Välkommen till AIK, Igboananike

Jag tänkte att det jag skulle uppdatera bloggen lite eftersom det var ett tag sedan. Och då passar det ju bra att Djurgårdens anfallare Kennedy Igboananike uppges vara klar för oss…

Ni vet, jag känner mig sådär tom igen. Inga besök på Karlberg, inga matcher och så jobbar jag varje kväll utom torsdag denna vecka. Eller, jag jobbar faktiskt torsdag kväll också, då jag är kontaktperson åt en kille. Typiskt, det är samma dag som Häcken-AIK och AIK-Skellefteå. Hade ju tänkt att gå på hockeyn, men…

Har en sådan där RSS-feeder som bara ger mig en massa AIK-nyheter från svensk media. Och det mest spännande som poppade upp på onsdagsmorgonen är att anfallaren Kennedy Igboananike uppges vara överens med AIK. Från Djurgården.

– AIK försökte värva mig för ett tag sedan. Jag ville gå, men Djurgården vägrade. Jag förstår ingenting, de vill ju inte ha mig kvar. Vad är de rädda för, säger han till Fotbollskanalen.

Inget kontrakt är ännu påskrivet men affären ska vara i lås, skriver Expressen. Hans kontrakt går ut, och enligt samma tidning kom klubbarna överens redan i somras.

Det låter inte helt otroligt. Jag kan i min tur avslöja att det fanns krafter i hans tidigare klubb Vasalund som ville köpa tillbaka Igboananike för en symbolisk summa i somras, eftersom de har vidareförsäljningsklausul på honom som de nu går miste om. Spelaren i fråga skulle då direkt hyras ut till AIK. Men till sist vägrade DIF att släppa nigerianen, trots att han inte fick träna eller spela med A-laget.

Själv vet jag inte så mycket om spelaren. Han är 23 år, han är nigerian och han är snabb och explosiv. Visst, sparsamt med speltid hos ärkerivalerna, men han har bevisligen lyckats i Vasalund och eftersom AIK vill ha honom sedan länge så måste han ju ha någon form av talang.

* * *

– Själva matchen är ingen hög risk, den stora biten är prisutdelningen, säger AIK:s säkerhetsansvarige Henrik Koch till Aftonbladet.

Det handlar såklart om den sista allsvenska matchen på Råsunda, där man inte kommer att tillåta att MFF:s supportrar stormar planen. Matchen kommer att gälla guld för något av lagen, kanske till och med båda men det är här fördel MFF. Dessutom är den het eftersom det handlar om spel i Europa kommande säsong, vilka lag som placerar sig topp tre.

Det kommer att vara mycket känslor kommande söndag, helt klart. Jag hoppas att matchen gäller mycket även sportsligt och att det kommer riktigt många MFF-supportrar så vi får lite motstånd – och att klacken tänder till nu sista allsvenska matchen på Råsunda och inte som mot Syrianska, då man blev utsjungna av 75 kameluppfödare utan ett eget land.

(Edit: Fick ett rätt argt mejl av en AIK-supporter där jag kallades rasist. Jag tror inte ens att syrianer föder upp kameler, i alla fall inte i Södertälje. Helt 100 kan man ju inte vara men inga av dem jag känner gör det. Inte heller de två syrianer vi har i Råsunda FC. Det var inget rasistiskt menat, jag tycker dock att man kan skämta om det mesta. Alla tycker inte det…)

* * *

Igboananike och sedan Brommapojkarnas unge stjärna NabilBahoui. Jag hörde redan i somras att han var muntligt överens med AIK, men sedan kom MFF och ett par utländska klubbar med i bilden. Trots allt… Jag hoppas att han väljer kompisarna och tryggheten i AIK först.

Han har uppenbarligen gått bra i BP. På 27 matcher blev det 13 mål (alla spelmål) för 21-åringen vars moderklubb är Mälarhöjdens IK. Jag har för mig att han är från Bredäng. Åtta varningar imponerar också, gillar småfula spelare.

Passade även på att ta mig en titt på ”Gnagarforum” angående Igboananike. Enligt signaturen ”Råttkött” är det klart med både Kennedy och ”Nabbe” samt att Gabriel Özkan försvinner. Eller så är det bara hans önsketänkande.

När jag ändå är inne på Gnagarforum så skriver den smått legendariske ”Bladimir” att ”Kennedy är en grym forward, snabbare än CH jagne och har mycket bättre spelsinne samt teknik!”.

* * *

Jaha ja, träning på Skytteholms IP klockan 11:00 i dag skrev Nebojsa Novakovic precis. Då vet man att det är frost ute och att gräset på Karlberg skulle ta skada om man tränade på det.

* * *

Under gårdagen dömdes 15 IFK Göteborgs-supportrar för våldsamt upplopp i samband med matchen hemma mot oss den 4 augusti. Av de 15 dömdes sju till fängelse i uppemot sex månader.

Det skulle vara lätt att skriva ”Bra där, jävla pack”. Men det hade lika gärna kunnat vara AIK:are. Däremot… Jag vet att det råder ett hat mellan Stockholm och Göteborg, men jag gillar inte hur vanliga supportrar attackeras av huliganer.

