Kul med nya ansikten på Karlberg

Efter en veckas frånvaro var det kul att vara tillbaka på Karlberg. Ett par nya ansikten var på plats, nämligen Daniel Majstorovic och så försvararen Kim Odelius som jag tog ett snack med.

Det var skoj att åter få sätta foten på Karlberg. Det är väl ett litet under att jag kom dit, var ute på lördagen. Träffade upp fem tjejer i Sätra och drog mot Collage där jag mötte en bekant i UN och en i Firman, det var skoj att äntligen få snacka lite riktig fotboll (ett par av tjejerna höll på Bajen). Jag har inte varit på Collage sedan… Kanske var det 1997 eller så. Nu skulle man ha 180 kronor bara för att komma in, och jag sa bara ”fuck it”. Hade typ 200 spänn på mig och inget på kortet efter semestern.

– När jag var ung betalade jag 180 kronor för att se Iron Maiden på Hovet, sa jag.

Skickade in tjejerna, och gick in på stället bredvid. Där krävs det att man står på listan för att komma in. Jag försökte först med Bojan Djordjic och sedan med Henok Goitom. En av AIK:arna hade berättat att de brukade vara där.

– Äsch, du kan gå in. Men jag tror inte att det är din typ av ställe, sa den trevlige dörrvakten.

Och nej, det var det väl kanske inte. Det var ganska mycket… förortsfolk. Det tog mig en öl och två varv där inne för att inse det. Egentligen var tanken att jag skulle in på Collage den vägen, eftersom det är öppet mellan ställena, som egentligen är samma. Men där sa en vakt nej.

Drog till Sturehof istället, sedan jag sprungit på Adam Stéorn från Råsunda FC av en tillfällighet. Stockholm är inte så stort. Ordförande som jag är bjöd han mig på en öl. Hängde kvar ett tag innan jag åkte hem. Hade svårt att somna, men fick mina fyra-fem timmars sömn. Men, tillbaka till Karlberg…

Nicklas Maripuu saknades, liksom Gabriel Özkan (baksida lår) och Alexander Milosevic. Ett par av spelarna pikade mig för dagens tröja, med Catovic på ryggen (fick den av honom i Luxemburg).

– Det är sista chansen att använda den, meddelade jag, med tanke på att han uppges vara på G till Bajen.

Träningen? Bra fart och hög intensitet. Me like. Ovanligt mycket folk på plats också, säkert 25-30 stycken (bland dem min bloggkollega Georg Süss och hans hund Doris, och så Berglund, Avesta-Robban och Wolff från ”Hetast när det gäller”).

Och sedan kom AIK:s doktor Bengt-Olov Tengmark. Trevlig som han var kom han fram och morsade, presenterade en kvinnlig doktor med förflutet i Kalmar FF (fattade jag det som) som skulle vara med lite kring laget när inte ”Dr Bot” själv kunde.

– Jag ska bland annat till huset i Spanien, sade ”Dr Bot”.

Han var också noga med att förklara för den trevlige kvinnan att tänka på vad hon sa till mig eftersom jag bloggade, haha.

Under andra halvan av träningen fick jag syn på Daniel Majstorovic för första gången. Han var nere och rörde lite på sig tillsammans med Milosevic. Snackade lite med Majstorovic efteråt och siktet var fortfarande inställt på september. Fick också Alexanders pappa Goran att ta en bild på oss.

– Jag vet att du håller på AIK, sa jag.

– Det är därför som jag är här.

– Jag trodde det var för pengarna, flinade jag och klappade honom vänskapligt på ryggen.

Han var väldigt trevlig, Majstorovic. Hamnade väl lite på minus eftersom han inte visste vem jag var, haha… Skämt å sido, förklarade liksom för de flesta nya vem jag var och vad jag gjorde, så att han vet det och inte säger någonting han inte vill ska komma ut. Man vet ju aldrig.

Nu gjorde jag en lite längre intervju med Daniel Tjernström om framtiden, räkna med att jag lägger ut den på onsdag (då spelarna är lediga). Men så pratade jag också med Kim Odelius som alltså var på plats från Akropolis. Vänsterback född 1985 och tidigare allsvensk i Brommapojkarna.

– Jag är här den här veckan i alla fall. Man skulle köra lite ”större spel” och sådär, så veckan ut, sedan får vi se, berättar Kim för 17124.se.

Är du med som utfyllnad då?

– Så vill väl inte jag riktigt se på det. Det är inte så att Alm ringt upp och sagt ”Vi vill ha dig som utfyllnadsspelare”.

Du är vänsterback. Där har vi ju i princip bara ”Nisse”, det är ju lite intressant…

– Ja… Det var du som sa det, haha. Nej men jag har spelat vänsterback i Brommapojkarna och nu i Akropolis, gick från BP när vi åkte ur allsvenskan.

Så du har spelat allsvenskt?

– Ja, jag tror att det blivit 39 matcher.

Då har du mött AIK?

– Ja, speciellt minns jag när vi mötte AIK på Grimsta och jag fick rött, 2009. AIK vann till slut, och kanske hjälpte jag dem lite till SM-guldet där, haha.

