Vilket skämt, Harbuzi

Labinot Harbuzi vill ha åtta miljoner (!) plus 200 000 kronor i månaden för att komma till AIK. Ja, just det… Och så är det lottat i Europa League. Och det blev rätt osexigt.

Jag sa att jag skulle skriva något om lottningen i Europa League. Där ställs vi mot vinnaren i mötet mellan FC USV Eschen-Mauren från Liechtenstein och så isländska FH Hafnarfjaröar. Undrar om jag fick det rätt där…

Bönderna från Liechtenstein spelar i tredjedivisionen (!) i Schweiz. Ja, ni hörde rätt, tredjedivisionen. Jag tror att mitt Råsunda FC i svenska division 7 skulle kunna göra ett hyfsat resultat mot dem en bra dag (hallå, vi slog ut division 4-klubben Sundbybergs IK i Stockholm cup för två år sedan).

Givetvis har jag nollkoll på de hör lagen, men nog måste islänningarna vinna denna drabbning. Synd, det känns totalt osexigt att åka dit. Dyrt både flyg och boende och annat, glöm att jag lägger flera tusen bara på en flygstol dit.

Så, det blir Island, jag vågar sätta min ena pungkula på det. Trist, för Liechtenstein vore skoj att se, har inte varit där sedan jag var 9-10 bast. Kan tänka mig att det finns hyfsat billiga flyg till någon ganska närliggande flygplats, även om exempelvis Ryan Air är billigast om man bokar tidigt.

Så, hur går det då mot islänningarna? Jag kommer lite osökt in på biografin om Nebojsa Novakovic, där man beskriven hur AIK åkte ut ur Europa mot Primorje. Ett skitgäng. Visst, man hade en del oflyt men jag tror också att man inte var beredd på hur de skulle spela. Med dagens teknik är det lättare att hålla koll på moståndarna.

Ska jag tidigt tippa matchserien så blir det 1-0 borta och 2-0 hemma. Och vips så är vi i den tredje kvalomgången där det kan bli riktigt hett motstånd.

Synd att det inte lär komma så mycket folk till hemmamatchen. Ska vi gissa på 7000? Det är tyvärr många som inte bryr sig om de här matcherna, om man ser tillbaka på klubbhistoriken.

Hur som, alla cred i världen till dem som tar sig till Island för att stötta AIK. Jag inväntar den tredje kvalomgången och hoppas på lite sexigare motstånd.

* * *

Och så var det Labinot Harbuzi… Nej, köp inte åtta miljoner i sign on-bonus och 200 000 kronor i månaden (som Aftonbladet skriver). Satsa hellre på Robin Quaison.

Det är inte så att jag inte vill ha Harbuzi i AIK, han verkar vara en kille med hög högstanivå. Men inte för de pengarna.

* * *

Signaturen ”Täljetoken” på Gnagarforum verkar ha en bekant på Island. För så här skrev han om laget-jag-inte-tänker-försöka-stava-rätt-till-igen:

”Välkomna til Hafnarfjördur, staden som inte riktigt går att uttala. Arenanamn? Kaplakriki (bara för att försvåra uttalet för folk som ska dit och inte är infödingar) Laget består av en bunt gamlingar och tränas av en före detta sportreporter, lite som att Peter Jihde skulle ta över ett fotbollslaget. Förutom att FH:s Heimir Gudjohnsen faktiskt har spelat fotboll förut.

Staden är snuskigt tråkig, finns inte mycket att hämta i partyväg. Reykjavik ligger dock bara en kort taxifärd därifrån så det lär vara där som den mesta tiden spenderas. Finns ett antal trevliga hak som skulle må bra av lite svenskar som dricker.”

* * *

Inte så mycket att rapportera från Kreta. Har haft en rätt lugn dag på stranden, brände mig lite på ryggen. Har jobbat på ”NESH” och nu senast avhandlat de intressanta kapitlen om SM-guldet 1998 och spelet i Champions League 1999.

…och blir fortfarande förbannad på domaren Alain Sars som tillät Barcelona att kvittera mot AIK på Råsunda medan AIK gjorde ett dubbelbyte. Och sedan föll vi.

Alltså, i Champions League måste man väl för fan ha domare som kan engelska? Jag hatar dumma fransmän efter den matchen.

* * *

I dag slipper ni nya bilder. Laddade hem ett antivirusprogram till datorn och det hittade 22 trojaner och sex olika virus. Och efter att jag tagit bort dem kan jag inte se bilderna på minneskortet. Frustrerande. Jag ser dem i kameran, men kan inte föra över dem.

