Var finns glöden, AIK?

Det beror delvis på mig, eftersom jag hade en riktigt dålig torsdag. Men satan vad dåligt det var när AIK föll hemma mot Roger Melins Linköping. Var finns glöden, iskrigare?

Var som vanligt på praktik i skolan på torsdagen. Livet går ju upp och ner, och just nu har jag en nerperiod. Drog en pizza efter jobbet och så åkte jag hem mellan praktik och match. Ärligt talat funderade jag länge om jag ens skulle åka till Hovet. Med dryga timmen kvar försökte jag få tag i min sons mamma för att se om han ville hänga på, men fick inget svar. Men, pallrade mig trots allt iväg.

Kom fram till Hovet och trots att det bara var någon kvart kvar till nedsläpp var det inga som helst köer utanför, vilket var klart oroväckande. Ännu värre blev det när jag kom in på arenan, och jag skickade ”Om vi säger såhär: det blir inte slutsålt på Hovet i kväll” till mitt Twitter-konto. Gissade på 3200 pers, och det var 3312. Bedrövligt.

Linköping har haft ett dystert facit i Stockholm de senaste åren, och AIK spelade faktiskt helt okej i den första perioden, i alla fall under den andra halvan. Broc Little satte också 1-1 strax efter LHC:s ledningsmål. Mer än så hände inte i första, förutom att klacken roade sig med att sjunga ”Hellre HIV än LHC” och ”Roger längtar hem till AIK”. Klacken försökte men var ganska tam. Men att själv sitta på långsidan och hålla käften och sedan klaga på klacken är väl som att sitta på Gnagarforum under matcher och klaga på dåliga publiksiffror.

AIK inledde den andra perioden på ett piggt sätt och kom hela tiden in i böndernas zon, men framför mål är man rätt uddlösa. En hel del slarv och svagt försvarsspel gjorde dock att jag inte vågade hoppas på värsta stordåden. Och så kom 1-2 i en kontring sedan Carl Söderberg tryckt in en retur. Målvakten Daniel Larsson missade att vispa iväg pucken.

Oscar Ahlström satte 2-2 efter drygt halva den andra perioden men sedan var det roliga slut. AIK fick vid ett tillfälle chansen att spela fem mot tre i dryga minuten utan att skapa så värst mycket, och man slarvade i passningsspelet. Visst, AIK hade ett antal lägen som mycket väl hade kunnat resultera i mål, men jag saknade skärpan och den där glöden som de före detta iskrigarna visat upp de senaste säsongerna.

Pär Arlbrandt satte 2-3 i andra sedan AIK-backen Tobias Viklund slarvat och Carl Söderberg dödade matchen när han satte 2-4 efter 6:53 av den tredje perioden, även detta efter slarv av en AIK-back. Ja, matchen kändes död då.

Vid slutsignalen buade publiken, det var nog det bästa trycket från läktarplats på hela matchen. Själv var jag bara deppig, orkade inte ens öppna käften. Gled ner till kortsidan och hämtade en puck som jag sett singla över plexiglaset, jag vet att grabben kommer att bli glad för den förlusten till trots.

* * *

Nu har jag bara varit på två hockeymatcher hittills denna säsong, men det hade varit trevligt om man fått se någon av fotbollsspelarna på Hovet. Det finns ju ett gäng genuint hockeyintresserade eller som i alla fall har stora AIK-hjärtan.

* * *

Bara kvällens match gör ju att man blir deppig, sedan mår jag inte bättre av att jag beslutat mig för att inte dra till Karlberg mer. Jag tror jag har nämnt det tidigare, nämligen att den dag som spelare känner sig besvärade av mig och min närvaro så ska jag lägga ner. Och jag känner att jag har kommit dit. AIK är nummer ett och jag vill inte störa spelare och ledare under den viktiga avslutningen på säsongen. Dessutom har ju AIK stärkt upp AIK Media ordentligt, så vi får förlita oss på dem.

Tills vidare kommer jag att fortsätta att blogga även om det inte känns lika kul, i alla fall inte som det känns nu. Jag kommer nog att fotografera några matcher till i allsvenskan 2012, om det är match dagtid (min kamera och lins grejar inte mörker så värst bra).