Vad kan man lära sig? Jo, att det inte är så bra att kravalla mot poliser dagtid. De har kameror på hästar och i bilar, och visst fan har även de gående poliserna numera inbyggda kameror? Dessutom går civila poliser runt och filmar.

Jag har inte hört något om kravallerna utanför Östra mot i samband med matchen mot Lech Poznan, men skulle bli förvånad om inte polisen kan sätta dit en jävla massa omaskerade människor där.

* * *

Enligt ghanesisk media vill den holländska ligatrean Vitesse ha Kwame Karikari, eller i alla fall så är man intresserade av honom. Tydligen var tränaren Fred Rutten (lustigt namn) och tittade på när AIK spelade 1-1 borta mot PSV förra veckan, och där Karikari gjorde ett mål.

– Karikari har gjort en väldigt bra höstsäsong och att klubbar är intresserade av honom är ett kvitto på att man har större koll på sig när man spelar i Europa, säger Jens Andersson till Fotbollskanalen.

* * *

…och på tal om PSV borta fick jag ett SMS av bloggkollegan Georg Süss i dagarna där han påstod att jag sov i 70 minuter av matchen. Jag kan inte säga emot, jag minns inte. Men jag var i alla fall på plats.

* * *

Jag är ingen större dataspelare men… Gjorde misstaget att installera Civilisation 5 (eller ”V” som det kallas). Har aldrig testat detta kultlir men kul är det. Är svårt att lägga tid på annat när man inte jobbar.

* * *

Magnetröntgen av Waris Majeeds lårskada gav positiva besked – inte för oss utan för Häcken. Han tros nämligen kunna spela mot oss på torsdagen.

– Det var ingen skada på muskulaturen, utan verkar ha varit en krampkänning. Vi räknar med att kunna ha tillbaka honom på torsdag, säger Häckens fysioterapeut Carl Persson till TT.

Abdul Majeed Waris har gjort fantastiska 22 mål (!) denna säsong och leder skytteligan överlägset. Tvåan Thorvaldsson i IFK Norrköping har gjort 16. Förresten, vem fan är Thorvaldsson? Och varför har inte vi någon som gör 16 baljor? Eller ja, 22 för den delen…

* * *

Det senast filmklippet ja… Lite slarvigt av mig att inte komma på vilken ramsa den grundade sig på. Vi har ju kört den en tid, fast innan var det ju capon som körde den mot klacken. Ja, ni förstår kanske vart jag vill komma…

Lär er ramsan om ni inte redan gjort det, den är skön.

* * *

Så… Alla som inte jobbar torsdag kväll: ta er till Hovet och hjälp AIK fram till tre poäng mot kopiorna. Att det är en viktig match fattar alla, vi ligger strax nedanför slutspelsstrecket.

Läser att uppemot 2000 fans till kopiorna kommer att ta sig till Hovet. Vi kan ju inte tillåta oss att bli söndersjungna i vårt eget Mekka!

* * *

Brommapojkarna är alltså tillbaka i allsvenskan. Kul! Gillar att invadera skitarenor som Grimsta, dit kan man ta sig på SL-kortet. Så grattis till dem och Bojan Djordjic. Fast har han ens startat någon match i år? Jag tror inte det. Hur blir det då i allsvenskan? Och då älskar jag ändå Bojan, tro inget annat. Bojan är en bra lirare.

* * *

Jag är så trygg i mig själv att jag inte korrläser. Det är tufft.

* * *

Shit… Nu har jag suttit här för länge igen. Dags att fixa lunch åt grabben, men som vanligt tack för att ni tog er tid. Blev lite stolt över honom när jag vaknade och han låg i soffan och tittade på klassikern ”The Big Lebowski” och sa ”Jag äääälskar den här filmen. För övrigt en film jag jag tror att tjejer inte förstår. Stay fresh.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Välkommen till AIK, Igboananike

 1. anton skriver:

  AIK ska inte vara oroliga för att bli ifrån söndersjungna av skellefteå fansen. eftersom dom bara sjunger då det går bra för laget och skiter i sina egna då laget går dåligt. krossa inavlet

 2. Kevin skriver:

  Hoppas inte att Özkan försvinner…

 3. Anonym skriver:

  anton : jepp precis som er då, så då blir det allså det laget som gör mål som kommer ev höras….

 4. Anonym skriver:

  Har hänt massor angående kravallerna mot Poznan. Flera som fått 1 års tillträdesförbud och rättegång väntas efter jul.

  Mvh, en av dem dömda

 5. Bateman skriver:

  Har du hört något från ledningen eller spelarna angående att du inte är på Karlberg längre?

 6. Ulrika skriver:

  Kan ju inte vara särskilt kul för den där killen du är kontaktperson åt när du hela tiden skriver att du är ledsen över att du ska vara med honom…

 7. Joakim Hall skriver:

  Anonym: Ah, tack för infon. Trist, men jag stod och kollade på kravallerna och tänkte just det, hur man omaskerat kan gå och slänga vägskyltar (!) och annat mot poliserna.

  Bateman: Nej, inte ett knyst. Trodde på någon liten respons någonstans, men icke. Jag är väl förvisso inte så betydelsefull för AIK Fotboll.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.