HELT JÄVLA OTROLIGT!

Jag har svårt att finna ord. En halvtimme efter det att AIK slagit ut CSKA Moskva och tagit sig till gruppspelet i Europa League sitter jag fortfarande helt chockad. Är det sant!?

Helt jävla otroligt. Jag kan inte beskriva det med andra ord. Just nu är det fan inte mycket här i världen som spelar någon roll. Visst är det tråkigt när barn svälter, när Ebola bryter ut i Afrika och folk blir hemlösa på grund av jordbävningar. Det är jättetråkigt. Men just nu kan jag bara tänka på att AIK är i FUCKING EUROPA LEAGUE!

Kwame Karikari är inte världens bästa fotbollsspelare, men han gör mål. Han satte 1-0 borta mot CSKA Moskva redan efter typ sex minuter (och trots att jag påstått att han inte är världens bästa fotbollsspelare ska han ha cred för löpningen). Ryssarna spelade och slet hela matchen för en kvittering men det fanns ett lag som slet ännu mer, om än defensivt: AIK.

Jag vågade inte skriva på Twitter att Ivan Turina är världens bästa målvakt, även om jag var nära ungefär 200 gånger. Tänkte att det skulle jinxa honom. Men vilken jätte han var! Hans bästa match.

Satt hemma med rysk stream och väntade på slutsignalen och förlängning då folk började skriva en massa glädjeyttringar på Twitter. Min stream laggade! Martin Lorentzon lyckades panga in 2-0 efter en lite tilltrasslad situation (och ett skott i stolpen av Nisse), detta på stopptid.

– Vi fick en hörna som gick till Nils-Eric Johansson som var helt fri med målvakten. Nisse träffade stolpen, bollen studsade ut till mig och jag försökte bara få den på mål, berättar Lorentzson för Radiosporte.

Jag tror CSKA vann skotten med typ 100-5 men AIK är vidare till gruppspelet med totalt 2-1. Vem fan hade trott det? Inte jag i alla fall, men jag är sjukt glad att jag hade fel.

Jag är så sjukt glad att jag är gnagare. Många är hjältar i kväll. Spelare och ledare, och inte minst alla supportrar som trotsade visumproblem och annan skit (som low on cash) för att ta sig till Moskva. Jag vill hylla alla, från vd Thomas Edselius och Johan Segui ner till extramaterialaren Lasse Fremin och snubben i mustasch som städar på Karlberg och grabbarna som kör cateringfirma i samma lokaler.

Jag ska upp sju på fredagen, annars hade jag gått ut och supit skallen i bitar. Jag är så lycklig just nu att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Jag vet knappt vad jag skriver, och mina två tillfälligt inneboende polacker fattar knappt varför jag är helt borta i huvudet. Det här är stort, så stort.

* * *

Real Madrid fick 1-1 borta mot CSKA, och AIK 2-0. Alltså är vi bättre än Real Madrid.

* * *

Som jag skrev på Twitter: ”Jag tycker att några ska ha kvartssamtal med Andreas Alm. Bara 2-0 borta mot CSKA är inte värdigt en klubb som AIK. Fy fan.”

* * *

Svettigast? När Ivan gjorde en kalasräddning och Backman räddade returen på mållinjen.

Faktiskt ännu svettigare? När Per Karlsson som siste man ska göra en lätt dragning, bollen studsar upp och han tappar den till en ryss som snart blir tre mot Ivan. Sista ryssen (tror det var Honda) tappar dock kontrollen på bollen, och Ivan kniper den.

* * *

Haha… AIK:s hemsida ligger just nu nere. Fatta trycket! Det ska fan vara lapp på luckan när gröthalsarna HeIF kommer till Råsunda på söndag!

* * *

Just nu vet jag inte när lottningen är. Men vi kan få möta lag som Atletico Madrid, Tottenham Hotspur, Bayer Leverkusen, Napoli, Lyon, FC Köbenhavn,Udinese, Fenerbahce, Lazio,Liverpool och Newcastle (läser jag på Gnagarforum).

Ah, nu såg jag lottning i morgon, fredag. Eurosport sänder från klockan 13:00 enligt Kviborg på Twitter.

* * *

Bra jobb defensivt av Lalawele Atakora. Eller om det egentligen är Atakora Lalawele han egentligen heter, glömmer att fråga varje gång jag ser honom. Jag minns speciellt ett tillfälle då han som vänsterytter låg bakom backlinjen i defensiven, haha.

* * *

Mitt i all eufori tycker jag att ni ska läsa min intervju med Henok Goitom från torsdagen. Till och med Micke Hjelmberg gillade den (på Facebook i alla fall).

* * *

Alkoholreklam är inte tillåtet i Ryssland – så Åbro lät Amnesty International vara tröjsponsorer skriver sajten (Fotbollskanalen) som tar nyheter från mig utan att ange källa.