Men det är fortsatt varmt på Kreta. Snål-Ove tog ett rum utan AC. Funderar på att öppna kylskåpet men då blir väl mjölken förstörd. Eller, kanske om jag lägger den i frysfacket så länge… Ska testa.

* * *

Kul, Kwame Karikari gjorde ett mål när Degerfors fick 2-1 hemma mot Trelleborg i dag. Ängelholm slog samtidigt Ljungskile och passerade Bajen.

Nu tror jag det blir tufft för Kenny Pavey och hans LSK att nå allsvenskan i år. Någon sa för övrigt att Pavey byttes ut tidigt.

* * *

Är på en dejtingsajt… Ja, det är fritt fram att håna mig igen. Det rycker lite i baguetten när en präst från Svenska kyrkan börjar skriva. Det känns lite som förbjuden frukt, lite som att dejta en polis. Nu har det inte hänt vad jag kan minnas, men det har varit nära ett par gånger. Lite… Exotiskt sådär.

* * *

 Nabil Bahoui har stått för fem mål och fem assist i succélaget Brommapojkarna och enligt Aftonbladet har AIK och Malmö fått upp ögonen för anfallaren vars kontrakt går ut efter säsongen.

 Den första rubriken, som man senare ändrade, hävdade att AIK ”slåss med MFF om talangen” vilket verkar vara att ta i. Men det är ju så de jobbar, kvällstidningarna.

 * * *

 Det där med kylskåpet funkade inte. Är väl mest varm för att jag bränt mig så mycket på ryggen, ser ut som en jävla kräfta.

 Fick i alla fall ner priset från 35 euro per natt till 22. Och på hotellets hemsida är 35 euro det officiella priset. Grekland är inte så värst billigt, brukar komma billigare undan, men men…

 * * *

 Nu ska jag lägga mig i sängen och se en film. Pallar inte att dricka ikväll trots att jag fått loss pengar. Min värd försökte att hooka upp mig med en kvinna men när hon var blond, hade silikontuttar och var klädd som om hon skulle spela in en porrfilm ringde varningsklockorna.

 Tackade vänligt men bestämt nej, utan att våga fråga om hon var prostituerad. Fegt, jag vet. Men man ska gå på magkänslan.

 Film var det… Blir nog ett par Euroshopper-öl till (de är billigast, sex kronor styck för en halvliter). Och sedan kanske det blir en sen sväng på stan. Får se. Klockan är redan 23 här.

 Tack för att ni tog er tid. Chip.

 * * *

Missa inte filmklippet med gängen från Liechtenstein. Det är verkligen Korpen-kvalitet på det hela…

YouTube Preview Image

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Vilket skämt, Harbuzi

 1. Gustav skriver:

  22 trojaner!? vad gör du på datorn?? 😉

 2. Joakim Hall skriver:

  Jag vet inte, de hade väl någon form av fest.

 3. Jarzan skriver:

  Är AIK smarta nu ( vilket jag utgår från att Jens och Björn är… ) så lägger man inga deg på Harbuzi, har ju redan Robin Q, och satsar allt krut på en renodlad STRIKER, alltså en Romario/Shearer typ som bara har en uppgift: Att göra mål. Någon sådan har vi inte i truppen i dagsläget ( Crespo och Pontus är fortfarande lite för unga för att ha den rutinen som krävs det jobbet, och sedan är det ju inte helt 100 vilken sorts spelartyper de 2 utvecklas till i framtiden ) så där skulle jag lägga pengarna, inte på en girig trubbelmakare ( Dulle vibbar??? ) som lider av en mild form av megalomani.

 4. nyfiken skriver:

  Bild på kvinnan som värden försökte hooka upp dig med? =)

 5. Joakim Hall skriver:

  Haha… Nej, jag vågar inte be om bilden. Jag kan lova att hon var porrig. Som sagt, lite väl porrig för mig.

 6. Magnus skriver:

  För porrig ?

 7. Joakim Hall skriver:

  Ja, alltså… Det skrek prostituerad lång väg. Skulle jag börjar prata med en sådan på krogen så fine, men knappast stämma träff med genom en förvisso trevlig men halvskum grek, haha.

 8. Magnus skriver:

  Avgå Jocke är ju för fan semester du är på är ju bara köra och hoppas på att det är grattis.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.