Kanske blir det en grande finale med PSV Eindhoven borta nästa månad, jag vet inte riktigt. Saken är den att även om jag alltid känt en massa folk, och säkert lärt känna ännu fler tack vare bloggen, så har det gjort mig isolerad. Bloggandet har hela tiden varit det jag prioriterat, före AIK-polarna och till och med före min son i många fall. Och så ska det inte vara. I dag verkade min tjejkompis Hanna närmast tycka synd om mig, hon sa att jag kunde sätta mig med hennes gäng i tredje, vilket jag gjorde.

Jaja… Jag kör på ett tag så får vi se vad som händer med bloggen. Klart är att det kommer att kännas tomt den dag jag lägger ner. Men BA-Karla blir i alla fall glad och säkert en hel del fler med honom.

* * *

På Norra Stå kan det husera 5000 pers som sjunger ”Äkta fans, offrar allt för Gnaget”, men det gäller tydligen inte hockeyn. Nej, men det går jättebra att håna gårdarna när de lämnar Globen vid ställningen 2-5 och har en banderoll där det står ”Alltid oavsett”.

Kom igen nu, slut upp för laget på tisdag då Rögle kommer till Hovet. Själv har jag grabben som ska upp tidigt för skolan och så har han fotbollsträning. Han behöver verkligen sin träning. Men jag har ju i alla fall redan betalat, kan man säga, genom att köpa säsongskort.

* * *

Som utlovat var Hovet snyggt utrustat med ett gäng nya, stora affischer. Det var löpsedlar från tidigare bragder. Har spelarna sett dem? Kanske skulle kunna verka lite peppande för dem.

* * *

Jag hatar att skriva skit om hockeylaget och hockeysektionen och jag kommer att fortsätta gå. Kanske kan de lyfta sig med lite bättre stöd från läktarplats.

Är väl medveten om klubbens historia, att det blir för mycket när det är både fotboll och hockey. För dagen innan var det AIK-Elfsborg och så är vi mitt inne i Europa League. Det kostar pengar för fansen.

Visst kan man inte skänka bort biljetter till höger och vänster, men det känns fel att det är billigare att se AIK-Napoli än att gå på Hovet och se tabelljumbon i Elitserien.

* * *

Tack till IFK Sillstryp som slog Malmö FF med 2-1 borta och så Helsingborg som fick 2-2 mot Häcken i Göteborg.

* * *

Är rätt skönt att ha nära till Hovet/Globen, typ tio minuter med tvärbanan så är man i Liljeholmen vilket innebär promenadavstånd hem. Inte som efter onsdagens fotboll, som slutade en timme senare än vanligt så tar det typ en timme hem.

Men är ändå trött, så jag tackar för mig nu. Vore skönt att lägga sig före 01 någon kväll med tanke på att jag går upp sju varje dag. Mina kollegor är lite förundrade över att jag alltid somnar under min halvtimmesrast, haha.

Bara en vecka kvar på praktiken, och har redan fått hoppa in och jobba två dagar. Dessutom till högre lön än jag har i Enskede skola, 3000 extra bara genom att visa upp sin nuna på expeditionen. Sweet, men så har jag haft ruggigt låg lön innan. Var rädda om er.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Var finns glöden, AIK?

 1. Kiwi skriver:

  Fan va tråkigt att höra att du tänker sluta åka till Karkberg.

  Tror alla håller med mig om att du hjälper fansen komma närmare AIK på nåt sätt. Speciellt dom som inte själva har möjlighet att vara lika närvarande.

 2. Micke skriver:

  Joakim Hall vår frälsare!

  Det blir absolut ingen ”Grand Finale” i PSV det är bara början!

  Vi har en guldfinal 4e November att se framemot t.ex. Eller guldfinal blir det inte för vi har hängt av Malmö redan innan.

  Jag ska skicka ett mail till AIK där jag kräver att du ska få mer pengar för din blogg och för allt du gör för AIK! Och jag hoppas verkligen fler gör detsamma.

  Du väljer ju helt klart själv men jag tycker absolut du ska ta dig ner till Karlberg lite då och då, som alla AIKare har rätt att göra och framförallt du om någon. Jag lovar dig att spelare inte tycker att du är irriterande/jobbig.

  Hockeyn blir bättre. Fotbollen blir fantastiskt.
  Smguldet blir GULD!

  KOMIGEN GNAGET!
  KOMIGEN JOCKE!

