Skada stoppade Backman-försäljning?

Dinamo Zagreb var och tittade på Niklas Backman mot CSKA, och en annan klubb ville köpa. – Vi har inte tackat ja till något bud överhuvud taget, säger Björn Wesström till 17124.se.

Förra veckan föll AIK mot CSKA Moskva i kvalet till Europa League. På plats var spelaragenten Patrick Mörk tillsammans med en representant från Dinamo Zagreb. Och den som var på plats var, enligt vad jag fått berättat för mig, brorsonen till klubbens starke man Zdravko Mamić. Brorsonen ska vara värvningsansvarig i klubben.

Att representanten för den kroatiska storklubben var och tittade på vår viktige backkugge Niklas Backman råder det ingen tvekan om. Men agenten Mörk vill inte uttala sig om specifika klubbar.

– Det är en benhård princip i min bransch att inte kommentera specifika klubbars intresse för mina spelare. Så vem jag hade med mig och såg AIK-CSKA kan jag tyvärr inte kommentera, berättar Mörk för 17124.se.

– Men jag kan berätta att det fanns en klubb som ville gå för Niklas Backman nu i dagarna – men AIK vill inte släppa honom då Milosevic gått sönder och är borta några veckor, plus att Majstorovic inte är klar. Så Niklas kör på i AIK.

Enligt min uppgiftslämnare var en klubb redo att erbjuda någonstans mellan fem och sju miljoner kronor för den 23-årige mittbacken från Västerås, oklart dock om det verkligen kom ett bud. Det låter inte så mycket, men marknaden är inte speciellt het just nu heller, även om jag personligen skulle hoppas på åtminstone tio miljoner för den talangfulle spelaren.

När jag var på Karlberg på onsdagen för att kolla in Mohamed Banguras första träning sedan återkomsten passade jag på att fråga scoutingansvarige Björn Wesström om uppgifterna som kommit över.

– Dinamo Zagreb var på Råsunda i alla fall, sen såg dom nog fler spelare än Niklas Backman. Det är ju alltid så, det är precis samma sak att om jag åker till Grimsta… Det kanske är så att man i utgångspunkt har en specifik spelare som man åker dit för, men man är ju inte sämre än att man kan ändra sig, säger Wesström till 17124.se.

– Så det är ganska normalt, vi har haft klubbar och agenter som varit och tittat många gånger, både på specifika spelare och allmänt hela säsongen och hela sommaren så ja… Det är en situation som vi är jäkligt vana vid.

Mörk själv ville ju inte nämna enskilda klubbar, men antydde däremot att ni tackat nej till ett bud på grund av skadan på Milosevic?

– Det är klart att vårat arbete handlar ju om att göra ett så gott jobb för AIK som möjligt och i det handlar det om att värdera helheten. Både som att ibland se till spelarens önskemål, men inte för att det finns ett sånt önskemål i det här fallet, det får inte misstolkas, men ibland så är spelarens önskan väldigt stor att lämna klubben. Inte för att han tycker illa om klubben utan för att han vill gå vidare i sin karriär. Om klubben har möjlighet att släppa spelaren, utifrån att läget är stabilt, ja då måste vi värdera in det också, att spelaren faktiskt vill vidare i sin karriär.

– Stoppar man en spelare allt för många gånger, då är det klart att hans kärlek till klubben minskar för varje gång. Alla vill högre upp på stegen. Utom jag möjligtvis, haha. Nej men så är det, det är det allmänna läget. Vad gäller specifika klubbar, spelare, bud och så har vi valt den strategin att vi inte kommenterar oavsett om vi fått bud eller tackat ja eller nej till bud, utan vi presenterar saker som är klara. Det läget som gäller är att vi har inte tackat ja till något bud överhuvud taget. Så mycket kan jag säga.

Vågar du då säga att Backman blir kvar i höst?

– Det kan man aldrig säga eftersom fönstret stänger på fredag. Ja, alltså i dom flesta länder ska jag tillägga, exempelvis Ryssland har ju öppet längre. Och det där har ju du och jag varit med om, vi som har varit med lite längre, som med Wilton (Figueiredo), alla jublade och sa ”Nu är det klart”, så öppnade araberna upp sitt fönster, haha. Det är alltid svårt att svara på. Vi kan inte påverka andras fönster och när andras köplust slår till, utan vi får planera för det vi har.

– Det vi vet det är att alla spelare utom en på avtal över 2013 vilket gör att det är vi som bestämmer huruvida det blir en affär eller inte.

Du berättade för mig när dom två Banguras såldes att en del av pengarna skulle tas till att förlänga med befintliga spelare, att tänka kontinuitet. Och det är en strategi som ni hade?

