se typ fem minuter.

Som sagt, blev lite sen till Karlberg i dag. Albin kommer till mig på måndagar (varannan vecka ni vet) och just denna måndag ringde hans mamma och väckte mig. ”Abbe” var sjuk och skulle bli hemma från skolan. Stängde då av larmet och somnade om, tänkte att han skulle väcka mig när han kom hit, men icke.

Tänkte att det inte var så skoj att frysa i 1,5 timme plus tillägg så jag drog ut på det något. Kom inte fram till Karlberg förrän strax efter 11:00 och efter typ fem minuter började spelarna stretcha. Vad fan… Kan i alla fall konstatera att några spelare saknades. De jag tänkte på var ryggskadade Henok Goitom samt Per Karlsson och Ibrahim Moro. Ja, jag såg dem i alla fall inte där, men jag såg när de lämnade klubbstugan, och då syftar jag på Moro och ”Pertan”.

Hetast när det gäller-Wolff var på plats tillsammans med polaren Julius, de hade tagit med sig en bänkrad från Råsunda att sitta på, haha. Klockrent. Morfar Berglund var förstås också där, annars var vi besökare lätträknande.

Andreas Alm var på kurs, jag har för mig att han saknar steg 4-utbildningen. Även Christer Swärd saknades så det var Nebojsa Novakovic och Lee Baxter som höll i träningen.

Fan, jag har tappat stinget lite. Hade hoppats få chansen att intervjua någon, men kände mig rätt blank. Vet inte riktigt vad jag ska fråga om. Pratade lite kort med målvakten Simon Lundgren från Akropolis upplösta (?) A-lag. Han tillhör AIK och har ett år kvar på kontraktet och sa att han skulle träffa någon från klubben snart och prata framtid.

– Det finns ju ingen samarbetsklubb att lånas ut till längre, sa han, fritt ur minnet.

Mycket mer än så hände inte. Lalawele Atakora kom fram och frågade om jag kunde framkalla en större bild som jag tog på honom under CSKA-matchen, eller om det var mot Lech Poznan. Såhär i efterhand kom jag dock på att jag inte tog några bilder under Europamatcherna, alltså inte inne på planen. Så antingen hörde jag fel eller så tänker han på någon annan match. Eller på någon bild som ”Jojje” eller ”Zperman” tagit.

Det är kul att se ”Crespo” tillbaka, han är en härlig kille. Ni kanske minns att han lovade mig en av sina landslagströjor i somras, men sedan har det varit tyst. Visst kan jag fråga honom vid tillfälle, men det känns lite på.

Efter att jag, Wolff och Julius hängt utanför klubbstugan en tid kom Martin Lorentzson. Eftersom han skulle mot Södertälje så frågade jag om han kunde skjutsa mig till Aspudden, det började bli kallt att hänga på Karlberg. Inga problem, han är verkligen en hyvens kille.

* * *

Någon av polarna är tydligen i Prag, oklart vem. I dag skickade nämligen någon en bild via Twitter, tagen på någon med RFC-väska. Tyckte jag var lite kul, men det är gissningsvis bara jag som tycker det. Hur som helst får ni gärna följa mig via Twitter.

* * *

Är i skolan på tisdagen. Lorentzson trodde att man tränar onsdag, torsdag och fredag (tiderna brukar annars stå på AIK:s hemsida) så jag åker nog dit någon mer dag. Och så tänkte jag ta vägen förbi Råsunda och se vad som händer där.

Förhoppningsvis kan jag få till en intervju med någon av planskötarna, då många fick med sig gräs hem från Råsunda under söndagen är det nog många som vill veta hur man ska sköta gräset. Fast jag undrar om det ens överlever inomhus.

Läs gärna min rapport och se bilder från söndagen. Ni hittar den här.

* * *

Malmö FF vann publiklågan i år, vilket är för jävligt. Man snittade 14 799 åskådare i allsvenskan, mot AIK:s 14 311. Men nästa år, i nya nationalarenan, kommer AIK att ta tillbaka förstaplatsen.

– Nästa år kommer Malmö få sig en rejäl match. Vi tror naturligtvis att den nya arenan kommer ge oss ett rejält uppsving. Nu har vi satt en målsättning på 17 000 i hemmasnitt och förhoppningen är över 20 000, säger AIK:s kommunikationschef Gabriella Blombäck till FotbollDirekt.

Det är faktiskt väldigt trist att inte fler gick på matcherna under 2012. Jag tänker på det stora publiktappet i matcher mot mindre intressanta lag, som Gefle och Syrianska. Riktigt dåligt att det finns så många medgångssupportrar.

* * *

Det var kul att Nisse Johansson faktiskt började följa mig på Instagram (joakimhall) i dagarna. Är dock fortfarande lite delad inför Instagram. Jag menar, Twitter kan man vara lite interaktiv i alla fall, och skriva nyheter och liknande medan Instagram mest verkar vara till för att visa upp sig själv.

* * *

Är i sjukt behov av semester… Januari ligger bra till. Är snart klar med A- och B-kursen jag läser men har glömt att söka in till C-kursen. Får ta det i höst istället. Usel planering bara.

* * *

Tack för att ni tog er tid. Och nej, det blev inte så roligt det här…

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Var på Karlberg – lite väl sent dock

 1. Adam skriver:

  Tack för ett som vanligt intressant inlägg!
  En intervju med en planskötare vore guld för är lite orolig för min tuva :p

 2. Joakim Hall skriver:

  Tack Adam. Ja, som sagt, jag tror att det är svårt att få den att överleva. För torrt inomhus, och för varmt. Men jag ska se vad jag kan göra.

 3. Thomas skriver:

  Tjena Jocke. Tack för en bra och rolig blogg som vanligt. Bloggen som går under ytan.
  Min fråga är om du vet varför C mian slutar som lagledare? Vore intressant att veta varför. Jag tyckte han var som klippt och skuren för det jobbet.
  / Thomas

 4. Kennedy skriver:

  Finns en intervju med nån sorts gräsexpert på dn. Tyvärr verkar dom ha kommit före 🙂 intressant iallafall

 5. en nyfiken läsare skriver:

  Bra blogg!

  Vad pluggar du för något och på vilken skola?

 6. Joakim Hall skriver:

  Kennedy: Attans, men det är förstås bra.

  Nyfiken läsare: Pluggar till barnskötare.

 7. Pata Negra skriver:

  För min del vore det väldigt intressant att jämföra 1) de närvarande (mest sörjande) och 2) hur många som betalt ……. för många år sedan, främst när jag bodde på spanska halvön, så rapporterade man där ”intäkter” … som ett jämförande begrepp (men nej, jag tror inte ett dugg på att dessa ”officiella” intäkter var de ”verkliga”, men det kanske skulle funka i Svedala?! Utred, pls!

 8. Joakim Hall skriver:

  Pata Negra: Syftar du på matcherna? Alltså hur många som betalat respektive går gratis (biljetter till KTH-studenter etc)?

 9. Simon skriver:

  Vet du vad det är som har hänt med Alm och Atakora?
  Atakora blev ju utbytt i paus mot PSV borta och har inte fått spela sen dess, knappt vart på bänken ens?

 10. Joakim Hall skriver:

  Simon: Nope, vet ingenting faktiskt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.