Vi ses i Amsterdam

På tisdagen flyger jag ner till Holland för matchen mot PSV Eindhoven i Europa League. Jag vet inte riktigt vad jag har att förvänta mig, förutom en sjuhelvetes fest.

Måndagen var lugn ungefär till halv åtta på morgonen. När jag som bäst höll på att fixa frukosten till Albin ringde de från Enskedefältets skola och frågade om jag kunde jobba 9-17. Då jag bara hade jobbat en dag denna månad (utöver ett par kvällar i veckan på ungdomsgården) var det inget svårt beslut att ta – trots att jag hade ungefär 100 saker att göra innan avresan till Holland.

Så… Körde mina timmar där när jag plötsligt fick ett SMS från Fruängens ungdomsgård. De ville ha mig riktigt mycket (nåja) så det var bara att hoppa in och jobba där med, kom hem strax efter 23:00. Har ännu inte packat inför tisdagens resa, och då ska jag sticka iväg åtta på morgonen. Planet går förvisso inte förrän vid 17 men jag har skola innan dess.

Egentligen finns det inte så mycket att skriva om matchen mot PSV, just nu är det ju tre dagar kvar. De vann i helgen mot bottenlaget Willem II med 3-2, men släppte först in två mål på 20 minuter.

– Visst PSV släppte in två mål och låg länge under med 0-2 men de skapade hela tiden mängder av chanser. De missade otroligt många bra lägen och spelar modigt och offensivt, alldeles oavsett hur matchen ser ut. Kom i håg att det här är ett lag som gjorde 3-0 på Napoli… Det här är ett riktigt bra lag, säger Nebojsa Novakovic till FotbollDirekt.

– Klart vi inte ska hoppas på för mycket mot PSV men det finns möjligheter, klart det finns möjligheter. Det är otroligt spännande att få resa ner till Holland och spela en sådan här match, speciellt som vi har ett så bra lag som vi har.

Dedan i dag hörde polaren Oscar Borgh av sig och frågade när jag skulle ner till Amsterdam eftersom de åkte redan på måndagen. Jag tror att det är en eller två Råsunda FC-spelare i det kompisgänget.

Kommer att möta upp de två lirare jag ska sova hos på flygplatsen Schiphol i Amsterdam och sedan blir det utgång efter en liten incheckning på hotellet. Ja, så gäller det att hitta en uppkoppling och se hur det går mellan AIK och HV 71 på Hovet. Tror det blir ganska lätt att hitta gnagare i centrala Amsterdam på tisdagen. På onsdagen lär det vara betydligt fler supportrar på plats då Manchester City gästar Ajax samma afton!

Jag kommer säkerligen med en liten uppdatering och bilder på onsdagen, så fort jag vaknat. Kan vara läge att sova ut, men frågan är hur bra jag kommer att sova på golvet på en luftmadrass från Kexchoklad…

* * *

AIK mot HV 71 på tisdagen alltså. Nu finns det inga ursäkter längre (ja, om man inte är i Holland, jobbar eller är bonde) utan dra till Hovet och stöd iskrigarna. Det är ju tjejkväll dessutom, lär ju finnas en och annan puma på plats. Ja, om det nu inte räcker med gammal hederlig ishockey. Bara chansen att få håna gästernas Gustaf Wesslau är värt entrépengen.

– Vi ska fortsätta jobba som ett lag. Det är bara kolla hur vi täcker skott, vi är svåra och jobbiga att möte. Då kommer vi få lägen framför mål och då ska vi vara effektiva, säger Patric Blomdahl till AIK:s hemsida.

AIK:s keeper Daniel Larsson, senast i just HV, har hittat formtoppen. Jag tror det var 44 puckar han motade då AIK bortaslog Färjestad med 2-1 efter straffar i söndags. Då saknade man Björn Melin, Dick Tärnström, Daniel Josefsson, David Lillieström-Karlsson och Christian Sandberg. HV fick senast man spelade i Elitserien (i onsdags) klara sig utan Johan Lindström, Oscar Sundh och David Petrasek.

* * *

Det ska efter vad jag har hört gå ett tåg direkt från arenan tillbaka till Amsterdam efter matchen, ett tåg som går i direkt anslutning till arenan. Smutt.

* * *

Skönt att höra Alexander Milosevic säga att han är tillbaka på allvar. Han utesluter inte spel redan på torsdag, men vet också om att konkurrensen är tuff. Shit, inte ens Daniel Majstorovic kan peta firma Per Karlsson/Niklas Backman.

* * *

Försäljningen av Lee Baxters träningströja gav 521 kronor. Hälften till min Hollands-resa och andra hälften till AIK-Tifo.

* * *

Min polare och AIK-supportern Christoffer Svanemar fick lite upprättelse i en artikel i innebandymagasinet. För er som brukar läsa mina inlägg så skrev jag om honom i dagarna.

* * *

Jag tror inte att jag kommer att uppdatera min sida på Facebook speciellt mycket från Holland, eftersom min dator fortfarande inte låter mig gå in på sajten, haha. Men räkna med en del uppdateringar via Twitter.

* * *

Tyska Hertha Berlin och Kaiserslautern, som båda jagar platser i Bundesliga, är intresserade av Brommapojkarnas Nabil Bahoui. Även Malmö FF är intresserade, men jag hoppas han kommer till AIK.

* * *

Klockan är 23:44. Nu måste jag leta upp mitt pass och packa väskan. Typiskt så glömde jag både hörlurar och mobilladdare på jobbet i kväll, men jag löser det. Vi ses i Amsterdam och i Eindhoven!

Edit: En timme senare, 00:47, var jag klar med packningen. Inte alls genomtänkt, men det får funka. Råsunda FC-stickers kom med denna gång, liksom flaggan.

* * *

Mitt populära filmklipp från Neapel:

YouTube Preview Image

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Vi ses i Amsterdam

 1. Martin skriver:

  Du som flänger runt så mycket i Europa och Schengen bör ju verkligen fundera på att skaffa ett nationellt id-kort så du slipper pass, och således har en sak mindre att glömma 😉

 2. Joakim Hall skriver:

  Haha… Ja, det är ingen dum idé. Speciellt som jag inte haft ett ID-kort på säkert tio år…

 3. Markee skriver:

  Och batteri till datorn!

 4. white widow skriver:

  Blir det någon röka där nere då?? 😀 …….. Säg white widow vid disken och bered dig för en trevlig stund 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.