– Ja, precis, det gjorde vi. Det var vad vi gjorde med merparten av pengarna, sedan lade vi dom i en ”likviditetskudde” har jag fått lära mig att det heter. Det är ju bra på så sätt att man har kontroll över det. Det vet du ju själv, som när det går dåligt för ett lag som Hammarby förra året exempelvis, de hade en tuff säsong och då var dom glada att dom hade väldigt många avtal som gick ut. Då vill man ju förändra truppen, och det är ett helvete att förändra truppen om man sitter på avtal med spelarna.

– Du ser ju själv hur många det är som säljs från allsvenskan, det är ju nästan ingen alls. Det köps inga spelare i dag. Det lånas lite spelare, och det byts kanske, det är väl det på sin höjd som händer. Eller spelare som kommer mer eller mindre som Bosman eller som Henok som lyckades bryta sitt avtal och blev tillgängliga för oss på de sättet. De stora transfersummornas tid är förbi. Tyvärr, avslutar Wesström.

Jag frågade ju för övrigt Backman förra veckan, om det kan bli tal om en flytt. Han flinade bara och sa ”Man vet aldrig vad som händer”. Men efter det gick ju Milosevic sönder igen och blir såvitt jag vet borta i tre till fyra veckor. I och med att Daniel Majstorovic inte är i spelbart skick än, även om han såvitt jag vet är i full träning, tror jag att man väntar med att sälja en av våra viktigaste spelare.

Man har lagt pengar på att förstärka framåt (Henok Goitom och Mohamed Bangura), och med det i åtanke har jag svårt att se klubben sälja en av de viktigaste pjäserna. Jag tror inte heller att Niklas är allt för ledsen, han är fortfarande ung och vill nog gärna avsluta på ett snyggt sätt det sista året på Råsunda.

* * *

Glöm inte bort att trycka på reklamen här på sidan så genereras pengar till AIK och/eller någon supporterrelaterad verksamhet. Och som vanligt vill jag påminna er om att jag inte tjänar pengar på det.

* * *

Återkommer efter torsdagens besök på Karlberg. Då ska jag förhoppningsvis se Tobias Ackerman drilla Majstorovic, Goitom och Bangura så att svetten rinner.

* * *

Lördagen den 1 september har Nebojsa Novakovic och författaren Tommy Arvidsson boksignering i AIK-shopen, och det handlar förstås som biografin ”NESH”. Läs mer på AIK:s hemsida, och anmäl er gärna till eventet på Facebook.

* * *

I veckan föll AIK:s U21-lag med 3-2 hemma mot GIF Sundsvalls motsvarighet. Noterbart är att två av ”Giffarnas” mål gjordes av provspelaren Abdou-Fatawou Dodja som vanligtvis spelar med Akropolis IF och just AIK:s U21-lag.

* * *

Läste på Twitter (tack Mellerborg) att AIK:s flyg till Moskva på onsdagen var knappa 1,5 timme försenat. Det var långa väntetider på båda flygplatserna och sedan köer, köer och köer till spelarhotellet. På grund av mycket regn på sistone kunde man heller inte träna på matcharenan på onsdagen utan fick träna på en annan plan.

* * *

Drygt 100 nya followers på Twitter. Det går bra nu…

* * *

Skoj att Henok Goitom (la_pantera_negra_goitom) började följa mig (joakimhall) på Instagram.

* * *

Black Army sänder torsdagens match mellan CSKA Moskva och AIK i sin lokal. Man slår upp portarna klockan 18:30 och matchen börjar klockan 19:00. Funderar faktiskt på att dra dit. Allt för att slippa hänga med de två polacker som bor hos mig tillfälligt. Nej men de är trevliga, det är jag som bara känner mig asocial.

* * *

Vad är det jag hör om att Kviborg ska plocka in Mats, Mats Rubarth till hans Andrea Doria? Palla att spela ute i Skarpnäck… När det finns ett AIK-supporterlag vid namn Råsunda FC som spelar i division 7 och man gör det på Skytteholm. DET är rock’n’roll. Inte att lira med avdankade gårdare, bajaren, norrmän och journalister.

Bara en som sak som att en av AIK:s största svikare genom tiderna, Niclas Kindvall, har spelat där… Vem är nästa att tas in? Jesper Jansson? Janne Eriksson? Kanske Stefan Batan?

Men jag gillar ju Kviborg, han brinner liksom jag för sitt lag. Jag minns när han plockade in en spelare som Andreas Andersson. Det är själva fan att jag inte har de kontakterna, då hade Råsunda FC kunnat bli riktigt intressant.