* * *

Japp… Skulle ha struntat i Polen och åkt till Ryssland istället. Men det är ju lätt att vara efterklok. Warzsawa och Poznan var ingen dålig resa, men Moskva lär ha varit ungefär 500 gånger bättre.

* * *

AIK är garanterat minst 17 miljoner bara genom att ha tagit sig till gruppspelet. Lägg där till bonusar för poäng, biljettförsäljning och så vidare… Det blir ett sjukt bra sista år på Råsunda!

* * *

– Henok Goitom, Mohamed Bangura och Daniel Majstorovic kommer ju att tillföra oss bra chanser i turneringen, säger ordföranden Johan Strömberg till Aftonbladet.

Fatta vilket lag vi kommer att ha i höst. Fattar ni!?

* * *

AIK Hockey besegrade samtidigt Sundsvall Hockey med 2-0 efter mål av Broc Little och Joakim Nordström uppe i Sundsvall.

* * *

Fatta att jag har följt AIK i både fotboll och hockey sedan 1991. Få gånger under alla dessa år har jag känt en sådan glädje och stolthet som i kväll. Helt otroligt.

* * *

AIK landar på Arlanda klockan 11:45 på fredagen (och då har jag inte räknat med de obligatoriska förseningarna). Jag jobbar fredag förmiddag men lär befinna mig på Karlberg från lunch och invänta KRIGARNA!

Några har hävdat att planet landar 10:55. Vad vet jag… Var där då för säkerhets skull.

* * *

Hur i helvete ska man ha råd att åka på en massa jävla Europaresor framöver? Jag är för bövelen fattig student.

* * *

Ingen missar väl lördagens 10:30-träning på Karlberg? Tack för påminnelsen Meisam D…

* * *

Intäkter i EURO enligt UEFA:

1st qualifying round: €90,000
2nd qualifying round: €90,000
3rd qualifying round: €90,000
Playoffs: €90,000
Group stage: €640,000
For each match in group stage: €60,000
Group match victory: €140,000
Group match draw: €70,000
Round of 32: €200,000
Round of 16: €300,000
Quarter-finals: €400,000
Semi-finals: €700,000
Losing Finalist: €2,000,000
Winning the Final: €3,000,000″

* * *

Har jag sagt att ni ska följa mig via Twitter? Kommer nog en del roligt från Karlberg i morgon…

* * *

MÅLEN!

YouTube Preview Image

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till HELT JÄVLA OTROLIGT!

 1. Martin skriver:

  Jocke, planet landar 10:55 enligt Arlandas hemsida, inte 11:45

 2. AIK-Supporter skriver:

  Måste verkligen veta detta! Är det 10:55 som gäller alltså?

 3. Peter skriver:

  Vilka hjältar!!!

 4. Joakim Hall skriver:

  Håll utkik på Gnagarforum, där lär man komma fram till exakt rätt tid.

 5. Carro skriver:

  Jocke, åker de direkt från Arlanda ner till Karlberg? Vet du om det är planen?

 6. Joakim Hall skriver:

  Carro: Ja, om det inte åker förbi Sergels Torg, men jag tror inte att man kör några hyllningar där, bragden till trots. 😉

 7. c skriver:

  Overkligt, känns som om vi vunnit hela skiten. Kan äntligen kasta av mig två tunga gamla ryggsäckar som burits ett tag nu: (i) Björn Kindlunds stolpskott, Sparta Prag borta i CL-kvalet ’93. (ii) Primorje, CWC ’97.

 8. Joakim Hall skriver:

  C: Haha…

 9. Annoym skriver:

  Joakim
  http://www.fotbolldirekt.se/2012/09/01/svaret-till-atta-det-var-tva-ar-sedan-ga-vidare/
  Detta är något du bör skriva om!
  Här gråter han ut till fotbolldirekt för att han är rädd. Han är rädd att möta oss fans på söndag hemma på Råsunda.

  Walid Atta, han hade en fantastiskt tid i AIK. Men han själv ville ut i världen och valde därför inte att skriva på när AIK gav honom förlängt.
  Efter allt AIK har gjort för honom har han mage som vuxen man att ljuga.
  AIK tog honom från gatan i Göteborg och gjorde honom till den fotbolls spelare han är idag och tacken t AIK fick av Walid var lögner.

  Han skyller här på agenter och AIK. Skammen ligger hos han själv. Mycket vill ha mer. Så är det med alla människor men man behöver inte ljuga om det…
  Idag tog han själv kontakt med fotbolldirekt för att gråta lite..

  Han säger att han inte ville gå som bosman. Han hade pappret framför sig att förlänga med AIK.

  Fyfan Walid väx upp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.