Hejar du på AIK?

– Spelar man i Brommapojkarna så är man så neutral. Jag ska inte stå här och ljuga och säga att jag är ett jättstort AIK-fan, men man ser ju att de har de bästa fansen i Stockholm. Bara i dag var det en massa människor som tittade på träningen. I BP var det nästan så man var glad om det kom lika många på hemmamatcherna, haha.

Vilka är dina styrkor?

– Jag är ganska snabb. Eller, jag är snabb, det är en av mina styrkor. Eeh… Jag är vänsterfotad och är bra på att läsa spelet, men det är framför allt vänsterfoten och snabbheten. Och så är jag ganska bra en mot en.

Vad har du för förhoppningar när det gäller den här veckan?

– Alltså, det är ju alltid så att… Jag vill inte skena iväg eller så, utan jag kommer att komma hit och göra mitt jobb. Det är ju inte så att jag är här för att spela om ett kontrakt men… Om man ska uttrycka det så är det förstås större chans att spela till sig ett kontrakt om man är här än om man inte hade varit det, haha. Jag är ju inte bara här för att det är kul men vi har pratat om en träningsvecka med AIK, sedan finns det ju ett samarbete mellan klubbarna.

Vem var det som skickade hit dig?

– Det var min tränare Micke Hjelmberg som tog upp det, sedan tog Andreas Alm kontakt med mig i förrgår. Det var snabba puckar, de frågade om jag kunde vara med och köra.

Vad gör du annars?

– Jag jobbar. Jag jobbar på en budfirma. Det är full fart, men kanske inte nu på sommaren.

Är du van att bli intervjuad? Du känns ganska samlad.

– Njae, haha… Jag är väl inte 18 år längre, och jag upplever mig själv som ganska stabil. Nu ska jag inte kalla mig för någon mediaguru, haha, men jag har nog ganska lätt för att prata och så.

Var det någon som sa ”Vem fan är du”?

– Haha… Nej, faktiskt inte.

Vi upplevde det lite så på sidan. Typ ”Vad är det för dåre som springer omkring där?”…

– Haha… Som sagt, jag har ju mött de flesta. Sedan är det ju så att i BP så blir man ju inte samma profil som man blir som spelar i AIK eller någon annan allsvensk klubb.

Vad hände egentligen i BP?

– Det är som jag sa, att vi åkte ur och sen var det så att BP hade jättedålig ekonomi. Man hade gjort en jättestor satsning på vissa spelare.

Du hade bra lön med andra ord?

– Nej, det hade jag inte, haha. Några spelare fick gå. Jag hade lite alternativ men det var inte så att jag var sugen på att åka till Ljungskile och spela. Jag har flickvän här i Stockholm och så, hon ville bo kvar…

– Jag hade varit i BP så länge, jag tror det var min åttonde säsong med A-laget det året vi åkte ur, och det året var det första som det var riktigt, riktigt tråkigt med fotboll. Går det dåligt är det inte lika kul. Ett tag undrade jag till och med om jag skulle fortsätta, men så gammal är jag ju inte, några år har man ju ändå kvar. Akropolis kom och sedan har det rullat på där.

Och där har det gått bra eftersom du är här i dag?

– Ja, det har gått bra. För laget har det inte gått så bra men vi siktar uppåt.

Jag ser Akropolis lite som Väsby, att man i första hand finns till för att få fram bra spelare till AIK. Är det så hos er?

– Det är ju lite så som man inte vill ha det. Som fotbollsspelare vill man ju aldrig förlora matcher, och man vill inte ha folk i laget som egentligen inte vill vara i Akropolis. Det kan ju inte vara som du säger, att man kommer dit och spelar lite för sin egen skull. Spelet kan bli lidande om det inte finns något hjärta i det.

Kanske lite som U21-serien som inte är någon riktig tävling?

– Precis, där spelar ju folk lite för att visa upp sig. Det är sällan man ser en U21-match i våldsamt tempo och där spelare blir tokiga för domsluten. Det kan vara lite avslaget och så…

Det var det med Kim Odelius. Får tacka så mycket för att han ställde upp. På minussidan att inte heller han kände till min blogg, haha.

* * *

Som sagt, flera hade åsikter om min Catovic-tröja. En av dem var Milosevic. Han passerade mig efter träningen, men vände sig snart om, och såg uppenbarligen min tröja.

– Jocke, det är fan böter på den tröjan, flinade vår unge mittbacksstjärna.

* * *

Malmö FF borta på måndagen. Tyvärr, pallar inte att åka. Har också mycket att stå i här… Skulle kunna tänka mig att ta en bil ner, men ekonomin är inte den bästa efter semestern (och så har jag bara jobbat två dagar i Enskede skola under juni månad, haha).

* * *

Gjorde alltså en längre intervju med kung Tjernström. Fantastiskt vad skön han är, lugn och samlad. Som sagt, intervjun kommer på onsdag, men så frågade jag också lite om morgondagens match.