 3. Joakim Hall skriver:

  Tack Micke och Kiwi. Det är ingen idé att mejla AIK, även om jag uppskattar ditt/ert stöd. AIK ska inte betala mig någonting, absolut inte. Beslutet att inte vara på Karlberg är nu taget och så länge jag fortfarande bloggar kommer jag inte att sätta min fot där.

 4. Balaklava skriver:

  Måste fråga.. Vem/vilka har sagt att du inte ska närvara på Karlberg vid träningarna? Är det AIK Fotboll/Spelare/Ledare eller utomstående? Precis som tidigare har skrivit är det ett sätt för oss som inte har möjlighet att kika själva få se formen på spelarna. Formen på en fotbolls spelare är som bröd, man föredrar dagsfärskt! Ge inte upp bloggen bara för det går lite tungt.. Efter regn kommer solsken Jocke

 5. Anders skriver:

  Upp med hakan Jocke!

  Din blogg är extremt omtyckt och du gör det riktigt bra! Om du känner att du prioriterat bort andra saker i ditt liv för bloggen får du ta itu med det men vi kräver att du fortsätter!

  Sen tror jag inte du ska ta för allvarligt på ”Karlberg-gate”. Du är omtyckt av spelarna, det märks!

  Keep it up

 6. Beachcomber skriver:

  Som utlands svensk boende I Kina ar din blogg ett underverk. En supporter bild av livet med AIK I focus. Ar inne och laser var och varannan dag allt for att fa en dos Gnaget med verklighets forankring. Du brukar svanga I asikter sa hoppas du andrar dig om Karlberg

 7. BK43 skriver:

  Jag må har kritiserat dina ekonomiska bravader men för fan Jocke! Du är grym och du ska fortsätta blogga! Det där med Karlberg tycker jag du gör helt rätt i. Tycker det är dåligt av AIK att inte låta trogna bloggar/fans vara där. Det jag skrev tidigare om att det inte var konstigt att AIK lät dig vara i klubbhuset kan vara okej om man är att ”Råsunda fetto”, vilket jag är. Men fan inte att gnaget ska behandla dig så! Helt rätt att bojkotta dem! Fan vad förbannad jag blir av tanken! Stå på dig där!

  Ryck upp dig och tänk på dina läsare! Du skriver bra och ger en jävligt bra av supporten! Inte många om ens någon annan som förmedlar den känslan! Mycket uppskattat att läsa!

  PS: Måste säga att svaret i förra inlägget var klockrent. Du har en egen blogg och får skriva precis vad du vill! Briljant! DS.

 8. Joakim Hall skriver:

  Tack för alla kommentarer. Jag kommer att saknar tiden på Karlberg, då det roligaste jag vet när det gäller bloggandet är att vara där och, framför allt, göra intervjuer. MEN, nu ska jag ge spelare och ledare lite andrum och det känns på sätt och vis bra, det blir inte längre något måste att jag varje dag det är träning ställer klockan på 8:30 för att ta mig till Karlberg.

  Denna gång sätter jag AIK först och jag tror att AIK mår bäst av att jag inte tar så stor plats. Bloggen ja… Den uppskattades även innan jag började hänga på Karlberg så… Jag kör på så får vi se hur det blir. Hur som, stort tack för alla kommentarer.

 9. Peter Pan skriver:

  Skämtar ni!? Det är ganska allmänt känt att vissa tycker det är jävligt jobbigt och irriterande att ha Jocke springandes på Karlberg i tid och otid. Speciellt nu i en guldstrid och EL-gruppspel så finns det ingen som helst anledning att springa runt Karlberg och störa truppen. Bra att Jocke äntligen verkar ha fattat det även om det genererar mindre klick och nätkredd från landsortsgnagare!

  • Jonael M skriver:

   Peter, hur störande är det att en bloggare/supporter befinner sig på Karlberg för att få lite material till sin blogg, men främst stöttar grabbarna? Fansens önskan är AIK:s skyldighet och fansens önskan (de allra flesta skulle jag tro) vill att Jocke fortfarande springer runt på Karlberg och ger oss rapporter därifrån. Vi som har skola, jobbar och bondgnagare uppskattar det oerhört mycket.

 10. Joakim Hall skriver:

  Ja, ni ser…

 11. BK43 skriver:

  Peter Pan….

  Det är fan spelarnas skyldighet att ställa upp för fansen! Det är fan inte Barca eller Real som tränar utan halvdana heltidsproffs! Så slut med det där jävla skitsnacket!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.