Straff gav tre sköna pinnar!

Trots ganska svagt spel, framför allt i första, lyckades AIK besegra Mjällby med 1-0 på bortaplan. Målet kom på en straff som Viktor Lundberg fixade fram.

Vi satt hemma och kollade på Mjällby-AIK via datorn, jag och Abbe. Jag svor både en och två gånger över AIK:s fantasilösa spel, dåliga inlägg och ofarliga frisparkar (med något undantag). Första halvlek var precis så dålig som allsvenskan är rankat i Europa.

AIK kom till spel utan Robin Quaison (sjuk) och Martin Mutumba startade på kanten på bekostnad av Lalawele Atakora. Jag vet inte om det beror på att Martin gjorde mål där nere senast, alltså förra året, eller om man ville vila ”Lala” nu när det är ett oerhört tufft spelschema. Mutumba skapade några farligheter men tog ett skott ur dålig vinkel, som täcktes, när han skulle ha passat till en ren Viktor Lundberg, tror jag det var, inne i strafforådet.

AIK var bättre i andra halvlek. Och med fem minuter kvar av ordinarie tid skickade ”DG” in en boll från höger, och Viktor Lundberg skulle försöka sig på en cykelspark. Istället blir han manglad och nedtryckt av Daniel Ivanovski hos de gulsvarta – med straff som följd, trots hårda protester. Vad tyckte jag? Kanske inte helt solklar men för att tala klarspråk: det var mer straff än att det inte var det.

– Jag får en tryckare i ryggen när jag ska skjuta. Det är inte så mycket att säga om, det är en solklar straff. Det är inget att snacka om, sa Lundberg till Canal Plus efter matchen.

Den som stegade fram för att lägga straffen var den för säsongen rätt hårt kritiserade Robert Åhman Persson. Han gjorde inget misstag, även om den gamle AIK-keepern Mattias Asper var på bollen. Stort jubel hemma hos familjen Hall.

Mjällby kändes inte så värst farliga i matchen. Visst skapade man några chanser, och på stopptid fick bönderna chansen att sätta 1-1 – men då var Ivan den Förskräcklige där och räddade! Det var nästan så att man fick lite ribba just då, om det inte vore för att matchen var riktigt över.

– Vi har spelat mycket matcher senaste tiden så skönt att få in en boll så här sent, sa Lundberg.

Så… Jag är mest av allt nöjd med tre pinnar i dag. Cred till alla som tog sig ner till Strandvallen. Själv har jag inte varit där sedan den TOTALT GALNA RESAN vi snodde båtar, körde sönder en gaffeltruck, slog sönder en annan båt, snodde fyra flak öl ur en jeep och rev en halv butik. Och ägaren på marinan där vi var låste in sig på kontoret med en yxa och ringde polisen. En episk resa.

…just det, där jag själv somnade utanför krogen på marinan, och när jag blev väckt av en gråhårig polis var det första jag sa: ”Har du färgat håret?”. De slängde då in mig i en piketbuss och då kom Black Armys dåvarande ordförande Micke Nordstrand och påpekade att de inte kunde låsa in mig för att jag frågat en konstapel om han färgat håret. Då tog de Micke också, haha. De skjutsade oss dock till arenan, lustigt nog.

* * *

Äntligen kan man titta på tabellen igen! Efter dagens seger skiljer bara fyra pinnar upp till Elfsborg och Malmö (där töntarna i gulsvart dock har en match mindre spelad). Vi är med igen.

Det är viktigt att vara med i toppen för att alla jävla soffpotatisar ska komma till Råsunda. Visst, stödet har varit bra hemma, men publiksiffrorna har ofta varit direkt pinsamma. Det är många som ska skämmas när AIK gör sin absolut sista säsong på Råsunda. Någonsin.

* * *

Som jag meddelat tidigare ska Råsunda FC spela en tvådagarsturnering på Skytteholm torsdag och fredag, den 2:a och 3:e augusti. Det är fem lag med, och ett av lagen behöver fler spelare. Snacka med en polare och mejla mig på adressen nedan. Turneringen sker dagtid.

* * *

Fan, fan, fan… Hejar lite på djurgården hemma mot Elfsborg i detta nu. Eller ja… Kryss är väl okej. Och Bajen åker mot Halmstad på bortaplan. Bra där.

* * *

Dags att ladda inför Lech Poznan hemma på torsdag! Fyll Råsunda, här snackar vi om årets match, om man bortser från matchen nere i Polen.

* * *

AIK borde ha tagit ledningen i slutet av första då Celso Borges, ganska så ren, sköt högt över målet. Mutumba stod för ett fint inspel vid målchansen.

* * *

”DG” tycker jag var bra. Lite, lite bättre inlägg från hans fot bara…

* * *

Det är rätt uppenbart att den lilla Mjällby-klicken var ”uppmickad” i Canal Plus sändning, annars hade de inte hörts. Pinsammaste ramsan? ”Vi är Mjällby fans allihopa”.

* * *

Kommer förmodligen att slänga upp lite fler bilder från Strandvallen när jag hittar dem hos polare.

* * *

Följ mig via Twitter och Instagram: joakimhall

* * *

Så… Nu ska jag njuta av resterande del av kvällen tillsammans med min son. Vi hörs i morgon, måndag, då vi drar på AIK:s träning. Tack för att ni tog er tid, fuckers.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Straff gav tre sköna pinnar!

 1. Johan skriver:

  Skönt bloggande i vanlig ordning Joakim!
  Alltid underhållande läsning här, du levererar.
  Keep it up!

 2. Joakim Hall skriver:

  Tackar Johan. Det värmer som alltid, speciellt när man inte har så värst mycket att komma med, haha…

 3. Magnus skriver:

  Jocke i Polen blir nog bra billig sprit och tokiga polacker

 4. Gnag1 skriver:

  Jocke, är det sant att Mutumba blivit misshandlad igår kväll? Du brukar ha koll och kunna ta reda på det mesta! Vad har hänt???

 5. Erik skriver:

  När gjorde Mutumba mål?
  Annars en jävligt bra blogg

 6. Joakim Hall skriver:

  Erik: Problem med uppdateringen här, det var alltså förra året… Lite otydligt av mig.

 7. Emil skriver:

  Pinsammaste ramsan måste ju ändå ha varit ”Vi är bästa gulsvarta laget!” som ”skanderades” under flera minuter!

 8. Joakim Hall skriver:

  Tjaa, Elfsborg är ju bättre. För vi är svartgula, inte gulsvarta…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.