Ellos hemma ingen rolig historia

Publiken var ganska taggad, men det var inte alla spelare. Därför blev det bara 1-1 hemma mot IF Ellos, i en match som vi borde ha vunnit.

Jobbade till halv fem i dag, drog sedan direkt till Solna för att köpa biljett till PSV borta. De var tvärslut… Så sprang jag på SLO-Tobbe, Johan Segui, vd Thomas Edselius och de gamla bekanta ”Knochen” och Purkin. Tobbe sa att man skulle försöka få fram fler än de runt 1600 biljetter man fått, men Segui sa blankt nej.

Konstigt, tyckte jag först, men det är väl klart att han inte vill få folk att hoppas om det inte blir något. Skit samma, jag har betalat flyg till Amsterdam och kommer att åka ändå, tisdag till fredag. Men en sak i taget, det är ju en månad kvar… Jag vet i alla fall att en del gnagare redan bokat biljetter till långsidan där nere, det fick jag berättat för mig i dag.

Hade några timmar att slå ihjäl innan matchen, och det gjorde jag bland annat med favoriten Nacho DeLuxe på Tacobar i Solna Centrum. Sedan blev det lite mingel runt Råsunda och häng inne i AIK-shopen. Och så passade jag på att köpa plåtar till de tre hemmamatcherna i Europa League.

Sprang sen på en lirare som hade biljetter till Västra och ville stå på Norra, så jag lånade ut mitt sässekort och gled in på långsidan. Man ser ju lite bättre där… Men det var ingen höjdare till första halvlek jag fick se. Elfsborg tog ledningen efter 23 minuter genom Victor Claesson. Där såg Daniel Majstorovic passiv ut sedan Ivan Turina tvingats släppa en retur på skott av Niklas Hult.

– Han (Hult) kommer fram väldigt lätt och får komma till skott sen kommer han (Claesson) med full fart bakom mig och jag ser honom inte ens, sa Majstorovic till Cmore i halvtid.

På Gnagarforum såg jag det diskuteras om det var ”Maestros” fel. Som jag uppfattade det som från Västra så skulle vår mittback ha varit först på bollen, men var passiv och blev omsprungen av Claesson. DÄR SKA BOLLJÄVELN BORT, MAJSTOROVIC!

– Det är en sovande Majstorovic i den där duellen, kommenterade CMores expert Jens Fjellström.

0-1 stod sig halvleken ut, men AIK borde ha gjort minst ett mål i första. Mohamed Bangura prickade ribban och i bra läge sköt sedan Celso Borges returen över mål. Lalawele Atakora hade också ett överraskande skott, som påminde mer om ett inlägg, som gästernas keeper Kevin Stuhr knappt kunde hålla utanför målet. Men han lyckades, odiskutabelt. Satt precis i linje och såg räddningen.

I andra halvlek backade Elfsborg hem och tillät AIK ta över matchen. Martin Mutumba kom ner på vänsterkanten, sket i att slå inlägget utan slog istället en flack långboll till Martin Lorenzson som kom löpandes från sin backposition och dundrade in 1-1. Vilken jävla kanon, Lorentzson!

Med tanke på att jag kom hem strax efter 23 så blir det ingen längre rapport. Kan konstatera att det var en väldigt fysisk match med hela åtta gula kort, och många spelare som låg och vred sig i gräset. Lorentzson är avstängd i nästa allsvenska match, vilket gör att vi lär få se Helgi Danielsson som högerback.

AIK hade 58 procent bollinnehav och 14-6 i skott, varav 7-3 på mål. Domaren Martin Hansson var kanske inte så dålig som folk vill få det till, men stinsjäveln Daniel Wärnmark vinkade för offsides som jag inte kunde se. Japp, samma Wärnmark som jag lärde mig att hata vid matchen borta mot Syrianska ni vet, han som slängde sig på marken efter att en ”banger” smällt av i närheten av honom. Hatar den mannen innerligt.

Henok Goitom har man ju hoppats mer på. I dag fick han en kvart och han gjorde väl en bra grej, då han fintade en gäst nere vid hörnflaggan, men missade att snubben hade backup som tog hand om bollen.

Vill ni läsa en ordentlig matchrapport så rekommenderar jag Jonathan Bjuggrens alster på AIK:s hemsida.

* * *

Mycket snack om Tintin nu. Själv skulle jag vilja starta ett bokbål med Lasse Anrells Spinkis-böcker som finns i skolor, bland annat i Enskedefältets skola där jag har praktik i dag. Alla böcker handlar om fotboll eller hockey i Hammarby. Vi snackar om att kanske leda in hela generationer i social misär, bostadslöshet och bidragsberoende. Och då har jag inte ens tagit upp hasch och annat skit.

