Börjar komma in i det här

Det mesta är som vanligt, att Bajen torskar och jag börjar komma in i semesterlunket. Det som inte är som vanligt är att det är så himla tyst kring AIK.

Journalisterna har ju fokus på EM-slutspelet just nu. Kanske är det därför som det inte skrivs så mycket om AIK. Inga journalister som är på Karlberg och snappar upp saker, eller blir tipsade av folk som sitter inne på information.

Andra dagen i Chania, Kreta, blev riktigt bra. Det är fantastiskt väder, och jag har fått lite tid till att läsa ut biografin om Nebojsa Novakovic så jag kan göra en recension sen. Det är ju en tjock bok och jag vet att jag inte läser så snabbt. Har läst ett par hundra sidor och jag kan säga att boken är bra, riktigt bra. Det är mycket intressant att höra vad folk har att berätta om ”Nebo” och även om AIK i allmänhet. Man får en häftig inblick i klubben.

Jag har hängt med tre tjejer i dag, Barbara, Dia och Maria. Det blev riktigt trevligt, och eftersom jag inte får pengarna till mitt VISA-kort förrän i morgon, måndag, fick de bjuda mig på en traditionell grekisk lunch. Min brist på pengar (kom ju hit med 20 euro) gjorde att jag åt cornflakes till middag i går och samma sak i dag. Jag lever verkligen backpacker-liv.

Det blev även en tur runt ön i bil, då vi åkte runt för att de skulle visa ön. Och på onsdag tror jag att de ska ta med mig till en närmast magisk strand. Den ligger tre timmar bort, men tid är det jag har mest av här.

Överlag känns det som om det här är en bra period att vara borta just eftersom det händer så lite kring AIK. Kommer hem igen till helgen och vill gå på söndagens träning, men då ska jag iväg till tatueraren.

…men ska jag skriva någonting om AIK så rapporterar Sydsvenskan att veteranen Daniel Andersson riskerar att missa den allsvenska omstarten, då MFF tar emot oss. Även Simon Kroon, Robin Olsen och Amin Nazari finns på skadelistan.

Just det, nämnde Bajen… Det är riktigt festligt att de ser ut att missa chansen att nå allsvenskan sedan man torskat med 2-0 hemma mot Östers IF.

Hur det ser ut i AIK har jag ingen koll på, men Helgi Danielsson och Martin Mutumba skulle börja träna ordentligt efter helgen.

Nu ska jag lägga mig i sängen och se en film. Utan pengar är det inte så mycket mer man kan göra…

* * *

Måndagstilllägg: Lottningen till Europa League är ju i dag, oerhört spännande. Men om jag förstått det rätt får vi möta vinnarna från en tidigare kvalomgång, så man är ju inte 100 på vilka det blir. Tror jag… Återkommer i ämnet måndag kväll, efter besöket på beachen.

* * *

joakim@rasundafc.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Börjar komma in i det här

 1. Krille skriver:

  Helvete Jocke! Du får inte lägga upp så fina bilder, nu har frugan fått Kreta på hjärnan och jag som har sagt att jag inte sätter min fot i Grekland eller Turkiet!

 2. Joakim Hall skriver:

  Hahaha… Vad är det för fel på Grekland och Turkiet? Har varit i Turkiet sex gånger, även om jag börjar föredra Grekland som har ganska civiliserade människor.

 3. Krille skriver:

  Det är för mycket greker där…;-)

 4. DENNIS skriver:

  Ja, EL verkar AIK noncha helt. Fick gå in på Kalmar ”stringtrosan” FF. för att hitta dragningstid. Varför så tyst om detta?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.