– Det är nästan som att det är en allsvensk premiär den första april, lite den känslan är det ju. Inte riktigt, men lite. Det är ju en omstart efter ett uppehåll och det är ju lite ”Vart står vi i dag?” och sådär, hur det är med formen och så. Men jag tycker att det har känts bra på träningarna, det ska bli intressant, säger Tjernström till 17124.se.

– Samtidigt så är det ju en svår bortamatch mot ett Malmö som är ett väldigt, väldigt bra lag. Helt klart.

Du har aldrig vunnit där nere va?

– Inte med AIK i alla fall, det tror jag inte.

AIK har inte vunnit där sedan 1996…

– Ja, det är ju ett tag sedan. Vi har fått några kryss då och då, vissa år har vi också haft en väldig tur då. Men vi har en bra chans i morgon, det tror jag.

Har du bra koll på Malmö?

– Njae, det kan jag inte påstå. Jag känner till spelarna och så, de har som sagt ett väldigt bra lag. Och tränaren (Rikard Norling) känner vi ju alla till, han är väldigt duktig… Men som jag sa, vi har en chans att vinna, det vet vi.

Elfsborg förlorade ju i går, det måste du ha följt?

– Nä, inte så men jag vet resultatet och så såg jag målen på tv här på morgonen. Det är sånt som kan hända ibland.

Något att tillägga?

– Jag hoppas att vi kan fortsätta och hänga med i toppen nu när det rullar igång här igen.

* * *

I MFF är det frågetecken för den rutinerade försvararen Daniel Andersson. Samtidigt är Jimmy Durmaz såvitt jag vet klar för en turkisk klubb. Bänkas?

* * *

Pratade med Nebojsa Novakovic innan träningen, blev lite snack om biografin om honom som jag recenserade. Han såg faktiskt glad ut att se mig igen och hälsade hjärtligt.

– Spelare läser tidningar, och är de med klipper de ut artikeln. Själv har jag en bok om mig där hemma, flinade Nebojsa.

Detta fritt ur minnet, men han sa något i den stilen. Han är jävligt skön vår jugge. Glömde att be om ursäkt för att jag kallade honom för ”serbapan” då han spelade med Djurgården.

* * *

Signaturen ”aikstefan” på Gnagarforum nyss:

”AIK vill man att allt ska se lugnt ut på ytan. Men där pågår ett hårt jobb för att landa Henok Goitom från Almeria. Inifrån tror man att chanserna är 50-50 att affären ros i land i sommar.

AIK kan säkert också tänka sig att sälja mittbacken Alexander Milosevic. Med Daniel Majstorovic på väg in och Per Karlsson som fint komplement till Niklas Backman så är det tjockt på den positionen nu.”

* * *

Var ett tag sedan jag tjatade nu, men följ mig gärna via Twitter. Eller Instagram: joakimhall

* * *

Det stör mig lite att jag inte ens morsade på Celso Borges i dag. Han är en så himla skön typ.

* * *

Kouakou och Owusu hade stannat en bit från Karlberg, och den senare smörjde in sig i någon olja. ”Jag är så torr”, förklarade Owusu. Den luktade gott, den innehöll kokos. Tog flaskan, klämde ur lite innan jag frågade om jag fick ”låna lite” och smörjde in mig. ”Blir man brun av den här?” undrade jag. Och jag kom på mig själv att tänka att det är ju en jävla fråga att ställa till Owusu, haha.

Jag gillar både Christian och Edward. Två sköna killar som är glada och trevliga.

* * *

Vi ser lite stela och avståndstagande ut på bilden, jag och Majstorovic. Tar väl lite tid att närma sig någon, haha.

* * *

Nu ska jag vila upp med efter lördagens bravader. Tack för att ni tog er tid, och ett extra tack till er som trycker på gilla-knappen nedan.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Kul med nya ansikten på Karlberg

 1. Starvalley42 skriver:

  Det där med ”AIK vill man att allt ska se lugnt ut på ytan..” från Gnagarforum är förresten saxat direkt från Mathias Lührs artikel på expressen, så förhoppningsvis stämmer det. http://www.expressen.se/sport/kronikorer/mathias-luhr/klubbarna-kan-knappt-vanta/

 2. Joakim Hall skriver:

  Tack! Vad är det för tomte på GF som inte källhänvisar?

 3. Bolltrollarn skriver:

  ”Som sagt, flera hade åsikter om min Catovic-tröja. En av dem var Milosevic. Han passerade mig efter träningen, men vände sig snart om, och såg uppenbarligen min tröja.

  – Jocke, det är fan böter på den tröjan, flinade vår unge mittfältsstjärna.”

  Mittfältsstjärna? Milosevic?!

  Jocke!!!!!

 4. Joakim Hall skriver:

  Jag skrev fel, sånt händer. Jag rättade det rätt snabbt, men texten verkar inte uppdateras hos alla (eftersom en annan påtalade det för mig på Facebook ganska nyligen).

 5. *Sun* skriver:

  Fick du med djif shortsen med flit,haha?

 6. Joakim Hall skriver:

  SUN: Nej, haha… Jag noterade dem först senare.

 7. Pingback: Summering av uppehållet | AIK-bloggen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.