Hockey, fotboll och supporterprotesten

AIK Hockey fortsätter att gå dåligt och föll borta mot Frölunda. På söndagen spelar fotbollskrigarna borta mot GIF Sundsvall och så har vi en spännande supporterprotest att se fram emot.

På lördagseftermiddagen begav jag mig till Skytteholm för att se supporterlaget Råsunda FC ta sig an sina värsta antagonister IFK Bergshamra. Det gick inget vidare, Bergshamra vann en dålig match med 1-0 på ett solklart offsidemål. Jag vet, man kan inte ställa så värst höga krav i division 7, och det fick vi även bevis för i dag.

Samtidigt är jag inte den bittra typen, eller inte så ofta i alla fall. Vi är tyvärr inte bättre än så här i år, och andra matcher har vi vunnit på tveksamma mål (dock inte denna säsong då det mesta går emot oss). En match kvar och bara att ta nya tag till nästa säsong… Förhoppningsvis med en trupp innehållande spelare som inte lägger av mitt i säsongen. I år har vi dock haft otur på två allvarliga korsbandsskador, ett nyckelbensbrott och så två personer som har pluggat. Som Robert Ununger som tyckte det var viktigare att plugga i Santa Barbara i Kalifornien, det aset.

Ska jag ta upp någonting från matchen så sköt Javve Hilton en boll i ribban på frispark, dessutom matchens sista spark. Returen försökte Joel Daver nicka in från en meter men missade målet och efter det blåste Sveriges sämsta domare av matchen.

* * *

Under matchen så lyssnade jag på AIK:s match borta mot Frölunda. Och ”Gnaget” gjorde ännu en svag match då man föll med 4-2. Åtminstone vid Frölundas första mål samt vid 3-2 så var det slarv i AIK-försvaret, så mycket uppfattade jag.

Frölunda vann skotten med 22-18 och även om det inte var någon välspelad match så vann göteborgarna rättvist över tre perioder om man får tro rapporterna. AIK:s mål gjordes av Esa Pirnes (utan assist) och Björn Melin (Esa Pirnes).

AIK saknade ett antal spelare. Stefan Johansson (långtidsskadad) och Patric Blomdahl saknades sedan tidigare och så fick vi klara oss utan Joakim Nordström, Dick Tärnström och Fredrik Hynning. Josh MacNevin ansluter snart (på artistkontrakt). Under matchen tvingades Oscar Steen lämna isen med en knäskada.

* * *

…men helgens största och viktigaste händelse är ändå GIF Sundsvall-AIK på söndagen. ”Giffarna” ligger just nu på kvalplats och har mycket att spela för. Men man får klara sig utan mittfältaren och ex-gnagaren Kevin Walker som är avstängd.

AIK har meddelat truppen till matchen på konstgräset och precis som när AIK spelade 2-2 borta mot Norrköping (också på fejkgräs) saknas mittbacken Daniel Majstorovic.

Ivan Turina, Kyriakos Stamatopoulos – Niklas Backman, Per Karlsson, Alexander Milosevic, Nils-Eric Johansson – Robert Åhman Persson, Helgi Danielsson, Daniel Tjernström, Martin Mutumba, Celso Borges, Lalawélé Atakora, Ibrahim Moro, Daniel Gustavsson, Gabriel Özkan – Kwame Karikari, Viktor Lundberg, Henok Goitom, Mohamed Bangura.

Martin Lorentzson är avstängd efter varningen mot Elfsborg (1-1) i veckan. Det är väl rimligt att tro att han ersättas av Helgi Danielsson.

När det gäller Milosevic så kan jag omöjligen tänka mig att han startar utan ses som backup till ”Pertan” och Backman.

Gissningsvis kommer jag att se matchen på halvknackig piratstream. Min son har match borta mot Boo FF under söndagen, och jag hoppas kunna ta mig dit.

* * *

Lördagens bästa initiativ är den protest vid Hollands ambassad sedan PSV Eindhoven bara tilldelat oss 1600 biljetter. Det är viktigt att ALLA ställer upp på tisdag, oavsett om man har biljett eller inte, och även om man inte ens ska åka. Det är viktigt att visa solidaritet med alla oss som ska åka ner men som inte kommit över biljetter.

Demonstrationen är alltså på tisdag, och både DN och FotbollDirekt har tagit upp den, liksom diverse bloggare och annat löst folk.

Skriv upp er på eventet här! Själv drömmer jag mig tillbaka till 90-talets protester, då det verkligen var inne att protestera. Bäst minns jag när Black Army (som typ var den enda gemensamma nämnaren då) protesterade vid den östra läktaren mot plaststolarna man skulle införa på Norra inför EM-slutspelet 1992. Ojojoj, det var tider det.

Om det nu är så att man inte kan vara med på demonstrationen så kan man åtminstone dela med sig av eventet samt bjuda in vänner, det är inte för mycket begärt.

* * *

Hockeyn var det ja… Vad sysslar man med? Är det tränaren eller Anders Gozzis fel? Bådas? Någon annans? Jag vet inte. Men i dag fick jag höra av en väl insatt person att den assisterande tränaren Mats Lindgren inte var någon vidare stämningshöjare i AIK:s ungdomssektion – och så skickar man honom till elitserielaget.

* * *

Viktigt att alla går på AIK-Rögle på tisdag, efter demonstrationen. Jag har egentligen planeringsmöte med jobbet men ställer inte det för hockeylagets skull. Har min son kommande vecka, och det är ju en bra ursäkt.

Förhoppningsvis slipper vi ”bangers” vid demonstrationen, då Albin är sjukt känslig för höga ljud. Och bengaler också, men det måste han faktiskt ta och vänja sig vid (att han inte längre vill gå på fotboll beror faktiskt på ”bangers” och bengaler som tidigare var väldigt vanligt förekommande).

* * *
Vi var några som var inne på att ta några fulöl på något sunkhak kring Fridhemsplan, men intresset verkar inte enormt. Sedan vet jag att Black Army-folk (tillsammans med vanliga dödliga) har en oktoberfest, men dit är man fan inte bjuden. Träffade BA:s ordförande Danne Wilhelmsson som berättade om den. Synd att den inte är i BA-lokalen, för dit hittar jag i alla fall.

Ser således ut som att det blir ännu en tråkig lördagskväll, men det är ju tyvärr lite så jag jobbar. En öl blev det i alla fall…

* * *

Kolla bildspelet… Beställde en barnpizza på jobbet i fredags och fick en pizza med jävla kaninöron, hahaha.

* * *

Ha det toppen. Jag återkommer efter söndagens match borta mot ”Giffarna”.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Hockey, fotboll och supporterprotesten

  1. RH skriver:

    Playboypizza, kräng till Hugh Hefner.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.