* * *

Missa inte min intervju med Bangura från onsdagen. Okej, den var inte så lång, men det blev ändå intressant eftersom jag även pratade med Wesström om just Bangura.

* * *

Köp biljetter till AIK-Helsingborg på Råsunda på söndag! Än så länge lovar man bra väder och 15-20 grader. Jag kan leva med det, och eftersom jag tänkte fota från innerplan får det fan inte bli ändring.

Det kan mycket väl bli så att vi får se både Bangura och Goitom i spel. Ojojoj… Det kommer att skrivas fotbollshistoria.

* * *

Nu är biljetterna till Norra nedre och mellan helt slut till den sista matchen mot gröthalsarna. Det innebär att folk kommer att börja tjata om att få köpa plåtar av folk… Själv kommer jag ju att behöva en till min son, så det är mycket möjligt att jag blir en av dem, haha. Men det är lång tid kvar än så länge.

* * *

Tills vi hörs igen… Stay fresh!

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Skada stoppade Backman-försäljning?

 1. Tjernas vrist skriver:

  Först beröm till din blogg! Keep up the good work!

  Sen en fråga, vet du hur det funkar om man vill fota ngn match? Kan man som hobbyfotograf komma ner på innerplan?

  • Marc Fabian skriver:

   BRA DAG,

   Vi är för närvarande utbetalning av lån till företag och privatpersoner, som är i behov av finansiering, och vårt lån system kvalificerar var och en, oberoende av deras kredit poster, och som ett faktum, ditt lån ansökan kommer att granskasmed yttersta vikt. Kontakta oss för en och utan säkerhet lån erbjuda på 2% ränta för alla enskilda eller juridiska personer med eller utan säkerhet, och
   oavsett din kreditvärdighet.

   Våra serviceerbjudanden;
   Lån från? 2.500 USD till? 5,000,000 USD
   Ersättning av 3 månader till 20 år
   CCJ, förfallna skulder, negativ kreditinformation alla accepteras
   Låga räntor från 2% APR
   Omedelbar beslut; maila oss [fabianloanfirm@gmail.com] eller [fabianloanfirm@yahoo.com] ..

 2. Joakim Hall skriver:

  Tjernas vrist: Tack ska du ha. Och nej, det ska nog mycket till. I grund och botten krävs det nog pressleg, eller att de känner till en. Kanske om man har extrem tur och gör något skolarbete eller så. På övriga arenor, det vill säga på landet utanför Stockholm, är det inte riktigt samma koll…

 3. Pingback: Henok hyllar Bangura-lån | 17124 Solna

 4. Tjernas vrist skriver:

  aaa, misstänkte det. Har mailat Gabriella men inget svar än så länge… Googlade lite och hittade någon skum policy om att systemkamera på läktaren är ok men inte med proffsobjektiv.!?!

  Kanske ngn är rädd jag ska kasta mitt 20k objektiv på Staren…

 5. Joakim Hall skriver:

  Det handlar nog lite om rättigheter och så. Skulle en massa människor ta med sig värstingkameror skulle väl inte Bildbyrån och Scanpix kunna sälja så mycket bilder, om man hårddrar det lite. Eller… Jag vet inte men det handlar väl om att det ska vara lite exklusivitet.

  För några matcher sedan satt jag på Östra nedre, och då kom en publikvärd och sa något om att jag inte fick ta bilder. Då hade jag en 55-lins, och det sa han sedan var okej. Det var max.

 6. Elina Johnson skriver:

  Letar du efter ett lån? Eller var du vägrade ett lån från en bank eller ett finansinstitut för ett eller flera skäl? Du har den rätta platsen för ditt lån lösningar här! Elina Johnson lån fast vi är begränsade i att ge ut lån till företag och privatpersoner till ett lågt och överkomligt ränta på 2%. Vänligen kontakta oss via e-post i dag via elinajohnson11@hotmail.com

  SÖKANDE DATA:

    1) Fullständigt namn:
    2) Land:
    3) Adress: a
    4) Staten:
    5) Kön:
    6) Civilstatus:
    7) Yrke:
    8) Telefonnummer:
    9) För närvarande position i stället för arbete:
    10) Månatlig inkomst:
    11) Lånebelopp behövs:
    12) Lån Varaktighet:
    13) Ändamål:
    14) Religion:
    15) Har du ansökt innan;
    16) Födelsedatum;
    tack,
  Fru Elina Johnson

 7. George skriver:

  Walking in the prescnee of giants here. Cool thinking all around!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.