* * *

Följ mig gärna via Twitter.

* * *

Dags att ladda om batterierna inför AIK-Linköping på Hovet på torsdagen. Läser på AIK:s hemsida att det ”är 50/50 om Dick Tärnström, Fredrik Hynning och Patric Blomdahl är med”. Det har ju varit en skitstart på säsongen och det är fan dags för tre pinnar.

– Vi ska fortsätta med den intensitet vi visade mot HV, men ta bort de individuella misstagen. Tar vi bort dem har vi stor chans att vinna, kommenterar huvudtränaren Per-Erik Johnsson.

* * *

Tack till er som kom fram och berömde mig för bloggen. Jag kan ju numera glömma att vara anonym på AIK:s matcher, men det är ju bara kul.

* * *

Anders Svensson borde ha blivit utvisad redan i den första halvleken. Efter en varning av domare Hansson applåderade han ironiskt åt rättskiparen. Utan åtgärd.

* * *

Djurgården torskade i alla fall borta mot Åtvidaberg, alltid något.

* * *

Alltså Häcken… Vinner de guld så vet jag inte vart jag tar vägen. Vad har dom? Ingen publik i alla fall, inga framgångar i Europa på något sätt. Det är väl Gothia Cup de har de asen, annars hade ingen känt till klubbens existens ens.

…samtidigt kan jag inte låta bli att tycka det är kul OM dom nu skulle vinna, förutsatt att det inte är på vår bekostnad. Det är lite kul för allsvenskan.

* * *

Någon kallade mig ”luffare” efter förra inlägget, personen var innerligt trött på att jag beklagade mig över att jag inte hade pengar och var tvungen att sälja fonder för 3000 för att klara hyran denna månad (efter att jag istället lagt pengar på resor till Napoli och PSV Eindhoven borta).

Det bästa med att ha en egen blogg är att man får skriva precis vad man vill. Det sämsta är att man inte kan tvinga folk att läsa, det får man välja själv. Det är gratis att läsa bloggen vilket jag tycker är skönt, då ställs det mindre krav på mig.

Personen i fråga tyckte förvisso att bloggen i övrigt var bra, och det tackar jag för. Jag vill dock bara kommentera uppgiften om att jag lever som en luffare. Jag har ingen vidare inkomst förvisso, men har en fin tvåa i Aspudden och grejar min hyra på 6000 kronor varje månad. Fan, jag har till och med ordning och reda hemma, någon luffare känner jag mig inte som.

* * *

Snart torsdag, och på lördag ska jag till Karlberg. I en perfekt värld blir i alla fall några av spelarna glada över att se mig igen – eller så har de inte tänkt på att jag varit borta, haha.

* * *

En eloge till AIK-klacken. Och igen, ramsan ”Födda till gnagare” är grym. Den får verkligen med den stora massan på Norra Stå.

* * *
I dag var det 14600 åskådare på Råsunda, eller något i den stilen. Okej att vädret inte är det bästa, men var är alla dom som redan köpt biljett till sista allsvenska matchen på samma arena? Varför går ni inte på alla AIK:s matcher? Skäms banne mig.

* * *

Ska upp vid sju på torsdagsmorgonen, har ju praktik. Återkommer efter torsdagens match. Hoppas vi ses på Hovet!

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Ellos hemma ingen rolig historia

 1. bitter skriver:

  Dom som går på sista matchen mot MFF är desamma som tog våra biljetter borta mot PSV.

 2. Isidor skriver:

  Det bästa jag läst på väldigt länge. Skicka in till Debatt och be dom ställa Anrell mot väggen.

  ”Mycket snack om Tintin nu. Själv skulle jag vilja starta ett bokbål med Lasse Anrells Spinkis-böcker som finns i skolor, bland annat i Enskedefältets skola där jag har praktik i dag. Alla böcker handlar om fotboll eller hockey i Hammarby. Vi snackar om att kanske leda in hela generationer i social misär, bostadslöshet och bidragsberoende. Och då har jag inte ens tagit upp hasch och annat skit.”

 3. Krille skriver:

  Inte riktigt Bitter! Jag har köpt biljett till sista matchen men bor i Göteborg. Ibland får man åka till Stockholm när tillfälle ges. MFF hemma var ett sådant tillfälle. Men om ni tycker att jag har snott någons biljetter så hör av er så kanske jag överlåter dom till någon stackare som känner att jag inte har gjort mig förtjänt av dom efter snart 50 års supporterskap i Gnaget!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.