Guldmatch och hockey på söndagen

Söndagen blir en riktig höjdare sett med AIK-ögon. Först tar vi emot smått vidriga Syrianska på Råsunda och sedan kommer fiskrensarna Frölunda för en viktig streckmatch på Hovet.

Jodå, är väl närmast återställd från Holland. Jag har lite ont i höger ögonbryn respektive armbåge, vet inte om jag föll i det tumult som utbröt när folk skulle in på arenan, har en och annan minneslucka från matchdagen. Typiskt nog timmen innan matchen och sedan själva matchen, haha.

Nu ska vi se… Har bara ett par timmar innan jag måste iväg och dricka vin, så jag tänkte bara kolla lite snabbt på söndagens två magiska händelser: guldjagande AIK mot fifflarna Syrianska på Råsunda klockan 13:00 och sedan AIK mot Frölunda på Hovet klockan 18:00.

Egentligen behöver jag väl inte säga så mycket om AIK-Syrianska. Det är den näst sista allsvenska matchen på Råsunda. NÅGONSIN. Och AIK är i allra högsta grad med i guldjakten, det finns väldigt få ursäkter till att missa drabbningen.

Jag har tidigare år skrivit att jag inte har någonting emot Syrianska bara för att de är ett invandrarlag (någonting som en hel del bekanta säger sig ha problem med). Däremot skyr jag dem efter den där bortamatchen då linjedomare Daniel Wärnmark verkade vara nära döden efter att ha fått ett knallskott slängt emot sig. Och där Syrianska la all skuld på oss vilket gjorde att vi till sist förlorade den avbrutna matchen då kebabälskarna tilldömdes segern.

Som sagt… Jag bryr mig inte om de sätter in Celso Borges i mål och Nisse Johansson på topp, eller om halva laget är skadat. Det här en en match man går på oavsett vad. Släng in U21-laget så blir det bara 3-0 till AIK.

* * *

AIK Hockey har vunnit fyra av de fem senaste matcherna. Seger hemma mot Frölunda på söndagen (Hovet, 18:00) och man är uppe på slutspelsplats! Vem hade trott det efter tio omgångar?

Frölunda föll senast med 4-2 borta mot Skellefteå AIK medan AIK bortaslog Modo med 5-4. Mattias Janmark-Nylén stod då för tre fullträffar och fick dessutom två assist i sitt livs match.

– Det ska bli jättekul! Vi har ju chans att nå slutspelsplats för första gången den här säsongen. Vi kommer in med positiv energi och hoppas ta tre poäng, säger den senaste matchvinnaren till AIK:s hemsida.

Bättre inställning har lyft laget på sistone menar Janmark-Nylén. Kanske lossnade det när man var nära, nära att hämta upp 0-3 borta mot Linköping följt av två trepoängare, mot Luleå hemma och Brynäs borta.

– Vi åker mer skridsko nu och gör det svårt för motståndarna att anfalla. Vi jobbar hårdare över hela banan och det lönar sig.

Läser för övrigt på AIK:s hemsida att det bara är två 19-åringar som tidigare lyckats med det i Elitserien tidigare, alltså att göra fem poäng i en match.

* * *

Redan på fredagen hade hela 19 178 biljetter sålts till AIK-Syrianska. Faktum är att Syrianska spelar för att undvika kvalplats (de är en pinne före GIF Sundsvall) så det borde attrahera även deras fans. Och också för att det är sista gången de spelar på nationalarenan.

* * *

Fick meddelande om en utbetalning från Youtube för förra månaden, landade på runt 170 kronor. Inte så mycket att hänga i julgranen, och det är synd att det inte fungerade med privata affiliates när jag filmade från Lech Poznan hemma och borta, två klipp med över 20 000 visningar. Ni hittar min kanal här.

Filmade i Eindhoven när ett 40-tal ur Firman bjöd ut PSV:s kategori C-supportrar från deras samlingsställe, men sånt brukar inte vara så populärt att lägga upp. Så det får vara.

* * *

Fortsatt en hel del som anmält intresse för att spela med supporterlaget Råsunda FC i sjuan. Så stort intresse som det varit på sistone har det inte varit på flera år vilket förstås är fantastiskt kul. Intresserad? Dra iväg ett mejl till mig på adressen nedan.

* * *

Yes, Häcken föll med 2-1 hemma mot Kalmar FF. Synd att Malmö vann mot Djurgården igår. Hade faktiskt missat det, men så jobbade jag också 19-23:30.

* * *

När jag tänker efter känns det angeläget att vi gör lite mål mot Syrianska, vi har några upp till Elfsborg om det nu blir dem vi tampas med i slutändan.

* * *

Fick plötsligt en bra lön så jag passade på att betala det sista (4000 kr) på avbetalningen av min kamera. Skönt att ha den avbetald, och nu får jag chansen igen att gnälla över att jag inte har några pengar, haha.

* * *

Hade alltså inte så mycket att komma med i matchväg, men det beror främst på att det är lördag eftermiddag och det inte varit så många uppdateringar i media än. Kanske blir en uppdatering i kväll, beroende på hur länge jag är ute.

Är lite seg trots allt, efter den sista natten i Amsterdam sovandes på en luftmadrass. Och på fredagen körde jag och tre polare lite spel och drack öl så jag kom hem halv tre på natten.

Tack för att ni tog er tid, vi ses på Råsunda och på Hovet på söndagen. Glöm inte långkallingarna.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Guldmatch och hockey på söndagen

  1. Jonas skriver:

    Upp med klippet nu! (ja,jag ska runka till det…..)

    Bra Blogg för övrigt!

  2. Joakim Hall skriver:

    Jonas: Haha… Det händer inte så mycket, PSV vågar sig ju inte ut. Dessutom är det inte så poppis att lägga ut klipp där folks ansikten syns. Och i ärlighetens namn kan inte AIK riskera mer skit för det som hänt i Europa League.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.